HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2009 Perşembe - 00:00

Mardin Ömerli’’ye ’“Bayraklı Parkı’”

Bayraklı Belediyesi’’nin kardeş ilçesi olan Mardin’’in tek CHP’’li belediyesi olan Ömerli Belediyesi’’ne ziyaretinde Ömerli’’ye ’“Bayraklı Parkı’” yapma kararı alındı. ’

Mardin Ömerli’’ye ’“Bayraklı Parkı’”



Bayraklı Belediyesi’’nin kardeş ilçesi olan Mardin’’in tek CHP’’li belediyesi olan Ömerli Belediyesi’’ne yapmış olduğu üç günlük ziyaret özellikle kültür ve eğitim alanındaki işbirliklerinin ilk temellerini atarak geçti.

Ömerli’’nin kent kimliğini oluşturma çabasında olan çiçeği burnunda Başkan Yılmaz Altındağ ile iki ilçenin yapabileceği işbirliklerini masaya yatıran Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; yaptığı değerlendirmede; Ömerli’’nin başta üzüm olmak üzere tarım alanındaki girişimlerinin desteklenmesi gerektiğini, bölge halkının kalkınmasının önünü açacak bu yöndeki projelere aracılık yapacaklarını belirtti.
 

 
Ömerli’’ye Bayraklı Parkı
Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ ile ilçede planlanan proje alanlarını gezen ve bilgi alan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, park alanı olarak tasarlanan araziyi de inceleyerek, buraya kardeşlik köprüsünü güçlendireceğine inandığı bir park yapma kararlarını açıkladı.

Kısa süre içinde çalışmalarına başlayacakları parkın Ömerli ilçesi için önemli bir ihtiyacı karşılayacağına inandığını kaydeden Karabağ; ’“ Bu çalışma, ilçelerimizin arasındaki kardeşlik köprüsünün kalıcı ve somut adımı olacaktır diye düşünüyorum. Gördük ki, Başkan Altındağ’’ın da proje girişimini başlattığı park ve dinlence yeri, ilçe için büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Bu konuda Bayraklı Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız.’” ifadelerini kullandı.
 
Bu desteğin kendileri için önemine değinen Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ ise, ’“ Bu parka, kardeş ilçemizin adını vermek için gerekli kararı alacağız. Başkan Karabağ, bizim kültür ve yaşamsal birikimimize hiç de uzak olmadığını görmek, mutluluk verici. Ülkenin iki ucundaki ilçelerimiz aradaki mesafeyi bu ve buna benzer işbirlikleri ile halklarını daha da yaklaştırarak güçlendirecek.’” diye konuştu.
 
Eğitim desteği sürecek
Ömerli’’de yaşayan ve üniversiteye hazırlanan 13 öğrencinin üniversiteye hazırlık gereksinimlerini karşılayarak destek verdiklerini açıklayan Başkan Karabağ; ’“Beraberimizde getirdiğimiz yaklaşık 2 bin kitap Ömerli ve ilçelerine dağıtılacak. Kardeş ilçemize yönelik hem kitap kampanyamız hem de eğitim desteklerimizi sürdüreceğiz’” diye konuştu. 
 
Ömerli ve Bayraklı çocuklarının kaynaşması’…
Ömerli’’den bir grup öğrenciyi Bayraklı’’ya getireceklerini, Bayraklı’’dan ise Ömerli’’ye göndereceklerini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ;  Bu sayede çocukların değişik kültürleri öğrenme şansı bulacaklarını söyledi.

Bayraklı’’da çok sayıda hemşerilerinin yaşadığına dikkat çeken Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, bu projeyi kısa sürede hayata geçirmek istediklerini, bilgi ve kültür alışverişini gençleri de dahil ederek geleceğe taşımak istediklerini söyledi.
 
Sizden çok şey öğreneceğiz
Bayraklı Belediyesi’’ni ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını fakat uğurlamaktan üzüntü içinde olduklarını dile getiren Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ ise, ’“Biz kardeş belediyemizi çok sevdik. Onlardan çok şeyler öğreneceğimizi düşünüyoruz. Tecrübelerinden, bilgilerinden özellikle de başkanımızın olaylara objektif bakışından faydalanacağımızı düşünüyorum’” dedi.
 
İzmir ve Bayraklı’’da bilinmek istiyoruz
Altındağ, şöyle devam etti: ’“Biz Ömerli’’de gördüklerinizi, iyi dileklerinizi orada ki insanlara aktarmanızı istiyoruz ve bundan mutlu olacağız. İstiyoruz ki kültürümüz orda iyi anlaşılsın, bu sayede yanlış anlaşılmalardan uzak duralım. Üç gündür elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Sizlere bölgemizin çok önemli bir ekonomik bir girdiye sahip olan üzümünü tanıtmaya çalıştık. Hem tanıtım, hem kültürel olarak sizin bizim sesimiz olacağınızı düşünüyoruz. Sizleri çok seviyoruz Ömerli halkı olarak inşallah bir sonra ki yılda da bağbozumu ve üzüm festivalini beraber yapmak istiyoruz.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatı: Operasyon AKP’’li döneme ait!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı şok operasyona açıklık getirdi. Operasyon ...
Bornova’’da ’‘seyyar’’ temizliği
Bornova Belediyesi zabıta ekipleri önceki gün başladıkları denetimlerle ...
İzbeton grevini mahkeme durdurdu!
Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzbeton'da Belediye-İş Sendikası'nın ...
 
Gaziemirli Sarnıç’’a akın etti’…
Bir ay önce hizmete açılan gölet alanı Gaziemirlilerin ilgi odağı olurken ...
Çiğli’’de kantinlere sıkı denetim
Çiğli Belediyesi, okul kantinlerine sıkı denetim getirildiğini bildirdi. ’
İtfaiyeci vefası
Kente uzun yıllar hizmet vermiş emekli itfaiyecileri bir araya getiren ...
 
Konak’’ın Polonyalı misafirleri olacak
İlçe Belediye Başkanı Tartan, Polonya Başkonsolosu Miroslaw Stawski temasları ...
Sendikadan Büyükşehir'e grev uyarısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZBETON A.Ş'de çalışan ...
Kocaoğlu’’ndan vali yardımcısına sert yanıt!
Başkan Kocaoğlu, kentin turizminin gelişmesi için tüm gayreti gösterirken ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva