HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2011 Salı - 16:16

CHP'li vekiller: Tek amaçları İzmir'i elegeçirmek

CHP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonların tek amacının "İzmir'i ele geçirmek" ve 'Demokratik yolla dize getirilemeyen İzmirli seçmeni başka türlü ikna etme girişimi' olduğunu öne sürdü.

CHP li vekiller: Tek amaçları İzmir i elegeçirmek

İZMİR - TBMM Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile diğer İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mehmet Ali Susam, Rıza Türmen, Erdal Aksünger ve Aşkın Türeli tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, şöyle denildi:

Başbakan Erdoğan, 2004 yerel seçimleri öncesinde “İzmir’i alamazsak kendimi bu seçimleri almış saymam” diyerek İzmir üzerine siyasi ihtirasını erkenden belli etmişti. İzmir’i ne 2004’te ne 2007’de ne 2009’da ne 2010 referandumunda ne de 2011 seçimlerinde alabildi.
 
12 Haziran 2011 seçimlerinden bir ay önce İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonun amacı işte bu demokratik yolla dize getirilemeyen İzmirli seçmeni “başka türlü” ikna etme girişimiydi. Geniş bir kontrolör-denetmen ordusunun kuşatma altına aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesini ve büyük seçmen desteğiyle seçilen Başkan Aziz Kocaoğlu’nu İzmirlinin gözünde itibarsızlaştırmak için şimdi yeni saldırılar tezgaha konulmuştur. İktidar partisi, demokratik yolla elde edemediği İzmir’i her yolu deneyerek, özel seçilmiş savcı ve yargıçlarıyla, denetçileriyle, denetçilerden oluşturulan sözde bilirkişi heyetleriyle, emniyet güçlerinin yasadışı takipleriyle almak istemektedir. Kendisi her türlü denetimden kaçarken, emrindeki bütün güçleri muhalefeti sindirmek amacıyla silah olarak kullanmaktadır. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı, masumiyet karinesini hiçe sayarak, soruşturma kapsamındaki kişileri basına doğrudan suçlu ilan edebilmektedir.
 
Ankara’dan yönetildiğine hiç kuşku duyulmayan bu operasyonların gerçek niyetini görmeyen İzmirli yoktur. Özel olarak seçilmiş olmayan yargıçlara denk geldiği zaman tutuksuz yargılama kararı çıkarken, özel yetkili olanlar sözde “kuvvetli kaçma şüphesi” beyanıyla tutukluluğa karar vermektedirler. CHP’li belediye başkanlarının ve çalışanlarının adil denetim ve yargılamadan hiçbir çekinceleri yoktur ve olamaz; ama siyasi baskının geçerli olduğu yerde hukuk ve adalet var olamaz.
 
CHP’nin İzmirli Milletvekilleri olarak bizler,
*CHP’li belediyelere yönelik bu kuşatmaların, halk tabiriyle “öküz altında buzağı arama” gayretlerinin, ne İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını ne de dürüstlüğünden hiç şüphe etmediğimiz Sayın Aziz Kocaoğlu’nu yıpratacak ve yıldıracak etkisi olamayacağının bilincindeyiz.
 
*İktidarın, muhalefetteki belediyelere yönelttiği bu hukuk dışı saldırılara karşı mücadelemizin bugün en önemli demokrasi mücadelesi haline geldiğinin farkındayız.
 
*Özel yetkili mahkemeler kaldırılmadan Türkiye’de bağımsız ve tarafsız yargılama olamayacağının bir kez daha kanıtlandığını görüyoruz.
 
*Sonuç olarak, iktidarı İzmir’den ve belediyelerinden elini çekmeye, hukuka ve insan haklarına saygılı olmaya davet ediyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN TUFAN 14 Aralık 2011 Çarşamba 08:48

ÜLKE HER GEÇEN GÜN AKP ELİYLE EMPERYALİST ABD'NİN KUKLA DEVLETİ OLMAYA ALIŞTIRILIYOR. CHP Lİ VEKİLLERİMİZ PARLAMENTODA DİRENİYORLAR, MÜCADELENİZİ DESTEKLİYORUZ.

Yorumu oyla      12      7  
EŞREFPAŞALI 13 Aralık 2011 Salı 21:59

Birgül Ayman Güler ile diğer İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mehmet Ali Susam, Rıza Türmen, Erdal Aksünger ve Aşkın Türeli YE SİZ NE İŞ YAPARSINIZ..............!

Yorumu oyla      16      8  
Korkutma siyaseti 13 Aralık 2011 Salı 21:27

Bırakın artık insanları korkutarak siyaset yapmayı.İzmirde artık hizmet yarışı olsun.Yok İzmiri ele geçirmek istiyorlar yok laiklik elden gidiyor.İyi de bunun dışında yaptığınız iş ne İzmirliye ne hizmet ürettiniz.Ama.... aması maması yok malesef.Bakanlar projeleri açıklarken siz ne yapıyorsunuz kavga kavga kavga.Çok üzülerek söylüyorum ki İzmiri kendi elinizle veriyorsunuz akpye

Yorumu oyla      17      8  
ALTERNATİF 13 Aralık 2011 Salı 19:26

PEKİ SİZ NE YAPIYORSUNUZ SİZ İŞ YAPIN BU HALKTA SİZE OY VERSİN ESNAFLA UĞRAŞAN BİR BELEDYE BAŞKANI KENDİ İÇİNDE KAVGALI BİR CHP NE VERDİNİZKİ BU HALKTA SİZE GÜVENİP OY VERSİN HEP EN BÜYÜK HAZİNENİZ ATATÜRKÜN ARKASINA SIĞININ İŞ YAPMAYIN YETER ARTIK ATATÜRKÜ KULLANMAYIN O İŞİNİN EN İYİSİDİ O SİZİN GİBİ SİYASETÇİ DEĞİL DEVLET ADAMIYDI HALKINI DİNLER ESNAFINI DİNLER Dİ AZİZ KOCAOĞLU NE YAPIYOR ESNAFLA UĞRAŞIYOR ARTIK UYANDIK OY MOY YOK SİZE AKP YE DE YOK MERAK ETMEYİN ALTERNATİF BULURUZ KALE BİTTİ

Yorumu oyla      34      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanrıkulu'ndan Yerli Malı açıklaması
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Yerli Malı Haftası ilgili ...
Çiçek: Sarkisyan da Hocalı katliamına katıldı
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Ermenistan lideri Sarkisyan’ın 19 yıl önce ...
Egedesonsöz sordu, Deniz Baykal her şeyi anlattı
CHP’ye 18 yıl genel başkanlık yapan ancak Mayıs 2010’daki beklenmeyen ...
 
Bakan Yıldız Türkiye'nin bor politikasını açıkladı
TBMM Genel Kurulunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ...
Uçanyol'a şartlı destek! Sen kamulaştır, ben yapayım!
Bakan Yıldırım, Karayolları Müdürlüğü'nden gelen yazının, "Bakanlık Uçan ...
İzmir'e yeni metro için Bakan sözü
Büyükşehir’in önerdiği bazı metro hatlarını bakanlık olarak yapma kararı ...
 
Bahçeli: AKP’de kaos ülkeye zarar verir
AK Parti’de çatlak yaşandığı yönündeki iddiaları değerlendiren MHP lideri ...
AK Parti Karşıyaka’da başkanlık kulisleri de karıştı
AK Parti’de Karşıyaka İlçe Kongresi iptal edilirken önümüzdeki günlerde ...
CHP'den Gül'ün görev süresi hakkında açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, 2012 ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva