HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Eylül 2011 Perşembe - 19:07

Kocaoğlu'ndan İzmir'e proje yağmuru

Genel seçimler öncesi hükümetin açıkladığı 35 proje ile zor duruma düşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, misilleme yaparak karşı atağa geçti. Kocaoğlu, yerel seçimlere kadar tamamlanması düşünülen 58 projeyi kamuoyu ile paylaştı.

Kocaoğlu ndan İzmir e proje yağmuru

Can Özlü/Egedesonsöz - Genel seçimler öncesi Ak Parti Hükümeti’nin, İzmir’e yönelik açıkladığı 35 projeye, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de harekete geçirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, birbiri ardına başlattığı projelere misilleme yapan başkan Kocaoğlu, yapımı devam eden veya yerel seçimlere kadar tamamlanacak olan 58 farklı projeyi açıkladı. 

Başkan Kocaoğlu: İçim yanıyor...haberi için tıklayın

Hükümetin, Sabuncubeli, Konak Tüneli, İstanbul- İzmir Otoyolu ve Ankara- İzmir Hızlı Tren Sistemi projelerine karşılık, yerel gündeme hakim olmak için atak başlatan Kocaoğlu, kent içi ulaşım sorunu giderecek, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek projeleri kamuoyu ile paylaştı. Kocaoğlu, değeri 3 milyar lirayı bulacak yatırımların, İzmir’in çehresini değiştireceğini söyledi. 

 
SAHİL YENİDEN DÜZENLENECEK
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu, kuruluşunun ikinci yılında, 24. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun süredir merakla beklenen proje paketini açıkladı. 20 farklı yatırım dalında, yapımı devam eden veya 2014 yılına kadar yapımı tamamlanacak olan 58 projeyi kamuoyu ile paylaşan Kocaoğlu, gündem belirleyecek yeni projeleri de ilk kez gün yüzüne çıkardı. Projeler, kitapçık haline getirilerek kurul üyelerine ve basın mensuplarına da dağıtıldı. Açıklanan projeler arasında en büyük yer, İzmir halkının yıllardır özlemini çektiği, kent içi toplu ulaşım sorununu çözüme kavuşturacak düzenlemelere verildi. Raylı sistem, deniz ve otobüs ulaşımı, alt ve üst geçitler, yeni anayollar ile cadde ve meydan çalışmaları ile ilgili yürütülen proje çalışmalarının iki yıl içinde tamamlanacağı belirtildi. Toplamda, belediye kasasından 3 milyar liraya mal olacak olan projeler içinde, İzmirli’nin yaşam standardını geliştirmeyi hedefleyen “Yeni Sahil Projesi” de ilk kez yer aldı. “Kıyı Düzenlemesi” başlığı altında verilen projenin içeriğinde “Mavişehir’den, Narlıdere’ye kadar olan bütün sahil, özelliklerini ve kullanımlarını gözeten biçimde, farklı tasarımcılara planlatılarak yeniden düzenlenecek. Urla Torasan, İçmeler Sahili de yeni bir yüz kazanacak” denildi.
 
8 YENİ ARITMA TESİSİ YAPILACAK
Kendisine bayrak açan bazı ilçe belediye başkanları ile ilgili sıkıntıyı gidermek için çalışmalar yürüten Başkan Kocaoğlu, yasalardan kaynaklanan problemleri ortadan kaldıracak yeni düzenlemenin de müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin, yasal boşlukların kaldırılması için akademisyenlerin ve hukukçuların üzerinde çalıştıkları bir yönerge hazırlığında olduğu ve çalışmalar sonunda ortaya çıkacak olan yönergenin, diğer Büyükşehir belediyelerine örnek teşkil edeceği belirtildi. 2014 yerel seçimleri öncesi, ilçe belediyelerinin eksikliklerinin giderileceğinin de vurgulandığı kitapçıkta “İlçe belediyelerinin, finansal ve teknik yetersizlikler nedeniyle gerçekleştiremedikleri projelere destek verilecek” denildi. 

Projeler arasında, İzmir’in kentsel ve tarihsel dokusuna zenginlik katacak projelerin hazırlanması, ihtiyaç sahibi okulların yeniden yapılandırılması, körfeze hakim noktalarda seyir teraslarının yapılması,8 adet yeni biyolojik atık su arıtma tesisi, Büyük Körfez Projesi, geri dönüşüm, yeni fuar alanı ve 4 yeni baraj çalışmalarına öncellikli olarak yer verildi.

 
Toplam değeri 3 milyar lirayı bulan 58 proje ile ilgili bilgi veren Başkan Kocaoğlu, İzmir’in çehresini değiştirecek projeleri İki yıl içinde hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Kocağlu, yaptığı konuşmada “2014 yılına yönelik projeler hazırladık. 2014 Martı’nda yapılacak yerel seçimlere kadar nasıl bir İzmir hayal ettiğimizi satır başları ile göstermeye çalıştık. İzmir’in yaşam biçimini koruyarak ve yaşam kalitesini artırarak, projeleri tek tek hayata geçireceğiz. Sürdürülebilir, katılımcı, demokratik bir sosyal belediyecilik anlayışı ile kentti 2014’e kadar yönetmeyi hedefliyoruz. Tasarım ve yenilik kenti olmayı tasarlıyoruz. Akdeniz Akademisi şemsiyesi, İzmir’i bir dünya kenti yapacağımızdan kimse şüphe duymasın” dedi.
 
“BARDAĞIN BOŞ TARAFINA BAKMAYIN”
Kocaoğlu “İzmir’’e, ülkenin en büyük kongre merkezlerini kazandırmak için çalışıyoruz. Sahil projemizde araştırmaların sonuna geldik. Agora çalışmaları neredeyse bitirdik. Seyir terasları ile kente farklı bakış noktaları kazandıracağız. Ege Mahallesi’nin, Kadifekale örneğinde olduğu gibi kentsel dönüşümünü, tamamen kendi imkânlarımızla yapacağız. 8 yeni arıtma tesisi ile de kentin arıtma problemini yüzde 98 oranında çözeceğiz. Beş yılda 3 milyar 59 milyon liralık yeni yatırım yaptık. Bugüne kadar da ödeme olarak 1 milyar 700 lira civarında bir yatırım gerçekleştirdik. Yerel seçimlere kadar üç milyar liralık daha yatırım gerçekleştireceğiz. Dayanışmamız devam ettiği sürece İzmir’i daha ileriye götürecek güce ve potansiyele sahibiz. Bu konuda mazeretimiz yok. Bardağın boş tarafına bakan mantaliteyi bir köşeye bırakmalıyız. İzmir’in, diğer Ege illerinden geri kaldığına yönelik iddialar moral bozmasın. İzmir, hükümetten aldığı yatırım payının 3 katı kadar vergi öderken, diğer kentlerin ödediklerinden fazlasını aldıkları unutulmasın. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Üreten bir kentte, böylesi yakıştırmalar yaparak, moral bozmak, negatif enerji yaratmak hiç yakışmıyor. Hep beraber bununla mücadele etmek zorundayız. Herkes İzmir’in geri kaldığını söylüyor ama “Başka kentte yaşamam” diyenlerin oranı da yüzde 80’i buluyor” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat arslan 16 Eylül 2011 Cuma 14:01

sonuna kadar yanınızdayız sayın aziz başkanım...

Yorumu oyla      17      10  
umıt aydın 16 Eylül 2011 Cuma 13:54

yasasın akp sen bunlara comak sokmasaydın hala kıs uykusnda yatıyor olacaklardı.:)))

Yorumu oyla      15      12  
sedat 16 Eylül 2011 Cuma 13:31

bu yatım yarışı izmire yarıyor güzel de gelişmişlik yatırımlarla ölçülseydi dünyanın en gelimiş ülkesi suudi arabistan olurdu

Yorumu oyla      17      6  
BFC YASİN 16 Eylül 2011 Cuma 12:10

YORUMCU BABA VE DEMOKRAT RUMUZLU SAYGI DEĞER VATANDAŞ YORUMLARINIZA VE TESPİTLERİNİZE KATILIYORUM VE KATILMIYORUM DİYENLERİNDE BELEDİYEDEN NEMALANANLARIN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM EMİNİMKİ BAŞKANI SAVUVANLAR YA OTOBÜSLERLE TUNCELİDEN ERZİNCANDA TOKATTAN TOPLATILIP GETİRİLMİŞ KİŞİLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM SAYGILAR .

Yorumu oyla      17      14  
:) 16 Eylül 2011 Cuma 11:39

Yorum yapmaya deymeyecek kadar komik...

Yorumu oyla      15      11  
ERCÜMENT ŞAHİN 16 Eylül 2011 Cuma 10:54

KENT MERKEZİ TRAFİGİNİ ÇÖZÜMLEMEK İÇİN 2.5 YIL İÇİNDE BİR PROJE YOK.ASIL AGIRLIK KALDIRIM VE PEYSAJ PROJELERİ,LAF SALATASI,İZMİRE YAZIK OLUYOR

Yorumu oyla      17      12  
s 16 Eylül 2011 Cuma 10:38

Aziz Başkan sana güveniyoruz ve inanıyoruz.Ümit Yaldız,Hamdi Türkmen,rüzgar adam Halil Tunç ve diğerleri Hızlandırılmış trene binme şartlarını sorup bizi aydınlatırmısınız ? Erol Yaraş ta olur ama çeşmeye çalışmıyor onun alanı değil.Bekliyoruz evlilik cüzdanı isteniyor mu ? mesala

Yorumu oyla      16      9  
mehmet 16 Eylül 2011 Cuma 10:17

işte o 58 proje; 1 inönü cad. kaldıırım yapmak 2 uçkuyulara kaldırım yapmak 3 konak a kaldırım yapmak 4,5.. 58 hepsi aynı. başka bişeyden anlamazlar

Yorumu oyla      20      15  
hüseyin ahmetoğlu 16 Eylül 2011 Cuma 09:52

aziz başkan yeter artık dokuz yılda üç km metroyu bitiremedin.yazık bu insanlarla dalga geçme artık canımıza tak ettin.suus da adam sansınlar

Yorumu oyla      20      14  
TEM 16 Eylül 2011 Cuma 09:40

OFF !!sıkıldım şu akp-chp muhabbetinden olan sade vatandaşa oluyo

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'dan Altındağ'a 'yeşil' yatırım
Merkez Mahallesi’nde 1192 metrekarelik rekreasyon alanı ve meydan genişletme ...
Başkan Kocaoğlu: İçim yanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı ...
Başkan Solak'tan Kaymakam Arabacı'ya veda
Tayini İstanbul Adalar İlçesine çıkan Çiğli Kaymakamı Ahmet Arabacı için ...
 
Karabağlar’ın çocukları çevreci olacak
Bu yıl “Çevre ve Çevre Teknolojileri” temasıyla kapılarını 80. kez kapılarını ...
Amatörlere modern çim saha
Karşıyaka Belediyesi, amatör takımların toprak sahalardan kurtulması için ...
İzmirli çocuk senatörler TBMM’yi fethetti
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın girişimleri ile oluşturulan ...
 
Vali Kıraç: Bu bizim ayıbımız!
İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Ayakabıcılar Sitesi'nin yıllardır çözülemeyen ...
Başkan İnce işçisine sahip çıktı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, işçilerine sahip çıktı. Başkan ...
40 milyonluk dev yatırım için ilk kazma vuruluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma ve yapım gideri 40 milyon TL’yi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva