HABERLER>EGE
31 Ocak 2011 Pazartesi - 00:00

Abalıoğlu’’dan Türkiye’’nin geleceğine 5 milyonluk yatırım

Abalıoğlu Grubu, ülkenin en büyük ilköğretim okulu niteliğindeki Abalıoğlu Yem Sanayi İlköğretim Okulu’’nun ardından şimdi de ikinci okul yatırımını gerçekleştirdi.’

Abalıoğlu’’dan Türkiye’’nin geleceğine  5 milyonluk yatırım


5 milyon 150 bin TL’’lik bir yatırımın eseri olan Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  43 derslik ve 2.600 öğrenci kapasiteli’… Ayrıca beş adet bilişim ve iki adet fizik-kimya laboratuarına sahip olan lisede, şu an için 170 öğretmen görev yapıyor.  
DENİZLİ ’– Ülkemizin ilk özel sektör yem kuruluşu unvanıyla 1969 yılında faaliyete başlayan Abalıoğlu Grubu, pazar lideri olduğu yem sektörünün yanı sıra tarım-hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetleriyle sektörüne öncü yatırımlar yapmaya devam ediyor. Kısa süre önce Lezita markası ile Türkiye’’nin en büyük ve modern Et Entegre Tesisi’’ni ülkemize kazandıran Abalıoğlu Grubu, Türk ekonomisine sağladığı katkıları yanı sıra eğitim odaklı sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’’nin geleceğine de yatırım yapıyor.
Abalıoğlu Grubu’’nun, yeni eğitim yılı itibariyle hizmete sunduğu ikinci okul yatırımı olan Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’’nin açılış töreni, 30 Ocak Pazar günü, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’’ın himayelerinde, Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, Denizli Valisi Sayın Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Sayın Nihat Zeybekçi ve protokol üyelerinin katılımıyla katılımıyla, Abalıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Abalıoğlu’’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Türkiye’’nin parlak geleceği için yatırımlara devam
Açılış Töreni’’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’’nin geleceği olan çocuklara ve gençlere eğitim yatırımı yapmaktan onur duyduğunu dile getiren Abalıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ’“Abalıoğlu Grubu olarak, sanayicilik ve girişimcilik ruhumuzu 42 yıldır ilk günkü heyecanla sürdürüyoruz. Kendi faaliyet alanlarımızda sektörümüzün öncü ve lider kuruluşu olmanın getirdiği ciddi sorumluluk dahilinde, 2007 yılından bu yana eğitim odaklı vizyonumuz ile Türkiye’’nin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bundan dört yıl önce ülkemizin en büyük ilköğretim okulunu eğitime ve çocuklarımıza armağan etmiştik, şimdi de 2.600 Türk gencine eğitim yuvası olan Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’’ni ülkemiz eğitimine kazandırmamızın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Okullarımızdan yetişecek nice öğrencimizin, vatanımıza milletimize hayırlı birer evlat olacağına yürekten inanıyoruz. Abalıoğlu Grubu olarak, Türkiye’’nin parlak geleceği için yatırımlarımıza devam edeceğiz.’” 

Abalıoğlu Grubu’’ndan üçüncü okul müjdesi 
Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’’nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından,  Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, Abalıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Abalıoğlu ve Sayın Cedide Abalıoğlu tarafından, Abalıoğlu Grubu’’nun sosyal yatırımları kapsamında önümüzdeki dönemde açılması planlanan üçüncü okulun protokolü de imzalandı.

43 derslikli lisede, 4 tür okul ve 7 adet laboratuar bulunuyor
Denizli ili merkezde, 24.919 m’² yüzölçümlü arsa üzerine kurulu bulunan Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2010 ’– 2011 eğitim öğretim yılı itibariyle kapılarını açtı. 5 milyon 150 bin TL’’lik büyük bir yatırım ile inşa edilen, 43 derslik ve 2.600 öğrenci kapasiteli lisenin bünyesinde Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olmak üzere toplam 4 türde eğitim veren okul bulunuyor. 10 alan ve 22 dalda eğitim verilen lisede, ayrıca, öğrencilerin teknolojik gelişmeleri takip edebileceği ve deneyler yapabileceği 5 adet bilişim laboratuarı ile 2 adet fizik kimya laboratuarı mevcut. Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi çatısı altında 170 öğretmen ve 9 idareci istihdam edilmiş durumda.
Türkiye’’nin en büyük ilköğretim okulunu da Abalıoğlu Grubu kurmuştu
Abalıoğlu Yem Sanayi İlköğretim Okulu, Denizli’’de 15.000 m’² arsa üzerine 7.800 m’² alana yapılan Türkiye’’nin en büyük ilköğretim okulu olarak, 2007’–2008 eğitim öğretim yılında faaliyete geçti. 32 derslik ilkokul, 4 derslik anaokulu olarak kullanılıyor ve toplam 1.440 öğrenciye eğitim imkanı sunuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlerin ölüm oyunu!
Bodrum’’da gençler ölüm oyunu oynuyor!Birbirlerinin boyun damarlarını ...
Denizli’’de görülmemiş gözaltı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’’ı protesto edecekleri iddiasıyla yapılan ...
Bir hayat, dört kişiye can oldu
İsmi açıklanmayan donörden bağışlanan kalp, karaciğer ve iki böbrek, ...
 
Erdoğan, Nicolas Cage Denizli’’de buluştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hayalet Sürücü 2'' ...
Karşıyaka son periyotta nakavt: 67-80
Pınar Karşıyaka Beko Basketbol Ligi 17.hafta maçında Galatasaray’’a karşı ...
Başkan Altungün köylerin sorunlarını dinliyor
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, şehir merkezinde mahallelerdeki ...
 
Manisa’’da suç örgütüne darbe
Örgüte yapılan operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Ev ve iş yerlerinde ...
Bodrum’’da selden mucize kurtuluş
İki elektrik teknisyeni 3 metre derinlikteki suda otomobille 1 km sürüklendikten ...
Aydın’’da fırınlara sıkı denetim
Zabıta Müdürlüğü ekipleri ekmek ve simit fırınlarını denetledi. Kent merkezindeki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva