HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2023 Salı - 22:10

Kılıçdaroğlu: Sandığa gidin, oyunuzu kullanın

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale programı kapsamında Barbaros Mahallesi Dumlupınar Cami önünde Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu vatandaşlara sandık çağrısı yaparak, "Sakın ola ki 14 Mayıs'ta 'Benim işim, yoğun sandığa gitmeyeyim' demeyin. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Tek istediğim bir şey var" dedi.

Kılıçdaroğlu: Sandığa gidin, oyunuzu kullanın

Programda Kılıçdaroğlu’na, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan eşlik etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtı.

İftardan sonra açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bizim sorunumuz, eğer bir gencimiz işsizse, iş bulamıyorsa, siyasetin görevi o sorunu çözmektir. Dolayısıyla biz bunları yaptığımız zaman daha hoşgörülü, dayanışma kültürü gelişmiş, acıları paylaşan, sevinçleri paylaşan güzel bir toplumu inşa etmiş oluruz. Eğer bir çocuğumuz yatağa aç giriyorsa bilmeliyiz ki bu ülkedeki bütün çocuklar aç. Eğer bir aile elektrik borcunu ödeyemedi diye karanlıkta kalıyorsa bilelim ki bütün aileler karanlıkta kalıyor. Dolayısıyla dayanışma kültürümüzü büyütmek, beraber olmak, birlikte olmak ve güçlü olmak zorundayız. Sizlerden bunu istiyorum. Sakın ola ki 14 Mayıs'ta 'Benim işim, yoğun sandığa gitmeyeyim' demeyin. Sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Tek istediğim bir şey var. Elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanın. Defalarca söyledim, bir daha ifade edeyim. Kul hakkı yiyene oy vermeyin. Sevgili kardeşlerim, kul hakkı yiyene oy vermeyin" dedi.

'BİR KURUŞ BİLE ALMADAN YIKILAN EVLERİNİ, İŞ YERLERİNİ, AHIRLARINI YAPACAĞIZ'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, siyasetin zenginleşme değil halka hizmet aracı olduğunu belirterek, "O nedenle biz halka hizmet etmeyi, hakka hizmet etmek gibi kutsal bir görev kabul ediyoruz. Acıları anlatmak mümkün değil. O acıları ancak depremi yaşayan kişiler bilebilirler. Onların yaralarını sarmaya çalışıyoruz hep beraber. Toplum olarak hepimizin yüreği orada attı. Acaba bir kişi daha kurtulabilir mi diye hepimiz dualar ettik. Dolayısıyla dayanışma kültürümüzü gösterdik. Şimdi Allah nasip eder, iktidar olduğumuzu da göreceksiniz, onların yıkılan evlerini, yıkılan dükkanlarını, yıkılan ahırlarını hepsini sıfırdan yeni yapacağız. Bir kuruş bile almadan hepsini kendilerine teslim edeceğiz. Milletin iradesine güveniyorum, ferasetine güveniyorum. Hep birlikte sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız, yeni bir Türkiye'yi, güzel bir Türkiye'yi, ahlaklı bir Türkiye'yi, adaletli bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu. (DHA)

 
Bosnalı Sırp lider: Rusya'ya yaptırımı engelledik
 
Hacı Arap Yaman’dan altın madalya!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz vatandaş 11 Nisan 2023 Salı 22:28

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,cumhurbaşkan adaylığı kesinlikle sizin hakkınız olduğunu istedik ve savunduk,dün yeni gelenler bu koltuğa göz dikmişlerdi,zor ile adaylığı aldınız ama biz kazanacak aday dedik ya deyip size kesinlikle oy vermeyecekler,üstelik milletvekilleri atamalarınız ve kontejan milletvekilleri sizin için olumlu bir durum değildir,ayrıca parti içi kurmaylarınız ve Akşener imamoğlu kumpaslarını da biliyoruz velhasıl işiniz biraz zordur uçan halıyı altınızdan çekecekler...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çavuşoğlu Bulgaristan'a gidecek
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın Bulgaristan'a gidecek. Bakan ...
Kurtulmuş: 14 Mayıs'a kadar durmadan çalışacağız
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden ...
‘Su faturası’ tepkisine Soyer’den dikkat çeken yanıt: İktidar olunca ucuzlayacak!
Sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelinen toplantıda konuşan İzmir ...
 
'Sandığa yansıyacak iradeler tarihi önemdedir'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız Türk ...
AK Partili Dağ’dan Millet İttifakı yorumu: CHP’liler listelerden rahatsız!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ partisinin ...
CHP’li adaylar Kiraz’da vitrine çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi Kiraz'da düzenlenen 2'nci Bölge milletvekili aday ...
 
'Emeklilere Kurban Bayramı'nda 15 bin TL'
CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'deki ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Seçim beyannamesi açıklamasında İzmir mesajı!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesinin ...
CHP'den Çelebi'ye tepki: Seni vekil yaptırmayacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili iken partisinden istifa ederek ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva