HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2012 Çarşamba - 10:56

“Mahkemeyi İbo Şov'a çevirdiniz!”

İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı davasında, sanık Abdullah Uçmak, diğer sanık avukatına tepki gösterdi.

“Mahkemeyi İbo Şov a çevirdiniz!”

İSTANBUL - Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 12 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.
 
İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında Abdullah Uçmak'ın da bulunduğu 7 tutuklu sanık ile avukatları katıldı.
 
Mahkeme Başkanı Muzaffer İren, şikayetçiler İbrahim Tatlıses ile Buket Çakıcı ile ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldiğini açıkladı.
 
Raporda, Tatlıses'e isabet eden mermi sonucunda kafatasında çökme ve beyin kanamasının gerçekleştiği, bunun da ölüme sebebiyet verecek şekilde yaralanmaya neden olduğu ve merminin Tatlıses'in kafatasında kalıcı iz bıraktığı belirtildi.
 
Rapor üzerine sanık Abdullah Uçmak, kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek, ''Beni bu olayın içine çekmeye çalışıyorlar. Basında hakkımda haberler çıkıyor, hakkımda kara propaganda yapılıyor. Mahkeme ve savcılık da buna alet oluyor. Bu olayla bir alakam yoktur. Tahliyemi istiyorum'' dedi.
 
Diğer tutuklu sanıklar da söz alarak tahliyelerini talep etti.
 
"İBRAHİM ŞOV'A ÇEVİRDİNİZ"
Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Murat Alagöz'ün avukatı Nesrin Hüseyinzade, ''Müvekkilimin Abdullah Uçmak'la yaptığı telefon görüşmesi aleyhinde yorumlanmamalıdır'' demesi üzerine Uçmak, ''Böyle saçmalık olmaz, edepsizlik yapıyorsunuz, burayı 'İbrahim Şov'a çevirdiniz. Mahkemeyi de kendinize bağladınız, lanet olsun size'' diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Uçmak, mahkeme heyeti tarafından salondan çıkarıldı.
 
Sanık ve avukatların taleplerinin alınmasından sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.
 
Duruşmadaki sözleri nedeniyle Uçmak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
 
CEZA İSTEMLERİ
İbrahim Tatlıses'in ağır şekilde yaralandığı 14 Mart 2011'de Şişli Büyükdere Caddesi Nurol Plaza önündeki silahlı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan 93 sayfalık iddianamede, Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney, Nazife Erdemir ve Ruşen Mahmutoğlu'nun, ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
 
Uçmak'ın ayrıca, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek'', ''nitelik bakımından vahim olan silah veya mermiler ile bıçak taşımak ve bulundurmak'', ''azmettirmek suretiyle kasten nitelikli adam öldürmeye teşebbüs etmek'', ''var sayılan suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak silahlı tehdit'' suçlarından da 53 ile 98 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
 

İddianamede, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istenen Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney, Nazife Erdemir, Ruşen Mahmutoğlu'nun yanı sıra ayrıca Nihat Şimşek, Abdulvahap İş, Bülent Altun, Emin Birdal ve Coşkun Yıldız'ın da ''suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak'', ''nitelik bakımından vahim olan silah veya mermiler ile bıçak taşımak ve bulundurmak'', ''azmettirmek suretiyle kasten nitelikli adam öldürmeye teşebbüs etmek'', ''var sayılan suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak silahlı tehdit'', ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve ''tehlikeli patlayıcı maddeleri izinsiz olarak bulundurmak'' suçlarından 9,5 ile 82 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e kötü Ege’ye iyi haber: 10 yeni ilçe!
Kamuoyunda Bütünşehir Yasası olarak bilinen ve meclis gündemine gelen ...
Gençlerin yüzde 8 tuvalete gitmeden 'net'e giriyor!
26 ilde 3 bin gençle yapılan araştırmaya göre, gençlerin yüzde 8,3'ü sabah ...
Alevi aile 'dil sürçmesi'nden 15 yılla yargılanıyor!
Malatya'da geçen Ramazan'da 'davul çalma' tartışması sonrası evleri taşlanan ...
 
Bağımlılıktan kurtul Umre biletini kap
Gebze Müftülüğü, 4 sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Madde bağımlılığından ...
Bornova'da operasyon: 50 varil sahte içki!
Bornova’da jandarma ekiplerinin düzenlediği baskında, evlerinin bodrumuna ...
Erdoğan'a 'ucube cemevi' sözünü sordu
Almanya ziyareti sırasında bir cemevini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı ...
 
TSK’dan 'sınırda yığınak' açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Suriye sınırındaki askeri hareketlilikle ...
Kaçırdığı kızla evlenen berbere 6 yıl sonra hapis şoku!
Bayındır’da 2 kız çocuğu babası berber 23 yaşındaki Raşit Bayar, 6 yıl ...
Kumar tutkunu müdür 1.7 milyonla kaçtı!
Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, yolsuzluk yaptıktan sonra kaçan Kangal Özel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva