HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2009 Pazartesi - 00:00

Konak’’tan ’‘diksiyon açılımı’’ atağı

İlçe Belediyesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden göç etmiş vatandaşların isteği üzerine Türkçe diksiyon kursu açıyor. ’

Konak’’tan ’‘diksiyon açılımı’’ atağı


 
İZMİR - Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ilçede yaşayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden göç etmiş bazı vatandaşların isteği üzerine, Türkçe diksiyon kursu açacaklarını bildirdi.
    
Hakan Tartan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açılım konusundaki görüşlerine katıldığını belirterek, toplumun yararına olan her açılımın kendisinde heyecan yarattığını kaydetti. Tartan, şunları söyledi: ''Açılımın artılarının ve eksilerinin konuşulması gerekiyor. Özünde toplumun yararına olan her şeyin doğru olduğuna inanıyorum. Sayın Baykal'ın da ifade ettiği gibi bazı hassas dengeler vardır. Örneğin, Türkiye'de çatışma nedeni olacak ayrımcılıktan kaçınmak gerek. Eğitimdeki etnik sancıları iyi irdelemek gerekir. Bunlar gözetildikten sonra özellikle ekonomik artılar getirecekse, mesela o bölgeye yatırımları arttıracaksa, göçü büyük ölçüde önleyecekse, eğitim anlamındaki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracaksa, yararlıdır diye düşünüyoruz.''
    
VATANDAŞLARIN TÜRKÇE DİKSİYON TALEBİ
 
Konak ilçesinde, kentin dış çeperleri olarak niteledikleri bölgede çok sayıda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden göçle gelen vatandaşın yaşadığını söyleyen Tartan, oradaki vatandaşlarla sık sık bir araya geldiklerini ve konuştuklarını anlattı.
    
Konak Belediyesi olarak Türkiye'de ilk defa farklı bir açılımı gündeme getirdiklerini kaydeden Hakan Tartan, şöyle devam etti: ''Gündeme getirdiğimiz de ''güzel konuşma ve diksiyon'' açılımıdır. Bölgemizdeki insanların bir bölümü iş başvurusunda bulunuyor. Üniversiteyi bitiriyor, çeşitli okullardan mezun oluyor, iş başvurusu yapıyor ama iyi bir diksiyonla kendisini ifade etmesi gerekiyor. Bunu tam anlamıyla yapamıyorlar. Bunu bana, Gültepe, Toros gibi mahallelerde sohbet ederken söylediler. Türkçe diksiyon ve güzel konuşma kursu istediklerini anlattılar. 'Neden istiyorsunuz?' dediğimde, kendilerini iyi ifade edemediklerini ve iş anlamında sıkıntı yaşadıklarını söylediler, iş bulamadıklarını anlattılar.''
    
Diksiyon ve güzel konuşma kursuyla bazı vatandaşların şanssızlığını ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyleyen Tartan, ''Bu da bizim açılımımız olacak. Her şey daha iyi bir yaşam için'' diye konuştu.
    
Tartan, diksiyon kursunu, profesyonel tiyatro sanatçılarının vereceğini ifade etti. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerle eğitimci olarak çalışacaklarını dile getiren Hakan Tartan, kursların ücretsiz olacağını ve ''sosyal belediyecilik anlayışının yansıması'' olarak halka sunulacağını dile getirdi.
    
Kursların eylül ayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden göçle gelen vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelerde başlayacağı öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Çakırhüyük’’e de el uzattı...
Bornova Belediyesi Arpaçay Beldesi’’ne gönderdiği kitap dolu kamyonetin ...
Bu sokakta ’“hayat’” var
Fuardaki ’“Belediye Sokağı’”, sürpriz hediyeler, çocuklar için tiyatro ...
Hamzababa’’dan ’‘özgür’’ mesajlar’…
Kemalpaşa’’daki Hamzababa etkinliklerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Miniklerin "Zafer" coşkusu böyle olur
Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 30 Ağustos Zafer ...
Fuar Konak standı hem miniklere, hem büyüklere
Konak Belediyesi’’nin İEF standı hergün çocuk kahkahalarıyla çınlıyor. ...
Kanalizasyon isyanı
Yeni Foça beldesinde oturan vatandaşlar, yaşadıkları foseptik sorununun ...
 
Örnek taksi durakları yapılıyor
Konak Belediyesi ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, ...
Şükrü Saracoğlu anıt büstü Ödemiş'te açıldı
Ödemiş Belediyesi, Ödemiş'in yetiştirdiği ender kişiliklerden biri ...
Tesisi açtı, Kocaoğlu'nu övdü...
CHP Genel Başkanı, İzmir ziyareti çerçevesinde Bayındır’’da kurulan Biyolojik ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva