HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2011 Cumartesi - 16:22

Kocaoğlu’ndan Günay’a ‘açıkla’ çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, İzmir tarihinin korunması ve kültürünün geliştirilmesi konusunda yürüttüğü projeleri ve bu projeler için ne kadar para harcadığını açıklamasını istedi.

Kocaoğlu’ndan Günay’a  ‘açıkla’ çağrısı

İZMİR - İzmir’deki seçim kampanyası sırasında ve bulduğu her fırsatta, Büyükşehir Belediyesi’nin tarih ve kültür alanlardaki çalışmalarını eleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, öncelikle Bakanlığı’nın İzmir ile ilgili projelerini kamuoyuyla paylaşması gerektiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “İzmir’deki tarihi yapıların korunmadığını, iki tane binanın ‘kazara’ Özel İdare’nin kaynaklarıyla restore edildiğini, Kemeraltı’ndaki manzaradan üzüntü duyduğunu ve Ege Medeniyetler Müzesi için Büyükşehir Belediyesi’nin yer göstermesini beklediklerini söyleyen Sayın Bakan, kent tarihinin korunup gün yüzüne çıkarılması ve kültür alt yapısının zenginleştirilmesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır büyük bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmaları hiçe saymaktadır. Öyleyse bizim de, Sayın Günay yönetimindeki Bakanlığın; emlak vergilerinden alınan payla oluşturulmuş Özel İdare Fonu, İZKA kaynaklı projeler, memur maaşları ve cari giderler dışında, İzmir’deki hangi projeye ne kadar para harcadığını, ören yerlerinden elde edilen gelirin ne kadar olduğunu ve bu kaynağın ne kadarının İzmir’e geri döndüğünü sorma hakkımız var” diye konuştu.
 
İŞTE BÜYÜKŞEHİR’İN YAPTIKLARI
Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Sayın Bakan’ın tarihin korunması konusunda çok yetersiz bulduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora ve çevresini korumak ve yaşatmak için 29.5 milyon lira, Kemeraltı cephe düzenlemesi için 3.3 milyon lira, yapı restorasyonları için 2.5 milyon lira, Havagazı Fabrikası için 4.4 milyon lira, Kadifekale ve çevresinin düzenlenmesi ve rehabilitasyonu için 99.2 milyon lira, arkeolojik kazıları desteklemek için de 5.6 milyon lira harcamıştır. Tarihi çevre koruma, geliştirme ve yaşatma çalışmaları için harcadığımız toplam bedel 150 milyon liraya ulaşmıştır. Bu yıl içinde harcayacağımız para ise KDV hariç 45.7 milyon liradır. Ayrıca İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) bütçesine verdiğimiz destek 43.5 milyon lirayı aşmıştır.”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan da, kentin tarihine yönelik projeleri ve maliyetleri konusunda aynı şekilde detaylı bir açıklama beklediklerini yineleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Tıpkı bizim gibi Bakanlık da açıklasın ki, İzmir halkı sağlıklı bir değerlendirme yapabilsin. Bakanlık, sorumluluk alanı içindeki konulardan kaç tanesine el atmış; yerel yönetim, asli görevi olmadığı halde hangi projeleri gerçekleştirmiş; vatandaş bilsin” diye konuştu.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sanatkar 15 Mayıs 2011 Pazar 11:44

ERTUĞRUL GÜNAY TARİHE İNSANLIK ANITININ YIKILIŞINA EYVALLAH DİYEN BAKAN OLARAK GEÇECEKTİR. FAZLA SÖZE GEREK YOK.

Yorumu oyla      23      10  
ahmet tok 15 Mayıs 2011 Pazar 09:45

saçmalamış kocaoğlu gerçi kocaoğlu devlet yönetmeyi bakkal yönetmek zannediyor hor görmmek lazım daha düne kadar hortumculara kefilim dedi şimdi sesi çıkmıyor ...

Yorumu oyla      15      13  
15 Mayıs 2011 Pazar 09:38

Mademki izmir için birşey yapmamış hava alanında neden karşıladın ve beraber neden dolaştın öyle anlaşılıyorki operasiyondan sonra tutumun deyişti basında açıklama yaptın başbakana cevap vermek hadim deyil diye

Yorumu oyla      15      13  
muallim 15 Mayıs 2011 Pazar 02:40

sayın aziz başkan siz izmirin belediye başkanı, sayın günay ise TÜRKİYE'nin Bakanı.Haliyle izmir ile ilgili bakanlık yatırımları sizden az olacaktır. siz şunu araştırın bence. Bakan günay'ın görev süresince yaptıklarını, bundan önceki hükümete bağlı bakanlığın yaptığı yatırımları kıyaslayın gerçeği göreceksiniz. siz haliyle şimdi ben senden daha çok sahip çıktım tarihe izmirde diyeceksiniz.. fakat sayın başkan siz İZMİR'in belediye başkanı yani sorumluluk alanınız izmir ile sınırlı.. sayın günay'ın 81 il tüm TÜRKİYE ve ayrıca dünyada bir çok ülkede ecdadımızın mirası olan tarihi yapılara yaptığı destek hiç bir hükümet döneminde yapılamıştır.. araştırın..internet denen birşey var.. saygılar..

Yorumu oyla      17      17  
davut 15 Mayıs 2011 Pazar 00:35

Ertuğrul Günay İzmir adaylığına bir türlü alışamadı. Kendisi hakkında CHP'lilerin döneklik iddialarından da müthiş etkileniyor. Saçma sapan konuşuyor. Aziz Başkan yerden göğe kadar haklı, İzmir ilindeki arkeolojik kazıların tamamını, görevi olmamasına rağmen İzmir Belediyesi sırtlamış götürüyor. Buna rağmen Bakanın konuşmaları hoş değil.

Yorumu oyla      24      11  
göçmen 14 Mayıs 2011 Cumartesi 23:16

sn ahmetoğlu.. sizde okuyun... şehircilik,belediyecilik ve kamu işleri.. v.s kim neyi yapmak zorundadır.. sorumluluğundadır öğrenmek lazım. goy goycu yorumlar faydasızdır.... sen şunu sorgulamalısın; benim verdiğim vegiler ödediğim elektirik su faturalarından aldığınız katkılar ile sn. günay benim şehrime niye proje yapmadın niye para harcamadın. chp li diye mi... partili ol yada olma vergimi veriyorum çalmıyorum... ülkemin ilerlemsini aydınlığa gitmesini istiyorsan senin paranı senden esirgeyene hesap sor. sn günay bu sokakların insanı değildir. tilkik nerde bilmez... koşuyolu neresidir bilmez. katalog aday... bizi anlayamaz.. sizin paranız yok size bizi seçin yatırım yapalım diyenede o güzelim oyu verip kral etmeyin bunları... sahip çık hesap sor.

Yorumu oyla      22      10  
hüseyin 14 Mayıs 2011 Cumartesi 22:39

HELE ŞÜKÜR BAŞKAN CHP Lİ OLDUĞUNU HATIRLADI. FUAR AÇILIŞINDA BİNLERCE KEZ ÖZÜR DİLEDİ. HEMDE TABAN ADINA HALBUKİ TABANIN ÖYLE BİR NİYETİ YOKTU. BİRİLERİYLE HASRET GİDERDİ. BİRİLERİNE BOL BOL TEŞEKKÜR ETTİ. BAKTIKİ YARANAMIYOR .AĞZINI AÇTI HELE ŞÜKÜR. BAŞKAN SİZE SESLENİYORUM SİZ CHP Lİ OLUN ARTIK . SEÇİM ÜZERİ MUHALEFETİNİZİ YAPIN . BAKIN SİZE NELER YAPILIYOR AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN YİNE SİZE CHP SAHİP ÇIKTI. SİZDE ÖRGÜTÜ EN TABANDAN DİNLEYİN VE HİZMET EDİN ARTIK

Yorumu oyla      12      16  
hüseyin ahmetoğlu 14 Mayıs 2011 Cumartesi 20:21

sn aziz kocaoğlu gerçekten abandole olmuş durumda .ne söylediği de farkında değil.ağzından çıkanları kulakları duymaz oldu.demekki bu kadar şaşırmış durumda .bu durumda kendi yandaşları düşürdü onun hesabını yandaşlardan sorsun.bunu sn sn bakanlarımızdan istemesi nekadar tutarsız ve mantık dışı olduğu ortada.

Yorumu oyla      17      19  
14 Mayıs 2011 Cumartesi 18:48

Kemeraltı da dökülüyor, İkiçeşmelik, Kadifekale, İnönü Caddesi de, her yer dökülüyor, kent depo gibi, langur lungur. Olmuyor olmuyor, yıllar geçiyor, İzmir bitiyor. Antalya Işıklar Caddesi, İnönü Caddesi benziyor. Bir oraya bakın bir İzmir'e. Yeter artık yeter, kişileri boşverin, bu kentin dsipline, değişime, gelişime ihtiyacı var.

Yorumu oyla      30      15  
trakYALI 14 Mayıs 2011 Cumartesi 17:44

iddia ediyorum sayın günay'ın bunu açıklamaya yüreği yetmez...

Yorumu oyla      28      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak'ta 'şenlik' var!
10. Alsancak Şenliği sabah saatlerinde Dominik Caddesi’nde Yaratıcı Çocuklar ...
‘Sağlık çalışmaları Türkiye’ye model olmalı'
“Günümüz Türkiyesi’nde Aile Planlaması” konulu panele katılan Prof. Dr. ...
Yalı Mahallesi’nde su kesintisi
Karşıyaka Yalı Mahallesi’nde 17 Mayıs Salı günü saat 09.00-21.00 arasında su kesintisi uygulanacak.
 
İZBAN, Aliağa seferini sıklaştırdı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin işbirliğiyle tamamlanan Aliağa-Menderes ...
BAYGEM’den iki yeni müjde
Yeni eğitim-öğretim sezonunda BAYGEM'e daha fazla öğrenci alacaklarını ...
Karşıyaka'ya yakışan park yeni yüzüyle açıldı
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı’daki Güzel Sanatlar Parkı ve Açıkhava Arkeoloji ...
 
İlknur Denizli'ye soru yağmuru!
Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde buluşan İzmir’in kadın vekil adayları ...
Bisikletini al da gel!
Karşıyaka Belediyesinin geleneksel olan düzenlediği “7'den 77'ye Bisiklet ...
Bahar geldi nüfus arttı
Baharla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndan ardı ardına sevinçli haberler ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva