HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mayıs 2024 Salı - 08:59

Kültürpark'a zabıta takviyesi!

İzmir’in en değerli buluşma mekanlarından Kültürpark, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alanda oluşturduğu zabıta merkezi sayesinde artık daha huzurlu ve daha güvenli. 30 kişiden oluşan zabıta ekibi alana izinsiz giriş yapan, uygunsuz park eden araç ve motosiklet sahiplerine de ceza uyguluyor.

Kültürpark a zabıta takviyesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, halktan gelen talep üzerine, Kültürpark içinde huzuru ve güvenliği sağlamak için zabıta merkezi kurdu. 30 kişiden oluşan ekip hem yaya hem bisikletli olarak görev yapıyor. Çevre dostu elektrikli araçlarla da sahaya çıkan ekipler parka zarar veren ve çevrede huzursuzluk çıkaran kişilere yönelik müdahale yetkisini kullanıyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile yayalaştırılan Kültürpark’a izinsiz giriş yapan ve uygunsuz parklanan araçlar için de cezai işlem uygulanıyor.
 
Huzuru bozanlara önlem
Çalışmalara geçen hafta başlayan ekipler kısa bir süre içinde Kültürpark’a izinsiz giriş yapan ve uygunsuz park eden 50 araç ve motosiklet sahibine Kabahatler Kanunu ve Belediye Emir Yasaklar Yönetmeliği’nce 100 bin 548 lira tutarında para cezası uyguladı. Ayrıca Kültürpark’ı mesken tutarak huzuru bozduğu belirlenen 32 kişi de uyarılarak alan dışına çıkarıldı. Bu kişiler arasında madde bağımlısı olduğu belirlenen ve yurttaşlardan zorla para talebinde bulunan 5’i ise emniyet birimlerine teslim edildi.
 
“Kültürpark’a sahip çıkmalıyız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca, “Son dönemlerde vatandaşlardan gelen şikayet ve talepler doğrultusunda, genel huzurun, düzenin sağlanması adına Kültürpark Zabıta Merkezi’ni kurduk. Huzuru ve asayişi bozan, vatandaşlarımıza zorluk çıkaran kişilere gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. Yine Yurttaşlarımızın nefes almak için geldiği bu alanda aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirmesini istiyoruz” dedi.
İzmirlilerin Kültürpark alanı içerisinde yaşayabilecekleri sorunları ve şikayetlerini 153 numaralı hat üzerinden zabıta ekiplerine iletebileceği belirtildi.

 
Fransız kasabası falcı skandalıyla sarsıldı!
 
Dans kurslarında denetimsizlik... 'Şikayetçi olun'
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Mayıs 2024 Salı 12:43

uzun havuza da devriye koyup,marka kesin :))

Yorumu oyla      0      0  
izmirli 28 Mayıs 2024 Salı 11:46

Belediye ne yapsa eleştiriyor bazı kişiler, adamlar kültürpark ta düzen sağlıyor neyi rahatsız edici bunun, kordon, konak, kıbrıs şehitleri caddesi vs sahil vs buralarda temizlenmelidir. cemil başkana güveniyoruz, başarılı olacaktır.

Yorumu oyla      1      1  
REİS 28 Mayıs 2024 Salı 11:33

Cankaya katli otopark bolgesinde huzuru bozan dilenen isportacilik yapan yuzlerce kisi var onlara cit yok demek ki tek sorunlu yer fuar mis onu da ogrendik. Pes yemin ederim pes

Yorumu oyla      0      1  
SİYASET REZİLLİGİ 28 Mayıs 2024 Salı 10:51

Zabita Dairesi Baskani sanirim İzmiri isportadan Kurtarmis Olmali Ki 30 Kisilik dev ekibi tatile kultur parka gondermis. Zaita daire bask. bence gorevden alinmali. İzmir isportadan nefes alamaz hale gelmis. İs Kultur Parkta degil is izmirin sokaklarinda caddelerin de.

Yorumu oyla      0      0  
KOMİK 28 Mayıs 2024 Salı 10:48

30 kisilik ekibi izmir iline sahaya indirseler izmir de trafik sorunu da cozulur isporta sorunu da ama zabita is yapmaktan cok sow pesinde anlasilan. Yazik bu memleketin butcelerine. Chp ak partiyi de gecti. İsi ehlile vermezsen sonuc boyle sovmen olur iste. 30 kisilik ekip kultur parkta. Rezillik. 30 kisi cankaya bolgesine gitsin cankaya.

Yorumu oyla      0      2  
YÜKSELİS 28 Mayıs 2024 Salı 10:46

İzmir'in tüm ana halterleri isporta ve park sorunu ile bogusuyor iken zabita ekibinin Kültur Park alanin da bosa zaman harcamasini izmir iline ihanet olarak gormekteyiz. Zabita ekibi basta;İkicesmelik,Anafartalar,Esrefpasa,Altindag,Pinarbasi gibi alanlari rant bolgesi diye bir kesime mi teslim etmis. Taktir İzmirlilerin.

Yorumu oyla      0      1  
Zihniyet 28 Mayıs 2024 Salı 10:42

Zabita dairesi izmirdeki illegal isleri cozemiyor bunu anlamis olmali ki zabitasina talimat vermis kultur parkta saklanin mesainizi orada bitiin. Egede son soz olarak size tavsiyem altindag bolgesini bir haber yapsinlar. Bu alandaki kacak pazar yerlerini fotograflandirsinlar. Bu bolge de sanirim izmir iline bagli degil.

Yorumu oyla      1      1  
Aysel 28 Mayıs 2024 Salı 10:40

Buradan zabita dairesine seslenelim;izmir deki isporta rezilligi bitti de sira kultur parka mi geldi. İzmir de saha da olmasi gereken zabitanereler de saklanmakta. Cankaya ikicesmelik basmane bolgesi izmir e bagli degil anlasilan;zabita bu bolgelerden korkuyor olmali ki bu alanlara giremiyorlar.

Yorumu oyla      0      1  
ZABİTA DAİRESİ 28 Mayıs 2024 Salı 10:38

Sanirim zabita izmir de tum sorunlari cozmus ki sira kimsenin olmadigi kapali otoparka giris zorunlulugu olan bolge de sow amacli is pesinde. Bu haberi servis etmeye utanir insan. İzmir adeta afrika missli her yer de sehrin gobegi cankaya katli otopark cevresindeki isportacilar her halde zabitaya gorunmezlik surubu icmisler ki zabita bunlari goremiyor. Rezalet diz boyu.

Yorumu oyla      0      1  
Yaparsa Chp Yapar... 28 Mayıs 2024 Salı 10:35

İzmir de trafik sorunu isporta sorunu ortada iken izmir altindag bolgesi tipki hindistan gibi olmus ve altindag 7 gun 24 saat acik pazar yeri olmus iken illegal pazar yeri kurulmus iken bu bolge de zabita bu bolgeyi izmir haritasindan gormuyor olmali ki zabita sow amacli heyecan aramis... Zabita makamlari sow yeri degildir... Yaparsa chp yapar...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Mehmet KARABEL yazdı... Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Kuzey Ege Spor Oyunları'na Bergama damga vurdu!
İzmir’de ilk defa yapılan Aliağa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kuzey ...
Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali sona erdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-26 Mayıs tarihlerinde üçüncü ...
 
Konak’ta açık havada spor keyfi!
Konak Belediyesi’nin ilçenin farklı noktalarındaki parklarda eşzamanlı ...
Bornova'dan vergi ödeme kolaylığı
Bornova Belediyesi vergi ödemelerinde oluşan yoğunluğun önüne geçilebilmek ...
Karşıyaka'da sineksiz yaz hamlesi!
Daha temiz bir kent yaratmak için yoğun çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Başkan Turan'dan Beşikçioğlu'na ziyaret
Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Ankara ziyaretleri kapsamında Etimesgut ...
AK Parti, Çankaya Otoparkı için direnişe geçti: Yıktırmayız!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı İzmir Büyükşehir Belediye ...
Robot Olimpiyatı'nda kazananlar belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ’ın destekleriyle Bilim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva