HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2010 Cuma - 00:00

Bayraklı’’nın ’‘23 Nisan Başkanı’’ talimat yağdırdı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’’ın yerine geçen Atakan Durmaz, müdürlere talimat yağdırdı. ’

Bayraklı’’nın ’‘23 Nisan Başkanı’’ talimat yağdırdı


 
İZMİR - Küçük başkan, Başkan Hasan Karabağ’’dan öğrenciler için etüt merkezi ve dershane istedi. Postacılarda belediye hizmet binasını bu yıl içerisinde gençlik eğitim merkezi ve dershane olarak açacaklarının müjdesini verdi. Eğitim destekleri, burs ve sınav hazırlık kurslarını vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Hasan Karabağ çocuklar için her türlü eğitim, spor ve sosyal tesis yatırımlarına hız kesmeden devam edecekleri sözünü verdi.
 
Bayraklı Belediye Başkanı  Hasan Karabağ, 23 Nisan’’da bir gelenek haline gelen çocuk başkanlık görevini Atakan Durmaz’’a bıraktı. Başkan Hasan Karabağ, öğrencinin hazırladığı sorulara içtenlikle cevap verirken telefonla birim müdürlerine talimat vermesinde yardımcı oldu. Atakan Durmaz, Belediye’’nin çalışmaları arasında öncelikli olarak merak ettiği eğitim projelerini Başkan’’a sordu. Başkan Karabağ, Atakan’’ın ’“Genç kuşakları bir birey olarak yarınlara taşıyacak bir eğitim desteği yaratmak için neler yapıyorsunuz’” sorusuna ’“En yakın zamanda Postacılar’’da belediye hizmet binası bu yıl içerisinde Gençlik Eğitim Merkezi’’ne dönüştüreceğiz. Sınav hazırlık kursları vermeye devam edeceğiz. Fakir aile çocuklarına da bireysel olarak yardım edeceğiz. Velileri korumak ve ekonomik olarak özgürlüğe kavuşturmak için el işleri stantları verdik. Gençlik spor kulübümüzle birlikte çocuklarımızı yüzme başta olmak üzere spor kulüplerine yazdıracağız’” dedi.
 
’‘ÇOCUK OLABİLEN’’ BAŞKAN
Başkan Karabağ, engelli çocuklar ve gençler için projelerini soran Atakan’’a tüm okullarda engelli rampaları yaptıklarını, engelli ailelerine pazar yerlerinden ücretsiz tezgah verdiklerini, park ve binalarda onlara özel yerler yaparak, ulaşım, eğitim ve sağlık sorunları için ne gerekiyorsa yaptıklarını anlattı. Küçük Başkan Durmaz, Başkan Hasan Karabağ’’ın gerektiği zaman çocuklarla çocuk olabilen bir başkan olduğunu söyleyerek ’“Neye ihtiyacımız olsa her zaman yanımızda. Eğitime ve gençlere yaptığı yatırımlar da bunu bir göstergesi. Bu yatırımları arttırarak devam etmesini istiyoruz’” dedi.
 
KÜÇÜK BAŞKAN TALİMAT YAĞDIRDI
Başkanlık sekreterine zabıtayı telefonla bağlatan çocuk Başkan Durmaz, okul önlerinde sağlıksız olarak satış yapan seyyarları kaldırmasını talep etti. Küçük Başkan Zabıta Müdüründen sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne Çocuklara yönelik müzik kursları, el işleri ve tiyatro kurslarını hızlandırmasını, gezici kütüphane kurulmasını ve kitap alamayan çocuklara kitap dağıtılması talimatını verdi. Park ve Bahçeler Müdürü’’nden oyun alanları sınırlı olan Bayraklı’’da yeni parklar, sosyal tesisler, ana sınıfı için oyun bahçesi ve kaldırım çalışmaları yapılmasını istedi. Küçük başkan son olarak Gençlik ve Spor Kulübü müdüründen futbol ve basketbol gibi spor dallarının yanı sıra spor tesislerinin arttırılmasını talep etti.
 
ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ
Çocuklara ve gençlere yaptıkları yatırımlarla aslında geleceğe yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Karabağ, ’“Hepimiz anayız, babayız. Onlara iyi eğitim vermek, sağlıklı yaşamalarını sağlamak, gelecek planlarını yapmak için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Belediye olarak da ben Bayraklı’’da yaşayan her çocuğun Hasan Babasıyım. Okullara, spor tesislerine ve sosyal yaşam alanlarına yatırım yapmak benim görevim’” dedi. Küçük Başkan Atakan Durmaz, başkanlığın güzel olduğunu söyleyerek yerini gerçek Başkan Hasan Karabağ’’a teslim etti.


Başkan Hasan Karabağ daha sonra Sevgi Yolu’’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine geçti. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı Bayraklı Halkı tarafından hep bir ağızdan söylendi. Başkan Hasan Karabağ daha sonra Piyale İlköğretim Okulunda düzenlenen 23 Nisan törenlerini izledi. Çocukların dans ve folklor gösterilerini alkış tutarak izleyen minik öğrencilerin yaptıkları gösteriler karşısında şaşkınlını gizleyemedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şenol’’un koltuğu Eren’’e’…
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’’un koltuğuna kısa süreli ...
Karabağlar’’da alkol krizi!
Karabağlar Uğur Mumcu Parkı sosyal tesislerinde alkol hizmeti verilmesi ...
İzmir’’in minik valisi Furkan
İzmir Valisi Cahit Kıraç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ...
 
Büyükşehir’’de ’‘sazlı-sözlü’’ devir-teslim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“23 Nisan Başkanı’”nın ...
Karşıyaka’’nın ’‘küçük başkanı’’ temiz sokaklar istedi
23 Nisan nedeniyle ’‘temsili devir-teslim’’ töreni yapılan ilçede koltuğa ...
Konukların ’‘el emeği göz nuru’’ ilgisi’…
Bu yıl 13.’’sü yapılan Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’’nde yer alan ...
 
Başkan Kocaoğlu İranlı ve Azeri konuklarını ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birbirine sınır ...
Kırıklar Cezaevi’’nde yenilenen bölümler açıldı
Buca Kırıklar Cezaevi’’nde tutuklu ve hükümlüler ile görüş için gelen ...
Karabağlar’’da e-belediye dönemi
Vergi mükellefi vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla, resmi internet ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva