HABERLER>GÜNCEL
13 Eylül 2023 Çarşamba - 22:57

Kule vinç davasında şirketten savunma: Tazminattan 10 kat fazla zarar ettim!

Bornova’da bir otel inşaatında 30 Aralık 2022 tarihinde meydana gelen vinç kazasının ikinci duruşması bugün İzmir Adliyesi 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü, dava 24 Kasım'a ertelendi.

Kule vinç davasında şirketten savunma: Tazminattan 10 kat fazla zarar ettim!

İzmir Bornova’da bir otel inşaatında 30 Aralık 2022 tarihinde meydana gelen vinç kazasının ikinci duruşması bugün İzmir Adliyesi 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İnşaat firmasının sahibi Emrullah Yolçi, şantiye şefi Muhammet Yolçi ve vinç sahibi İrfan Kasırga’nın tutuklu yargılandığı davada sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, denetimli serbestlikle yargılanan iş güvenliği sorumlusu Fikret Kamil Aydın’ın denetimine devam edildi. Öte yandan davanın bir sonraki duruşması ise 24 Kasım 2023 saat 10:00’a ertelendi.

“ŞİRKETİ DEFALARCA UYARDIK”
Evrensel'de yer alan habere göre hayatını kaybeden işçilerden birinin kardeşi, abisiyle aynı yerde çalıştığını belirterek, “Bu iş yerinde düşmeler daha önce de oldu. Şirketi defalarca uyardık, sıkıntı var dedik. Daha önce ölümlü kaza oldu, yarım saat geçmeden çalışmaya devam edildi. İş güvenliğinde çalışan hanımefendiye kontrol talebinde bulunmamıza rağmen umrunda olmuyordu, kontrol etmediler bizi. Bununla birlikte mola yapılan konteynırların yeri değişsin dedik, ancak tahsis edebileceğimiz başka yer yok dediler” diye konuştu.

“ŞİRKET YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEMİŞTİR”
Tanığın beyanları akabinde müşteki avukatları söz alırken tutukluluk halinin devamını talep etti: “Kaza mesai saati bitimi olan 17.00’dan sonra meydana gelmiştir. İş yeri mesai dışında neden çalıştırılmıştır? Öte yandan konteynırın bulunduğu yer doğru değildir. Görülmektedir ki, şirket yükümlülüklerini yerine getirmemiştir ve şantiyede denetleme mekanizması yoktur. Bununla birlikte bilirkişi raporu ise henüz ulaşmamıştır. Bu doğrultuda sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep ediyoruz.”

“ŞİRKET BATARSA TAZMİNATLARI KİM ÖDEYECEK”
Tanığın husumet saikiyle yalan beyanda bulunduğunu belirten sanık vekili, iş yerlerinde kadın iş güvenliği uzmanı olmadığı vurgulayarak, “Bu olayda en büyük günahkar vinçlerdir. Firmamız tali kusurlu kapsamındadır. Viven inşaatın herhangi bir inşaatında sorun olmamıştır. Moladaki ölümlerden şantiye şefimiz sorumludur bu doğru. Ancak müteahhitin tutuklu olması inşaat firmamıza zarar vermektedir. Firma batarsa, tazminatları kim ödeyecek? Viven inşaatın sahibi tutuksuz yargılansa niye kaçsın? Bu sebeple tahliye talep ediyoruz” diye konuştu. Öte yandan savunmada söz alan sanık şirket sahibi Emrullah Yolçi ise, “Tutukluluk süresince ödeyeceğim tazminattan 10 kat daha fazla zarar ettim. Tutuklu yargılama adımıza ve ticaretimize zarar vermektedir. Şirket batsa, tazminatları kim ödeyecek” diye konuştu.

“TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMI”
Savcılık mütalaasında tutuklu bulunan sanıkların tutukluluk hallerinin devamını ve serbest yargılanan sanıkların denetimlerinin devamını talep ederken, sanık avukatları tutuklu bulunan sanıkların tahliye edilerek yargılanmasını ve denetimli serbest bulunan sanıkların ise denetimlerinin kaldırılmasını talep etti. Mahkeme sonucunda, Viven inşaat firmasının sahibi Emrullah Yolçi, şantiye şefi Muhammet Yolçi ve vinç sahibi İrfan Kasırga’nın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, denetimli serbest halde yargılanan iş güvenliği sorumlusu Fikret Kamil Aydın’ın denetimine devam edildi. Öte yandan davanın bir sonraki duruşması ise 24 Kasım 2023 saat 10:00’a ertelendi

 
Fitch, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
 
Fidan'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama!
İzmir'in Konak ilçesinde, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda, çeşitli ...
Zehir TIR'ına baskın... 57 kilo esrar çıktı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde bir tırda yapılan aramada yakıt deposuna gizlenmiş ...
İzmir'de korkutan yangın!
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde yangın çıktı.
 
Savcılık'tan Ayhan Kaplan kararı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Ayhan Bora Kaplan suç örgütü" soruşturma ...
Göçükte kalan işçilerin isimleri belli oldu
Zonguldak'ta TTK'ya ait Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen ...
Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral ...
 
Türkiye'nin çatısına mevsimin ilk karı!
'Türkiye'nin çatısı' olarak adlandırılan Ağrı Dağı'na, mevsimin ilk karı ...
Sınırda 8 FETÖ'cü, 1 PKK'lı terörist yakalandı!
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Yunanistan sınırlarında yakalanan 16 ...
AFAD duyurdu: Çanakkale yakınlarında deprem!
AFAD, büyüklüğü 3.5 olan Çanakkale yakınlarındaki depremi sosyal medya hesabından duyurdu.
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva