HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2009 Salı - 00:00

Kocaoğlu’’ndan fuar ’‘açılımı’’

İletişim Bilişim Seminerleri'nin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ’“Fuarı masaya yatırıp yeni açılım getirmek zorundayız’” diye konuştu. ’

Kocaoğlu’’ndan fuar ’‘açılımı’’



 
İZMİR - Bu yıl ’“İletişim teknolojileri ve telekominikasyon’” temasıyla açılan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, iletişim dünyasının son gelişmeleri düzenlenen seminerlerle ele alınıyor. 
 
Türkiye İnternet Evleri Vakfı, Türkiye Bilişim Derneği, TRAC, üniversiteler ve fuar katılımcısı firmaların ortaklaşa düzenlediği İletişim- Bilişim Seminerleri'nin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı.
 
"EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIM"
 
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın bir milyon 300 ile bir milyon 500 bin gibi güçlü bir ziyaretçi kitlesi olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bunda tüm İzmirliler'in payının olduğunu kaydetti. Başkan Kocaoğlu, ’“Ama bunu yeterli görmüyorum. Fuarı masaya yatırıp çözüm üretmek, açılım getirmek zorundayız. Ekonomik Kalkınma Kurulu'nda bu konuyu da ele alacağız’” diye konuştu.
Yıllar içerisine kapanan gazinolara da değinen Başkan Kocaoğlu, ’“Artık gazinoların geriye dönüşü mümkün değil. Çünkü insanlar artık sanatçıları televizyon karşında herhangi bir ücret ödemeden evinde izleyebiliyor. Bu, iletişim teknolojileri ile ilgili bir değişim’” dedi. Teknolojik gelişmelerin insanların yaşamını kolaylaştırdığını ama bir o kadar da yalnızlaştırdığını vurgulayan Kocaoğlu, ’“En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Bunu asla unutmamalıyız’” dedi.
 


Seminerin açılışında konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise 78. İEF'nin temasının çok iyi seçilmiş olduğunu ve hedefi 12'den vurduğunu söyledi.

İTO olarak özeleştiri de yapan Demirtaş, ’“Herkes İEF ile ilgili bir şeyler söylüyor. Ama biz de dahil, Belediye’’ye kimse elini uzatmadı. Ata mirası fuarımıza bu yıl pilot bir çalışma yaptık. Halıcılık standı açtık. Önümüzdeki yıl stant sayımızı artıracağız. Fuara heyecan getirmek istiyoruz. İEF için görevimizi yapamamış olmanın üzüntüsü içinde, fuara önümüzdeki yıllarda daha etkin katkı koyacağız’” dedi.
 
ÇOCUKLARA MASALLAR
 
Seminerde konuşan bilişim hukukunun önde gelen isimlerinden avukat Fikret İlkiz, Mayıs 2008 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'nin e-devlet hizmet gelişim sırasında dünyada 43. sırada yer aldığını açıkladı. İlkiz, Kişisel Verilerin Gizliliği Kanunu’’nun bir an önce Meclis'ten çıkması gerektiğinin altını çizerken, insanları saran teknolojik gelişmelere karşın anne babalara, ’“çocuklarınıza bol bol masal kitabı alın, evinizde masal kitapları olsun’” tavsiyesinde de bulundu.
 
SEMİNERLER ÜCRETSİZ
 
4 Eylül tarihinde sona erecek İletişim -Bilişim Seminerleri'nde bilişim hukuku, internet güvenliği, bilgisayar oyunları endüstrisi, 3G, baz istasyonlarının sağlığa etkisi gibi güncel teknolojik konular, alanında uzman önde gelen isimler tarafından tartışılacak. Türkiye İnternet Evleri Vakfı, Türkiye Bilişim Derneği, TRAC, üniversiteler ve fuar katılımcısı firmaların ortaklaşa düzenlediği seminerler ücretsiz olarak İzmir Fuar Alanı ve İzmir Sanat toplantı salonlarında gerçekleştirilecek. Seminerlerin en çok ilgi görecek sunumlarından birini de Microsoft gerçekleştirecek. Microsoft yeni sürümü olan Windows 7'yi İEF ziyaretçilerine tanıtacak.
 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seminere katılan bilişim hukukunun önde gelen isimlerinden, yazarımız avukat Fikret İlkiz’’e teşekkür plaketi verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’’da parklar yenileniyor
Belediye Başkanı Tatı, 162 parkla ilgili fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ...
Başkan’’ın fuar keyfi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yoğun gündemin stresini fuar ...
ÇEKÜL ve CBÜ’’den Ödemiş analizi
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ve Celal Bayar Üniversitesi ...
 
Bayraklı’’da zafer yürüyüşü’…
İlçe çok sayıda sakinin katılımıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı’’nı meşaleler, ...
Konak’’tan ’‘diksiyon açılımı’’ atağı
İlçe Belediyesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden göç etmiş vatandaşların ...
Bornova Çakırhüyük’’e de el uzattı...
Bornova Belediyesi Arpaçay Beldesi’’ne gönderdiği kitap dolu kamyonetin ...
 
Bu sokakta ’“hayat’” var
Fuardaki ’“Belediye Sokağı’”, sürpriz hediyeler, çocuklar için tiyatro ...
Hamzababa’’dan ’‘özgür’’ mesajlar’…
Kemalpaşa’’daki Hamzababa etkinliklerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Miniklerin "Zafer" coşkusu böyle olur
Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 30 Ağustos Zafer ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva