HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Kasım 2011 Pazartesi - 09:56

Büyükşehir, orman köylerinin yollarını asfaltlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ova yollarından sonra orman köylerinin yollarını da asfaltlamaya başladı. Şehit Kemal Köyü Muhtarı Mustafa İş “Aziz Başkan köyümüze bizzat gelip dolaştı, hem vatandaşa hem de bize sordu. Bir dediğimizi iki etmedi” diye konuştu.

Büyükşehir, orman köylerinin yollarını asfaltlıyor

İZMİR - Tarımdaki verimliliğin artması için yıllardır köylerin ova yollarını asfaltlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman köylerinin yollarını da ihmal etmiyor. ‘Toptan Çözüm Projesi’ kapsamında Aliağa, Kemalpaşa, Seferihisar, Foça, Bayındır ve Urla ilçelerindeki orman köyleri baştan aşağı elden geçiriliyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz haftalarda Aliağa’nın Bozköy, Çaltılıdere, Çıtak, Şehit Kemal ve Güzelhisar orman köylerini bizzat ziyaret ederek ihtiyaçları yerinde tespit etmişti. Köy muhtarlarının Başkan Kocaoğlu’na ilettiği eksikleri gidermek için derhal harekete geçen toptan çözüm ekipleri, Bozköy’de 20 günde 6 bin 500 metrekare sathi kaplamayı tamamladı. Şehit Kemal köyündeki 20 bin metrekarelik sathi kaplama için zemin hazırlığını da tamamlayan ekipler, önümüzdeki günlerde asfalt çalışmasına başlayacaklar. Bir yandan Çıtak köyünün yollarına parke döşeyen ekipler, diğer yandan Çaltılıdere köyüne bir basketbol sahası, Güzelhisar köyüne ise çocuk oyun parkı kazandırdı.
 
KÖYLÜLERİN YÜZÜ GÜLDÜ
Orman köylüleri, toptan çözüm ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalardan çok memnun olduklarını dile getiriyor. Traktörüyle tarlasına giden Şehit Kemal orman köyü sakini Bekir Altındağ: “Sağolsun, Büyükşehir Belediye Başkanımız köyümüze geldi. Yollarımızın bozuk olduğunu görünce hemen çalışma başlattı. Şimdi çok güzel oldu” dedi. Şehit Kemal Köyü Muhtarı Mustafa İş ise “Aziz Başkan isteklerimizi geri çevirmedi. Köylünün sıkıntısı büyüktü. Başkan köyümüze bizzat gelip dolaştı, hem vatandaşa hem de bize sordu. Bir dediğimizi iki etmedi. Daha bir hafta geçmeden ekipler geldi, işe başladı. Başkan’a çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Toptan Çözüm Projesi ekipleri ayrıca Kemalpaşa’nın Dereköy ve Damlacık orman köylerinde toplam 31 bin 500 metrekare sathi kaplama için zemin hazırlığını tamamladı. Cumalı köyünde ise 5 bin metrekare asfalt kırığı döküm çalışması devam ediyor. Seferihisar’ın Orhanlı köyünde 5 bin metrekare sathi kaplama için zemin hazırlayan ekipler, Turgut ve Gödence köyleri de dahil olmak üzere üç köyde çevre düzenlemesi yapıyor. Foça’nın Yeni Bağarası köyünde bin 500 metrekare satih kaplamanın zemin hazırlığı devam ederken, Bayındır’ın Yakapınar Köyü’ndeki parke yol yapımı ise tamamlandı. Urla’nın orman köylerine de giren ekipler, Özbek köyünde parke yol yaptı, Balıklıova köyünde ise sahil düzenlemesi gerçekleştirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İbrahim yüncü 8 Kasım 2011 Salı 08:59

Doğru mu, inanamıyorum! Önce izmir'in içi sayılacak Urla'da Sanayii kavşağından Torosan'a giden eski Çeşme yolu denen yeri yapsınlar. İki sene önce bu köy yolunda minibüs çalışırdı, yol yapılmayınca minibüsler kalktı,millet yayan gidiyor.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konkart’a başvurular başladı
Konak Belediyesi yepyeni uygulaması olan vatandaşların ücretsiz hizmet ...
Kalemsiz, fırçasız resim…
Konak Belediyesi’nin Basmane Semt Merkezi’nde düzenlediği Ebru Kursu’nda ...
Kocaoğlu: Çöp depolama tesisi Menemen’e yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun zamandır kentin ...
 
Başkan Batur’dan şehit ailelerine bayram ziyareti
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, her bayram yaptığı gibi bu yılda şehit ailelerini unutmadı.
Taşocaklarına Özel idare balyozu
Özel İdare, Belkahve’de yer alan ve ruhsatları tartışılan tesisler de ...
Gönüllü anneler değişim öğrencisi oldu
Karşıyaka’nın turistik ve kültürel yerlerini gezen bayanlar Karşıyaka’ya hayran oldular.
 
Başkan Karabağ'dan bayram ziyareti
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kurban Bayramı’na Gümüşpala Çubukçular ...
Karşıyaka’nın yardımlar Van’a ulaştı
Karşıyaka Belediyesi’nin Van’da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ...
Seferihisar'a bayram müjdesi
Türkiye’nin en bakir körfezlerinden biri olan Seferihisar Sığacık Körfezi, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva