HABERLER>GÜNCEL
16 Temmuz 2022 Cumartesi - 13:43

Kızılay'ın İzmir Başkanı açıkladı: Riskli kan stok eşiğini kırdık!

Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, pandemide insanların kan verme alışkanlığının bile değiştiğine dikkat çekerek, "Kan stokları riskli bir eşiğe gelmişti. Şimdi o eşik kırıldı ve kan stokumuz giderek artıyor. O sorun aşıldı" ifadesini kullandı

Kızılay ın İzmir Başkanı açıkladı:  Riskli kan stok eşiğini kırdık!

EGEDESONSÖZ - Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, SONSÖZ TV'de Gazeteci Muhittin Akbel'in sorularını yanıtladı. Kızılay'ı anlatan Baykalmış, Kurban Bayramı öncesi de mesajlar verdi.

Yaklaşık üç yıldır Türk Kızılay İzmir Şube Başkanlığı görevini yürüten Baykalmış, "Biz insani yardım noktasında güzel işler yapmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kızılay’da son dönemde değişim ve ivme var. Bunu milletimiz fark ediyor ve takdir ediyor. 3 yıldır İzmir şube ve diğer şubeler ile sahada, geçmişe baktığımızda dünden daha iyiyiz. İnşallah yarın daha da iyi olacağız. Türk Kızılay’ı 154 yıldır dünyanın bir çok yerinde insanlık yardımlarına devam eden bir kurum" dedi.

DEPREMDE 1 MİLYON 700 BİN ÖĞÜN YEMEK DAĞITTIK
Türk Kızılay İzmir'in çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Baykalmış, şunları söyledi:

"Türk Kızılay denince akla kan hizmeti gelirdi. Tabii ki bu alanı çok önemsiyoruz ve tüm gücümüz ile çalışıyoruz. Gönüllülük esası ile sürdürdüğümüz, paydaşlarımızın devlet memuru olmadığı, vatandaşlarımızın eli ile yükümüzün azaldığı bir kurumuz. Türk Kızılay’ı Türkiye’de güvenli kan temininden sorumludur ve hiçbir ücret almaz. İkinci paydaş olduğumuz konu da Türk Kızılay’ı afet durumların vatandaşlarımızın ihtiyaç ve gıda temini yapmaktır. Bunun en iyi örneği İzmir depreminde gösterilen gayrettir. Geçmişte maalesef organizasyonda sıkıntı yaşadığımız bir Marmara depremi vardı. Biz İzmir depreminin 5’inci saatinde sıcak çorba dağıtmaya başladık. Süreç içinde de 1 milyon 700 bin öğün yemek yaptık. Biz alan el ile veren el arasında köprüyüz. Bunu başarabiliyorsak, kendimizi mutlu sayacağız. Kızılay İzmir'in. Türk Kızılay’ı hem İçişleri Bakanlığı hem İzmir Valiliği hem de kendi içindeki denetime tabidir. Bizden önceki büyüklerimiz de çok güzel hizmetler yapmış. Bundan dolayı dünden bugünü kıyaslamak, geçmişte görev yapanları yanlış gösterebilir. Ancak biz göre geldiğimizde yapılan nakdi yardımlar çok düşüktü. Biz 2 yılda 20 milyon ayni ve nakdi bağış aldık. Bugün geldiğimiz noktada 25 personelden 7 personele düştük ancak hizmet rakamlarında artış yaşadık. Burada biz gönüllülük esasını devreye soktuk. Kadın ve gençlik kollarımızı kurduk. İzmir’deki üniversitelerde teşkilatlanma yaptık. Geçmişte ilçe müdürlükleri genel merkeze bağlıyken şimdi siyasi partilerde olduğu gibi İl başkanlığı oluştu ve tüm ilçeler artık İzmir başkanlığına bağlı. Bugün İzmir’de müdürlüklerimiz kurum ve kuruluşlarla gönül birlikteliği oluşturduğumuz güçlü bir yapı oluştu."

MİLLİ EĞİTİM VE KULÜPLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK
Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, "Hedefe ulaşmak için sahada paydaşlar ile bir araya gelmek çok önemliydi. Bunu için Millî Eğitim ve Gençlik Spor İl Müdürlüklerimiz ile birçok mesai yaptık. Biz İzmir’de 28 tane özel eğitim sınıfı açtık. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ile saha faaliyetlerinde bir araya geldik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile son dönemlerde sık sık bir araya geliyoruz. Elazığ Depreminde şahsım ve gönüllüler ile Göztepe Spor Kulübü ile topladığımız 3 bin parça atkı bereyi dağıttık. Bunlar olunca insan karşılıklı büyük bir huzura eriyor ve gönül köprüsü oluşuyor. İzmir depreminden de Elazığ Kızılay Başkanımız da 4 tır yardımla yanımızda oldular" dedi.

KAN STOKLARI NE DURUMDA?
Pandemi sürecinde kan stoklarının çok azaldığı gerçeğini dile getiren Baykalmış, sözlerini şöylee sürdürdü:

"Kan ihtiyacının önemini, başına gelmeyen bilemez. Pandemi döneminde İzmir’e değer katmış bir çok iş insanını kaybettik. Pandemi insanların bazı alışkanlıklarını değiştirdi. Kısıtlamalar nedeniyle sokağa çıkma yasakları bizi sokaklardan çekti. Bunlar da kan stoklarının gerilemesine neden oldu. Türk Kızılay’ı profesyonel şekilde kan hizmetleri ile ilgili çalışan kurumdur. Bizim kan stokumuz ile ilgili mutlaka stoklanmış kanlarımız var. Bunlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşıyor. Pandemi dönemindeki kan verme eşiği çok şükür kırıldı. Kurum ve kuruluşların bize verdiği destek ve düzenli kan bağışı yapanlar sayesinde bu durum düzeldi. 18 yaşını geçmiş yetişkin erkekler yılda 4 defa, kadınlar ise yılda 3 kez kan verebiliyor. Türk Kızılay’ı profesyonel yönetim şekli ile büyük olaylar hariç İzmir’de ihtiyaç olan kan stokunu belirli bir akışta karşılayabilecek durumda. Göztepe Spor Kulübü ile Türkiye’de bir rekora imza atık. 1925 kuruluş yıldönümleri kapsamında bir kampanya yaptık ve 1925 kan bağışı topladık bir günde. Bugün stok konusundan tehlikeli olarak söylenebilecek stokun üstündeyiz."

GÜNDE 3 BİN KİŞİYE GÜNLÜK AŞ DAĞITMAYI PLANLIYORUZ
Yardıma ihtiyacı olanların tespiti ve dağıtım konusunda Başkan Baykalmış, şu bilgileri verdi:

"Göreve geldiğimizde insanlar şubemize yardım almaya geliyor ve kuyruklar oluşuyordu. Bunda bir yanlışlık olduğunu konuştuk. Biz bu vazifeyi onların kapılarına giderek yapmamız lazım dedik. Bir diğer konuda da devletimizde kayıtlı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın listesini çıkardık ve günlük dağıtım planlaması yaptık. Bugün bile 100 aileye yardım ulaştırma yapılıyor. Gıda kolilerini dağıtırken bunların bir maliyeti oluyor. Teslim ederken yan komşusu görüyor ve belki onun da ihtiyacı var ve daha sıra gelmemiştir diye biz iki tarafın da rencide olmaması için gıda kartına geçtik. Biz kartla ihtiyacı olan şeyi alma fırsatı verdik. Aşevi projesi de buradan doğdu. Biz bu proje ile ilk olarak 3 bin kişiye günlük aş dağıtmayı planlıyoruz. Projenin tam kapasitesi ile çalışması halinde günlük 10 bin aş dağıtabilecek seviyeye geleceğiz. Bunun için bağışçılara, hayırseverlere seslenmek istiyoruz. Gerekirse isimleri de verilebilir. Türk Kızılay’ı tamamen vatandaşlarımızın desteği ile yardım yapabilen bir kuruluş. Gelin, bu büyük projeye destek verin."

YOKSULLUK, SADECE ÜLKEMİZİN DEĞİL, DÜNYANIN SORUNU
Türk milletinin, dünyada insani yardıma en çok önem veren bir millet olduğuna vurgu yapan Başkan Baykalmış, "Yoksulluk sadece ülkemizin değil dünyanın birçok ülkesinin sorunu. Biz ziyaretlerimizde bir mahallemizde şans eseri bir eve denk geldik ve gerçekten zor dönemde yaşayan bir aileyi gördük. Hemen oraya özel bir ilgi gösterdik. Zaten bizim arkadaşlarımız sürekli sahada, gezerken görüyor. Pandemi döneminde Tepecik’te bir aileye gittik ve 3 engelli çocuk var ve bu çocuklar yürüyemiyor. Aile 50’li yaşları tamamlamışlar ve bizden ‘Evlatlarımızı yıkamak zorundayız ancak çocuklarımız yetişkin. Alt kata indiremiyoruz. Bizim balkonumuza banyo yapın’ dediler. Hemen oradaki durumu gördük ve balkonlarına bir bağışçımızın desteği ile 6 bin TL harcadık ve banyo yaptık. Bu duruma sahada dolaşırken rastladık. Bu paralar nereye gidiyor, ne yapıyorlar diyenler var. Bizim bir günlük faaliyetlerimize katılsınlar bizle gezsinler ve bizi gördükten sonra bize destek vereceklerine yürekten inanıyorum" dedi.

VATANDAŞLARIMIZ BU TÜR YALANLARA İTİBAR ETMESİNLER
Sosyal medyada, Kızılay'a yönelik paylaşımlara tepki gösteren Başkan Kerem Fahri Baykalmış, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanız. İnsanların yapmış olduğu hatalardan kurumları zan altında bırakılmasını doğru bulmuyorum. Bizde ebedi olan devlet ve millettir. 2018 yılında mültecilere ulaştırılmak üzere Kızılhaç bize yardımlar teslim ettiler. Biz de mültecilere teslim etmek üzere harekete geçtik. Konak’ta 50 mülteci belirledik ve dedik ki, tek tek ararsak büyük zaman kaybı olacak, aileleri çağırdık ve gıdaları teslim ettik. Burada da aileler sosyal medyadan bir yayın başlattı ve tamamen manipüle edici sözlerle ‘Biz açken 50 koliyi bir haneye verdiler’ diye. Biz sadece bir boşlukta kolileri bulundurmak için oraya koymuştuk. Sonrasında kargaşa olmaması için emniyetten yardım istedik ve maalesef yardım edemeden oradan ayrıldık. Bu olay, üç ayda bir, sahte hesaplarla sosyal medyada paylaşılıyor. Bu paylaşımların dışarıdan desteklendiğini düşünüyorum. Vatandaşlarımız da bu tür yalan ve yanlışlara itibar etmesinler."

KIZILAY ÜZERİNDE SİYASİ BASKI SÖZ KONUSU DEĞİL
Bir dönem AK Parti'de, daha sonra CHP'de siyaset yapan Yusuf Kenan Çakar'ın bir gün süren Türk Kızılay İzmir Şube Yönetim Kurulu üyeliği hakkında bilgi veren Başkan Baykalmış, "Yusuf Kenan Çakar, Türk siyasetinin yakından tanıdığı bir abimiz. İnanların dönem dönem siyasi tercihleri olabilir. Bu göreve geldikten sonra hepimizin düşünceleri olabilir. Ancak bu kurum altında üstümüze düşen en önemli konu, ayrım yapmadan, yargılamadan, hukuka ve vicdana uygun hareket etmek. Bizde görev almış birçok farklı siyasi partide geçmişte görev almış arkadaşlarımız var. Kenan abi de bizim uzun yıllar birlikte çalıştığımız bir abimiz. Kesinlikle siyasi baskı gibi bir durum yok. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle ayrıldı" dedi.

500 KİŞİYİ ÇANAKKALE'YE GÖTÜRECEĞİZ
Kurban Bayramını önemsediklerini, insani yardım faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, önümüzdeki dönem hayata geçirmek istedikleri projeleri, "Türkiye’de 550’yi aşkın şubemiz var. Bayramdan sonra hayata geçireceğimiz bir Çanakkale projemiz var. İzmir’de dezavantajlı vatandaşları bir araya getirip ilk etapta 500 vatandaşımızı Çanakkale’ye götüreceğiz. Menemen Belediyesi’nde bir sosyal market açacağız" ifadelerini kullandı.

 
KYK borcu açıklaması: Cumhurbaşkanı duyuracak!
 
Maganda terörü... Büfeciyi kalbinden bıçakladılar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 16 Temmuz 2022 Cumartesi 18:14

Yoksulluk sadece ülkemizin değil dünyanın sorunu derken siyaset yapmış. Kan stoklarında azalma olması normal.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KYK borcu açıklaması: Cumhurbaşkanı duyuracak!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN TÜRK’te gündeme ...
İzmir'de korkutan yangın!
İzmir'in Bergama ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın, rüzgarın da ...
20 yaşındaki genci 400 kişi arıyor
İstanbul'da oturan 20 yaşındaki Şehmus Ele, 12 Temmuz'da ailesi ile birlikte ...
 
Kötü koku ortaya çıkarmıştı.. Cinayette yeni gelişme!
İzmir'in Bornova ilçesinde 28 yaşındaki Tugay Bekdemir'in evinde ölü bulunmasına ...
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN yazdı... 'Demokrasi insan ırkının ümididir!'
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN yazdı... 'Demokrasi insan ırkının ümididir!'
11 kişiye mezar olmuştu.. Gerekçeli kararda dikkat çeken detay!
İzmir depreminde 11 kişinin hayatını kaybettiği Yılmaz Erbek Apartmanı ...
 
Yasa dışı yollardan gelen göçmenler yakalandı
Kırklareli'nde yurda yasa dışı yollardan giren 27 yabancı uyruklu düzensiz göçmen yakalandı.
'Trafik kazalarında günlük ölüm ortalaması düştü'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik kazalarıyla ilgili, "Son 10 yıldaki ...
Anadolu Kartalları 'pilot yuvası'nda yetişiyor!
Dünyanın en tecrübeli hava kuvvetleri arasında gösterilen Türk Hava Kuvvetlerinde ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva