HABERLER>EGE
21 Şubat 2012 Salı - 09:14

Kuşadası Belediyesi'ne sabah baskını: 9 gözaltı

Büyükşehir Belediyesine düzenlenen kasırga operasyonunda tutuklanarak Buca F Tipi Kapalı Cezaevi’nen konan İzmir Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu eski Daire Başkanı Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hulisi Gülşen’in grubunda olduğu iddia edilen Kuşadası Belediyesi’ndeki yapılanmaya yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

Kuşadası Belediyesi ne sabah baskını: 9 gözaltı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Geçen Mayıs ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’ne de operasyon düzenlendi. O operasyonun devamı niteliğinde Kuşadası Belediyesi’ne yönelik ikinci operasyon yapıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından yapılan operasyon kapsamında Belediyede çalışmadığı halde, çalışıyormuş gibi gösterilen ve şirket üzerinden maaş alan CHP eski Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ında aralarında bulunduğu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Atak ile Kuşadası Belediyesi CHP Meclis üyesi Ahmet Kireç ile firma sahiplerinin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. 

Haberin fotoğrafları için tıklayınız



İzmir’e getirilen şüphelilerin 'İhaleye fesat karıştırma, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet'le suçlandıkları belirtildi. Şüphelilerin sorgularına başlanacağı, elde edilen bilgiler doğrultusunda da yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.

İşte Üçe ayrılan Büyükşehir İddianamesindeki Hulisi Gülşen Grubu faaliyetleri:

A- MEHMET HULUSİ GÜLŞEN GRUBU’NUN FAALİYETLERİ:
- Karabağlar Belediyesinin 2010/516981 ihale kayıt numaralı 12 ay süreli güvenlik hizmeti alım ihalesine fesat karıştırma;
 
- Karabağlar Belediyesinin 2010/564202 ihale kayıt numaralı etkinliklerin duyuru ve tanıtımlarının yapılması hizmet alım ihalesine fesat karıştırma:
 
- Gaziemir Belediyesinin 2010/538947 ihale kayıt numaralı belediye sınırları dahilindeki mahallelerin kentsel temizliğinin yapılması, katı atıkların toplanması ve nakli hizmet alım ihalesine fesat karıştırma;
 
 
- 07.12.2010 tarihli Gaziemir Belediyesinin öğle yemeği alım ihalesine fesat karıştırma;
 
- Karabağlar Belediyesinin; memur personele öğle yemeği verilmesi hizmet alımı ihalelerine fesat karıştırma eylemleri;
 
- Kuşadası Belediyesinin; evsel atık ve çöplerin toplanması ihalelerine fesat karıştırma, ayrıca; Erdoğan Uyan'ın 7.000 TL. Parayı Candan Genceroğlu'nun talimatı ile Erdem Erener’den alması, yine Erdoğan Uyan'ın 20.000 TL Parayı Candan'ın talimatı ile Erdem'den alması,
 
- Karabağlar Belediyesi destek hizmetleri müdürlüğünce 13.12.2010 tarihli 2010/549212 ihale kayıt numaralı hazır beton, demir, kereste vb. direk satın alınması ihalesi ile ilgili kanuna aykırılık; 
 
- Mehmet Hulusi Gülşen’in uçak ve otel masraflarını Karabağlar belediye spor kulübüne fatura ettirmek suretiyle kulüp zararına yol açması;
 
- Kuşadası belediye çalışanı Erdoğan Uyan’ın talimatı ile CHP gençlik kolları başkanına Gencer gurubun aylık ödemesi:
 
- Hulusi Gülşen’in Silivri Çöp İhalesi’ne fesat karıştırmaya kalkışması;
 
- Narlıdere yemek ihalesine fesat karıştırma;

BAŞKAN ALTUNGÜN’DEN GÖZALTI AÇIKLAMASI
“ ADALETE GÜVENİYORUZ, VERİLEMEYECEK HİÇ BİR HESABIMIZ YOK “
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, sabah saatlerinde ifade vermek üzere evlerinden göz altına alınan iki belediye çalışanı ve bir belediye meclis üyesiyle ilgili açıklama yaptı. Başkan Altungün, konunun 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen operasyonla ilgili olduğunu belirterek, “Her zaman söylediğim gibi bizim adalete güvenimiz tam. Bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Ama ortada henüz iddianame yokken sürecin uzamasını doğru bulmuyorum“ dedi.
 
Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kireç, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal ve Kuşadası Belediyesi Mali İşler Müdürü Yusuf Atak’ın 2 Mayıs 2011’de gerçekleşen operasyon ile ilgili dosya kapsamında evlerinden alınarak ifade vermek üzere İzmir’e götürüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Altungün, yerel seçim sürecinin erken ve garip koşullar altında başladığını söyledi. Türkiye’de son dönemlerde gözaltına almalarla ilgili sıkıntılar bulunduğunu vurgulayan Başkan Altungün sözlerini şöyle sürdürdü: “Gözaltına alınanları kamuoyu önünde refüze eden bir yöntem izleniyor. Bu yöntem, demokratikleşme denen bir döneme uymuyor. CHP Genel Merkezimiz bu konuda çalışmalar yaparak tepki gösteriyor. Toplum da artık tepki gösteriyor. Sivil toplum kuruluşları da tepki göstermeli. Ama maalesef Türkiye’de bunlar normalleşmeye başladı. Her zaman söylediğim gibi bizim adalete güvenimiz tam ve verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Ama adalet sürecinin uzaması, sıkıntı yaratıyor ve bunu doğru bulmuyorum. Toplum vicdanını rahatsız eden uygulamalar kalkmalıdır. Belediye Meclis Üyemiz Ahmet Kireç, Mali İşler Müdürümüz Yusuf Atak ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal 2 Mayıs’taki operasyonla ilgili dosya kapsamında evlerinden alınarak ifade vermek üzere İzmir’e götürüldü. Belediyemize bir baskın söz konusu değil. Toplam gözaltına alınan sayısı da üç. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu baskılar sadece Kuşadası Belediyesi’ne yönelik değil. Muhalif tüm belediyelere çeşitli baskılar var. Bu baskılar zaman zaman psikolojik olarak bizleri olumsuz etkilese de belediye icraatlarımızı etkilemiyor. Yaşananlar normal değil. Demokratik ülkelerde olamayacak gelişmeler yaşıyoruz. Bir arkadaşımız 9,5 aydır hapiste. O dosyanın devamı niteliğinde bir olay. Bizim alnımız açık, arkadaşlarıma da sonuna kadar güveniyorum. Arkadaşlarımızın birkaç gün içerisinde salıverileceğini umuyorum” dedi.

11 İHALE MERCEK ALTINDA
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin, Kuşadası Belediyesi'ne yönelik düzenlediği operasyonda CHP Gençlik Kolları Genel Eski Başkan Yardımcısı Kerem Yıldırım'in de gözaltına alınmasıyla 9'a yükseldi. Bu arada İstanbul'da bir ilçe belediyesinin başkan yardımcısının da ifadesine başvurulacağı, ifadenin ardından da savcının talimatıyla gözaltına alınıp alınmayacağına karar verileceği bildirildi.
 
Şüphelilerin, geçen Mayıs ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan, şirket temsilcileri Candar Genceroğlu, Erdem Erdemir ile tutuklanan Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Gülşen bağlı olarak faaliyet yürüttükleri ileri sürüldü. Şüphelilerin 11 temizlik ve yemek ihalesinde usulsüzlük yaptıkları iddia edildi. Belediye yetkililerinin, anlaşma sağladıkları firmalara göre ihale şartnamesi hazırladıkları, diğer firmaları ise çeşitli gerekçeler öne sürerek eledikleri kaydedildi. İhale kazanan firmaların da, dikkat çekmemek için kendilerine bağlı kişiler adına kurdukları birden fazla firmayla aynı ihaleye girdikleri saptandı.
 
Gözaltındaki şüphelilerden CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile CHP Gençlik Kolları Genel Eski Başkan Yardımcısı Kerem Yıldırım'ın, Ankara'da bulunmalarına rağmen, belediye yetkililerinin baskısıyla şirket yöneticileri tarafından firmalarında çalışıyormuş gibi gösterilip, sigortalarının yapıldığı ayrıca hesaplarına da maaş yatırıldığı öne sürüldü. Olayın bazı basın yayın organlarında yer alması üzerine, İrfan İnanç Yıldız ve bir milletvekili danışmanı, TBMM'de Bugün gazetesi yazarı Ezelhan Üstünkaya'ya sözlü saldırıda bulunmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Üstünkaya'yı telefonla arayarak özür dilemişti.
 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Muhasebe Müdürü Yusuf Atak, CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kerem Yıldırım özel bir firmada yetkilileri Sadullah Gencer, Doğan Demiray, Ali Gürkan Tuğcu ile Kamer Değer sorgularına başlandığı açıklandı. Bu arada, operasyon çerçevesinde Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün'un yakın arkadaşlarından Haydar Tanık ile özel kalemi Ümit Ok da Kuşadası Organize Suçlar Şubesi'ne götürüldü. Söz konusu iki kişinin ifadeleri avukatları eşliğinde "tanık" olarak alınacağı bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
balık baştan kokmuşa 21 Şubat 2012 Salı 13:32

Balık hakkaten baştan kokmuş da taaa Ankara'dan Kayseri'den ve diğer yüzler belediyeden kokusu geliyor da sizin gibilerin burnu da aklı da bu kokuya kapanmış

Yorumu oyla      22      7  
ozcan özcan 21 Şubat 2012 Salı 12:31

AKP li belediyeler soruşturulmadıkça, CHP li belediyelere bu yapılanların maalesef intikam duygusundan başka bir inandırıcılığı bulunmuyor.

Yorumu oyla      31      6  
balık baştan kokmuş 21 Şubat 2012 Salı 10:05

maşallah hiç boş durmuyor chpli belediyeler bugün narlıdereyle uyandık ardından kuşadası bakalım akşama doğru hangi chpli belediye götür babam götür küçükten büyüğe doğru götürüyorlar balık baştan kokmuş

Yorumu oyla      16      37  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç kızı kaçırdı, bağ evinde yakalandı
Manisa'da, kız arkadaşı 19 yaşındaki Ş.Y.'yi, ağabeyi ve yengesinin yardımıyla ...
Denizli Belediyesi'nden 'aile hakemi' uygulaması
Denizli Belediyesi, 'Ailemi Seviyorum' projesi kapsamında Mutlu Evlilik ...
Cinayette birinci, kitap okumada sonuncuyuz
Muğla'nın Datça İlçesi'nde düzenlenen, 'İdeal Bir Nesil Yetiştirmede Anne-Baba ...
 
Manisa’da öldürülen çift, ayrı beldelerde defnedildi
Manisa merkeze bağlı Hamzabeyli Beldesi'ndeki evlerinde boğazları kesilerek ...
İşçiler birbirine girdi: 18 yaralı, 22 gözaltı
Milas- Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminal binasının yapımında çalışan ...
Engelli aile, cami avlusuna bırakılan bebeği istedi
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde geçen hafta, 5 günlükken cami avlusuna bırakılan ...
 
Manisalı el sanatları ustası destek bekliyor
Manisalı el sanatları ustası Cengiz Yeziz, ışık ve ısıtma tekniği kullanarak ...
‘Kanun çıkmasaydı MİT başkanı da cezaevinde olacaktı’
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, partisinin Datça ilçe teşkilatının ...
Bakan Eroğlu: CHP gelsin kongre görsün
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli'de AK Parti Merkez İlçe ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva