HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Kasım 2011 Salı - 00:05

Kocaoğlu: Konak Tüneli'ne karşı değilim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak olan Konak Tüneli’ne karşı olmadığını söyledi.

Kocaoğlu: Konak Tüneli ne karşı değilim

FATİH YAPAR/Egedesonsöz -  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı’nı karşı karşıya getiren hükümetin 35 Projesi arasında yer alan Konak Tüneli ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, tünel projesinin Konak ve Alsancak trafiğini rahatlatacağını fakat Yeşildere Caddesi başta olmak üzere Zafer Payzın Caddesi’ne kadar İzmir trafiğinde sıkışıklığa neden olacağını belirtti.
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 milyon TL bedelle kamulaştırma çalışmaları tamamlanan ve ihale sürecindeyken askıya alınan Uçan Yol ile ilgili açıklamaların yanlış anlaşıldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “ Benim ‘projeyi bakanlık yapsın’ yönündeki fikri ortaya atmam öneri niteliğindedir. Aynı öneriyi Konak Tüneli’nin temel atma töreninden önce Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde hem sayın bakanımız hem karayolları bölge müdürlüğümüzle konuştuk. Ben konuyu dilek temenni anlamında söyledim. Bakan herhalde eksik bilgiyle değerlendirdi. Yapılması gereken çalışmayı kent için istememiz doğaldır. Orada ne dediysek kent için dedik” diye konuştu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bir televizyon programında söylediği, ‘belediyenin kamulaştırma desteği vermesi gerekiyor’ sözlerini ise Kocaoğlu, “Proje ortaya çıksın ondan sonra konuşma yapmak gerekiyor. Ulaştırma Bakanı önce karar versin. Benim söylediğim lafla olmaz” sözleriyle değerlendirdi.
 
HÜKÜMETİN PROJELERİNİ DESTEKLEMEK TEMEL GÖREVİMİZ
Konak Tüneli’nin İzmir trafiğine katkı koyup koymaması yönündeki fikrinin sorulması üzerine Kocaoğlu, “Biz, Konak Tüneli ve Körfez’de yapılacak Tüp Geçit Projesi’ni destekliyoruz. İzmir’e kim ne yapacaksa yatırımcı dahil destekliyoruz. Yeter ki bize verilen yetki içerisinde, yatırımcı da yasal olursa her türlü desteği veriyoruz. Hükümetin projelerini desteklemek temel görevimiz. Bakan Bey’le (Binali Yıldırım) Konak Tüneli’nin temeli atılmadan 1 saat önce, temel atılırken ve sonrasında televizyon programında yaptığım konuşmalarda bu konuda bana ne sorulduysa aynı şeyi konuştum. Konuşmalarım moda mod aynıdır. Konak Tüneli Konak-Alsancak trafiğini rahatlatacaktır. Bunda mutabıkız. Uçan Yol yapıldığı zaman yine Buca da Yeşildere’ye akacaktır. Yeşildere’de tıkanıklık olacaktır. Yeşildere’den Mürselpaşa Caddesi’ne oradan Sirgeli Kavşağı ve Zafer Payzın’a kadar trafik tıkanacaktır. Burada çözüm Uçan Yol’un Otogar’a kadar yani Çevre Yolu’na kadar yapılmasıdır. Bakan beyle de bunu konuştuk. Ankara Asfaltı ‘na, Mürsel paşa Caddesi’ne, Melez’deki viyadüklere, üst geçitlere alternatif güzergahın yapılması gereklidir. Biz de bu konuda kararımızı vermişiz. Gücümüzün yettiği kadar kamulaştırmamızı yapmışız. Önce bir Buca’yı rahatlatalım. Sonra devam ederek Ankara Asfaltı’na paralel 35 metrelik yol yapalım diye yola çıkmışız. Ulaşım Master Planı’mızda var. 1 /25 binlik Nazım İmar Planı’nda da 5 binlik planımızda da var. Konak Tüneli’ne karşı çıkmadık. Kurulda olumlu oy kullandık” dedi.
 
 YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı Ankara turunda ziyaret ettiğini ifade eden Kocaoğlu, Konak Tüneli başta olmak üzere birçok konuyu konuştuklarını söyledi. Belediyenin kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere başka konularda da destek istediğini ifade eden Kocaoğlu, “Gaziemir Fuar Alanı’nın olduğu bölgeye bir kavşak yapılması gerekiyor. Onun onaylanmasını istedik. Ayrıca Karayollarının sınırından geçmesi gereken bir elektrik hattı var ona da izin verilmesi gerekiyor. Alsancak Liman Viyadüklerinin etrafındaki yeşil alanların belediye Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yapılmasını istedik. Buca tramvayının 1800 metrelik TCDD hattının ya bize kiraya verilmesi ya da TCDD ile ortak yapılması konusunu görüştük. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile görüştüğümüzde bize ‘kenti içi ulaşımla ilgili değil banliyö çalıştırma yetkimiz var’ demişti. Onu bakan bey değerlendirecek. Çok büyük problemimiz olan Gıda Çarşısı ve İnşaatçılar Çarşısı arasındaki alanında kalan araziyi yol yapmak için talep ettik. Yol sıkışıklığını belirterek kiralanmasını talep ettik” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar BUCALI 8 Kasım 2011 Salı 13:57

Sayın Bakan ve Sayın Başkan, Allah aşkına biran önce Buca'ya metro gelmesi,alternatif yolların yapılması,tarihi eser veya SİT alanı adıyla yıllaqrdır yıkı dökük duran binaları da yıkarak bunları alt ve üst geçitler ile destekleyerek bizleri biraz olsun kurtarın.Buca'nın trafik çilesi çekilmez hal aldı.Hergün onlarca sürücünün kavga etmesi alışageldik görüntüler oldu.Bırakın siyaseti,hizmet üretin bu yatırım fukarası şehrimize.Lütfeeeenn.

Yorumu oyla      14      6  
batu 8 Kasım 2011 Salı 10:11

Önceliğin raylı sistemlere verilmesi gerekir. Bu bağlamda yıllardır bekleyen otogar ve buca metro projelerine hemen başlanılmalıdır. İster uçan, ister kaçan yol ister tünel hiçbiri trafiği kurtarmaz. Bireysel ulaşıma dayalı araba kullanımını daha çok arttıracak projeler trafiği daha da içinden çıkılmaz hale getirecektir. Bir an önce Buca ve otogar metro projelerinin başlamsı dileğiyle...

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da yaşlılar unutulmadı
Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ...
Çinli teknisyenler İzmir'de
İzmir’in raylı sistem ulaşımı için Çin’de üretilen yeni metro vagonlarının ...
Aliağa, bayramlaşmada biraraya geldi
Aliağa kamu görevlileri ve vatandaşlar, düzenlenen bayramlaşma töreninde ...
 
Durak'tan Büyükşehir adaylığına yeşil ışık
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Yeni Asır’dan Onur Çakır’a verdiği ...
Karabağlar sokak hayvanlarını sahiplendiriyor
Karabağlar Belediyesi, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan sahipsiz ...
Bayraklı Belediyesi’nden Makedonya çıkarması
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye bürokratları ve muhtarlar ...
 
Durak: 2023 yılına kadar buradayım
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, AK Parti Hükükümeti’nin hedefine ...
Dönüşüm Gaziemir’den başlayacak
Gaziemir Belediyesi, İzmir’de geri kazanımla ilgili projeyi hayata geçiren ...
Büyükşehir, orman köylerinin yollarını asfaltlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ova yollarından sonra orman köylerinin yollarını ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva