HABERLER>POLİTİKA
14 Ocak 2012 Cumartesi - 18:22

Bakan Kılıç’tan, İzmir kulüplerine stadyum fırçası!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir’e yapılacak iki stadyum projesi ile ilgili olarak kulüp yöneticilerine sert uyarılarda bulundu. Basına kapalı toplantıda Kılıç “Her kulüp stat isterse heyecanımıza yazık olur. Statlar ortak kullanılacak. Zararlar yıllık rapor edilecek ve kiralar düzenli ödenecek. 50 yıl zarar edecek bir işletme inşa etmiyoruz, takibini yapacağız” dedi.

Bakan Kılıç’tan, İzmir kulüplerine stadyum fırçası!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Bir dizi etkinlik için İzmir’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 18. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. İncelemeler sonrasında İzmir’e 2 yeni stadyum müjdesi veren Bakan Kılıç, Balçova Termal Tesisleri yemek salonunda İzmirli kulüplerin başkanları ve temsilcileri ile de basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Stadyum yeri ve teknik olanaklar hakkında kulüp yöneticilerini bilgilendiren Bakan Kılıç adeta gözdağı verdi.

Teşkilata 'at nalı' benzetmesi

İzmir'de Bakan Kılıç rüzgarı

Bakan Kılıç'tan İzmir'de 19 Mayıs tepkisi!

Bakan Kılıç: Şeklini siz seçin biz yapalım

Göztepe’den Bakan'a stat markajı
 
HEYECANIMIZA YAZIK ETMEYİN!
Basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmeyen toplantıda, konuşan Kılıç, kulüp yöneticilerine üstü kapalı uyarılarda bulundu. Bakan Kılıç “Düşündük ve İzmir için en verimli formülün iki stadyum yapmak olduğuna karar verdik. Bu stadyumlardan biri 15 bin kişilik olacak. Diğeri de uluslararası müsabakalara uygun şekilde 35 bin kişilik inşa edilecek. Milli maç izlemek İzmirlinin de hakkı. Stadyum çalışmaları en kısa sürede bitecek. Bakanlık olarak ben bu projeleri yaparım ancak bu değerlere sahip çıkmak sizin elinizde. Stadyumlar tamamlandıktan sonra, her yıl bakanlığa rapor vereceksiniz. Bozulan elektronik aksamlar, kırılan koltuklar, uğranan zarar nedir; bilmemiz ve takip etmemiz gerekir. Kiraların da düzenli olarak ödenmesi öncelikli koşuldur. İnşa edilecek stadyumların, birer işletme olacağını kimse unutmasın. 50 yıl boyunca zarar eden bir işletme düşünülebilir mi? Buraları işlevsel kullanmak zorundayız. En doğru kullanım şekillerini de Valilik mi İzmir Gücü Spor Vakfı mı (İZVAK) belirleyecek, ona sonra karar vereceğiz. Her kulüp bir stat isterse, işin içinden çıkamayız. Ortak kullanım formülü üretmeli ve buna uymalıyız. Yapılacak statlardan ortak yararlanalım. Her kulüp stat isterse, bu konudaki heyecanımıza yazık ederiz. Ben stadyumu yapacağım ama takibini de yapacağım” diye konuştu.
 
DÜĞÜM İLK 6 AYDA ÇÖZÜLECEK
Kılıç, kulüp yöneticileri ile kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıç, ülke ekonomisindeki yükselişin, stadyum projelerinin yapımına olanak sağladığını belirtti. Hayata geçirilmesi düşünülen iki stadyum projesi ile ilgili somut adımların, yılın ilk 6 ayında atılacağına dikkat çeken Bakan Kılıç “2 stadyumu aynı anda yapım aşamasına getireceğiz. Kulüp yöneticilerinin bunun farkına varmış olmaları ve hizmeti, daha adım atılmadan önce hissetmiş olmaları mutluluk verici” dedi.

KULÜBE DEĞİL İZMİRLİ’YE TAHSİS EDECEĞİZ!
Örnekköy’de yapılması planlanan yeni stat projesi ile ilgili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Alanı bize tahsis ederlerse projeyi biz yaparız’ açıklamalarına da değinen Bakan Kılıç “Bugüne kadar çok konuşulana değil en sonunda bizim ne konuştuğumuza bakın. Bizim konuştuğumuz istikamette süreç devam edecek. Stadyumlar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak. Somut adımlar; İzmir’deki paydaşlarımız, beklentilerimize hızlı cevap verdikleri taktirde yılın ilk yarısında atılacak. Kafamızda iki yer var. Kuzey ve güney. Bu statlar İzmir halkının olacak. Kulübe tahsisli tesisler olarak düşünemeyiz. Atatürk stadyumu hizmetine devam edecek. İki yeni ile birlikte 3 stadyum olacak İzmir’de. Bu üç stadyum, İzmir’de tüm kulüplerin bu yöndeki ihtiyaçlarına yanıt verecek. İzmir’i spor konusunda bir marka kent yapacağız. “Spor kenti İzmir.” Bundan sonraki sloganımız bu olmalı” diye konuştu.



KILIÇ’TAN SÜRPRİZ YURT ZİYARETİ
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, iki günlük İzmir temaslarında sürpriz bir ziyarete de imza attı. Bakan Kılıç, geçtiğimiz haftalarda ayaklanan ve ‘şartlarımız iyileştirilsin’ diyen Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtları da ziyaret etti. Özellikle kız öğrenciler ‘imdat’ çığlıklarına sosyal paylaşım siteleri üzerinden yanıt veren Bakan Kılıç’ı karşılarında görünce şaşkınlık geçirdi. Kılıç, kurmayları ile birlikte tüm koğuşları tek tek gezdi. Öğrencilerin şikayetlerini dinleyen Kılıç, hijyen ve temizlik konusuna daha fazla önem verilmesini, yurtlardaki bilgisayar ve televizyon sayılarının da artırılmasını istedi. Bazı öğrenciler, odaların kalabalık olmasından şikayet ederken, yabancı uyruklu üniversiteliler de kültürel uyumsuzluk yaşamaktan yakındı. Bakan Kılıç, sorunların en kısa sürede giderilmesi talimatını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 15 Ocak 2012 Pazar 13:19

Suat Kılıç,Ünyede kaç kişilik stad var ? Karşıyakalı olarak birden merak ettim.Ünye ile alıp veremediğim bişey yok anlayışı ortaya koymaya çalışıyorum.

Yorumu oyla      13      6  
KSK 100.YIL 15 Ocak 2012 Pazar 03:34

Karşıyaka'ya yapılacak stadyum 25 bin kişilik olmalı.29 ocak oynanacak maçta kaç kişi olacağımızı herkes görecek.Bakalım o zaman Karşıyaka'mıza 15 bin kişik stadı hak görenlerin yüzleri kızaracakmı

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Bakan Kılıç rüzgarı
Adnan Menderes Havalimanı'nda dün akşam yüzlerce Göztepeli taraftar tarafından ...
Türkiye'de de ulusal yas ilan edildi
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölümün ardından Türkiye’de de bayraklar yarıya inecek…
Bakan Kılıç'tan İzmir'de 19 Mayıs tepkisi!
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs kutlamaları ile ilgili yaşanan ...
 
Kılıçdaroğlu işaret etti, Erdoğan ipini çekti!
Kayseri'nin Felahiye ilçesine bağlı Büyüktoraman Beldesi'nin AK Partili ...
Siyaset camiası Denktaş için ne dedi?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ...
Akdağ, EXPO'ya destek çalışmalarına başladı
İzmir'in adaylığı için harekete geçen Sağlık Bakanı, "Dünya Sağlık Örgütü ...
 
Bakan Kılıç: Şeklini siz seçin biz yapalım
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir'e yapılacak 2 stadı, 2 yıl içinde ...
Yüksel kredi kartlarının peşini bırakmıyor!
Verdiği bir soru önergesiyle Bankaların “Kredi Kartı Ücret ve Komisyonları” ...
CHP'de olağanüstü kurultay için imzalar tamam
CHP'li muhalifler, Olağanüstü tüzük kurultayı için gereken imzayı 3 günde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva