HABERLER>EGE
3 Şubat 2011 Perşembe - 00:00

Manisa büyükşehir olmak istiyor

Türkiye'nin nüfus sıralamasında 14. sırada bulunan Manisa'nın büyükşehir olması için çalışmaların başlaması kentte sevinçle karşılandı. Şimdi hedef Büyükşehir olmak’…’

Manisa büyükşehir olmak istiyor


MANİSA - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son nüfus verilerine göre Türkiye'de en fazla nüfusa sahip iller arasında 14. sırada yer alan Manisa'nın büyükşehir olması için çalışmalar başladı.
Yeni Asır’’dan Ali Filizkan’’ın haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli'deki toplu açılışları sırasında kente müjde vermesi Manisalıları da harekete geçirdi. Manisa hedefini Denizli ile birlikte Büyükşehir belediyesi olmak olarak belirledi. Avrupa'nın yatırım kentleri arasına giren Manisa'nın büyükşehir olması için Ankara'da düğmeye basıldı.
3 FORMÜL VAR
Manisa'nın büyükşehir olması için başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin ilgilendiği öğrenildi.

Manisa'nın büyükşehir olması için 3 formül üzerinde durulduğu belirtildi. Bu formüller; 500 bin nüfus kriteri, 700 bin nüfus kriteri ve tüm il nüfusunun baz alınması şeklinde sıralanıyor. Buna göre; Manisa merkeze yakın 141 bin 962 nüfuslu Turgutlu ve 55 bin 386 nüfuslu Saruhanlı ilçelerinin merkeze bağlı belediyeler haline getirilmesi planlanıyor. Ayrıca Osmancalı merkez olmak üzere Yuntdağı köyleri Muradiye Belediyesi'ne bağlanacak.
Manisa Valisi Celalettin Güvenç konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı doğrultusunda hareket edileceğini belirterek, "Bu konunun gündeme gelmesi bile heyecan verici. Biz de yaşanacak gelişmeleri bekliyoruz" dedi.
İLK KIVILCIM
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ağustos ayında Şanlıurfa'ya yaptığı resmi ziyarette, Şanlıurfa, Malatya ve Denizli'nin büyükşehir haline getirilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı. Bu açıklama, pek çok ilde büyükşehir olabilme heyecanı yarattı. Manisa'nın büyükşehir olması için başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Ankara'da düğmeye bastı. Manisa'daki bürokratlar da gerekli çalışmaları yaparak, Manisa'nın nüfus kriterlerini nasıl karşılayacağını gösteren çalışmaları yaparak, siyasilere iletti. Türkiye'de en fazla nüfusa sahip iller arasında 14. sırada yer alan Manisa'nın sahip olduğu ekonomik ve sosyal gelişmişliği de dikkatlere sunularak kentin büyükşehir olabilmesi için İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulacak.
Kriterlere uyuyor
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 10 Temmuz 2004 tarihinde yayımlanan 5216 Sayılı Kanun'un 4. maddesine göre büyükşehir olma kriterleri şöyle: "Belediye sınırları ve bu sınırlara en fazla 10 bin metre uzaklıktaki yerleşim birimlerinin son nüfus sayımına göre toplam nüfusu 750 binden fazla olan il merkez belediyeleri, fiziki yerleşim durumları ve ekonomik gelişmişlik düzeyleri de dikkate alınarak, kanunla büyükşehir belediyesine dönüştürülebilir." (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum’’u fırtına vurdu
Bodrum’’da saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreyi bulan fırtınada balıkçı ...
Manisa’’da hırsızlık çetesine darbe!
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde hırsızlık şebekesine yönelik operasyon ...
Bülent Arınç’’ın acı günü’…
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, amcası Mustafa Arınç’’ın ...
 
Acıpayam’’da göçük: 1 madenci öldü!
Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler köyündeki bir kömür ...
Abalıoğlu’’dan Türkiye’’nin geleceğine 5 milyonluk yatırım
Abalıoğlu Grubu, ülkenin en büyük ilköğretim okulu niteliğindeki Abalıoğlu ...
Gençlerin ölüm oyunu!
Bodrum’’da gençler ölüm oyunu oynuyor!Birbirlerinin boyun damarlarını ...
 
Denizli’’de görülmemiş gözaltı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’’ı protesto edecekleri iddiasıyla yapılan ...
Bir hayat, dört kişiye can oldu
İsmi açıklanmayan donörden bağışlanan kalp, karaciğer ve iki böbrek, ...
Erdoğan, Nicolas Cage Denizli’’de buluştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hayalet Sürücü 2'' ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva