HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Kasım 2011 Cuma - 09:02

Operasyonda 4. gün: Artık söz savcıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun 4. gününde, Organize suçlar ve kaçakçılık şube müdürlüğün deki ifadeleri tamamlanan 19 kişi daha Adliye’ye sevk edildi.

Operasyonda 4. gün: Artık söz savcıda!

FATİH YAPAR/CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - Büyükşehir operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve sorguları dün gece itibariyle tamamlanan, aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı Erhan Bey’inde bulunduğu, Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı, TMMOB Harita Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Selçuk Savcı, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Levent İşler, Grand Plaza Genel Müdürü, Eski Etüt Proje Daire Başkanı Işık Çelikoğlu, Grand Plaza Eski Genel Müdürü, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü eski Başkanı Muharrem Derbentoğulları, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Büyükşehir Belediyesi Spor yetkilisi Kemal Bulut, Grand Plaza A.Ş. Yekta Saydım ve Çağrı Çavuşoğlu, Haspolat Kuyumculuk şirketi Çalışanları Ercan Mertbilek ve Şulehan Ulusoy ve AK Parti Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Çağlar Haspolat, Organizatör İsmail Yoğurtçu, Turkuaz Şirket yetkilileri Mustafa Nafi Kaya, Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu, Ferik Faruk Boyacıoğlu, Kubilay filminin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı'nın da bulunduğu 19 kişi adliyeye sevkedildi.

Operasyonda 3. gün bilançosu haberi için tıklayın
 
Fotoğrfaflar için tıklayın

Dün gerçekletirilen yargılamalardan sonrası Büyükşehir operasyonun da göz altına alınan 44 kişiden 11'i tutuklandı ve 14 kişi serbest bırakıldı. Geriye kalan 19 kişi ile ilgili karar günü bugün verilecek. 

SACILIK İFADELERİ BAŞLADI
Özel yetkili savcılar adliyeye sevkedilen 19 kişinin özel yetkili Cumhuriyet savcıları tarafından sorgusuna başladı. İfade ve karar sürecinin gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor... Şu ana kadar 10'a yakın kişinin ifadesinin alındığı öğrenildi.
 
SAVCILIK İFADELERİ HIZLI İLERLİYOR 
Gözaltındaki 19 kişinin adliyedeki sorguları devam ederken özel yetkili savcıların düne göre ifadeleri daha hızlı aldığı öğrenildi. Şu anda son üç kişinin ifadesinin kaldığı ve son olarak İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı’nın ifadesinin alındığı öğrenildi. Muhabirlerimizin aktardığı bilgiye göre düne göre atmosfer daha iyi. Avukatların içeri girip çıkması düne göre daha kolay. Savcılarla diyaloglar da normalleşmiş durumda.

FOÇA'DAKİ BALIK SORUSU ERHAN BEY'E ZARF SORUSU LEVENT İŞLERE
Hüseyin Kırmızı'nın ardından Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey'in ifadesi alınıyor şu anda. Emniyette 9 saatlik bir ifade veren Erhan Bey'in burada da en çok soruyla karşılaşan isim olduğu öğrenildi. Savcılık Erhan Bey’in ifadesi için 43 sayfalık soru hazırladığı öğrenilid. Teknik takibe takılan Bey'in Foça’da yediği balığın bile sorulduğu öğrenildi. Özel Kalem Müdürü ve Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Hanım'ın yeğeni olan Levent İşler'in gözaltına alınma nedeninin Başkan Aziz Kocaoğlu’na götürdüğü bir zarftan kaynaklandığı, İşler'in telefon dinlemesine takılan zarfın içinde ne olduğuna dair bir soruyla muhatap olduğu kaydediliyor. 

MANİ VE AKSU BUGÜN DE ADLİYEDE
Düne göre atmosferin daha iyi olduğu adliye koridorlarında avukatlar, gözaltındakilerin yakınları bu kez umutlu. Büyükşehir personeline destek için İstanbul'dan gelen Eski Genel Sekreter Hasan Fehmi Mani ve Piriştina döneminin Sosyal İşler Daire Başkanı Semra Aksu'nun da adliye koridorundaki bekleyişinin sürdüğü kaydedildi. 

TALİMATLARI KİMDEN ALDINIZ
Savcılık ifadelerinden İZELMAN Hüseyin Kırmızı ve Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey’e yöneltilen sorulardan birinin de ‘ihalelere çıkarken kimden talimat alıyorsunuz?’ sorusu olduğu öğrenildi. Çankaya’daki katlı otopark ihalesi konusunda da sorguya çekilen Kırmızı’ya Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kooperatiflerinden doğrudan temin yoluyma aldığı atkı ve şalların da sorulduğu öğrenildi.

SAVCILIK SORGUSU TAMAM: KARAR BEKLENİYOR
Emniyet tarafından ifadeleri alınan 19 kişinin adliyedeki savcılık sorgusu da tamamlandı. Şu anda karar bekleniyor. Gözaltındakilerin yakınları adliyeye akın ederken, savcılıktan serbest kalabilecek bazı isimlerin olduğu belirtiliyor. Tutuklama kararının verilenler ise 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

Ayrıntılar egedesonsoz.com'da olacak

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet yılmazcan 25 Kasım 2011 Cuma 15:21

umarım ciddi deliller yoktur,savcılık ve polis çok titiz bir soruşturma yaptığını duymaktayız, inşallah tutuklanan olmaz.Delil varsada kamuoyu baskısıyla hukuka uıygun hreket edilmiyebiliyor zaman zman..polisimize savcımıza devletimize güvenelim

Yorumu oyla      20      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şirince'ye eğitim tarihi müzesi açılıyor
Şirince Artemis Restoran bünyesinde ''Şirince Taş Mektep-Tanzimat'tan ...
Selçuk'a 'Kent Belleği Merkezi'
Selçuk'a kurulması planlanan Kent Belleği Merkezi'yle ilgili çalışmaların ...
Buca’da 109 girişimciye sertifika
KOSGEB ile Buca Belediyesi tarafından yürütülen ikinci eğitim programına ...
 
Kocaoğlu: 24 saat görev başındayım
Belediye şirketlerine motive ziyaretlerinde bulunan Başkan Kocaoğlu, “Ben ...
Başkan Batur'un öğretmen sevgisi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, her 24 Kasım olduğu gibi bu yılda ...
Ayşe Mayda: Bugün benim düğün günüm
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Usta’ya Saygı programında Türkiye’nin ...
 
Gaziemir’e “aşk” geliyor
Gaziemir’de bütün hafta sonu “aşk” konuşulacak. Belediye ve kent konseyi ...
Cumartesi törenleri Torbalı’da devam edecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı'da 13.5 milyon liraya mal olacak ...
Operasyona rağmen Büyükşehir Van'da
Büyükşehir tarafından koordine edilen ve İzmirli kurum ve kuruluşlarla ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva