HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2009 Pazartesi - 00:00

Bu sokakta ’“hayat’” var

Fuardaki ’“Belediye Sokağı’”, sürpriz hediyeler, çocuklar için tiyatro gösterileri, yüz boyama etkinlikleri ve mini hayvanat bahçesi ile büyük ilgi görüyor. ’

Bu sokakta ’“hayat’” var



 
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ’“Belediye Sokağı’” Fuar’’ın en ilgi çeken köşelerinden birini oluşturuyor. Sokağa uğrayan vatandaşlar hem verilen hizmetler ve yatırımlar konusunda bilgileniyor hem de keyifli dakikalar yaşıyor. Belediye Sokağı’’nda Eşrefpaşa Hastanesi, İzmir Doğal Yaşam Parkı, İtfaiye, Engelliler Masası, İZELMAN Anaokulları, Katı Atık Şube Müdürlüğü, Tarım Park Bahçeler Daire Başkanlığı, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kent Ekmek ve Kent Kitaplığı stantları bulunuyor.
 
Ayrıca Gezici Sanat Otobüsü de 19.00 ile 22.30 saatleri arasında çocuk tiyatrosu ve konserlerle sokağı hareketlendiriyor. Belediye Sokağı’’nı gezenlere broşürler, tanıtım panoları ve film gösterimleri ile sağlık hizmetleri, hayata geçirilen sosyal projeler ve dev yatırımlar hakkında bilgi alırken, çocukların ilgisini çekecek etkinlikler ve armağanlar da ziyaretçilere keyifli fuar anısı bırakıyor. 
 
Kaybolan çocuklar da düşünüldü
 
İZELMAN Anaokulları standı, Fuar içinde kayıp olan çocukların bakım, eğitim ve oyalanmalarını sağlayacak programlar hazırladı. Fuar’’da kaybolan çocuklar bu standa getiriliyor ve ailelerine burada teslim ediliyor. İZELMAN Anaokulları standında bebeklerin öz bakımının da (altını değiştirme)  yapılabileceği ayrı bir emzirme odası bulunuyor. Çeşitli karakter figürlerine bürünmüş ağabeyler ’– ablalar, çocukları standa davet ediyor, stantta çocuk yarışmaları yapılıyor ve çocuklara çeşitli armağanlar veriliyor.  Tarla Faresi Tiyatro Topluluğu, stantta drama çalışması gibi etkinlikler yaparak çocuklara hoş bir fuar anısı bırakıyor.
 
Kan grubunuzu öğrenebilirsiniz
 
Eşrefpaşa Hastanesi Standı sağlık hizmeti arayanların akınına uğruyor. Burada hastane görevlileri tarafından kan grubu testi yapılıyor ve vatandaşlara kartları veriliyor. Diş fırçası, diş macunu, yanık bandı, bebek tişörtü, bebek önlüğü ve arabalar için güneşlik de stant ziyaretçilerine armağan ediliyor; sosyal güvencesiz hastalar için işitme cihazı kaydı yapılıyor. 
 

 
En büyük ilgi İzmir Doğal Yaşam Parkı’’na
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin en önemli yatırımlarından biri olan ve 2008 yılının sonunda hizmete giren İzmir Doğal Yaşam Parkı, özellikle çocuklar için fuarın en gözde mekanı. Bu standa uğrayan ziyaretçiler, fuar boyunca farklı hayvan türlerini tanıma imkanı buluyor. Çitlerle çevrili stant alanında 100 Afrika Mahmuzlu kaplumbağa, boğa yılanları, cüce keçiler, kamerun koyunları, tavşanlar ve minyatür atlar bulunuyor. Stantta, isteyen çocukların yüzlerine hayvan figürleri boyası da yapılıyor.
 
İlk yardımı öğrenmek isteyenler İtfaiye Standı’’na
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’’nın yeni ekipmanları ile tarihi araç gereçlerini bir araya getiren stantta ise İtfaiye teşkilatının dünden bugüne gelişimi halka anlatılıyor. Stant görevlileri, trafik kazası, deprem gibi durumlarda ne yapılması gerektiğine dair bilgilendirmeler de yaparak, itfaiye görev alanına ilişkin broşürler dağıtılıyor.
 
’“Engelli Dostu Belediye’” fuarda
 
Engellilerin her zaman yanında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelliler için dağıttığı akülü ve manuel tekerlekli sandalye örneklerini Engelliler Masası Standı’’nda sergiliyor. Belediye tarafından engellilere verilen malzemelerin talebi için matbu dilekçe örnekleri isteyenlere veriliyor. Ayrıca, engellilerin bilgilendirilmesi, haklarının belirtildiği ve ihtiyaçları durumunda hangi kurumla nasıl ilişki kurulacağını ve izlenecek yolları anlatan broşürler dağıtılıyor.
 

 
Sağlıklı çevre mesajı
 
Katı Atık Şube Müdürlüğü’’nün çalışmalarını anlattığı stantta geri kanılmış cam ve plastik örnekleri, atık yağ toplama bidonu ile pil kutuları bulunuyor. Katı Atık Şube Müdürlüğü’’ne ait ambalaj atığı toplama bisikleti Fuar’’da ambalaj atığı toplarken, Fuar’’ın değişik noktalarına, İzmirliler evlerindeki boş pilleri getirerek atabilecekleri pil kutuları konuldu. Stantta ayrıca, geri kazanım ve pillerle ilgili bilgilendirici broşürler dağıtılıyor.
 
4 bin fıstık çamı hediyesi
 
Tarım Park Bahçeler Daire Başkanlığı standı, adeta bir cennet bahçesi gibi.  Stant alanında, meyveli nar, narenciye, elma, kamkat ve limon ağaçları bulunuyor. Fuar açılış gününde üzüm ağırlıklı organik ürünlerin vatandaşa dağıtıldığı stantta fuar süresince belirli saatlerde yaklaşık 4000 adet fıstık çamı vatandaşlara dağıtılacak. Yine Fuar süresince organik tarımla ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıliyor.
 
Hayvanlara mikrochip uygulaması
 
Veteriner İşleri Müdürlüğü standında sokak hayvanlarının rehabilitasyonu çalışmalarının nasıl yapıldığı, hayvan bakımevinde bulunan hayvanlardan sahiplendirilmesinin nasıl yapıldığı bilgisi veriliyor. Evinde hayvan besleyenlere ücretsiz hayvan dışkı poşeti, hayvan bakımına yönelik broşür dağıtılıyor. Ayrıca stantta  hayvan bakımevinden sahiplendirilen beş köpeğe microchip uygulaması da önümüzdeki günlerde gösterilecek.
 
Tazecik ekmeklerden tadabilirsiniz
 
Kent Ekmek Standı’’nı gezenlere Kent Ekmek Fabrikası’’ndaki ekmeğin üretim sürecini gösteren film izlettiriliyor. Standı ziyaret eden vatandaşlara ekmeğin kalitesini ve tadını göstermek için dilimlenmiş Kent Ekmeği sunuluyor.
 
Çocuklar ’“Gezici Sanat Otobüsü’” ile eğleniyor
 
Yıl boyunca okullarda sergilediği gösterilerle öğrencilerin sanatla buluşmasını sağlayan Gezici Sanat Otobüsü, fuar süresince Belediye Sokağı’’nda saat 19.00 ile 22.30 saatleri arasında çocuk tiyatrosu, dans gösterileri ve konserlerle ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. Ayrıca Belediye Sokağı’’nı gezenler İzmir Kent Kitaplığı’’na ait kitapları görme ve satın alma imkanı buluyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamzababa’’dan ’‘özgür’’ mesajlar’…
Kemalpaşa’’daki Hamzababa etkinliklerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Miniklerin "Zafer" coşkusu böyle olur
Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 30 Ağustos Zafer ...
Fuar Konak standı hem miniklere, hem büyüklere
Konak Belediyesi’’nin İEF standı hergün çocuk kahkahalarıyla çınlıyor. ...
 
Kanalizasyon isyanı
Yeni Foça beldesinde oturan vatandaşlar, yaşadıkları foseptik sorununun ...
Örnek taksi durakları yapılıyor
Konak Belediyesi ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, ...
Şükrü Saracoğlu anıt büstü Ödemiş'te açıldı
Ödemiş Belediyesi, Ödemiş'in yetiştirdiği ender kişiliklerden biri ...
 
Tesisi açtı, Kocaoğlu'nu övdü...
CHP Genel Başkanı, İzmir ziyareti çerçevesinde Bayındır’’da kurulan Biyolojik ...
Bakan’’ın ’‘yolu’’ İzmir’’den geçiyor!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ’“İstanbul otoyolu’”nun İzmir’’den başlaması ...
Karşıyaka’’da 8 yıkım’…
Karşıyaka belediyesi yıkım ekiplerince tehlikeli ve kaçak yapı oldukları ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva