HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2011 Cuma - 13:08

Kocaoğlu'nun denetim isyanı: Sınır aşılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bayramlaşma töreninde içini döktü. Belediye personelinin katıldığı Meclis Toplantı Salonu’nda konuşan Başkan Kocaoğlu, denetimlerden dert yandı. Kocaoğlu, “Bu iş artık denetimden çıktı” dedi.

Kocaoğlu nun denetim isyanı: Sınır aşılıyor!

Fatih Yapar/Egedesonsöz -  Büyükşehir Belediyesi olarak yerel yönetimlerde hiç karşılaşılmamış denetim mekanizması ile karşılaştıklarını anlatan Başkan Kocaoğlu, “Sürekli denetim yapılıyor. Bu bir yasal haktır. Denetim yapılmasına tabi ki itirazımız yok. Yalnız belli birimlerden gelen vergi denetçisi gibi arkadaşların denetim sınırlarını bir müddet zorladığını, şimdi ise aştığını buradan ifade etmek istiyorum. Bu iş denetimden çıkmıştır. Bu güne kadar hem devlette, hem özel sektörde denetimden geçtik. Kendi işimizi yaptığımız zamanlarda da denetimler oldu. Bu artık denetim değil, başka bir şey. Buna mutlaka ve mutlaka birisin el atması gerekiyor” dedi.
 
GENEL MÜDÜR KİMİNLE YEMEK YEDİ?
Büyükşehir Belediyesi’nin 6 aylık denetim sonucunda rüştünü ispat ettiğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu belediyede rüşvet, yolsuzluk, zimmet olmadığı ispat edildi. Sadece bir şey kaldı. 20 bin kinin çalıştığı belediyede işin doğasında olan usul hatası var mıdır? Bu duruma bakıyorlar. 2006 yılında bir şirketin genel müdürü kiminle yemek yedi? Faturanın arkasında niye isimler dökülmedi diye sorgulanıyor. Öbür tarafta ise Aziz Kocaoğlu 2006 yılından beri nerelere seyahat etmiştir? Buralara görevli mi gitmiştir? Bize bunun gibi daha birçok soru soruyorlar. Ayrıca daha önce alınan ve memurluğu taktik edilen itfaiye erleri ile ilgili birimlerde ihtiyaç varmış. Bir bölümü belediyede başka kurumlara gönderilmiş. Bu durum sorgulanıyor” diye konuştu.
 
O KURUM ANKARA’DA
Denetimlerde bazen komik durumların yaşandığını da anlatan Kocaoğlu, bu duruma örnek verdi. Kocaoğlu, “Urla’da bir plan düzenlemesi yapmışız. Belediyenin yaptığı 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı’nda bu düzenleme yapılırken biz Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı örnek aldık. İki planı çakıştırarak belli konularda onların yaptığı plana uyduk. Şimdi Urla’daki vatandaşlara planlarda rant yarattığımız gerekçesiyle sorgulanıyoruz. Biz vatandaşın istediği planı yaptık diye yargılanıyoruz. Bu sorgunun adresi ben, İzmir Büyükşehir Belediyesi, benim planlama birimim değil. Üst plan olan 1/100 bin ölçekli planı yapan kurumdur. Onun için de İzmir’e gelmeye gerek yok. O kurum Ankara’da. Bu durum anlaşılır gibi değil.
 
RENCİDE EDİCİ BİR DURUM
İşlerini yanlış yapmaları durumunda sorgulanmalarının doğal olduğunu söyleyen Kocaoğlu, bu işin artık farklı boyutlara gittiğini belirtti. Kocaoğlu, “Ben şikayet etmiyorum, polemik yaratmaya çalışmıyorum. Kenti yönetmeye, kente iş yapmaya çalışıyorum. Uzlaşı kültürü ile kente hizmet etmek için geceli gündüzlü çalışıyorum. Ama bu tür davranışlar ve uygulamalar İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi rüştünü her bakımdan ispatlamış Türkiye’nin en büyük kurumlarından olan bizdeki sistemi artık kilitliyor. Doğru yapmak için konuşmaktan iş yapamaz hale geldik. Buna bir yerde müdahale edilmesi, durdurulması ve normal ölçülere getirilmesi gerekmektedir. Gerçekten çok rencide edici bir durumu bütün bürokrat arkadaşlarımızla birlikte bir süreç yaşıyoruz. Biz buna kent ve kentli için katlanıyoruz. Varsa bir eksiğiz, gediğimiz, yalanımız, yanlışımız çıkartın ortaya. Neyse ceremesi çekelim. Kim ne yapmış ortaya çıksın. Tutuklanan arkadaşların bile servet beyanlarını aldılar. Komedi. Bunları konuşmak istemiyoruz. Ama en az hepimiz kadar mamuslu insanların yıpratılması ve adaletin gecikmesi içimizi yaktığından bu konuşmayı yapmak durumunda kaldık” ifadelerini kullandı.
 


ÜZÜNTÜLÜYÜZ
Belediyeye düzenlenen Mayıs Ayı’ndaki operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen bürokratlar arasında yer alan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen ve Satın Alma Şube Müdürü Mehmet Sayar’ın durumları nedeniyle üzüntü duyduğunu anlatan Kocaoğlu, “ Geçen bayram da bu bayram da son derece üzüntülüyüz. Geçen bayram 7 arkadaşımız tutukluydu. Aradan geçen zamanda bu bayrama kadar 4 arkadaşız serbest bırakıldı. Üçünün daha tutukluluk hali devam ediyor. İddianame henüz hazırlanmadı. Bilirkişiler rapor hazırlıyor. Toplam 6 ay 2 gündür cezaevindeler. Öncelikli olarak onların bayramını kutluyorum” dedi.
 
BÜROKRATLARA UYARI
Belediyenin görevlerinin her geçen gün daha da arttığını anlatan Başkan Kocaoğlu, büyük yatırım ve projelerde çok iyi gittiklerini söyledi. Her belediyenin problemi olan otobüs, su ve kanalizasyon alanlarında kazılar sonrası tamir ekiplerinin geç kaldığını belirten Kocaoğlu, “Bu konuda çok ciddi oranda şikayetler var. Bunun için ayrıca ilgilenmeye gerek yok. Biz de sokakta vatandaşların içinde dolaşıyoruz. Sorunun çözümü için ihale mi yapacağı, neler yapacağız gibi durumlar nedeniyle zaman kaybedildi. Bu işlerin yılbaşına kadar günlük duruma gelmesi gerekmektedir. Bu bayramda dinlenin ve tatilinizi yapın ama döndüğünüzde toparlanıp çalışmalara hızlı bir şekilde başlayın” diye konuştu.
 
BİRLİK OLUN, HARÇ GÖREVİ GÖRÜN
Ülkenin içinde bulunduğu durum, son yaşanan terör ve depremlerle ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, birlik çağrısı yaptı. Kocağlu, “Ülkemizde terör belası var. Gün geçmiyor ki askerlerimizi, polislerimizi şehit vermeyelim. Van depremi ile sallandık. Bu bayrama yaslı, üzüntülü giriyoruz. Terör belasından kurtulmanın bir tek yolu var. O da tolumun birlik içinde olması. Toplumun değer yargılarını, vazgeçemeyeceğini varlarını, inandığı bütün değerleri koruması gerekmektedir. Hep birlikte seferber olduğumuzda üstesinden gelemeyeceğimiz yoktur. Oynanan oyunların hepsi ve terör belası püskürtülecektir. Bizim 74 milyon insanımızdan başka gümüz yoktur. Büyükşehir Belediyesi’nde 20 bin kişilik aileyiz. Hepimizin sokağında en az bir tanıdığı var. Ailelerimizle birlikte 100 bin insan oluyoruz. İzmir’de bu birlikteliği sağlamak için yeterli sayımız var. Sizden bu kentte birlik için harç olmanızı istiyorum” dedi.
 


BAYRAM GELMİŞ NEYİME
Geçtiğimiz Ramazan’da belediye personeline bayram mesajı göndererek herkesi duygulandıran Büyükşehir Belediyesi tutuklu Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, kendi el yazısı ile yine mesaj yolladı. Genç, Bergama Cezaevi’nden gönderdiği mesajda, “Değerli kardeşlerim sevdiklerinden ayrı olanlar için türkü ‘Bayram Gelmiş Neyime, Kan Damlar Yüreğime’ diyor. Tutukluluğun 185. gününde yüreğime kan damlasa da hepinize iyi bayramlar” ifadelerini kullandı. Genç, mesajın altına yazdığı isminin başına ise ‘tutuklu’ ibaresini koydu. 
 
TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
Kocaoğlu, belediye memurlarına sendikayla uzun süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerin sonuçlandığı müjdesini verdi. Kocaoğlu “Toplu sözleşme görüşmelerini bitirdik. Memur arkadaşlara ciddi bir artış yaptık. Güle güle kullanmalarını diliyorum. Bunu bir bayram hediyesi olarak da bugüne sıkıştırdık” dedi. 3 bin 500 personeli ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde, eylül ayından geçerli olmak üzere aylık 250 liralık artış sağlandı. Ulaşım kartlarında ise, isteyen personel 105 liralık ulaşım kartını almaya devam edecek isteyen personel ise ulaşım bedelini nakit olarak alacak. Yemek bedelleri ise aylık 300 lira olarak aynen kaldı. Öte yandan ilçe belediyelerde görev yapan memurların ellerinden alınan ulaşım kartlarının da tekrar verilmesi yönünde uzlaşı kararı alındı. Büyükşehir Belediyesi memurları için yapılan toplu görüşmelerin dışında yapılan anlaşma kapsamında ilçe belediye memurları da Büyükşehir memur ve işçi personeli gibi ya 105 TL para ödeyecek ya da parayı nakit olarak alıp ulaşımı kendi cebinden karşılayacak.

KOCAOĞLU: “SAYGIYLA KARŞILIYORUM’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın açıklamalarını saygıyla karşıladığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın kendisi hakkında yaptığı sert eleştirilere cevap verdi. Başkan Durak'ın ilçeye yapılmayan hizmetler başta olmak üzere, Menemen’de yapılacak çöp depolama tesisi, ulaşım ve bürokratik engeller üzerinden yaptığı eleştirilere Başkan Kocaoğlu sağduyulu yaklaştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın açıklamalarını okuduğunu anlatan Kocaoğlu, “Kendi değerlendirmeleridir. Her insanın yaptığı açıklama gibi değerlendirme gibi ben de saygıyla karşılıyorum. Başka söylenecek bir şey yok. Yedi buçuk senedir arkadaşımız ile birlikte çalışıyoruz. Benim Cevat Durakla en ufak bir problemim yok. Bunu samimi bir şekilde söylüyorum. Kimseyle yok. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile de yok. İşimiz kente hizmet etmek. Kent insanını mutlu etmek için çalışmaktır. Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar, aklımızın erdiği kadar, olanaklarımız nispetinde iş yapmaya çalışıyoruz. O Karşıyaka’da çalışıyor biz de burada çalışıyoruz. Diğer belediye başkanlarımız da kendi ilçelerinde özveri ile çalışıyorlar. Hepimize kolay gelsin” dedi.
DEMİRTAŞ-YORGANCILAR ZİRVESİ HAKKINDA... 
Uzun zamandır devam eden İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar arasında yaşanan tartışmaların ardından kendisinin de katıldığı yemekli toplantıyı anlatan Kocaoğlu, “Biz yemekli toplantıda EXPO, İnciraltı Planları, Yeni Kent Merkezi’nin Planlanması gibi konuları konuştuk. Yeni Fuar alanı ve kongre merkezinin yapılması konusunda da sohbet ettik, bilgi alışverişinde bulunduk” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 7 Kasım 2011 Pazartesi 00:34

çatlasanız da patlasanız da izmir halkı aziz başkanı seviyor. en az %60 oyu var.

Yorumu oyla      14      6  
nahhhhhhhhalırrrrrrrrrr 5 Kasım 2011 Cumartesi 21:30

şimdi seçim olsa aziz kocaoğlu % 5 alsın öpsün başına koysun

Yorumu oyla      12      9  
ahmet k 5 Kasım 2011 Cumartesi 18:55

şimdi seçim olsa herkes biliyor ki aziz başkan %60 oy alır.

Yorumu oyla      14      8  
levent 4 Kasım 2011 Cuma 23:20

Belediye şu an kaynıyor. Yarın seçim olsa 20.000 belediye çalışanının %20 si Aziz Bey'e oy vermez kendiside bunu çok iyi biliyor.Bu sebebten dolayıdır ki kesinlikle aday olmayacak.Kendi personelinin oyunu alamayan biri vatandaşın oyunu asla alamaz.

Yorumu oyla      18      16  
gerçek chp liler 4 Kasım 2011 Cuma 22:35

izmirin gelişmemesini isteyen aziz başkan bunu koz olarak kulanıyor gelişen izmir zaten kendisine oy vermez bu şehirde DP Lİ ANAP LIlar var chp kale ne zaman oldu unutmuyalım mum gibi eriyoruz hergün bu beceriksiz başkanlarımız sayesinde elim kırılsaydı da oy vermeseydim diyenlerin olduğu bir şehirde utanıyorum chp liyim demekten artık bumu bizim chp miz ATATÜRK İŞİNİN EN İYİSİYDİ bu gün kalksa chp % 90 kovar ismet inönü chp si olduk ATATÜRK ruhu gitmiş gruplaşmalar olmuş bizde yazık

Yorumu oyla      17      9  
gerçek chp 4 Kasım 2011 Cuma 22:11

chp genç asla sen chp li genç olamasın belediye başkanını yeren birisi olamaz biz bir aileyiz bu şekilde yorum yapamasın yorumunu düzelt saygılarımla

Yorumu oyla      14      9  
by747 4 Kasım 2011 Cuma 21:21

Kimsenin kimseyle sorunu yokmuş, güzel güzel çalışıyorlarmış, bundan iyisi Şam'da kayısıymış, biz yorumcu seçmen-yurttaşlara rahat batıyormuş, Başkanların yoğurt yiyişine karışılmazmış, mış mış da mış mış... (Aklımıza mukayyet ol Yarabbi) Tramvaydan geçtik, stad nerede stad ..?

Yorumu oyla      13      8  
sparta 4 Kasım 2011 Cuma 20:22

Bir yorumcu efendinin bahsettiği beyin bizlerde fazlası ile var. Bu yüzden biz İzmiriz, İzmirliyiz, İzmir bizim. Önce başbakanına bak sonra konuş . Mızmız larla da ülke yönetilmiyor.

Yorumu oyla      14      6  
CHP li Genç 4 Kasım 2011 Cuma 20:06

Ben CHP sinden bir Büyükşehir Belediye Başkanı istiyorum.Sorun değil çözüm üretecek,metroyu bitirecek,becerikli olacak.Sinirlenmeyecek sakin olacak,karşısındaki insan onu eleştirince 'ADAM mısın,Şe...siz,diye argo sözler söylemeyecek sağa sola küfür etmeyecek.Ben ahlaklı bir Büyükşehir Belediye Başkanı istiyorum mahalle ağzıyla,buzdolapçı gibi konuşan değil.

Yorumu oyla      18      14  
Koaoğlu birleştirici olmalı!.. 4 Kasım 2011 Cuma 18:07

Sayın Kocaoğlu'nun iyi niyetli,tarafsız yönetiminden eminim.Ancak;şu çöp konusunda K.Yaka ve Menemen haklı.Aslında;çöp konusunu çözmek için Amerika'yı yeniden keşfe gerek yok.İnceleyin Viyana'yı!..Adamlar;şehrin 4 yerinde çöp yakma üniteleri kurmuşlar.Ve elde edilen biyogazla da kentin 1/3'nü ısıtıyorlar.365.000 çöp toplama konteyneri,19 gübre depolama alanı,53 özel çöp depolama alanı yapmışlar ve Viyana şu anda yaşanılacak şehir.İzmir neden olmasın? Ha gayret sayın Kocaoğlu....

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durak bu kez hem nalına hem mıhına vurdu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, gündem yaratan sözlerine açıklık ...
Körfezin yeni filosu için kredi tamam
Büyükşehir Belediyesi'nin Körfezinde çalıştırılmak üzere 15 yolcu ve 2 ...
Karabağlar'da kriz son gün aşıldı
İşçi alacaklarını geciktiren Karabağlar Belediyesi ile sendika yönetiminin ...
 
Gulliver de O'na benziyor
Torbalı'da beş yıl önce kent meydanındaki Atatürk Heykeli'nin yanına kendine ...
Bornova’da kaçan dana bile düşünüldü
Bornova Belediyesi yurttaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi ...
Bayraklı Kurban Bayramı’na hazır
Bayraklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı’yla ilgili tedbirlerini aldı. ...
 
Kosova’da Atatürk sevgiyle anıldı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da davetli olduğu Kosova’daki Atatürk’ü ...
Konak’ta dünya kardeşliği
Konak Belediyesi ve İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği’nin düzenlediği ...
Kentkartlı kordon keyfi başka bahara kaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Kordon'da fayton keyfi" için hazırladığı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva