HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2011 Salı - 16:43

Konak operasyonu CHP İzmir’i karıştırdı

CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un İl Başkanı Tacettin Bayır’ı by-pass ederek yönetimi değiştirmesi İzmir örgütünde kriz yarattı. Bayır’ın Konak ilçe operasyonuna karşı Ankara’ya gideceği öğrenildi.

Konak operasyonu CHP İzmir’i karıştırdı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü’nde Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un görevden düşürülüp yeniden atanmasıyla gerçekleştirilen yeni ilçe yönetimi operasyonunun ardından ortalık karıştı. İl Başkanı Tacettin Bayır’ın kendisinden habersiz yapıldığı gerekçesiyle sert tepki gösterdiği atama,  il ve en büyük ilçelerden biri olan Konak’ı karşı karşıya getirdi. Bayır’ın operasyon nedeniyle genel merkez yönetimiyle karşı karşıya geldiği Tunus’a da telefonda hakaretler yağdırdığı iddia edildi.
 
CHP’de İl Başkanı Tacettin Bayır ve Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un karşı karşıya gelmesine neden olan olay ilçe yönetiminin değiştirilmesi oldu. Tunus, kendisini zor durumda bırakan, yönetimde problem çıkartan isimlerin değiştirilmesini istedi. Çoğunluğu elinde bulunduran 8 kişilik ekibi devre dışı bırakmak isteyen Tunus, Bayır’dan habersiz Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ile görüştü. İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ve Eski Milletvekili Sedat Uzunbay’ın da müdahil olduğu operasyon için Ankara’ya İlçe eski Sekreteri Azmi Kumova’yı alarak giden Tunus, İl Başkanı Bayır’a duyurmadan çalışmayı tamamladı. İzmir ziyaretinde Matkap’a gelecek delege seçimleri ve kongre nedeniyle sıkıntı yaşayacağının mesajını veren ve durumu izah eden Tunus, daha önce İlçe Sekreteri olan Tevfik Gürol Işık’ı düşürüp yerine Faruk Özarkalıoğlu’nu getiren yapının ortadan kaldırılmasını istedi. Alınan karar gereği Özarkalıoğlu ile birlikte hareket eden Tunus’un karşısındaki yapının gönderilmesi için çalışma başlatıldı.
 
TÜZÜK İŞLETİLDİ
İl Başkanı Bayır’ın haberinin bile olmadığı programa göre yapılan çalışma gerçekleşti. Parti tüzüğünün ilgili maddesine göre yönetimden 5’i asil, biri de yedek 6 kişi istifa ederek yönetim düşürüldü. İstifaları değerlendiren genel merkezde Nihat Matkap’ın da onayı ile yeni yönetim atandı. Yönetimin başına tekrar Tunus getirilirken muhalifler de ortadan kaldırılmış oldu. Tunus’u rahatlatan, muhalifleri zor durumda bırakan bu operasyon partinin karışmasına neden oldu. İl Başkanı Tacettin Bayır, Ankara ile temasa geçen ve kendisini baypas eden kişilere tepki gösterdi. Karar çıktıktan sonra haberi olan Bayır, iddialara göre Tunus’u aradı ve hakaretler etti.
 
İSTİFA RESTİ
Tunus’un, Aksünger-Uzunbay ve Matkap üzerinden yaptığı operasyona tepki gösteren İl Başkanı Bayır, Ankara’ya gitme kararı aldı. Genel merkeze telefon açarak durumu anlatan ve içinde kaldığı zor durumu anlatan Bayır, yarın Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Zeki Günen’i de alıp Ankara’a gidecek. Günen’in geçtiğimiz kongrede rakibi olduğu Tunus tarafından yapılan bu çalışmaya karşılık genel merkeze istifa resti çekeceği de öne sürüldü.
 
TEPKİ AÇIKLAMASI
Öte yandan Tunus’un kararı ile birlikte yönetimden çıkartılan ve yeni yönetime alınmayan isimler olaya tepki gösterdi. Yapılanın demokratik olmadığı söyleyen parti eski yöneticileri yarın saat 11.00 de ilçe binasında basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterecek. Yönetimden çıkartılan isimlerin Tunus’a tepki göstermesi bekleniyor. Tunus’un manevrası ile aralarında Faruk Özarkalıoğlu, Zafer Pastutmaz, Mehmet Şerif Demir, Kemal Çelik, Fatma Kaya ve Metin Çınar başta olmak üzere 9 isim devre dışı bırakılmıştı.

TAVİZ VERMEM
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Aytekin Tunus, "Sosyal demokrat bir partide ilçe başkanıyım. Kendi yönetimimi belirleme hakkım olduğunu düşünüyorum. Biz parti içi iktidarı değil partinin iktidar olmasını hedefliyoruz. Kimseyi baypass etmedim. Bu süreçte İl Başkanı Tacettin Bayır'ı genel hatlarıyla bilgilendirmiştim. Zaten onun da onayını aldım. Konak için olabilecek en faydalı ve yararlı yönetimi belirledik. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğim" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partiliye.. 14 Aralık 2011 Çarşamba 09:13

Bazı aklı evveller hala amigoluk yapıyor,tüm İzmir neyin ne olduğunu biliyor,nasıl kavga yaşandığını da..bak bakalım Tacettin Bey bugün Ankara'da mı değil mi? Bilmeden etmeden amigoluğu bırakın..ayrıca yukarıda tacettin bu işi götüremiyor yazılmamış konak ilçe ondan habersiz yapılmış yazılmışş, okumada yok anlasılan..

Yorumu oyla      14      7  
farkında mısınız 14 Aralık 2011 Çarşamba 09:05

ytp den partiye katılanlar, koltukta kalmak için yapmayacakları şey yok,mesela Nalbantoğlu.Partiye emek vermeden böyle onurlu mevkiler altın tepsiyle sunulursa olacağı bu parti kültürünü terbiyesini bilen, Zeki Günen haklı.

Yorumu oyla      16      7  
zerrin 13 Aralık 2011 Salı 23:36

hayırlısı olsunda benim aklımın almadıgı konakta ikamet eden bir sürü emekçi partili arkadaşımız varken sayın ilçe başkanımız aytekin tunusun dikilide karabaglarda buca şirinyerde ikamet eden istifalarını vermiş arkadaşlarımızın üzerınde bu kadar israrcı olması ne diyelim demekki konak bölgesinden sadece 10 kişi cikarabilmiş sayın başkanımız diğer ilçelerden takviye yapmış yönetime saglık olsun.

Yorumu oyla      17      8  
partili 13 Aralık 2011 Salı 23:35

valla haberi yazan arkadaş abartmış bence ben il başkanlığına uğradım..il binasında bir karışıklık görmedim..yazan arkadaş herhalde böyle beklentisi vardı bence..öyle değil sorun yok chp ..de tacettin başkan gayet iyi götürüyor işi..

Yorumu oyla      18      10  
chpli 13 Aralık 2011 Salı 18:38

Ne uzunbay ne aksünger bu operasyonun mimarı bence M. ŞAKİR BAŞAKTIR.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekiller: Tek amaçları İzmir'i elegeçirmek
CHP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonların ...
Tanrıkulu'ndan Yerli Malı açıklaması
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Yerli Malı Haftası ilgili ...
Çiçek: Sarkisyan da Hocalı katliamına katıldı
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Ermenistan lideri Sarkisyan’ın 19 yıl önce ...
 
Egedesonsöz sordu, Deniz Baykal her şeyi anlattı
CHP’ye 18 yıl genel başkanlık yapan ancak Mayıs 2010’daki beklenmeyen ...
Bakan Yıldız Türkiye'nin bor politikasını açıkladı
TBMM Genel Kurulunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ...
Uçanyol'a şartlı destek! Sen kamulaştır, ben yapayım!
Bakan Yıldırım, Karayolları Müdürlüğü'nden gelen yazının, "Bakanlık Uçan ...
 
İzmir'e yeni metro için Bakan sözü
Büyükşehir’in önerdiği bazı metro hatlarını bakanlık olarak yapma kararı ...
Bahçeli: AKP’de kaos ülkeye zarar verir
AK Parti’de çatlak yaşandığı yönündeki iddiaları değerlendiren MHP lideri ...
AK Parti Karşıyaka’da başkanlık kulisleri de karıştı
AK Parti’de Karşıyaka İlçe Kongresi iptal edilirken önümüzdeki günlerde ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva