HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Kasım 2011 Pazartesi - 11:14

Bayraklı Belediyesi’nden Makedonya çıkarması

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye bürokratları ve muhtarlar ile Makedonya’ya çıkarma yaptı.

Bayraklı Belediyesi’nden Makedonya çıkarması

İZMİR - Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim gördüğü Manastır Askeri İdadisi’ni ziyaret ederek müzeyi gezen heyet Osmanlı’ya ait birçok eseri ve yapılan restorasyon çalışmalarını inceleme fırsatı buldu. Başkan Karabağ Türk izleri taşıyan Makedonya’nın mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklere sahip bir ülke olduğunu söyledi.
 
İLK DURAK ÜSKÜP
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Karşıyaka Meclis üyesi Necat Yılmaz, belediye bürokratları ve muhtarlar Gümüşpala Mahalle Muhtarı Hasan Çipil, Bayraklı Mahalle Merkez Muhtarı Kemal Karacan, Çay Mahalle Muhtarı Osman Bedir, Osmangazi Mahalle Muhtarı Lokman Kıyak, Doğançay Mahalle Muhtarı Kapancı Utku, Tepekule Mahalle Muhtarı Mesut Topbaş, Alpaslan Mahalle Muhtarı İbrahim Varol, Emek Mahalle Muhtarı Nail Kurtuluş, Cengizhan Mahalle Muhtarı Yusuf Özden, Onur Mahalle Muhtarı Binali Bingöl, Soğukkuyu Mahalle Muhtarı Mehmet Yaşar Gök, Postacılar Mahalle Muhtarı Abidin Topçu, Manavkuyu Mahalle Muhtarı Lütfü Kırkpınar, Adalet Mahalle Muhtarı Nebahat Duran, Çiçek Mahalle Muhtarı Osman Akseki, Refik Şevket Mahalle Muhtarı Hasan Çelik ile birlikte Makedonya’nın başkenti Üsküp’e indiler.  
 
MANASTIR’DA ATATÜRK İZLERİ
Bayraklı heyeti, Makedonya’nın en büyük şehri olan Üsküp’te Osmanlı Mahallelerini gezdi. Dedeli, Koçana ve Estebanya gibi köyleri de ziyaret eden heyet mimari restorasyonları inceleme fırsatı buldu. Üsküp’teki gezinin ardından heyet Ohri’ye geçti. Ohri’de geçirilen günün ardından  Manastır’a hareket eden heyet Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlik yıllarında eğitim gördüğü Askeri İdadi’yi gezdi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından bir bölümü restore edilerek müze haline getirilen İdadi’de Atatürk’e ait kişisel eşyalar merakla incelendi. Heyet müze gezisinde Türkiye’den binlerce kilometre uzakta duygu dolu dakikalar yaşadı.
 
OSMANLI ESERLERİ BÜYÜLEDİ
Manastır’da bir gün kalan heyet ertesi gün Usturumca’ya doğru yola çıktı. Türklerin yoğun olarak yaşadığı İştip kasabasının Osmanlı izlerini taşıyan mimarisi ve doğal yaşamı ile Bayraklı heyetini büyüledi. Osmanlı’ya ait köprü, cami, han ve hamamları gezen heyet, Vardar nehri ve Doyran gölünün doğal güzelliğine hayran kaldı.   
542 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu hâkimiyeti altında kalan Makedonya birçok Osmanlı ve Türk izi taşıyan mimariye ev sahipliği yapıyor. Birçok etnik yapıyı bünyesinde barındıran Makedonya’da en büyük nüfus 1 milyon 300 bin kişiyle Makedonlara ait. Nüfus sırasıyla Arnavutlar, Türkler, Romanlar, Sırplar, Boşnaklar ve Ulahlar olarak sıralanıyor.
 
MAKEDONYA GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR ÜLKE

Makedonya'yı görmekte fayda var. Çünkü Osmanlı ve Türk izleri taşıyan bir ülke. Türkiye’den binlerce kilometre uzakta Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim gördüğü Askeri İdadi’de onun izlerini görmek mümkün. Genelkurmay Başkanlığımız tarafından güzel bir müze haline getirilmiş. Ulu öndere ait birçok kişisel eşyayı inceleme fırsatı bulduk. Tekrar gurur duyduk.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEŞKE 7 Kasım 2011 Pazartesi 18:49

keşke muhtarları ve meclis üyelerini toplayıp vana götürseydiniz.eller gider vana siz makodonyoya.bu geziyi kim karşıladı.artık emin oldum.keşke sizi seçmeseydik sayın başkan.

Yorumu oyla      18      8  
lale devri devam ediyor. 7 Kasım 2011 Pazartesi 16:03

MEMLEKET KAN REVAN İÇİNDE ,SİZ GEZİN.HASAN BEY BİLİRKİ HALKIN ŞİKAYETLERİ MUHTARDAN BAŞLAR MUHTARIN GÖNLÜ OLURSA HALKIN ŞİKAYETLERİNİ YUMUŞATIR.HER YER GÜNLÜK GÜLÜSTANLIKTIR.MUHTARIN GÖNLÜ OLURSA.HALKMI O YANLIZCA 5 YILDA BİR HATIRLANIR.OMUZLARA ELLER KONUR.SÖZLER VERİLİR.YEMİNLER EDİLİR.SONRAMI SONRASI GERÇEKLERİ İLE BAYRAKLIDA YAŞANIYOR ZATEN.UNUTULAN ZAVALLI HALKIM.ÜÇ BEŞİN GÖNLÜNÜN YAPILMASI YETER.MUHALEFETİ DEĞİL ALKIŞLANMAYI SEVERLER.ÇALIŞMAYI DEĞİL.İŞTE BÖYLEDİR BENİM HALKIM.UNUTULURUZ..

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durak: 2023 yılına kadar buradayım
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, AK Parti Hükükümeti’nin hedefine ...
Dönüşüm Gaziemir’den başlayacak
Gaziemir Belediyesi, İzmir’de geri kazanımla ilgili projeyi hayata geçiren ...
Büyükşehir, orman köylerinin yollarını asfaltlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ova yollarından sonra orman köylerinin yollarını ...
 
Konkart’a başvurular başladı
Konak Belediyesi yepyeni uygulaması olan vatandaşların ücretsiz hizmet ...
Kalemsiz, fırçasız resim…
Konak Belediyesi’nin Basmane Semt Merkezi’nde düzenlediği Ebru Kursu’nda ...
Kocaoğlu: Çöp depolama tesisi Menemen’e yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun zamandır kentin ...
 
Başkan Batur’dan şehit ailelerine bayram ziyareti
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, her bayram yaptığı gibi bu yılda şehit ailelerini unutmadı.
Taşocaklarına Özel idare balyozu
Özel İdare, Belkahve’de yer alan ve ruhsatları tartışılan tesisler de ...
Gönüllü anneler değişim öğrencisi oldu
Karşıyaka’nın turistik ve kültürel yerlerini gezen bayanlar Karşıyaka’ya hayran oldular.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva