HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Eylül 2011 Perşembe - 10:54

Amatörlere modern çim saha

Karşıyaka Belediyesi, amatör takımların toprak sahalardan kurtulması için Fikri Altay Mahallesi’nde nizami ölçülerde suni çim saha yaptı.

Amatörlere modern çim saha

İZMİR - Karşıyaka’daki amatör takımların yararlanacağı sahanın çevresinde basketbol sahası, spor aletleri, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı ve yeşil alanlar ile maç seyretmek isteyenler için tribün bulunuyor. Gençleri spora yönlendirmek istediklerini belirten Belediye Başkanı Cevat Durak “ Karşıyaka’ya daha çok yeşil alan, daha çok spor alanı kazandırmak için mücadele ediyoruz” dedi.
 
Spor tesislerinin açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, KSK Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, amatör spor dernekleri yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sporcular, mahalle sakinleri katıldı. Törende Başkan Durak’a mahalle halkı adına teşekkür plaketi veren Muhtar Mustafa Birlik “ Bu güzel tesisleri bize kazandıran Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz. Mahalle halkı olarak tesisleri çok iyi korumamız gerekir” diye konuştu.
 
Karşıyaka Amatör Futbol Kulüpleri Dernek Başkan Yardımcısı Feriha Paylar da konuşmasında gençlerin spora yönlendirilmesinde tesislerin önemini belirterek “ Bu gün bizler için çok önemli bir gün. Tüm amatör sporcular adına Başkanımız Cevat Durak’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.
 


Fikri Altay Mahallesi ve çevresinde Balkan göçmenlerinin çoğunlukta yaşadığı bir bölge olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Cevat Durak “ İnsanlarımız ilk önce barınacağı bir yer aradığından kendilerine ev yapmışlar. Gelecek düşünülmeden ve düzensiz bir yapılaşmanın olduğu kent görüntüsü ortaya çıkmış. Bu bölgelerde kent yenileme ihtiyacı var. 40-50 yıl önce buraları boş iken yeterli spor alanları, yeterli yeşil alanlar bırakılmamış. Şimdi imkanlarımızı zorlayarak yeni yeni yerler yaratmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Kamulaştırmaları tamamlanan yerleri planlara uygun olarak hemen düzenlediklerini de belirten Başkan Durak sözlerine şöyle devam etti: “ Bu alanda toprak saha vardı, gençlerimiz zor şartlarda spor yapmaya çalışıyordu. Yeni sahamız ile daha modern imkanlarda spor yapmalarına imkan sağladık. Takımlarımız soyunma yerleri, duş yerleri gibi alanları da yapıldı. Amatörlerimiz modern imkanlara kavuştu. Karşıyaka’da iki adet daha suni çim sahası inşaatımız sürüyor. Onları da en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.”
 
Milletvekili Mustafa Moroğlu da konuşmasında “ İzmir’in ilçelerini tek tek dolaşıyorum. Belediye başkanlarımızın yaptığı hizmetleri görüyorum. CHP’li belediye başkanlarımız yaptıklarının duyurularını çok az yapıyor. Hizmetleri saymakla bitmeyecek kadar çok. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı da buraya kazandırdığı bu güzel tesis nedeniyle kutluyorum”diye konuştu.
 
Konuşmalardan sonra Makedonya Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Necat Yılmaz mahalle halkı adına Başkan Durak’a plaket verdi. Suni çim sahanın kurdelesi sporcular ve protokol tarafından kesildi. Açılışta Deniz Spor, Deniz FK, Dedebaşı, Karşıyaka Kültür, Fikri Altay ve 79 Yıldız Spor Kulübü minik futbolcuları formaları ile törene katılıp sahada ilk idmanlarını yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli çocuk senatörler TBMM’yi fethetti
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın girişimleri ile oluşturulan ...
Vali Kıraç: Bu bizim ayıbımız!
İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Ayakabıcılar Sitesi'nin yıllardır çözülemeyen ...
Başkan İnce işçisine sahip çıktı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, işçilerine sahip çıktı. Başkan ...
 
40 milyonluk dev yatırım için ilk kazma vuruluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma ve yapım gideri 40 milyon TL’yi ...
İEF’de Karadeniz rüzgarı
Karabağlar Belediyesi’nin, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standında Karadeniz ...
Çakar: Kocaoğlu tıbbi destek almalı
İnönü Caddesi’ndeki kaldırım projesinde fazla masraf yapıldığını öne süren ...
 
Bergama'da kurtuluş coşkusu
14 Eylül Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü kentte coşkuyla kutlandı.
İzmir’in üç yılı masaya yatırılıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun oluşturduğu ve kentteki tüm sivil ...
Kocaoğlu, Çakar'ı ispata davet etti
Başkan Kocaoğlu, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Kenan Çakar’ın ortaya ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva