HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Nisan 2016 Cuma - 11:19

Kültürpark için flaş karar: Hepsi kaldırılıyor!

Fuar İzmir’in hizmete alınmasıyla birlikte düzenleme çalışmalarına başlanan Kültürpark’taki tüm ticari işletmeler kaldırılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin fuar ve sergi alanı olarak planladığı alanda restoran, oyun alanları, düğün salonları, gazinolar ve lunapark faaliyetini durduracak.

Kültürpark için flaş karar: Hepsi kaldırılıyor!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir’de yapılan Fuar İzmir Kompleksi’nde ihtisas fuarları tüm hızla devam ediyor. 

Büyükşehir, fuarın açılışını yaptığı günden bu yana bünyesindeki fuarları buraya yönlendirirken yıllardır fuarcılığın kalbi durumunda olan Kültürpark’ta çalışmalar başladı. Büyükşehir, burada planladığı Uluslararası Fuar ve Sergi Alanları için düğmeye bastı. Bu kapsamda, içeride bulunan ticari işletmelerin yeni konsepte uygun olması kararı alındı.

NELER YAPILACAK?
Büyükşehir Belediyesi ilk etapta, burada düzenleme yaparak holleri sergi alanları merkezine çevirecek. Ek imalatlar ve yeni yapılar yapılmadan bölgenin daha çok sosyal ve kültürel etkinlikler merkezi olması sağlanacak. Yapılan çalışma kapsamında başta oyun ve lunapark alanları olmak üzere, gazino, düğün salonları gibi ticari faaliyetlere son verilecek. Kültürpark içerisinde belediyeden bağımsız olarak faaliyet gösteren hiçbir ticari işletme yer almayacak.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili toplantı yaparken Başkan Aziz Kocaoğlu da bilgilendirildi. İzmir fuarcılığının kongre konusunda da gelişmesi için yıllardır devam eden eski sistemlerin yeniden gözden geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Fuarın, Gaziemir’e taşınmasından sonra geriye kalan alanda çalışmalar kısa sürede başlayacak. Kısa zaman sonra da alan yeni haline kavuşmuş olacak. Öte yandan, birçok kesim Kültürpark’ın duvarlarının yıkılarak halka açılması gerektiğini ifade ediyor. Belediye yetkilileri ise güvenlik ve düzen nedeniyle konuya şimdilik sıcak bakmıyor.

 
Gaziemir’de 23 Nisan coşkusu
 
İzmirli Muhammed’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görme hayali gerçekleşecek
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sinan 23 Nisan 2016 Cumartesi 09:29

Koskoca fuar alanı işletilemiyor, halbuki pek çok aktivite düzenlenebilir burada. Fuarda doğru düzgün büyüklerin kahvaltı yapacağı çocukların eğlenebileceği bir yer bile yok. Grand plaza buraya güzel bir tesis açmalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 23 Nisan 2016 Cumartesi 08:25

kültürparkta işlevsizleştirilen bir magomba gece kulübü alanı, gecekondu görüntüsündeki gilf resteran rehabilite edilip kullanılmalı buradaki ticari işletmeleri belediyenin şirketleri üstlenmeligöl gazinosu nostaljik fuar gazinosu olarak kalmalı, ada gazinosuda belediyenin yazlık resepsion alanı olmalı

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 23 Nisan 2016 Cumartesi 08:20

lunapark kaldırılmasın yeniden düzenlensin,kültürpark içinde kafe-restoran-çay bahçeleride olmalı ancak bunların belirli bir standardı olmalıdır.mesela bunca yıldır bir gül bahçesi yaratılamadı,eski gül bahçesini arar olduk.

Yorumu oyla      11      5  
Erkan 23 Nisan 2016 Cumartesi 04:32

Yazık fuarın zaten beyin ölümü gerçekleşmişti şimdi fişi çekiliyor çocukluk anilarimizda kaldı bir izmir değeri daha bitirilmistir

Yorumu oyla      11      5  
22 Nisan 2016 Cuma 22:32

belediye binası Basmane çukuruna inşa edilecek.

Yorumu oyla      11      5  
mifasir 22 Nisan 2016 Cuma 21:25

lunapark ve çevresindeki mezbelelik mekanların kaldırılması çok olumlu.. takdir ediyorum bu şekilde hayata geçirilmesini. kültürpark kültür merkezi olmalı eğlence değil. zaten lunapark tam bir söğüşleme merkezi 10 liraya jeton mu olur lan! çocuk anlamaz bunu daha eğitici ve eğlendirici yöntemler pekala uygulanabilir. bu şehrin bağıarak eğlenen insanlara değil öğrenerek eğlenen insanlara ihtiyacı var. bi de bu gibi projelere bok atan güruhta bir dursun ççok bilmişliklerini kendilerine saklasın. adam iyi bi şey demiş bi destekleyin ya!!

Yorumu oyla      11      5  
22 Nisan 2016 Cuma 20:43

İzmir'in çocuk ve gençlerine yönelik spor, oyun eğlence ve kültür merkezi olarak değerlendirilmesini çok isterim.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 22 Nisan 2016 Cuma 20:02

Lunaparkın kaldırılmasını gereksiz buluyorum çünkü Kültürparkla özdeşleşmiş bir yer ve çocukların bu gibi eğlenecek yerleri oldukça az , varsa bile niteliksiz. Kültürpark gibi bir yere büyük bir kütüphane uygun olur tabi ki mevcut yapıyı bozmayacak şekilde yapılmak kaydıyla.

Yorumu oyla      11      5  
misafir 22 Nisan 2016 Cuma 19:27

Al belediye binasını yap fuarın içine ışte yik sağlam olmayan depreme dayanıksız yapıyı koca fuar alanı boş kalmasın tamam sosyal etkinlik de olsun da boş da kalmasın

Yorumu oyla      11      5  
Misafir 22 Nisan 2016 Cuma 16:44

Lunapark ve gazinoların zevksgürültüsü 1 kilometre çeperde rahatsızlık yaratıyor, şükürler olsun, çok yerinde bir karar!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de 23 Nisan coşkusu
5 ülke ve Sinop ile Siirt-Kurtalan’dan 150 konuk çocuğun katıldığı 19. ...
Foça'da başkanın makamı miniklerin
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
İzmir’de askeri araziye yeni yaşam alanı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova ilçesi Doğanlar semtinde askeriyeden ...
 
Vali Toprak çilek topladı!
İzmir Valisi Mustafa Toprak, Menemen ilçesindeki 'Bir Kitap Oku Bir Tişört ...
Karabağlar’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Karabağlar Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Bornova’da 2 yılda yatırım yağmuru!
Bornova Belediyesi iki yılda büyük yatırımlara imza attı. Fiziki yatırımların ...
 
Konak’ta 23 Nisan’a renkli kutlama
İzmir’in en renkli mahallelerinden biri olan Ege Mahallesi’nde düzenlenen ...
İzmir Kuş Cenneti rekora koştu!
İzmir Kuş Cenneti’nde oluşturulan “dünyanın en büyük yapay üreme adası”, ...
İzmir’in gurur fotoğrafı!
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün uluslararası yarışmalarda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva