HABERLER>GÜNCEL
25 Ekim 2017 Çarşamba - 14:34

Mahkemeden o görüntüler için karar çıktı: Başkan yardımcısına hapis cezası!

Gaziemir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmen Barış Düdü’yü döverek burnunu kıran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemeden o görüntüler için karar çıktı: Başkan yardımcısına hapis cezası!

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde çıkan tartışmada öğretmen Barış Düdü’yü döverek burnunu kıran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer’in yargılandığı davada karar çıktı.

14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında Tuncer’e mahkeme 1 yıl 2 ay kasten nitelikli yaralama suçundan hapis cezası verdi. Mahkemenin bu kararı daha sonra 11 ay 20 gün hapse düşürüldü. Aynı mahkeme hakaret suçundan da 75 güne denk gelen 3 bin TL adli para cezası uygulanmasına hükmetti. Her iki suçtan cezalandırılan Tuncer için verilen kararlarla ilgili hükmün ertelenmesinin geri bırakılmasına karar verildi. Tuncer, buna göre 5 yıl içinde her hangi bir suça karışırsa hapis cezası yatacak.

'VURMADIM KENDİ DÜŞTÜ'
Duruşmaya avukatı ile birlikte katılan Başkan Yardımcısı Tuncer’in savunmasında burnunu kırdığı öğretmen Barış Düdü’yü çıkan tartışmada sadece ittiğini bunun üzerine düşmüş olabileceğini söylediği öğrenildi. Tuncer, kasten yaralama amacı taşımadığını belirtti. Tuncer’in avukatı olay anında karşılıklı hakaret ve tahrik olduğunu söyledi

ÖĞRETMEN ÇOCUĞU SAVUNDU
Mahkeme süreci boyunca Düdü’nün avukatlığını ise anne ve babası öğretmen olan Avukat Ozan Karakaya yaptı. İki yıl önce olayın yaşandığı etkinliğe giden ailesinin akşam eve erken dönmesi üzerine durumu sorduğu, bu olayın ailesi tarafından anlatılması üzerine tanımadığı Düdü’yü savunmaya karar verdiği öğrenildi. Avukat Karakaya’nın hastanede başlayan yardımı ve sonrasındaki hukuki desteği mahkeme sonuçlanana kadar hiçbir ücret talep etmeden devam etti.

KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ
Egedesonsöz’e konuşan Öğretmen Barış Düdü, “Mahkemede adalet yerini buldu. Haklılığımız ortaya çıktı. Bir belediye başkan yardımcısının kendi belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte öğretmenlere küfredip, bana saldırması kabul edilemezdi. Mahkemede her şey tespit edildi. Bununla ilgili görüntüler, kayıtlar var. Ne yazık ki bu kişi halen görevde ve çalışıyor. Bu durumu belediye başkanının ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bundan sonraki süreç aslında bir belediye başkanının öğretmenlere bakışını gösterecek. Mahkeme tarafından durumu tescillenen yardımcısına sahip çıkan başkanın tavrı bir sınav olacak” dedi. Düdü, kararı yetersiz bulduklarını söylerken daha fazla ceza için itiraz edeceklerini belirtti. Düdü ayrıca tazminat davası da açacağını vurguladı.

NELER YAŞANDI?
Gaziemir Belediyesi’nin 2015 yılında düzenlediği ve ilçede okullarda görev yapan öğretmenler günü etkinliğinde kavga çıkmıştı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer ile toplantıda bulunan Öğretmen Barış Düdü tartışmış, merdivenlerde birbirlerine girmişlerdi. Burnu kırılan ve eli yüzü kan olan Düdü, o sırada konuşma yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yanına gelerek kameralar önünde duruma tepki göstermişti. Başkan Şenol o dönem kamuoyuna yaptığı açıklamada, Tuncer için “kellesini vermeyeceğim” demişti.

Öğretmen Düdü’yü de arayan Şenol’un, “Çıkan olay nedeniyle üzüntülüyüm. Böyle bir şey olmasını istemezdim. Ama yaşandı bir kere. Ayrıca burnunu kıran Mehmet Tuncer’i tanısan hiç böyle düşünmezsin. Gerçekten çok iyi bir insan. İyi birisidir. Bir anlık sinir ile böyle bir şey yapmış. Benim yanımda çalışan kötü bir düşüncesi olmayan bir kişi” dediği belirtilmişti.

O dönem belediyede özel kalem müdürü de olan Tuncer, CHP Genel Merkezi’nin de baskısıyla görevinden alınırken 167 gün sonra yeniden Şenol’un kararıyla aynı göreve atanmıştı. Tuncer, halen daha belediyede başkana en yakın isimler arasında ve başkan yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. 

 
CHP İzmir’de WhatsApp dönemi sona erdi!
 
'İyi Parti'nin sloganı ve logosuyla ilgili flaş iddia!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ne onemi var 27 Ekim 2017 Cuma 20:51

Belediye başkanı bu adamın geçmişini hiç sorup araştırmadan getirdi özekalem müdürü yaptı,kendi kararı saygı göstermek gerekir ama koca CHP Gaziemir teskilatinda yokmuydu birisi de bu lise diploması bile şüpheli adamı getirdiler adamın yaptığı sadece bu değil ki daha neler var neler,haksız elde edilen mallar,gayrimenkuller,okul ortaklığı falan filan anlatılacak okadar çok olay varki ne diyelim....

Yorumu oyla      12      6  
Murat 26 Ekim 2017 Perşembe 09:00

Bir şahsın yaptığı hatayı komple tüm belediyeye ve belediye personeline yaptığınız ağır ithamlar yüzünden kendiniz utanmalısınız. Unutmayın belediye içersinde gerçekten hak ederek çalışan personellerin ahını alıyorsunuz

Yorumu oyla      12      6  
Özkan 26 Ekim 2017 Perşembe 07:09

Seydiköylülere müstehak...

Yorumu oyla      12      6  
Xxx 25 Ekim 2017 Çarşamba 22:19

Bu başkan yardımcısı aynı zamanda ege geliştirme vakfı okullarının da ortağı??? Sanırız okula öğrencilerini gönderenlerinde O okulda çalışanlarında haberi yok!!!

Yorumu oyla      12      6  
Eray 25 Ekim 2017 Çarşamba 21:31

H.ibrahim şenol başkan makamında başka heryerde kimsenin olmadığı yerlerde bunu gaziemir halkıda belediye personeli de biliyor. Bırakın hizmeti gaziemir Belediyesinin ne yaptığını bilen varmı ki yardımcısının neyaptin ini arastirsinlar. Kimin umrundaki başkan ortada yok yönetim yok. Yardimcilari da terör estiriyor. Yazık gaziemire yazık. Sayın Başkan diyorki benim durumumu gaziemir seydikoy biliyor biliyordu oy vermesin ler napayım. Yani birazda halka müstahak...

Yorumu oyla      13      6  
Seydiköy 25 Ekim 2017 Çarşamba 19:01

Dua etsinler millet akp den korkusundan oy veriyor bunlara çok sevdiğinden değil işler ortada yapılan birşey yok Gaziemire Allah korusun bunların iktidarından bu ülkeyi

Yorumu oyla      12      6  
selim 25 Ekim 2017 Çarşamba 17:07

öğretmene kafa atıp ceza alan bir şahsiyet belediye başkan yardımcılıgı görevini birakmalıdır

Yorumu oyla      14      6  
Mustafa Narin 25 Ekim 2017 Çarşamba 16:07

Ve bu başkan yardımcısı halen görevinin başında, ve CHP kulağının üstüne yatıyor ! Halil İbo başkanı kutluyorum, böyle adamlarla hala çalıştığı için !

Yorumu oyla      14      6  
25 Ekim 2017 Çarşamba 15:23

öğretmen dövenlere oy yok,

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstifasını açıkladı tatile çıktı: Hazırlıksız yakalandım!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
Cenazesini kimse almıyordu... Günler sonra yeni gelişme!
Aydın'ın Didim İlçesi'nde öldürüldükten sonra cesedi yakılarak makilik ...
Alperen'in ablasından 'Güvenli Servis Projesi': Başka minikler ölmesin diye...
İzmir'de okul servis minibüsünde unutulduktan sonra yaşamını yitiren 3 ...
 
İngiltere'den İzmir'e geldi, hayatı değişti!
İngiltere'de dans üzerine üniversite eğitimini tamamlayan Ceyda Tanc, ...
Google Aşık Veysel'i unutmadı
Google, halk ozanı Aşık Veysel'in 123. doğum gününe özel logo hazırladı.
Atilla Taş tahliye edildi: İlk sözü bu oldu!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, “örgüt ...
 
Barzani'den geri adım: Referandum askıya alındı
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, "Bağdat ile yaşanması muhtemel çatışmanın ...
Yerine kim gelecek? Gökçek'in önerdiği 2 isim
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in cumartesi günü istifa ...
Almanya'dan gelen yolculara misilleme!
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde yapılan uygulama kapsamında ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva