HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2010 Cuma - 00:00

Kiraz Belediyesi’’nden İZKA’’ya iki proje

Kiraz Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın açtığı Turizm ve Çevre Mali Destek Programına, belediyenin proje ekibi tarafından hazırlanan 2 proje ile katıldı.’

Kiraz Belediyesi’’nden İZKA’’ya iki proje

Kiraz Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın açtığı Turizm ve Çevre Mali Destek Programına, belediyenin proje ekibi tarafından hazırlanan 2 proje ile katıldı.’
 
İZMİR ’– Kiraz Belediyesi İzmir Kalkınma Ajansı’’nın açtığı Turizm ve Çevre Mali Destek programına iki proje ile katıldı. Artıma tesislerinin modernizasyonu ve büyütülmesinin yanı sıra; Küçük Menderes nehri kıyısına yapılacak rekreasyon alanını kapsayan iki büyük ölçekli projenin destek alıp alamayacağı Haziran ayı sonuna doğru netlik kazanacak.
 
ATIK SU BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ
Özellikle son dönemde Beydağ Barajı'nda kirliliğe neden olan atıklara çözüm bulmayı amaçlayan Kiraz Belediyesi "Uçsun Kuşlar, Ölmesin Balıklar, Susuz Kalmasın Çocuklar" adlı proje ile İZKA Turizm ve Çevre Mali Destek programından yararlanmayı hedefliyor.
Proje yapılacak olan yeni atık su arıtma tesisi ve mevcut atık su arıtma tesisinin modernizasyonunu içerirken, gerçeklemesi halinde Küçük Menderes Nehri'nin üstüne kurulan Beydağ Baraj Gölü sularının ve de Küçük Menderes Havzası'nın Kiraz'ın atık sularından kaynaklı kirlenmesinin önlenecek. Proje ile ilgili bilgi veren Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz "Uçsun Kuşlar, Ölmesin Balıklar, Susuz Kalmasın Çocuklar" ismini taşıyan birinci projemiz; ilçemizin atık sularının prosedüre uygun olarak arıtılması için yeterli kapasiteli biyolojik arıtma tesisinin mevcut arıtma tesisine bağlanması ve mevcut atık su arıtma tesisinin modernizasyonunu kapsıyor. Atık su arıtma tesisleri maliyetli yapılardır, belediyelerin tek başlarına bu tesisleri kurması oldukça güçtür. Bu anlamda İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteği bizim için büyük önem taşıyor. Azalan su kaynaklarını korumak ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakmak hepimizin insanlık borcudur" dedi.
 

 
KÜÇÜK MENDERES KENARINA DÜZENLEME
Kiraz Belediyesi'nin İZKA'ya sunduğu ikinci proje olan ve Küçük Menderes nehri kıyısında ilçe garajından, futbol sahasına dek uzanan "Mutlu ve Üretken İnsan İçin Sağlıklı Bir Mola" adlı proje, atıl durumda bulunan alanın yeniden düzenlenmesi ile gerçekleşmeyi hedefliyor.
 
İZKA'dan destek aldığı takdirde 20 bin metre karelik alana kurulacak rekreasyon alanı içerisinde çeşitli çiçek, bitki ve çim ile yeşillendirilmiş bitkisel alan, 1 adet mini halı saha, 1 adet voleybol/tenis/basketbol sahası, 2 takım çocuk oyun grubu ve oyun alanı, 2 takım fitness aletleri ve alanı, paten alanı, 600 m. uzunluğunda yürüyüş yolu, 2 bin metre uzunluğunda koruma tel duvarı, 4 adet dinlenme amaçlı kamelya, 80 kişilik, 3 basamaklı amfi tiyatro, 100'er kişilik 2 adet kafeterya, 1 adet su oyun havuzu, 300 kişilik tribünler, 2 adet gölet, 62 adet aydınlatma sistemleri, izleme tribünleri, 70 adet çöp kovası, 145 adet oturma bankı yer alacak.
 

 
Rekreasyon alanı ile Kiraz'a yeni bir çehre kazandırmak istediklerini belirten Korkmaz; "Mutlu ve Üretken İnsan İçin Sağlıklı Bir Mola" adlı ikinci projemiz ilçemiz garaj mevkiinden başlayıp, ilçemiz stadyumuna kadar uzanan alanın rehabilite edilmesini kapsıyor. Görüntü kirliliğine sebep olan alanının iyileştirilerek, kentsel yaşam alanına dönüştürülmesi ile çocuk ve gençlerin ilgilerinin spora yönlendirilmesi ve enerjilerini bu alanda olumlu yönde kullanmaları, amfi tiyatroda düzenlenecek kültürel etkinlikler ile çocukların ve gençlerin sanata ilgilerinin artması, dezavantajlı grup ve yaşlılara nefes alabilecekleri bir yaşam alanı sağlanması hedefleniyor. 2 ay boyunca büyük özveri ile çalışıp büyük bütçeli 2 projeyi de zamanında teslim eden proje ekibimizde yer alan 1. Proje Koordinatörü Natık Sipahioğlu'na, 2. Proje Koordinatörü Derya Coşkun'a, Muhasebe ve Finans Sorumlusu Ferah Polatkan'a, İhale Sorumlusu Alpaslan Bozkurt'a teşekkür ediyorum. Haziran ayını sabırsızlıkla bekliyor, sonucun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’’ye trafik eğitim tesisi açıldı
Çeşme Belediyesi tarafından yaptırılan Trafik Eğitim Tesisi açıldı. ...
Başkan’’ın tatil köyü isyanı
Foça Belediyesi Başkanı Gökhan Demirağ, Foça turizmi için büyük önem ...
Bayraklı’’nın ’‘23 Nisan Başkanı’’ talimat yağdırdı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Bayraklı Belediye ...
 
Başkan Şenol’’un koltuğu Eren’’e’…
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’’un koltuğuna kısa süreli ...
Karabağlar’’da alkol krizi!
Karabağlar Uğur Mumcu Parkı sosyal tesislerinde alkol hizmeti verilmesi ...
İzmir’’in minik valisi Furkan
İzmir Valisi Cahit Kıraç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ...
 
Büyükşehir’’de ’‘sazlı-sözlü’’ devir-teslim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“23 Nisan Başkanı’”nın ...
Karşıyaka’’nın ’‘küçük başkanı’’ temiz sokaklar istedi
23 Nisan nedeniyle ’‘temsili devir-teslim’’ töreni yapılan ilçede koltuğa ...
Konukların ’‘el emeği göz nuru’’ ilgisi’…
Bu yıl 13.’’sü yapılan Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’’nde yer alan ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva