HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Kasım 2011 Cuma - 12:25

Kocaoğlu ve CHP heyetinden sürpriz Kırıklar ziyareti

Mayıs ayında gerçekleştirilen ilk Büyükşehir operasyonu sonrası tutuklanan ve halen Kırıklar Cezaevinde yatan Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulusi Gülşen’e sürpriz bir ziyaret gerçekleşti.

Kocaoğlu ve CHP heyetinden sürpriz Kırıklar ziyareti

FATİH YAPAR/CAN ÖZLÜ/EGEDESOSÖZ -ÖZEL Belediyeye yapılan operasyonlarla sarsılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün akşam açıklanan tahliye kararıyla buruk bir sevinç yaşarken, sabahın erken saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ve CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ile birlikte Buca Kırıklar 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda uzun süredir yatmakta olan, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi Eski Teftiş Kurulu Başkanı Hulusi Gülşen’i  ziyaret etti.
 
Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Gülşen ile baş başa görüşen Kocaoğlu, Bayır ve Güler, son durum hakkında bilgi aldı. Büyükşehir’e yapılan Mayıs ayındaki birinci operasyon sonucu tutuklanarak cezaevine konan Gülşen ile görüşen Kocaoğlu-Bayır ikilisi  daha sonra görüşmeyi Birgül Ayman Güler’e bıraktı Güler ikilinin çıkması sonrası Gülşen ile bir süre daha sohbet etti ve isteklerini dinledi. Yapılan bu üçlü ziyarette Gülşen’den cezaevi koşulları ve sağlık durumu hakkında bilgi alındı. Gülşen’in moralinin gayet yüksek olduğu dışarıdaki arkadaşlarına selam söylediği, bir an önce iddianamenin hazırlanması ve yargılanmanın bir an önce başlaması ardından da işlemlerin sonuçlanması yönünde istekte bulunduğu öğrenildi.
 
GÜLER: “BU BİR SİYASİ OYUN”
Ziyaretin ardından Egedesonsöz’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler izlenimlerini anlattı. Ziyaret programını kendisinin istediğini, İl Başkanı Tacettin Bayır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte ilk operasyonda tutuklanan diğer sanıkları da ziyaret etmek istediklerini belirten Güler, ikinci operasyonun kendilerini şaşırttığını söyledi. Güler, ziyaret ettikleri Hulusi Gülşen için ‘Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinden biri’ tanımlamasını yaparken “Hulusi Bey 7 aydır içerde ve iddianamesi hazır olmadığı için neyle suçlandığını bilmiyor. Kendisi ile yeterince ilgilenildiğini söyledi ama hukuki olarak harekete geçememekten dolayı çok sıkıntılı. Bunun nedeni de iddianamenin olmaması. İddianame hazır olsa, biz de neyle suçlandığımızı bilip kendimizi ona göre savunacağız. İlk operasyonda tutuklanan bürokratları ziyaret etmek isterken, ikinci operasyonla sarsıldık. Operasyonların art arda devam etmesinden ve bu nedenle iddianamenin hazırlanmasının sarkacağından endişe duyuyoruz çünkü ortada somut bir suç yok! Tek tek memur suçu ve kabahati sayılabilecek, hataları, organize suç olarak göstermeye çalışmak kötü niyetli ve hukuka aykırı bir davranıştır. Bunun siyasi amaçlı bir hamle olduğunu düşünüyoruz. Bu tutumdan vazgeçilmesi lazım. Baskı içeren bu yöntemin memlekete ve AK Partiye yararı yok” dedi.
 
Buca Kırıklar F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nin, fiziki şartlarını da eleştiren Güler “Burası çok soğuk ve beton ağırlıklı bir hapishane. Bu tutuk evinin, insan haklarına uygunluğu bakımından ivedilikle gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İlk beş dakikadan sonra bu soğukluğu bedeninizde hissediyorsunuz. Şartların iyileştirilmesinin şart olduğu açık” ifadelerini kullandı.
 
 
ARKADAŞLARIM SERBEST KALSIN İSTİYORUM
Ziyaretten sonra sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, cezaevinde yatan Hulusi Gülşen’i çok iyi gördüğünü söyledi. Gülşen’in moralinin yüksek olduğunu belirten Kocaoğlu, spor yaptığını, kilo verdiğini ve dışarı çıkmak istediğini söylediğini anlattı. İlk operasyonun ardından geçen sürede iddianamenin hazırlanmamasının Gülşen üzerinde etkisini gördüğünü dile getiren Kocaoğlu, “ İddianame hazırlanmadan arkadaşlarımız tutuklu şekilde kalıyorlar. Hulusi Bey de Genel Sekreterimiz Pervin Şenel Genç ile aynı durumda. Biran önce iddianamenin hazırlanıp arkadaşlarımızın mahkemeye çıkmasını bekliyoruz. Zaten arkadaşlarımızın suçsuz olduğundan eminiz ve bunu da her fırsatta söylüyoruz. Zamanla yarışıyoruz. İnşallah süreç hızlanır. Arkadaşlarımızın serbest kalmasından başka bir dileğimiz de zaten yok. Kim suçluysa cezasını çekecek. Ama suçsuz ve suçsuz olduğuna kesinlikle inandığımız insanlarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporları açıklandı. En önemli konuların başında gelen durak ihalesi ile ilgili mahkeme, gözaltındaki arkadaşlarımızı serbest bıraktı. Bu karar hepimizi sevindirdi. İnşallah bu akşam da arkadaşlarımız serbest kalır. Geride kalan dışarıdaki arkadaşlarımızla birlikte biz de moralimiz düzelir ve çalışmalarımıza devam ederiz” diye konuştu.
 
CHP’DEN KANUN TEKLİFİ
Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, devlet memurlarının uzun süre cezaevinde kalmasından kaynaklanan sıkıntının çözümü için milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kanun teklifi vereceğini söyledi. Bayır, “Hulusi arkadaşımız yedi aydır yani 210 gündür cezaevinde yatıyor. Suçları ispatlanmamış insanların özellikle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi memurların bu kadar içeride yatmaması gerekiyor. Eğer yasalarda bu düzenlemeleri yapmazsak yarın devletin kurumlarında görev yapacak memur bulamayız. Burada CHP milletvekillerimize ve bize çok önemli görev düşüyor. Memurların bu kadar uzun süre tutulması konusunun değiştirilmesi için çalışma başlatmalıyız. Aksi takdirde işler yürümez. Burada bir devlet memuru bulunurken gazeteci olarak da İzmir Milletvekili seçilen Mustafa Balbay gözaltında tutuluyor. Önümüzde 10 Aralık insan hakları günü var. Bu ne insan haklarıyla örtüşüyor ne de adalete sığıyor. Bunu bizim kesinlikle çözmemiz gerekiyor. Yeni bir kanun tasarısı vererek memurların bu kadar süre tutulmamasını isteyeceğiz. Böyle giderse devlet dairelerinde çalışacak insan kalmayacak. Bunların da evlerinde eşleri ve çocukları var. Bu kadar uzun süre kalıp bırakılmasının ardından insan yaşamından giden bu günleri nasıl geri vereceksiniz? Ailesindeki yıkım ve insanların üzerindeki psikolojik etkilerin bırakılması hiç doğru değil” dedi.
 
Bayır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Torbalı’da gerçekleştireceği törenlerle ilgili de katılımın yüksek olacağının altını çizdi Bayır, “Bu olay herkesi birbirine kenetledi. İnsanlar kol kola girdi. Dolayısıyla bunun mutlaka bir yansıması olacaktır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: Operasyon taşeronu bitirdik diye yapıldı
Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’deki operasyonun taşeron sisteminin bitirilmesinden ...
Yeşilçam Bayraklı’da canlanacak
Bayraklı Belediyesi Yeşilçam Film Müzikleri özel konseriyle sanatseverlerin ...
Dostların sergisi Konak’ta
Sanatın kalbinin attığı Konak, art arda açılan sergilerde sanatseverleri sanatçılarla buluşturuyor
 
Bu otoparklar parmak ısırtacak
Büyükşehir’in yeni otoparkı parmak ısırtacak İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Karşıyaka'nın gönüllü öğretmenleri
Karşıyaka Belediyesi tarafından hizmete açılan altı ayrı Kadın Danışma ...
Bornova’nın gururu oldular
Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol (TTSB) 1. Ligi’nde mücadele eden ...
 
Karşıyaka yeni sesler arıyor
Karşıyaka Belediye Konservatuvarı Çok Sesli ve Çocuk Korosu eleme sınavı ...
Operasyonda 4. gün: Artık söz savcıda!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun 4. gününde, Organize ...
Şirince'ye eğitim tarihi müzesi açılıyor
Şirince Artemis Restoran bünyesinde ''Şirince Taş Mektep-Tanzimat'tan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva