HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2012 Pazar - 13:19

Yıldırım: İzmir'in iki gerdanlığı olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in güney ve kuzey akslarını birleştirecek olan karayolu projelerine ek olarak İZKARAY Projesi ile bir tam turu 60 dakika sürecek olan raylı çevre yolu yapacaklarını belirtti.

Yıldırım: İzmir in iki gerdanlığı olacak

İZMİR - Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'deki projeleri iki kapsamda ele aldıklarını, ilk kapsamda İzmir'in şehiriçi toplu ulaşım sorununu çözecek projelerin bulunduğunu belirtti.
    
Bu kapsamda raylı sistem projelerine ağırlık verdiklerini ifade eden Yıldırım, İzmir Karayolu ve Raylı Körfez Geçiş Projesi (İZKARAY) ile İzmir Körfez çevresini dolaşan raylı çevre yolu inşa edeceklerini belirtti.
    
Yıldırım, İZKARAY projesinin, İzmir Körfez Geçişi ile entegre olacağını belirterek, ''İZKARAY projesi İzmir Körfez Geçişi'nin tamamlanması sonrası Mavişehir'den İzmir Çevre Yolu'na bağlanarak, sırasıyla Bornova, Otogar, Buca ve Balçova'yı takiben tekrar İzmir Körfez Geçişi'ne bağlanan bir daire çizecek. İZKARAY projesiyle İzmir'e bir tam tur süresi yaklaşık 60 dakika olacak raylı çevre yolu yapıyoruz'' dedi.
    
Mevcut çevre yolunun yaklaşık 55 kilometre olduğunu, körfez geçişinin tamamlanmasıyla eksik halkanın tamamlanacağını ve bağlantının tam bir daireye dönüşeceğine dikkati çeken Yıldırım, ''Yani İzmir'in iki gerdanlığı oluyor. Bir tanesi raylı geçiş, bir tanesi karayolu olacak'' dedi.
    
''Metro uzunluğu 70 kilometreyi aşacak''
Yıldırım, raylı sistem projeleri kapsamında mevcut 11 kilometrelik metro sistemini 70 kilometreye çıkartma planlarının bulunduğunu belirten Yıldırım, yerleşimin yoğun olduğu Bornova-Otogar, Üçkuyular-Narlıdere ve Urla raylı sistem bağlantılarının tamamlanarak şehrin 30-35 yıllık toplu ulaşım ve toplu taşıma sistemini çözmüş olacaklarını ifade etti.
    
İzmir'i, Ankara, İstanbul, Çanakkale ve Antalya'ya daha hızlı ve konforlu şekilde bağlayacak ulaşım altyapı projelerinin de bulunduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti: ''Söz konusu otoyollar, İzmir'i tabiri caizse bir üst seviyeye çıkaracak. Ankara'ya bugün 8 saatte gidiyorsunuz, otoyoldan sonra 3,5 saate düşecek. Bir de yine Ankara'ya Yüksek Hızlı Tren hattı yapılıyor. Yüksek Hızlı Tren, bugün 8-10 saat olan seyahat süresini 3,5 saate düşürecek. Aynısı İstanbul ile İzmir arasında da yapılıyor. Bu iki kent arasındaki otoyolun ihalesi yapıldı, inşaatına başlandı. Yüksek Hızlı Tren hattında da ihaleyi yaptık, bu yıl inşaatına başlayacağız.
    
İzmir için hazırlanan 35 proje ve 2023 hedefleri sadece birer araçtır. Altyapısıyla, ulaşımıyla, iletişimiyle sorunsuz bir İzmir için araç. Sağlık, tarih, deniz ve güneş, termal turizminde marka olan bir İzmir için araç. İhracatta öncü bir İzmir için araç. Bu projelerin tamamlamasıyla her şeyiyle modern bir İzmir görmek istiyorum. Zaten güzel olan İzmir'i daha güzel görmek istiyorum. İnsanlar İzmir'i görünce Türkiye'nin gücünü ve özünü ilk bakışta anlamalı.''
    
Yıldırım, kendisine sık sık ''İzmir'e yönelik 'çılgın projelerinin' ne olduğunun'' sorulduğunu da ifade ederek, ''Bakanlık olarak her projede sadece İzmir'in geleceğini düşünüyoruz. Çünkü İzmir'in 'çılgın proje'den ziyade geleceğine yönelik güzel projelere ihtiyacı var'' diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MÜLKÜ AŞIRT 18 Ocak 2012 Çarşamba 17:22

DİYORUMKİ 2015 VEYA 2023 E KADAR ÇANAKKALE BUĞAZINA İKİ GERDANLIK TAKALIM BİRİ MEVCUT ÇANAKALE İZMİRİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN İKİNCİSİ İSE BANDIRMA ÇANAKALE YOLU ÇARDAK MEVKİNDE KARŞI GELİBOLUYA İKİNCİ KOPRÜ TEKİRDAĞ KIRIKKALE DEMİR KÖY GÜZERGAHINDAN BULGARİSTAN ROMANYA MOLDAVYA GAGAVUZYA UKRAYNA RUSYA KAZAKİSTANA KADAR UZANAN ÇARDAK MEVKİYİNDEN BANDIRMA KARACABEY BURSA İNEGÖL ESKİŞEHİR ANKARA HEM OTO YOL HEM HIZLI TİREN BİRLİKTE BİRİNCİ KÖPRÜ İSE ÇANAKALE KAZDAĞLARI TÜNELLERLE GEÇİLİP EDREMİT İZMİR

Yorumu oyla      12      6  
UFUKTA GÜZEL İZMİR .....3 16 Ocak 2012 Pazartesi 12:54

YAPILANLARI İZMİRLİLER GÖRÜYOR. İzmiri Sevenler Görüyor. yapılanları Takdir Ediyoorki AK PARTİ İZMİRDE OYLARINI Yüzde 37 Yediye Çıkardı Önümüzdeki Seçimlerde Bu Dahada Artacak. MUHTEŞEM HİZMETLER GELİYOR GÜZELLER GÜZELİ İZMİRE. sizlerin KAFASINDA Böyle Güzel Düşünceler Yok. İÇİNİZİN KARASI DIŞINIZA VURMUŞ. Artık İZMİRLİ Yatırım istıyor iş istiyor.

Yorumu oyla      13      6  
16 Ocak 2012 Pazartesi 11:19

BELEDİYE 1 YILDIR BAŞKAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ GÖNDERMİŞ ANKARAYA AKP Lİ BELEDİYELERİN PROJELERİ 1 GÜNDE VE 1 HAFTADA ONAYLANIRKEN İZMİRİN OLUNCA 1 YILDIR ONAYLANMIYOR HÜKÜMET NE KENDİSİ YAPIYOR NEDE BELEDİYEYE YAPTIRIYOR İZMİRİ CEZALANDIRDIKLARININ KANITIDIR UTANMADAN BAZI ARKADAŞLAR HALA YOK İZMİRLİ POLİTİK DAVRANIYOR DİYE YAZIYOR YAHU AKP NE YAPTIDA İZMİRLİ YOK DEDİ HERŞEY ELLERİNDE KİMSEYE SORMADAN YAPARLAR AMA AMAÇLARI İZMİRE YATIRIM YAPMAK DEĞİL YOK YAPACAĞIZ İZMİRLİ BIRAKMIYOR GEÇİN

Yorumu oyla      13      8  
RUMUZ 3 16 Ocak 2012 Pazartesi 11:13

BU UFUKTA HAYAL GÖREN VE SAVULUN BİNALİ YILDIRIM GELİYOR DİYEN ARKADAŞLAR İZMİRE 10 YILDA AKP NİN BAŞLAYIPTA BİTİRDİĞİ BİR YATIRIMI VARMI SORUYORUM YAZSINLAR İZMİRLİNİN PARASIYLA 10 YILDIR İZMİRLİYİ CEZALANDIRMAKTAN BAŞKA KADİFE KALEDEKİ KONUTLARI DEVLETİN YAPMASI GEREKİRDİ ÇÜNKÜ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞ BAKANLAR KURULU TARAFINDAN AMA KONU İZMİR OLUNCA BELEDİYEDEN PARASINI ALDILAR.BİNALİ YILDIRIM BİRSÜRÜ VAAD VERİYORCA AMA ORTADA BİŞEY YOK KEŞKE YAPSALAR BABALARININ PARASIYLAMI YAPIYORLAR.

Yorumu oyla      14      7  
AHMET 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:55

İYİ DİYORDA SAZI YOK HER İZMİRE GELDİĞİNDE BİR SÜRÜ VAAD AMA ORTADA YAPILAN BİŞEY YOK BU POLİTİKALARA KARNIMIZ TOK SAYIN BAKAN BİZE ELLE TUTULUR BİŞEY GÖSTER BİR YILDIR LAFLA YAPMADIĞINIZ ŞEY KALMADI ORTADA OLAN BİŞEY YOK BUNLAR İZMİRLİYİ OYALAMA VE KANDIRMA PROJELERİDİR.

Yorumu oyla      14      7  
UFUKTA GÜZEL İZMİR..........2 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:38

İZMİRDE Bir Kesim Var Parti Farkı Gözetkeksizin İZMİR in DEGİŞİMİNE,DÖNÜŞÜMÜNE ,YATIRIM ALMASINA Hiç Bir Neden Yokken Bile KARŞI. Mesela İZMİR 1.DERECE Deprem Bölgesi DEGİŞİM ,DÖNÜŞÜM ŞART. Ne Yaptı BAŞBAKAN ERDOGANA BAGLI OLAN - TOKİ - Eski İzmirde Yapmış Oldu Konutları İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNE 20 YIL VADEYLE DEVRETTİ.Belediye Bu Konutları Heyalan Bölgesi Olan, KADİFEKALE,YEŞİLDEREDEKİ VATANDAŞLARA 2O SENE VADELİ VERDİ. İŞTE GÜZELLİK BU GÜZEL İZMİR BU

Yorumu oyla      14      7  
16 Ocak 2012 Pazartesi 08:36

Öncelikle şu yeşildereye yaptıkları konak tünellerini bitirsinler iki kürek iki kazma vurdular yaptılar reklamı açılışı öylece kaldı hani ne oldu başladığımız işi bitiririz diyordunuz.

Yorumu oyla      15      8  
Etek?? 16 Ocak 2012 Pazartesi 00:30

Şekilci, ulusalcı CHP' liler. Kabak tadı verdiniz. Kuzey Kore' ye gidin söz tüm masraflar benden...

Yorumu oyla      15      10  
Böyle buyrun 15 Ocak 2012 Pazar 22:41

Ziraat Bankası Konak Pier'in karşısındaki Yoldaki arsası için Belediyeden 42 milyon istiyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Ankara Belediyesinden veya İstanbul Belediyesinden böyle bir parayı talep edebilir mi idi ? Bu nasıl kamu anlayışı. Bakan önce bunu düzeltsin. İstanbul Taksim'de Zirart Bankasının arazisi Kasımpaşa Spor Klübü yararına otopark olarak kullanılıyor. Buyrun önünüzden yakın.

Yorumu oyla      22      8  
15 Ocak 2012 Pazar 20:39

UFUKTA.... Sen Ufuğa bakıp hayal görüyon. Zaten İzmirde gören gözle yaşasan zaten GÜZEL İZMİR'i görürdün. Ama senin için Güzel İzmir; -KARAÇARŞAFLARSA -İPTAL EDİLEN BAYRAMLARIN CUMHURİYET MEYDANINDA KUTLANMAMASIYSA -KORDONU YOK ETMEKSE -KARŞIYAKA'yı FATİH GİBİ GETTO YAPMAKSA -PİS METROLARA BİNMEKSE -OTOBÜSLERDEN ETEKLİ BAYANLARI KOVALAMAKSA -..... UFUĞA BAKMAYA DEVAM ET BAKALIM NE GÖRECEKSİN..

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray'dan fıkra gibi kanun göndermesi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret eden ...
CHP’li Güven: AKP hükümeti köylüyü unuttu
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP Genel Merkezi ...
Bakan Kılıç'tan AK Parti teşkilatına at nalı benzetmesi
İzmir İl Başkanlığı ziyaret eden Kılıç, teşkilatını motive etmek için ...
 
Bakan Kılıç’tan, İzmir kulüplerine stadyum fırçası!
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir’e yapılacak iki stadyum projesi ...
İzmir'de Bakan Kılıç rüzgarı
Adnan Menderes Havalimanı'nda dün akşam yüzlerce Göztepeli taraftar tarafından ...
Türkiye'de de ulusal yas ilan edildi
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümün ardından Türkiye’de de bayraklar yarıya inecek…
 
Bakan Kılıç'tan İzmir'de 19 Mayıs tepkisi!
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs kutlamaları ile ilgili yaşanan ...
Kılıçdaroğlu işaret etti, Erdoğan ipini çekti!
Kayseri'nin Felahiye ilçesine bağlı Büyüktoraman Beldesi'nin AK Partili ...
Siyaset camiası Denktaş için ne dedi?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva