HABERLER>GÜNCEL
25 Ekim 2017 Çarşamba - 10:35

İngiltere'den İzmir'e geldi, hayatı değişti!

İngiltere'de dans üzerine üniversite eğitimini tamamlayan Ceyda Tanc, Türk olan babası ile okullarına gelen Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin'in yönlendirmesiyle geldiği İzmir'de, Türk halk oyunlarıyla tanıştı

İngiltere den İzmir e geldi, hayatı değişti!

İngiltere'de dans üzerine üniversite eğitimini tamamlayan Ceyda Tanc, Türk olan babası ile okullarına gelen Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin'in yönlendirmesiyle geldiği İzmir'de, Türk halk oyunlarıyla tanıştı. Özellikle zeybekten etkilenen Tanc, burada öğrendiği Türk motiflerini kendi oluşturduğu modern dansa uyguladı, yeni bir grupla gösterilere çıktı. Çeşitli festivaller ve çok sayıda platformda sahne alan Tanc, Roehampton Üniversitesi tarafından Kraliyet Müzik Akademisi yüksek lisans öğrencilerine ders vermek üzere yetkilendirildi.

Roehampton Üniversitesi Dans Bölümü'nden mezun olan Ceyda Tanc, 2011 yılında Türk olan babası ile okullarına gelen Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin'in yönlendirmesiyle geldiği İzmir'de, dört aylık halk oyunları eğitimi aldı. 21 yaşında ilk kez Türk halk oyunları ve motifleriyle tanışan Tanc, bunları, kendi geliştirdiği modern dansla birleştirip İngiltere'de gösteriler sunmak için çalışma yaptı. Dans eğitimi alan kızlardan grup kuran Ceyda Tanc, Türk halk oyunları motifleriyle oluşturduğu yeni figürlerini, gösterilerde sunmaya başladı. Çeşitli festivaller ve çok sayıda platformda sahne alan Tanc, Roehampton Üniversitesi tarafından Kraliyet Müzik Akademisi yüksek lisans öğrencilerine ders vermek üzere yetkilendirildi. İngiltere'de de dikkat çeken Ceyda Tanc, yaklaşık üç yıl önce dans ekibiyle İzmir ve Muğla bölgesini gezdi. Onların da dans figürlerini yerel eğitmenlerden öğrenmelerini sağladı.

YENİ GÖSTERİ İÇİN İZMİR'DE

İngiltere'deki çalışmalardan sonra Ceyda Tanc; Gemma Shrubb, Georgia Godfrey, Hayley Ovens, Chloe Mead ve Charlotte Wood'dan oluşan ekibiyle İzmir'e geldi. Dans grubu, erkek dans motiflerini kadın vücudunda sergiledikleri AY/NA adlı gösteriyle 27 Ekim gecesi İzmir'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Provalar sırasında çalışmaları hakkında bilgi veren Ceyda Tanc, "Türk halk oyunlarını görüp öğrendikten sonra çok etkilendim. Bunları kullanabileceğimi düşündüm. İngiltere'de bu öğrendiklerimi yeni bir dans üzerinde uyguladım. Önceleri Kafkas motiflerini kullanıyordum ama artık zeybek daha çok kullandığım alan oldu. Ama erkek zeybeğini kullanıyoruz çünkü, gösterimizin temelinde o var" dedi.



Dans grubu üyeleri de İzmir'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını, Türk halk oyunları figürlerinin kendi ülkelerininkinden daha zor olduğunu, ama öğrendikçe büyük keyif aldıklarını anlattı. Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin de İzmir'in modern dans konusunda açığının bulunduğunu, bu gösterilerle bunları kapattıklarını ifade etti. (DHA)

 
CHP İzmir'deki 'arsa satışı' krizinde Sertel'den açıklama: Köylünün malı köylüde kalacak!
 
İzmir'in jant devini fon mu alacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Google Aşık Veysel'i unutmadı
Google, halk ozanı Aşık Veysel'in 123. doğum gününe özel logo hazırladı.
Atilla Taş tahliye edildi: İlk sözü bu oldu!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, “örgüt ...
Barzani'den geri adım: Referandum askıya alındı
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, "Bağdat ile yaşanması muhtemel çatışmanın ...
 
Yerine kim gelecek? Gökçek'in önerdiği 2 isim
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in cumartesi günü istifa ...
Almanya'dan gelen yolculara misilleme!
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde yapılan uygulama kapsamında ...
Eren'in katili o terörist böyle yakalanmış!
Giresun'da yakalanan PKK'lı teröristle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. ...
 
Dikkat! Bu virüs Türkiye’de de yayılmaya başladı
Bilgisayarı kilitleyerek sahibinden fidye isteyen virüs yazılımlarına ...
İzmir'i alarma geçiren şaka! Gözyaşlarını tutamadı!
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi yakınına bırakılan ...
TÜPRAŞ'taki patlamayla ilgili flaş tutuklama!
Rafinerideki 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin soruşturma ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva