HABERLER>GÜNCEL
3 Eylül 2024 Salı - 15:07

Mahkeme kararını verdi: Dilruba Kayserilioğlu'na hapis cezası!

Sokak röportajı sonrası tutuklanan ve ardından serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu'nun ilk duruşması gerçekleştirildi. Duruşmada mahkeme hakimi Dilruba Kayserilioğlu'na 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme cezanın ertelenmesini kararlaştırdı.

Mahkeme kararını verdi: Dilruba Kayserilioğlu na hapis cezası!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ardından da serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturmanın ilk duruşması gerçekleştirildi. 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada Kayserilioğlu da yer aldı.

Duruşmada mahkeme hakimi, Dilruba Kayserilioğlu'na 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme cezanın ertelenmesini kararlaştırdı.

MAHKEMEDE YAŞANANLAR

KAYSERİLİOĞLU: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA KONUŞTUM
Mahkemede ifade veren Dilruba Kayserilioğlu, "Konuşmaların tamamı bana ait. Kin güderek değil, ifade özgürlüğü kapsamında bana sorulan sorulara yönelik şahsi eleştirilerde bulundum. Kişi veya kurum fark etmeksizin koşulsuz desteklendiğinde ne olacağını söyledim. Hiçbir kişi ve kuruluşu kastetmedim, sadece ifade özgürlüğü kapsamında konuştum," dedi.

"Beyni emcüklenen gerizekalısınız" sözlerine vurgu yapan mahkeme hakimi, kimi kastettiğini sorması sonrası Dilruba, "Bir fikri soruşturmadan, araştırmadan konuşanlara ve onları destekleyenlere karşı söylenmiştir" dedi.

DİLRUBA HERHANGİ BİRİNDEN BAHSETMEMİŞTİR
Avukat Hüseyin Yıldız savunmasını gerçekleştirirken, "Müvekkilim bir röportajda beyanda bulunmuş, devamında trol hesaplarla hedef gösterilmiş ve RTÜK Başkanı tarafından hedef alınarak tutuklanmıştır. Müvekkilim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve ifade özgürlüğüne sahiptir. Türkiye'de sosyal medya bir anda gerekçe gösterilmeden kapatılmıştır. Hayvan hakları ile ilgili bir yasa gündeme gelmiştir, öncesinde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmıştır. Müvekkilim kimseyi kastetmeden ifade özgürlüğünü kullanmıştır. Anayasamızda ifade özgürlüğü belirtilmiştir. İfade özgürlüğü, herkesin anlatım özgürlüğüne sahip olduğunu belirtmiştir. İddianamede müvekkilim için istenen cezaya bakılınca sosyal sınıf, dil, din, ırk, mezhepte farklılık olduğu söylenmiştir. Müvekkilim, beyanında herhangi birinden bahsetmemiştir. Kamu güvenliği de herhangi bir şekilde tehlikeye girmemiştir. Zaten bu tehlikeye sebep olacak güce de sahip değil müvekkilim. Somut bir tehdit yoksa, müvekkilimin eylemleri suç olarak belirtiliyor ama kim zarar gördü? Müvekkilimin beyanları nefret ve şiddet çağrısı içermemektedir. Objektif cezalandırılma koşulu gerçekleşmemiştir. Bu nedenle beraat istiyoruz ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

SAVCILIKTAN 'CEZA' TALEBİ
Cumhuriyet Savcısı ise, "konuşmanın sosyal medya kanalında yayımlanarak sosyal medya platformlardında ki paylaşımlarda görüldüğü üzere halkın bir kesimi ile farklı kesimler arasında tartışmalara neden olduğu, sanığın röportajdan belli bir siyasi parti veya bir seçmeni dikkate alarak beyanda bulunmadığı özellikle Instagram isimli sosyal medya platformlarının kapatılması ve hayvanları kastletme olaylarının hangi neticeyi doğuracağını anlamayan vatandaşlara yönelik olarak röportajda belirtildiği üzere sözleri söylemesi üzere TCK'nın 216-1 taksimdeki halkın bir kısmını kapsayan vatandaşları kastederek halkın bir krsimini diğer kesime yönelik alanen kin ve düömanlıpa tahrik ettiği gibi, halkın bir kesimini asağılama sureti ile üzerine atılı suçları işlediği, sanığın bu suçları basın yayın yolu ile işlediği cebir fiil ile birden fazla farklı suçun oluşmasına sebebiyet verdiği gözetilerek TCK 44/1 inde uygulamasını gerektiğinden sanığın cezalandırılmasına. Adli kontrolün kaldırılmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.Son olarak savunma veren Avukat Yıldız, "Önceki beyanlarımızı tekrar ediyoruz. Instagram yasağını savunanlar sosyal sınıf ırk mezhep cinsiyet değildir. Bunlar belirlenebilir bir grupta değildir. Kamu güvenliği açısındna yakın yada uzak bir tehlike de söz konusu da değildir. Burada somut tehlikenin aranması ifade özgürlüğünün güvence altına alınmasına ilişkindir. Yaşanan tehlike yoktur.kamu güvenliği ve barışını bozan bir durum yoktur. Sıradan vatandaşın bu suçu işlemesi mümkün değildir. Suçtan kimin zarar gördüğü de belli değidlir. Sosyal medya ve hayvan hakları yasağına farklı bir çok siyasi parti temsilcisi destek vermiştir. Suç unsurların oluşmadığından beraat talep ediyoruz" denildi.

PİŞMANLIĞIM VAR
Mahkeme hakimi ise kararını açıklarken öncesinde 'pişman olduğun söylemin var mı?' sorusuna Dilruba Kayserilioğlu "Söylediğim sözlerin farklı yerlere çekilip bana saldırı yapılacağını bilmiyorum bu yönden pişmanlığım vardır" dedi.

7 AY 15 GÜN CEZA
Mahkeme hakimi, "Sanık Dilruba'nın üzerine atılı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun unsurları oluşmadığından beraatine, halkın bir kesimini alanen aşağılamak suçundan 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın bu eylemini basın yayın yolu ile işlemesi nedeniyle cezanın 1/2 oranında arttırılarak 9 ay hapis cezası ile sanığın cezalandırılmasına, iyi halden 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Gözaltında bulunduğu sürenin cezadan düşünmesine karar verildi . Yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararının kaldırılmasına" ifadelerini kullandı.

KAYSERİLİOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA: SUÇSUZ OLDUĞUMA İNANIYORUM
Mahkeme sonrası açıklamalarda bulunan Dilruba Kayserilioğlu "Dava sürecimiz devam ediyor. Verilen kararla ilgili avukatlarım üst mahkemeye taleplerini sunacaklar. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Suçsuz olduğuma inanıyorum. Bundan hiç şüphem olmadı" ifadelerini kullandı.

AVUKAT YILDIZ: AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'NE KADAR GİDECEĞİZ
Avukat Yıldız ise, "Türk Ceza Kanunu halkı aşağılama suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verilip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermiştir. Gerekçeli karar hazırlandıktan sonra bizler tarafından bir üst mahkemeye itirazlar yapılacaktır. Hukuk mücadelemiz devam edecektir. Bu karar beraate dönene kadar,  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz de Dilruba gibi bir müvekkilimizin suçsuz olduğuna, ifade özgürlüğü kapsamında, anayasal hakları kapsamında fikri açıklamasının cezalandırılamayacağını düşünüyoruz. O sebeple bu mücadeleyi önce iç hukuk yollarını tüketeceğiz. Akabinde de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğiz. Ilginiz için çok teşekkür ediyoruz. Devam eden bir soruşturma daha var. O durum hakkında da size ilerleyen günlerde detaylı bilgilendirme yapacağız" dedi.

 
İzmir'de CHP ilçe başkanının aracına silahlı saldırı: 2 gözaltı!
 
Talu çifti için istenen ceza belli oldu
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 4 Eylül 2024 Çarşamba 09:58

Izmir ilk genel seçimlerde adı geçen bayan izmir milletvekilidir ondan sonra da CHP içinde hiziplik muhaliflik hiç bitmez başka bir partiye gider uzun zamandır CHP siyaset yapanlarda halkın arasında olanlar mitinglerde çekirdek satsınlar...

Yorumu oyla      0      0  
Red Kit 4 Eylül 2024 Çarşamba 07:01

hazır fuar açılışına da çağırmışlar.işsiz kalmazsın artık

Yorumu oyla      1      0  
4 Eylül 2024 Çarşamba 00:31

16:54 te yorum beğenmeyenler siz bu ülkede parazitsiniz.

Yorumu oyla      0      0  
harun 3 Eylül 2024 Salı 21:00

iyi ya agzına geleni soyle ceza da gostermelık ertelensın bundan sonra bız de dıledıgımıze kufredelım o zaman

Yorumu oyla      1      5  
adalet 3 Eylül 2024 Salı 17:32

herkes haddini bilecek,langur lungur konuşarak kimse bir yere varamaz.Empati yapın bu kadına ben aynı sözleri sarf etsem aynı hızla mahkeme de alır soluğu.SÖYLEDİĞİN SÖZÜN ESİRİ SÖYLEMEDİĞİNİN EFENDİSİSİN-Bunu unutuma

Yorumu oyla      2      7  
3 Eylül 2024 Salı 16:54

Namık Tan denen illet tip Mavi vatan masal diyor ve Yunanistan ın tezlerini savunuyor. Türkiye nin kara harekatlarına da karşı çıkan bu zevat Terör yuvaları haline gelmiş Kuzey Suriye nin bu vatanın güvenliğini zerre kadar düşünmediği bu zevatın Amerikan ajanı olduğu konusunda hiç şüphem yok. Ce Ha pe de bunlardan kaç tane var?

Yorumu oyla      3      4  
Az Bilmiş 3 Eylül 2024 Salı 16:34

sevgili İZMİRLİ ismini kullanan yorumcu. Hak ,hukuk ve adalet herkes için lazım. sen yarın akp gittiğinde çıkıpta mevcut hükümeti eleştirir veya hapis cezasını gerektirmeyecek bir şekilde hakaret vari söylemlerde bulunursan ceza almayacaksın . çünkü o zaman hukuk işliyor olacak. hem ne çabuk unutuyorsunuz üzerinde yaşadığınız toprakları sizlere helal eden . bugün yorgo olmamanızın en büyük sebebine hakaretler edenler serbest bırakılıyorda dilruba nın cezasının ertelenmesi mi sizleri rahatsız ediyor??

Yorumu oyla      8      1  
3 Eylül 2024 Salı 16:26

Gelecek seçimde milletvekili adayı yapın...

Yorumu oyla      2      7  
3 Eylül 2024 Salı 16:22

Recep İvediğin dişi versionu.

Yorumu oyla      3      8  
GÜDÜMLÜ YARGI 3 Eylül 2024 Salı 16:19

Saray Yargısının Adalet Dağıtmadığını Herkes Biliyor Artık!

Yorumu oyla      8      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aracında ölü bulundu... Hemşirenin acı sonu
Eskişehir'de bir hemşire, park halindeki otomobilde ölü bulundu.
Öğrencisine çarpan öğretmen tutuklandı
Ordu'da 1’inci sınıf öğrencisi Miray Arslan'a (7) uyum haftası kapsamında ...
150 milyon liralık kaçak ilaç operasyonu
İstanbul'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçak ilaç operasyonunda, ...
 
6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Irak’ın kuzeyindeki Hakurk ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde 6 PKK’lı ...
Sitede cinayet... Komşusunu 8 yerinden vurdu!
İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan bir sitede iki çocuk babası 45 yaşındaki ...
e-Devlet'te yeni hizmet: Kolay Adres Sorgulama
Banka hesapları için tanımlanan kolay adreslerin tek ekranda sorgulanabildiği ...
 
İzmir'de kuryenin acı sonu!
İzmir'in Çiğli ilçesinde kamyona çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.
İzmir'de kadın cinayeti: Katil koca için istenen ceza belli oldu!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde eşi Zehra Barbak'ı (37) 'kıskançlık' nedeniyle ...
Dilruba Kayserilioğlu için istenen ceza belli oldu
İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ağlayan fotosu hiç yok! Ama…
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva