HABERLER>GÜNCEL
22 Eylül 2011 Perşembe - 16:29

Konak Tüneli'nin müteahhidi konuştu

Konak Tüneli’nin temellerinden birinin sit alanı olması tartışılırken, projeyi üstelenen firmadan açıklama geldi. Bazı CHP’li vekiller projeye tepki gösterirken, AK Partililer ise tartışmaya katılmayarak, İzmirlileri yarınki temel atma törenine davet etti.

Konak Tüneli nin müteahhidi konuştu

Fatih Yapar/Egedesonsöz -  Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’ın seçim öncesinde açıkladığı en önemli projelerin başında gelen Konak Tüneli ile ilgili yaşanan sancı devam ediyor. Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası’nın tepki gösterdiği çalışma kafa karıştırmaya devam ediyor. Teknik oda ve sivil toplum koruluşları temsilcileri kent ile ilgili alınan bir kararda kendilerine bilgi verilediğinden yakınırken çalışmaların etütler tamamlanmadan başlamasına tepki göstermişti. Sadece sondaj çalışmaları ile başlatılan tünel kazılarının ileride tehlike yaratacağını ifade eden teknik oda temsilcileri kararın gözden geçirilmesini istemişti.

ŞİRKET TANIDIK
Oda ve sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkilere AK Parti İl Başkanlığı sessiz kalırken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Cuma günü ilk kazmanın vurulacağı tünel çalışmasında gerekli açıklamanın yapılacağı ifade edildi. Bir tarafı Arkeolojik ve Doğal SİT alanı içerisinde kalan Konak Tüneli ile ilgili tartışmalar devam ederken yapımcı firmadan cevap geldi. Seçim öncesinde Bakan Yıldırım’ın müjdesini verdiği ve çalışmaları tamamlanan Liman Viyadükleri’nin ayaklarının limana indirilmesi çalışmasını yapan firma Ege Asfalt Maden İnşaat Nakliye San. ve Tic. A.Ş yetkilileri ‘sorun yok’ mesajı verdi.
 
Konak Tüneli Projesi’nin yeni bir çalışma olmadığını İzmir Urla-Çeşme Otoyolu Kent İçi Geçişi İkiztepe-Konak Doğanlar Bölgesi’nde yapılan çalışmalar kapsamında değerlendirildiğini anlatan şirket yetkilileri daha önce şirket olarak Bornova Köprülü Kavşağı’nı inşaa ettiklerini söyledi. Konak Tüneli’nin daha önce yapılmak istenen fakat direniş nedeniyle yapılmayan Kordon Yolu’nun devamı gibi algılanması gerektiğini belirten şirket yetkilileri, “Sondaj çalışmaları devam ediyor. Hem jeolojik etüt yapılacak hem de çalışma devam edecek. Biz zemin ile ilgili olumlu rapor aldıkça ilerleyeceğiz. Şu ana kadar bir sorun çıkmadı. Zeminin yapısında problem yok. Tünel çalışmalarında bir taraftan yapıma devam eder bir taraftan da ilerlediğiniz bölgenin analizini yapabilirsiniz. Biz de 50–100 metre ilerleyip yeni etüt yapacağız. Proje böyle devam edecek, Bunda sorun yok” ifadelerini kullandı.
 
YALAN SÖYLEMEYİN
Teknik kesimlerin tepki gösterdiği çalışma yöntemi ilerleyen projeye bir tepki de CHP kanadından geldi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmirlilerin kafasının karışık olduğunu söyledi. Projenin seçim zamanı açıklandığını bu kadar kısa bir sürede işlerin bitirilemeyeceğini anlatan Moroğlu, “İşin kime nasıl verildiği bile belli değil. Kanunların açık yerinden faydalanarak apar topar iş yapıyorlar. Ben istediğimi yaparım, her şeyi de kılıfına uydururum mantığı yanlış. İzmir’e yapılacak yatırıma biz de destek veririz ama bu işlerde kamuoyunun net bir şekilde aydınlatılması gerekiyor. Ulaştırma Bakanı başta olmak üzere Karayolları yetkilileri kuşkuları ortadan kaldırmalıdır. İzmirliye yalan söylemesinler. İzmir yalanı affetmez” dedi. 

CHP’nin diğer Milletvekillerinden Mehmet Ali Susam ise, “Yetkililerin çıkıp açıklama yapması gerekiyor. Bu işin uzmanları herkesi aydınlatmalıdır. Önce kamuoyu aydınlatılsın” ifadelerini kullandı. CHP'nin diğer milletvekili Aytun Çıray da, "İzmir'in başına musallat oldular. Tarihini geçmişini bilmedikleri bir kentte kendi kafalarına frojeler yapıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mantık yok. Araştırma, inceleme yapılmadan çalışma mı yapılır" diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cüveyni 23 Eylül 2011 Cuma 10:48

gölge etme başka ihsan istemez..chp ne işe yarar?

Yorumu oyla      15      9  
EŞREFPAŞALI 23 Eylül 2011 Cuma 09:45

İZMİR DÜŞMANI MİLLETVEKİLLERİ ÇENENİZİ KAPATIP SUSUN BİZ TÜM BAKKALLARI SOYAN- ESNAFLARI SOYAN SİRKETLERİ BATIRAN CHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ GÖRDÜK İZMİRE SADECE RANT SAĞLAMAK İÇİN "HİPERMARKET KURAN" VE TÜM TÜRKİYENİN İŞTAHINI AÇIP BAKKALLARIN SONUNU GETİREN UYGULAMAYA ÖNCÜ OLAN "HALKÇI" BELEDİYE BAŞKANLARI GÖRDÜK YETER ARTIK BİRDE "ÇIĞIRTKAN" MİLLETVEKİLLERİ İLE UĞRAŞMIYALIM BEKLE GÖR VE SONUNDA TEŞEKKÜR ET SİZDEN İSTENEN BU.

Yorumu oyla      20      11  
ahmet 23 Eylül 2011 Cuma 09:21

Mani zamanında Konak meydanının ortasına planı,projesi ve ruhsatı olmayan, standartlara aykırı bir altgeçit yapıldı ve yıllarca kimse ses çıkarmadı!

Yorumu oyla      20      8  
mantık 23 Eylül 2011 Cuma 09:06

İzmir’e yapılacak yatırıma biz de destek veririz ama bu yatırımı chp yaparsa....? bu nasıl mantık?

Yorumu oyla      19      8  
mustafa halis 23 Eylül 2011 Cuma 07:42

Durmak yok Hizmete devam...

Yorumu oyla      19      10  
İZMİRLİ 22 Eylül 2011 Perşembe 23:06

Bu projelere izmirliler olarak sahip çıkmamız gerekir izmiri düşünmeyenler elbette eleştirir partiler değil izmir kazansın köy olma yolunda baya bir yok kat ettik.artık yeter demenin zamanı geldi.

Yorumu oyla      21      12  
Atilla Kamar 22 Eylül 2011 Perşembe 22:04

İlk proje yani seçim vaadi neydi ? Mürselpaşa dan girip Konak meydanına çıkacaktı. Bu proje nedir? Yeşildere uçan yol giriş Bahribaba parkı çıkış. Ne olduda 35 proje daha başlamadan değişti.

Yorumu oyla      18      13  
öz izmirli 22 Eylül 2011 Perşembe 21:54

chp yi eleşttirdim izmirli vatandaş olarak yorumumu yayınlamadınız herhalde sizlerin zoruna gitti galiba

Yorumu oyla      20      9  
ÖZ İZMİRLİ 22 Eylül 2011 Perşembe 20:24

SAYIN CHP LİLER BIRAKINDA SİZİN YAPAMADIGINIZ YOLLARI VEDE HİZMETLERİ YAPAN İNSANLARA MANİ OLMAYIN MANİ OLURSANIZ İZMİR HALKI CHP Yİ SANDIKTA CEVABINI VERİR

Yorumu oyla      21      10  
iş yapmak 22 Eylül 2011 Perşembe 20:10

Chpliler konuşur akp iş yapar aradaki fark bu

Yorumu oyla      21      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sara hastası gencin gasp iddiası
Bornova’da sara hastası 19 yaşındaki Tarkan Özbek, kendisini 'polis' olarak ...
ABD'li vekillerden DEÜ'ye ziyaret
Amerika Birleşik Devletleri Tennesse Eyaleti’nden Cumhuriyetçi ve Demokrat ...
İzmirli balıkçılar kaçak avcılık istemiyor
İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Yapıcı, ...
 
Kendisine tecavüz etmek isteyen arkadaşını öldürdü
İkiçeşmelik semtinde V.A., uyurken kendisine tecavüz etmeye çalıştığını ...
Libyalı yaralılara moral ziyareti
Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde ülkelerinden alınarak askeri uçakla İzmir'e ...
Peru parasıyla emeklileri dolandırdı
Manisa, İzmir ve Kütahya'da bankadan para çeken çok sayıda emekliyi, elindeki ...
 
Boşanmamak için akıl almaz bir yalan!
Eşinin boşamasından korktu, 'hamileyim' ve 'bebeğim kaçırıldı' yalanını uydurdu.
İzmir'deki Deprem Çalıştayı'ndan ürküten rapor
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü ...
İzmir'de nakliye çetesi çökertildi
İzmir'in de aralarında bulunduğu çeşitli illerde, sahte plaka, sahte ruhsat ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva