HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2012 Pazar - 15:18

Kılıçdaroğlu tüzük kurultayı için net konuştu

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan hakkında da belediye başkanlığı dönemiyle ilgili fezleke bulunduğunu belirterek, “Bizde kalpazanlık yok. Otobüs biletlerinde sahtecilik yok. Bizim senin gibi adi suçlardan dolayı fezlekemiz yok” dedi. Kılıçdaroğlu kurultay tartışmalarıyla ilgili olarak ise, "Tüzük kurultayını toplayacağız. Hukuk neyi öngörüyorsa onu yapacağız hiç kimse meraklanmasın” dedi.

Kılıçdaroğlu tüzük kurultayı için net konuştu

ANKARA - Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen Ak Parti'den CHP'ye katılım töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu mesajları verdi: Başbakan "bu fezlekeden kahraman çıkmaz" demiş. Doğru söylemiş. Çünkü bu fezlekeden çıksa çıksa demokrasi adına yüz kızartıcı bir tablo çıkar. Kim dedi kahraman çıkar diye. Senin adamların düşünce özgürlüğünü sınırlandırıyor ama ne yaparlarsa yapsınlar bizi susturamazlar.
 
27 NİSAN MUHTIRASI'NDAN KAHRAMAN ÇIKAR MI?
Sayın Başbakan bunların uzmanıdır. Mağduriyet pazarlamasını ondan iyi kimse bilmez. Başbakan'a samimi olarak bir soru sormak istiyorum. 27 Nisan e-muhtırasından kahraman çıkar mı çıkmaz mı. Çık bunu milletin önünde söyle bakalım. Bunu cevabını benden iyi biliyorsunuz.
 
KANKA OLDUN
Muhtırayı veren kişiyle oturdun 135 dakika Dolmabahçe'de konuşma yaptın. Ve dedin ki bu görüşme benimle mezara gider. Ne görüştünüz siz. E muhtırayı yedin sonra sen demedin mi ben muhtıralara karşıyım. Sonra gittin Dolmabahçe'de kanka oldun.
 
DEĞİŞİM DİYE PANTOLON ÇIKARTTIN
Sen fezleke düzenledin diye ben seninle kanka mı olacağım. Sen bu memleketin sırlarını pazarlık masasında mı görüşüyorsun. Değişim talebiyle yola çıkanlardan 10 yıl içinde bu kadar hızlı bir dönüşüm başka hiçbir iktidara nasip olmamıştır. Değişim diye ceket çıkarttın, atlet çıkarttın, pantolon çıkarttın.
 
Sen yasaklı olduğun dönemde bu parlamento senin yasaklarını kaldırdı. CHP halkın iradesine saygı duyduğu için sana destek verdi. Ama sen oturduğun koltuktan millete sabah akşam yasak dayatıyorsun. CHP hakkında fezleke hazırlıyorsun. Bu demektir ki sen benim kurduğum mahkemeyi eleştiremezsin. Eleştireceğim sayın başbakan...
 
BAŞBAKANIN FEZLEKESİ KALPAZANLIKTAN
Şiir okudu diye 34 ay hapse mahkum oldu, böyle bir fezleke karşısında Recep Tayyip Erdoğan'ı demokrasinin yanında görmek isterdim.
 
Ama öyle bir tepki verdi ki Türkiye'de demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti, o söz. "Olması gereken oldu" dedi. Bu "oh oldu" demektir. Demokrasi kültürüne bakın siz. Benim de hiçbir CHP milletvekilinin de dokunulmazlığa ihtiyacı yok. O senin ihtiyacındır. Benimle ilgili de Başbakanla ilgili de fezleke varmış. Onun fezlekelerini söyleyeyim: zimmet, kalpazanlık resmi evrakta sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak.
 
ADİ SUÇA KARŞI FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ
Sen bu adi suçlarla fikir özgürlüğünü nasıl aynı kefeye koyarsın. Bizde çok şükür zimmet yok, otobüs biletlerinde kalpazanlık yok. biz hukuk ve adaleti savunuyoruz. 4 ay hapiste kaldı. Ben isterdim ki bilgelik duyguları gelişsin görüyorum ki intikam duyguları gelişmiş.

Bugün geldiğimiz noktada zulmü alkışlayan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Dünün mazlumuydum bugünün zalimi oldun. Başbakan Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ve ahlakını içselleştirebilseydi durum çok daha farklı olurdu.

TÜZÜK KURULTAYINI TOPLAYACAĞIZ
Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayıyla ilgili tartışmaları da değerlendirirken, “Hukuk neyi öngörüyorsa onu yapacağız hiç kimse meraklanmasın” dedi.
 
Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, “Kurultay yapmak isteyen CHP'liler yeterli imzaya ulaştıklarını ve bu imzayı genel merkeze göndereceklerini açıkladılar. İmzalar elinize ulaştığı an izleyeceğiniz yol nedir?” sorusu üzerine, “Çok basit. Gereğini yapacağız, tüzük kurultayını toplayacağız. Ne telaşlanacak bir şey var, ne de başka bir şey. Hukuk neyi öngörüyorsa onu yapacağız hiç kimse meraklanmasın” yanıtını verdi.
 
Kılıçdaroğlu, “Bu girişimi nasıl değerlendirdiğinin” sorulmasına karşılık da “Eğer tüzükte partililerimizin böyle bir hakkı varsa o hakkın kullanılması da gayet doğaldır” dedi.
 
Bir gazetecinin, “Konuşmanızda ayrım yapmadığınızı dile getirdiniz. Bunu parti içi muhaliflere bir gönderme olarak kabul edebilir miyiz?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Ben onları parti içi muhalif olarak görmüyorum. Onlar tüzükten kaynaklanan haklarını kullanıyorlar” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz: ABD rakip görüp, teknoloji vermiyor
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ABD’nin Türkiye’yi rakip olarak gördüğü ...
CHP Bayraklılı gençlerden '19 Mayıs' protestosu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin Ankara dışında ...
Yıldırım: İzmir'in iki gerdanlığı olacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in güney ...
 
Çıray'dan fıkra gibi kanun göndermesi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret eden ...
CHP’li Güven: AKP hükümeti köylüyü unuttu
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP Genel Merkezi ...
Bakan Kılıç'tan AK Parti teşkilatına at nalı benzetmesi
İzmir İl Başkanlığı ziyaret eden Kılıç, teşkilatını motive etmek için ...
 
Bakan Kılıç’tan, İzmir kulüplerine stadyum fırçası!
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir’e yapılacak iki stadyum projesi ...
İzmir'de Bakan Kılıç rüzgarı
Adnan Menderes Havalimanı'nda dün akşam yüzlerce Göztepeli taraftar tarafından ...
Türkiye'de de ulusal yas ilan edildi
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümün ardından Türkiye’de de bayraklar yarıya inecek…
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva