HABERLER>EGE
20 Şubat 2012 Pazartesi - 17:35

Cinayette birinci, kitap okumada sonuncuyuz

Muğla'nın Datça İlçesi'nde düzenlenen, 'İdeal Bir Nesil Yetiştirmede Anne-Baba ve Toplumun Rolü' konulu seminerde konuşan Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman 2008 yılında 128 ülke arasında yapılan araştırmaya göre Türkiye'nin cinayetlerde ilk sırada bulunduğunu, ancak kitap okumada sonda yer aldığını söyledi.

Cinayette birinci, kitap okumada sonuncuyuz

MUĞLA - Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, ülkemizde aile içi şiddet ve boşanma olaylarının giderek arttığını söyledi. İdeal bir neslin yetiştirilmesi, toplumsal olumsuzlukların azaltılması ve ailelerdeki mutlulukların artırılması için değişime ihtiyaç olduğunu belirten Yayman, "Değişim adına buradayım. Ancak değişimin hemen olmadığını hatırlatmak isterim. Değişim insanoğlu söz konusu olduğunda bunun meyveleri ortalama 3 nesil sonra alınıyor" dedi.
 
Değişim konusuna İngiltere'den bir örnek veren Yayman, "İngiltere'de tren icat olduğunda kimler karşı çıkmamış ki? At tacirleri, at yetiştiricileri, faytoncular, nalbantlar trene karşı çıkmışlar. Ancak, at arabasında kullanılan aletlerini demiryollarında kullanmaya başlayan aile, bugün İngiliz demiryollarının sahipleridir. İyiye güzele doğru, bilim ve teknolojik yeniliklere insanlık için ayak uydurabilirsek var oluyoruz. Aksi halde yol olup gidiyoruz" diye konuştu.
 
Ülkemizde bugün itibariyle 2 milyon civarında insanın gözüyaşlı olarak yatağa girdiğine dikkat çeken Yayman, "Bodrum'da 19 yaşındaki genç bir hemşire 23 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Yine benim ülkemde her gün en az 3 kadın kocaları tarafından öldürülüyor. 2008 yılında, 128 ülke arasında yapılan bir araştırmaya göre, kişi başına işlenen cinayet bakımından Türkiye birinci sırada bulunuyor" dedi.
 
Değişim konusuna Almanya'yı örnek gösteren Yayman şöyle devam etti:
 
"1'inci Dünya Savaşı'na Almanya ile girdik. Savaşın sonucu yenilgi oldu. Savaştan 21 yıl sonra Almanya, dünyaya tekrar kafa tutar oldu. 2'nci Dünya Savaşı'nda Almanya ve Almanlar'ın işgali altındaki topraklara 2 milyon 700 bin ton bomba bırakıldı. Aynı Almanya 1961'de Türkiye'den işçi almaya başladı. Nasıl bir millet ki 25 yıl geçiyor, 70'lerde dünyaya tekrar 'Biz varız' diyor. Her yıl bizim 7 katımız daha fazla üretiyor. Almanlar nasıl oldu da bu hale geldi? Pek çok nedeni var, birinden söz edeceğim. 40 ülke arasında kitap okuma bakımından yapılan araştırmada, Almanlar kişi başı günde ortalama 24 dakika kitap okuyarak 1'inci olurlarken, biz Türkler 13 saniye kitap okumayla sonuncuyuz. Cinayette birinci, kitap okumakta sondan birinciyiz. Türk Milleti olarak günde ortalama 5 saat 17 dakika televizyon izliyoruz. Bir düşünün, günde 13 saniye kitap okuyan, 5 saat 17 dakika televizyon izleyen bir toplumun, cinayetlerde birinci olması doğaldır. Gelin 13 saniyeyi 20 dakikaya çıkaralım. Hiç olmazsa evinize misafir geldiğinde ona saygı adına televizyonu kapatalım. Gelin bugünden itibaren hayatınızda bir değişiklik yapın. Yatağınızın başına bir kitap koyun. Sadece bir cümle okuyun. Zararı yok. Ne olur demeyin. Bir yılda 365 cümle yapar, bu da bir kitap eder." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa’da öldürülen çift, ayrı beldelerde defnedildi
Manisa merkeze bağlı Hamzabeyli Beldesi'ndeki evlerinde boğazları kesilerek ...
İşçiler birbirine girdi: 18 yaralı, 22 gözaltı
Milas- Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminal binasının yapımında çalışan ...
Engelli aile, cami avlusuna bırakılan bebeği istedi
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde geçen hafta, 5 günlükken cami avlusuna bırakılan ...
 
Manisalı el sanatları ustası destek bekliyor
Manisalı el sanatları ustası Cengiz Yeziz, ışık ve ısıtma tekniği kullanarak ...
‘Kanun çıkmasaydı MİT başkanı da cezaevinde olacaktı’
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, partisinin Datça ilçe teşkilatının ...
Bakan Eroğlu: CHP gelsin kongre görsün
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli'de AK Parti Merkez İlçe ...
 
Çamaşır makinesi bomba gibi patladı!
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, fişi prize takılı çamaşır makinesi gürültüyle ...
Karı kocanın boğazını kesip öldürdüler
Manisa merkeze bağlı Hamzabeyli Beldesi'nde oturan çiftçi Sabri Akkoç ...
Aydın'da utanç verici tecavüz iddiası!
Aydın'da, çiftçilik yapan H.İ.O. (55) kızı C.O'ya (17), dört yıldır cinsel ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva