HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Kasım 2011 Cuma - 10:39

Kocaoğlu: Operasyon taşeronu bitirdik diye yapıldı

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’deki operasyonun taşeron sisteminin bitirilmesinden kaynaklandığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan ikinci dalga operasyonun, taşeron sistemini bitiren belediye başkanı ve sendikacılara gözdağı amacı taşıdığı belirtiliyor.

Kocaoğlu: Operasyon taşeronu bitirdik diye yapıldı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, bağlı şirketlerde taşeron kadrosunda çalışan 2 bin 500 kişiyi sendikalı yapmıştı. İZELMAN, İZBETON, ESHOT, İZSU, İZENERJİ ve Grand Plaza’da çalışan taşeron işçiler, kademeli olarak kadroya alındı. Emek sömürüsü olarak gördükleri taşeron sistemini bitirdiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisinin kötü örnek olduğu için bu operasyonun yapıldığını söyledi. Kocaoğlu, operasyonun taşeron sisteminin bitirilmesinden rahatsızlık duyulmasından kaynaklandığını söyledi. Kocaoğlu, “Emekten yana, işçiden yana düşünüp, yaşayıp, taşeronlaşmayı büyükşehirden kaldırdığımız için bizim kötü örnek olduğumuzu düşünüyorlar. Diyorlar ki ‘Biz kötü örnek istemiyoruz. Biz taşeronda işçiyi, emekçiyi istediğimiz gibi sömürmek istiyoruz. Biz simge olmuş, belediye başkanı istemiyoruz’ diyorlar” diye konuştu.

Taşeron soruları

İkinci dalga operasyonda DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın yönetici ve sendika üyesi 4 kişiye, belediyenin personel ihalesiyle ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi. Sendika temsilcilerinin ihalelerin belediye şirketlerinde kalması için çaba harcamalarının sorgulandığı belirtildi. “Neden ihaleleri belediye şirketlerine almak için baskı yaptınız?” sorusu karşısında sendikacılar, belediye içindeki taşeron sistemin kaldırıldığını, düzenin bozulmaması için çalıştıklarını, üyelerinin hakkını korumak adına mücadele ettiklerini söylediler.

Hükümete baskı yapıyorlar

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da, bu operasyonların hem belediye başkanlarına hem de sendika başkanlarına gözdağı vermek ve korkutmak için gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye’de taşeron şirketlerin yüzde 80’inin AKP yandaşı şirketlerden oluştuğunu belirten Çam, şunları söyledi: “Buradan nemalanmak isteyen taşeron firmalar AKP hükümetine baskıda bulunuyor. Sendikacı arkadaşlarımız taşeronlaşmaya karşı mücadele verdikleri için gözaltına alınmışlardır.”(Emre Döker/İzmir Cumhuriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Turan 25 Kasım 2011 Cuma 22:19

Sevgili yorumcular bu ülkenin insanları her meseleye bakarken At gözlüğü kulanmaya alışmışlar.At önden giderken arabayı öne almaya alışdırdı bu düzen at arkadan giderken atın önden gitdiyini anlatmışlar Yazık bu ülekenin banaz yobaz ve siyonist mantıklı insanlarına sayğılar..

Yorumu oyla      12      6  
ozan 25 Kasım 2011 Cuma 22:11

işte akp'ye oy verenler de yorumcu "mehmet" gibi dünyadan bihaber olanlar maalesef.

Yorumu oyla      12      6  
vatandaş 25 Kasım 2011 Cuma 14:56

mehmet kent a.ş işçileri karşıyaka belediyesine bağlı bi şirketin işçileriydi öyle bi sacma yorum yapmışsınki sanki aziz kocaoğlu attı onları sancak millet ne alakası var adamlar işsizdi aziz kocaoğlu işe aldı kendi bünyesindeki şirkete bilip bilmeden yorum yapmayalım lütfen saygılar.

Yorumu oyla      16      6  
seyid 25 Kasım 2011 Cuma 13:37

mehmet kent a.ş işçileri başkan işe geri almıştır sanırım bılgınız az biraz arastıır oyle konus kamu oyunu yanıltmıyalım

Yorumu oyla      19      6  
Mehmet 25 Kasım 2011 Cuma 11:34

Sevgili başkan, ne alakası var taşaron sistemi ile ilgili bu konunun. Kent aş işçilerinin dramını yaşamadımı? İzmir. O zaman neredeydin. Başka sebepler olabilir ama kamuoyunu kimse yanıltmasın.

Yorumu oyla      13      20  
izmir 25 Kasım 2011 Cuma 11:21

Sayın Aziz Kocaoğlu sakin kişiliğinizle bu elim süreci doğru yönettiğiniz için sizleri bir kez daha tebrik ederiz.Tüm İzmir doğrunun ve haklının arkasındadır ...

Yorumu oyla      23      7  
25 Kasım 2011 Cuma 11:19

TABİKİ BUNLARIN İSTEDİĞİ DÜZEN SADAKA TOPLUMU YARATMAK 600 LÜK İŞ BULDUNSA ÖP BAŞINA KOY ŞÜKRET OKADAR BİRİLERİ YESİN BİRİLERİ BAKSIN YILDAN YILA DA 1 TON KÖMÜR VERSİN ONADA MUHTAÇ OL YETER DİKKAT EDİN OY ALDIKLARI KESİM YA ÇIKARCILAR,NEMALANANLAR YADA KÖMÜRCÜLER,MAKARNACILARDIR.

Yorumu oyla      22      6  
RUMUZ 3 25 Kasım 2011 Cuma 11:08

SAYIN AZİZ KOCAOĞLU SEN NE BÜYÜK BİRİSİN KOCA HÜKÜMET SENİNLE YARIŞAMAIYOR 2 BAKAN BIRAKMIŞLAR 9 YIL YATIRIM YAPMADILAR ŞİMDİ YAPIP ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR İZMİRİ AMA 2-3 TEMEL ATTILAR ONLARDA KARIŞIK KURUŞUK İŞLER YÜRÜMÜYOR ÇÜNKÜ HALKI KANDIRMAK İÇİN ALEL ACELE PLANSIZ PROĞRAMSIZ İŞLER AMA SEN HER HAFTA BİR TEMEL ATIYORSUN ADAMLAR BAKTILAR SENİNLE YATIRIMLA BAŞ EDEMEYECEKLER HİLLE HURDAYA BAŞLADILAR AMA HİÇ MORALİNİ BOZMA DEVAM ET İZMİRLİ SENİNLEDİR.

Yorumu oyla      23      8  
RUMUZ 3 25 Kasım 2011 Cuma 10:58

NE KADAR SABIKALI,HIRSIZ VARSA BU DÖNEMDE FİRMA KURUP SIRTINIDA AKP YE YASLAYIP İHALE ALDILAR TABİ DEVLETTEN ALDIKLARI PARANIN ÜÇTE BİRİNE İŞÇİ ÇALIŞTIRIP KÖŞEYİ DÖNÜYORLAR E TABİKİ AKP BU BİÇEŞİT YOLSUZLUKTUR KILIFLI BUNDAN VAZ GEÇERLERMİ

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilçam Bayraklı’da canlanacak
Bayraklı Belediyesi Yeşilçam Film Müzikleri özel konseriyle sanatseverlerin ...
Dostların sergisi Konak’ta
Sanatın kalbinin attığı Konak, art arda açılan sergilerde sanatseverleri sanatçılarla buluşturuyor
Bu otoparklar parmak ısırtacak
Büyükşehir’in yeni otoparkı parmak ısırtacak İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Karşıyaka'nın gönüllü öğretmenleri
Karşıyaka Belediyesi tarafından hizmete açılan altı ayrı Kadın Danışma ...
Bornova’nın gururu oldular
Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol (TTSB) 1. Ligi’nde mücadele eden ...
Karşıyaka yeni sesler arıyor
Karşıyaka Belediye Konservatuvarı Çok Sesli ve Çocuk Korosu eleme sınavı ...
 
Operasyonda 4. gün: Artık söz savcıda!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun 4. gününde, Organize ...
Şirince'ye eğitim tarihi müzesi açılıyor
Şirince Artemis Restoran bünyesinde ''Şirince Taş Mektep-Tanzimat'tan ...
Selçuk'a 'Kent Belleği Merkezi'
Selçuk'a kurulması planlanan Kent Belleği Merkezi'yle ilgili çalışmaların ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva