HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ocak 2022 Cumartesi - 08:03

Konak'ın 'Zorlu' süreci yeniden gündemde!

Zorlu Holding tarafından Konak’ta yapılmak istenen gökdelen projesi tekrar Konak Belediyesi’nin gündemine geldi. Büyükşehir Belediyesi yükseklik mevzusuna dair plan değişikliğini Konak Belediyesi’ne gönderdi.

Konak ın  Zorlu  süreci yeniden gündemde!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ- İzmir’in Konak İlçesi’nde Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğiyle ilgili yaşanan tartışmalı süreç devam ediyor. Odaların, sivil toplum kuruluşlarının vatandaşların ve Pastell A.Ş.’nin karşılıklı olarak verdikleri itiraz dilekçeleri Konak Belediyesi’nin Şubat ayı meclis gündeminde yeniden ele alınacak.

Geçmiş meclis oturumlarında Zorlu Konak Projesi, belediyenin gündemine gelmişti. Meclisin İmar-Hukuk Komisyonu’na gönderilen itirazlar değerlendirilmiş ancak karar verilememişti. Konak Belediyesi’nin daha önce vermiş olduğu ‘134 metrelik’ ruhsatın kazanılmış bir hak doğurduğu belirtilerek son karar İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne bırakılmıştı.

Ancak gündem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ele alınamadan tekrar Konak Belediyesi gündeme gelecek. Büyükşehir Belediyesi’nin İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan gelen yazı doğrultusunda Zorlu Holding mecliste yeniden tartışılacak. Başkanlıktan gelen önergeler arasında yer alan Zorlu Holding’e dair maddeler, 1 Şubat’taki olağan meclis oturumunda oylanarak ilgili komisyonlara geri gönderilmesi bekleniyor.

Meclis gündeminde ilgili maddede “Belediye Meclisimizin 01.03.2021 tarihli ve 48/2021 sayılı kararı ile uygun bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.07.2021 tarihli ve 05.770 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan, 7221 sayılı Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesine eklenen hüküm doğrultusunda Belediyemiz İlçe sınırı içerisinde yer alan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bina yükseklikleri "Serbest" olarak belirlenmiş olan ada/parsellerdeki bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliklerine 27.09.2021- 26.10.2021 tarihleri arasındaki askı süresi içerisinde, Akdeniz Mahallesi, 7491 ada, 1 parsel maliki Passtel Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama İnş. Müh. Tur. San. ve Tic. A.Ş. tarafından 21.10.2021 tarihli dilekçe yapılan itirazın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 29.12.2021 tarihli ve E.533225 sayılı yazısı doğrultusunda yeniden değerlendirilmesi hk.(Etüd Proje Md.)” ifadeleri yer aldı.

SÜREÇTE NELER YAŞANDI?
Projenin Konak Belediyesi eski başkanı Sema Pektaş döneminde kesilen ruhsatında yükseklik 146,5 metre yer alıyordu. Abdül Batur’un Konak Belediye başkanlığına seçilmesinin ardından Zorlu Holding ile yapılan anlaşma sonrasında estetik kurul kararı gerekçe göstererek 134 metreye indirilmişti. Daha sonra sürece dahil olan büyükşehir belediyesi ise Kadifekale ‘Pagos Tepesi’ yüksekliğini baz alarak 84 metrede karar kılmıştı.

İTİRAZLAR GELMİŞTİ
Konak Belediyesi’nin 1 Mart 2021 tarihli ve 48/2021 sayılı kararı ile uygun bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12 Temmuz 2021 tarihli ve 05.770 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan, 7221 sayılı Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesine eklenen hüküm doğrultusunda belediye ilçe sınırı içerisinde yer alan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bina yükseklikleri "Serbest" olarak belirlenmiş olan ada/parsellerdeki bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliklerine 27 Eylül 2021-26 Ekim2021 tarihleri arasındaki askı süresi içerisinde çok sayıda kişi itiraz etmişti.

KİMLER VAR?
İtiraz listesinde TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Aykut Aydemir,  Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı İbrahim Uğur Toprak, Ali Rıza Avcan, Tarihçi Orhan Beşikci, Oral Dünyaoğulları, Vakıfbank eski Bölge Müdürü İbrahim Naki Avşar, Doç. Dr. Muhteşem Gedizlioğlu, Emin-Çiğdem Özmen, İbrahim Akın, Adnan Gürcan Dalıcı,  Halil Dönmez, Nisangül Ceylan,  Cemali Ceylan, EGEÇEP Derneği vekili Av.Berna Babaoğlu Ulutaş, Devrim Öz, Av. Fahri Alparslan, Mehmet Tayfun, İnci Erkuş yer aldı.

PASTEL GIDA DA İTİRAZ ETTİ
Yükseklik nedeniyle ruhsatı iptal edilsin çağrısında bulunulan AVM’nin sahibi olan Passtel Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin meclis kararına itiraz etti. Zorlu Holding’in inşaat ve gayrimenkul şirketi olan Passtel A.Ş’nin itiraz dilekçesinde kazanılmış hakkını geri almak için başvurduğu öğrenildi. Ruhsatın kesildiği ilk yükseklik olan 143 metreyi talep eden şirket imar hakkı olan “serbest yükseklik” uygulamasının geçerli olması talebinde bulunmuştu.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Piyanomu satın, parasını hastaneye bağışlayın!
 
Kentsel SİT alanına GDZ'den trafo başvurusu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 29 Ocak 2022 Cumartesi 17:04

her zaman yazdığımız gibi. Gökdelenler büyük ve modern şehirlerin vazgeçilmezi ancak böyle her istediğiniz yere gökdelen dikemezsiniz. yıllar önce İzmir de gökdelenler için belirli alanlar belirlendi. Sırf hilton örneği var diye gökdelen dikmek ve bunu savunmak nasıl bir gerici zihniyettir anlamak mümkün değil. Gökdelenler böyle tek tük ken güzel değil. bir aradayken güzel görünür. bu tüm dünyada böyledir. Ancak istanbul ve ankara da dünya görüşünün dışında bir yapılaşma var. İzmir de ise dünya da olduğu gibi ilerliyordu taaki bu gerizi ve rantsal zihniyet tekrar ortaya çıkana kadar. gene her zaman söylediğimiz gibi. Gökdelenler için yeni kent merkezi sınıralrı çok daha uygun ve bunun için var. gökdelen yapmak istiyorsan . çankayada ki arsanı satıp bu bölgede yatırım yapabilirsin .

Yorumu oyla      2      4  
Gecekondu Şehri İzmir 29 Ocak 2022 Cumartesi 16:20

Halkapınar sanırım şehir dışı bir yer olacak ki yanyana dev gökdelenlerin biri bitiyor, diğerleri başlıyor. Bölge yatırım aldı da perişan hali son bulacak. Alsancak, Çankaya, Basmane de bugün berbat durumda. Özellikle bazı yerleri İzmir'e yakışmıyor ama yapılan bir şey de yok. Yüksek kat istenmiyorsa ( planları yapan sanki başkası ) düşük katlı dönüşüm nasıl olacak projeler yapılmalı diyeceğim ama kim yapacak? Öyle bir vizyon yok ki! Çoğu yerde kaldırım yok, biz hançer falan diyoruz. Bütün sorun bu binanın yapılması?

Yorumu oyla      2      3  
Bölgeye uyum sağlar 29 Ocak 2022 Cumartesi 12:39

8 katlı, dışı cam olan bina yapılsın ya da gecekondu.

Yorumu oyla      4      7  
TC misafir 29 Ocak 2022 Cumartesi 12:30

Abdül Batur İzmirin bağrına hançer sağlatmayacağım demişti ve ne olacağını göreceğiz. Hatta ben önceden söyleyeyim, yüksekliği azalttık deyip onay verecek. Bu yorum burada dursun kanıtı olur.

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karakayalı’dan DİSK’e uyarı: Biz olmasak nerede örgütlenecek?
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Toplu İş Sözleşmesi sürecinde ...
Uzundere'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!
Uzundere'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının 3'üncü etap ...
Konak'ta mübadelenin 99'uncu yılında tören
Mübadelenin 99’uncu yıldönümü Konak Belediyesi’nin Mübadele Anıtı önünde ...
 
İzmirliler yarın ağaç şenliğinde buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “dirençli kent” ve “doğayla ...
Sektörün öncü fuarı: Marble İzmir
Dünya doğal taş sektörünün öncü fuarı olan Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ...
İzmir'de sosyal medyanın lideri Başkan İduğ oldu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un sosyal medya hesapları, 2021 ...
 
Soruşturma başlatılmıştı... Efes Selçuk devam!
Selçuk ilçesine 'Efes Selçuk' dediği için hakkında soruşturma başlatıldığını ...
Kiraz'ın psikolojik danışma merkezi hizmete açıldı
Ailenin ve aile bireylerinin refah, mutluluk ve bütünlüğünü güçlendirmek ...
Narlıdere'nin yeni dönem kursları başlıyor
Narlıdere Belediyesi’nin açtığı kültür-sanat kursları büyük ilgi görüyor. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva