HABERLER>EGE
23 Ekim 2023 Pazartesi - 23:18

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Gazileriyle buluştu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Asla Türkiye Cumhuriyetinin garantörlüğünden vazgeçmeyeceğiz. Asla Türk askerinin Kıbrıs'tan ayrılmasına müsaade etmeyeceğiz. Çünkü, Mehmetçik bizlerin güvenliğinin garantörüdür." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Gazileriyle buluştu!

Tatar, kentteki termal bir otelde Kıbrıs Gazileriyle Buluşma programında yaptığı konuşmada, 20 Temmuz 2024'te 50. yılının kutlanacağı Kıbrıs Barış Harekatının kahramanlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bugün Kıbrıs'ta barış, huzur ve güvenlik içerisinde yaşadıklarını aktaran Tatar, şöyle konuştu:

"Doğu Akdeniz'de bir Türk devletinde ay yıldızlı bayraklarımız göklerde dalgalanmaya devam ediyorsa, eğer ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'nin mavi vatandaki hakkı hukuku sürdürülebiliyorsa ve hava sahasında bizlerin İHA ve SİHA'ları güvenliğimizi, ulusal çıkarlarımızı ve milli menfaatlerimizi koruyabiliyorsa sizlerin sayesindedir. Yıllar geçti. Allah sizlere sağlık versin diyorum. Barış harekatında hayatlarını kaybedip şehit düşen mücahitlerimize ve ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Buradaki gazilerimiz ile mücahitlerimize de sağlık ve uzun ömürler diliyorum."

- "Mehmetçik bizlerin güvenliğinin garantörüdür"
Tatar, dünyada arkanızda güçlü bir devlet ile sağlam bir irade yoksa sizleri her koşulda çağın değerlerine bakılmaksızın zulme ve her türlü insanlık dışı harekete maruz kalmak suretiyle çoluk çocukla perişanlığa doğru itilmenin görülebileceğini vurguladı.

İşte bunları 1950'li ve 1960'lı yıllarda EOKA'lıların at koşturduğu yıllarda Kıbrıs'ta yaşadıklarını aktaran Tatar, şöyle konuştu:

"Biz sizleri o dönemlerde umut olarak gördük ve bekledik. Ne mutlu bize ki siz o zaman başardınız, geldiniz. Birlikte bir destan yazdık. Bugün Filistin'e bakıyoruz. Yaşananları görüyoruz. İnsanlığın bir utancı. Ukrayna savaşında olanı biteni gördük. Ondan evvel Suriye'de, Irak'ta. Ama bazı çevreler Kıbrıs'ta Türk halkına telkin ederken çağ değişmiş, bundan sonra savaşlar olmazmış. Bundan sonra insanlar birbirlerine çok daha merhametli davranacaklarmış. İnsanlar bir kez daha asla eskiden yaşanan mezalimlikleri ve katliamları işlemeyecekmiş. Bunları dediklerinde Kıbrıs'ta barışın devamı için iki kardeş halkın iç içe ve 1974 öncesi dönemlerindeyim. Türkiye'nin garantörlük modası geçtiği için buna son verilmesi, Türk askerinin artık orada kalmasına gerek kalmadığını ve geri çekilebileceğini ve Kıbrıslı Türk'ü orada Rumlarla iç içe, yan yana yaşamaya terk edebileceğini söyleyenlere bugün cevabımız 'Bakınız çağ değişse bile hala daha böyle katliamlarla hep insanoğlu karşı karşıya kalabiliyor. Bunları yakın geçmişte ve bugün hep birlikte görebiliyoruz.' Dolayısıyla ben Cumhurbaşkanı olarak halkıma şunları tavsiye ediyorum; Asla Türkiye Cumhuriyetinin garantörlüğünden vazgeçmeyeceğiz. Asla Türk askerinin Kıbrıs'tan ayrılmasına müsaade etmeyeceğiz. Çünkü, Mehmetçik bizlerin güvenliğinin garantörüdür."

- "Doğu Akdeniz'de Türkiye'yle birlikte ulusal çıkar ve menfaatlerimizin sürdürülebilmesi gerekiyor"
Tatar, KKTC'nin Türk Devletler Teşkilatının gözlemci üyesi olduğunu ve aşama aşama tanınma yolunda önemli adımlar attıklarını kaydetti.

Bu başarının Türkiye Cumhuriyetinin desteğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs Türkü'nün yanında olması sayesinde olduğunu aktaran Tatar, "(Erdoğan'ın) Son olarak 19 Eylül günü, Birleşmiş Milletler'in (BM) 78. Genel Kurulu'nda bütün dünya devletlerine yaptığı çağrıyla artık Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığının tanınması, her türlü diplomatik, ekonomik ve siyasi ilişkilerin gelişmesi ve dolayısıyla KKTC'nin bağımsız, özgür bir devlet olarak yoluna bu şekilde devam etmesi gerekiyor. Doğu Akdeniz'de Türkiye'yle birlikte ulusal çıkar ve menfaatlerimizin sürdürülebilmesi gerekiyor. Bize de yakışan da Kıbrıs'ımıza sahip çıkmak ve aramızdaki münasebetlerin geliştirilmesidir. Bunun için de çaba gösteriyoruz."

Programda, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Tatar, programa katılan Afyonkarahisar'daki Kıbrıs gazileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Kemalpaşa'da firari hükümlü yakalandı
 
Kauçuk fabrikası alev alev yandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Badem'in yamaç paraşütü keyfi!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde pilot Yasin Oflaz, köpeği Badem'le Babadağ'dan ...
Ege'de can pazarı... 47 göçmen kurtarıldı!
Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
Aydınlı kadınlar Cumhuriyet'in 100. yılı için yürüdü
Aydın'da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kapsamında tarihi, yöresel ve mesleki ...
 
Evinde ölü bulundu... Sır son!
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde Erdinç Bostan (48), yalnız yaşadığı ...
Yaşlı kadın trafik canavarı kurbanı!
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, kavşakta otomobil ile hafif ticari aracın ...
Kasklı dehşet... Galericiye kurşun yağmuru!
Kütahya'da motosiklet kaskı takıp iş yerine gelen şüpheli tarafından tabancayla ...
 
Yengesini öldürüp intihar etmişti... Azmettirici anneye ceza!
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yengesini av tüfeğiyle öldürüp, intihar ...
Narkotik köpeklerinden kaçmadı!
Aydın'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında jandarma tarafından gerçekleştirilen ...
Korkunç son... Kestane toplarken boynuna ip dolandı!
Denizli'nin Babadağ ilçesinde kestane ağacında boynuna ip dolanan yaşlı adam hayatını kaybetti.
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva