HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2023 Pazartesi - 12:47

‘Kılıçdaroğlu’nun kafası net’ dedi: Soyer’in adaylığı kesin!

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sık görüştüğünü söyleyerek Tunç Soyer'in adaylığı konusunda genel başkanın kafasında soru işareti olmadığını belirtti. Nalbantoğlu "Ben genel başkanın kafasında böyle bir tartışma olduğuna, soru işareti olduğuna ihtimal vermiyorum. Ben hem PM Üyesi olmak ve İzmir vekili olmak suretiyle haftada 1 genel başkanla görüşüyorum. Görevlerim ile ilgili sunum yapıyorum. Tunç Başkan işin doğal seyrinde belediye başkanı olacaktır” dedi.

‘Kılıçdaroğlu’nun kafası net’ dedi: Soyer’in adaylığı kesin!

EGEDESONSÖZ- CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir iş dünyası heyetini kabul ettiği toplantıda “Adayımız Tunç Soyer’dir” dediği iddiaları gündeme oturmuştu. Programın gündeminde ise toplantının etkileri ve Soyer’in adaylığı konusu vardı.

TUNÇ BAŞKAN YÜZ AKIMIZDIR
Tunç Soyer dışında belediye başkanlığına bir alternatif bulunmadığını belirten Nalbantoğlu, “Görevdeki belediye başkanı her zaman en güçlü adaydır. Özel bir sorun yaşanmıyorsa, yüz kızartıcı bir suç yoksa -ki Tunç Başkan yüz akımızdır- tartışma yoktur. Bir dönem daha yapılır. Herkes için geçerlidir. Böyle bir tartışma olduğunu düşünmüyorum. Bir dönemlik sürede İzmir’in temel alt yapı sorunlarına ciddi çareler buldu. Körfezden ulaşım meselesine kadar önemli çözümler üretti. Körfezdeki koku sorununu çözmüşsen, en gelişmiş sistem olan raylı sistemi en temel ulaşım aracı haline getirmişsen, İzmir’in en kalabalık ilçesi olan Buca’nın metrosu için inşaat başlatmışsan, Çiğli Tramvayı için yol almışsan, Kemeraltı’nın su basma sorununu çözmüşsen doğal olarak devam edecektir. Ben genel başkanın kafasında böyle bir tartışma olduğuna, soru işareti olduğuna ihtimal vermiyorum” dedi.

SOYER, DOĞAL SEYRİNDE BELEDİYE BAŞKANI OLACAK
İstanbul ve Aydın adaylarının açıklanmasına rağmen Soyer’in adaylığının resmen açıklanmaması için ise Nalbantoğlu, “Artık kurultay geldi. Aydın’ın başkanı açıklanalı 2 ay oluyor. Genel başkan niyetini ortaya koydu. Özlem hanım ile devam etmek istiyorum dedi. CHP adaylıklarının diğer illerde netleşmesinde genel başkanın görüşü öncüdür. Nasıl olacağı konusunda mekanizmalar var. MYK bir ildeki, ilçedeki belediye başkanını PM’ye önerecek. Örneğin Buca’da Erhan Bey, Büyükşehir’de Tunç Bey diyecek. Bu PM’de oylanır ve açıklanır. Bu süreçlere zaman varken genel başkanımız Özlem Hanım için niyetini koymuş olabilir. Değerlidir. İstanbul ve Ankara belediyelerinin konumu apayrı… Üzerilerinde fonksiyon bambaşka… 10 gün kaldı kurultaya ve PM’de değişimler olacak. Belki genel başkan değişecek belli mi olur. Kurultay delegelerimiz karar verecek” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu ile sık görüştüğünü de belirten Nalbantoğlu, “Genel başkanla en sık görüşen isimlerden birisiyim. Ben hem PM Üyesi olmak ve İzmir vekili olmak suretiyle haftada 1 genel başkanla görüşüyorum. Görevlerim ile ilgili sunum yapıyorum. Tunç Başkan işin doğal seyrinde belediye başkanı olacaktır” ifadelerini kullandı.

DİYALOG BASINA YANSIMAMALIYDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir iş dünyası ile yaptığı toplantıda “adayımız Soyer’dir” dediği iddiaları ile ilgili olarak değerlendirme yapan CHP’li Nalbantoğlu, toplantıda yapılan konuşmalarında kamuoyuna yansıtılmasını doğru bulmadığını söyldi. Nalbantoğlu açıklamasında “İki ayrı toplantı var. Sayın Hasan Küçükkurt’un İZSİAD İle bir görüşmesi ve EGİAD ile bir görüşmesi var. Görüşmeler üst üste olunca arkadaşlar kanaatlerini söylüyor. İzmir’de büyükşehir belediye başkanı neden açıklanmadı deniyor. İZSİAD toplantısında genel başkan okuduğum kadarıyla ‘böyle bir sorun yok. Tunç başkan aday olacak’ diyor. Sonrasında bu basına yansıyor. İZSİAD toplantısında her şey orada kalmalıydı. Gerek yoktu. Tunç başkanın böyle bir ihtiyacı, sorunu yok. Genel başkan zaten Tunç Başkanın faaliyetleri, genel duruşu ve partiyi temsil etme konusunda milim şüphesi yokken sanki adaylık sürecine katkı koyacak şekilde bir yol açılmaya çalışılmış. Diyaloglar basına yansıtılmış . Bu çok doğru değil. İki yanlış bir doğruyu götürür matematikte. Gerçek hayata iki yanlış iki yanlışla kalıyor. Bu heyetler genel başkandan randevu aldıklarında Tunç Başkana, il başkana bilgi vermişlerdir. Ortada acayip bir yanlışta yok. Bir yanlış var. İki kişi arasında geçen bir konuşmayı genel başkanın rızası olmadan kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Büyük meseleymiş gibi büyütmenin alemi yok. Tunç Başkan sonuçta yeni dönemde başkan adayı olacaktır. İYİ Parti’nin yada başka partinin desteğine bakmadan uzak ara seçimi alacaktır” açıklamasını yaptı.

 
Aydın'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
 
Hazır giyimin kalbi Fashion Prime’da attı
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 25 Ekim 2023 Çarşamba 09:00

Görün görün bunların gerçek yüzü bu dinleri imanları koltuk sevdası! Bir çivi İzmir için çakmazlar olanıda bozarlar! Tıpış tıpış oylarınızı bu beceriksizlere vermeyin!

Yorumu oyla      2      3  
Numan 24 Ekim 2023 Salı 19:06

Chp izmirde bitti o zaman soyer de aday sa izmir chp ''den gitti yazdığımı seçim sonunda okuyun sonuç net izmir chp ''den kurtuluyor inşallah

Yorumu oyla      3      3  
İzmirli 24 Ekim 2023 Salı 11:59

Rıfat her zamanki gibi zırvalamış yine... Vermeyin yerelde de genelde de tıpış tıpış oy bu beceriksizlere...

Yorumu oyla      5      3  
Rıdvan Üreten 24 Ekim 2023 Salı 10:23

Parti Meclisi üyesi olarak kalka kulak vermemeniz ne acı.Sanırım milletvekili ve parti meclisi üyesi olmanızda Tunç Soyer'' in size verdiği desteğin karşılığını vermek istiyorsunuz.

Yorumu oyla      4      3  
Kadir 24 Ekim 2023 Salı 07:41

Tunç bey anket yapmıyor galiba.Samimi bulunmuyor ve itici geldi İzmir'e

Yorumu oyla      3      3  
Tıpış tıpış oy asla yok 23 Ekim 2023 Pazartesi 22:00

Rıfat ne içtin yine Rıfat... Sen ve Tunç'un yatacak yeri yok..!

Yorumu oyla      6      3  
Partili 23 Ekim 2023 Pazartesi 19:52

Parti Meclisi üyesinin açıklamasına bakar mısınız, kimlere kalmış bu iş hey Allahım yarabbim !

Yorumu oyla      4      3  
Partili 23 Ekim 2023 Pazartesi 18:44

Bütün yorumlar arasında CHP yalnış yolda olduğunu gösteriyor,ön seçim olmadan atanan milletvekilleri halkın ilgisi yoktur yine PM meclisinden atanan belediye başkanları olduğu sürece devam eden tasfiye süreci tamamlanır böyle yapıla yapıla şimdi sırası değil diyerek bu partiyi negatif elektirik yüklendi yerel seçimlerde atanan belediye başkanlarına halk kesinlikle oy vermeyecektir...

Yorumu oyla      4      3  
Fuat 23 Ekim 2023 Pazartesi 18:08

Milletvekili ve soyer koltuk sevdasında izmir umurlarında değil kaybetmiş parti şimdiden CHP sandığa gömülecek

Yorumu oyla      11      3  
kani 23 Ekim 2023 Pazartesi 17:27

İzmirin belediye başkanı adaylığını açıklama sizin göreviniz mi acaba.Bu tür garanti aday şu olacak diye açıklamanızın nedeni nedir.Yarın Tunç aday gösterilmezse güvenirliliğiniz kalır mı acaba bunu düşündünüzmü.ve bu yaptığınız algı operasyonu anlamına gelir ki size yakışmaz. Bu konuşmanızla başka adayların heveslerinin kırılıp aday başvuru sayısının azalmasını mı hesaplayıp kazançlı olacağınızı mı zannediyorsunuz. V e bu tür açıklamamalar etik olmadığı gibi resmen herkese karşı saygızıslıktır.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Kayalar mahkeme süreci için konuştu: Beraat edip aday olacağım!
15 ay önce rüşvet suçlamasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevden ...
İYİ Parti Başkanlık Divanı bugün toplanacak
İYİ Parti Başkanlık Divanı bugün yapılacak. Toplantıda yerel seçim çalışmaları ...
Başkanı Bahçeli ve Davutoğlu telefonda görüştü!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Milliyetçi Hareket Partisi ...
 
Destici yeniden BBP Genel Başkanı!
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin olağan kurultayında kullanılan ...
Destici: Kudüs, sevgi ve barış merkezi haline getirilmeli
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kudüs, tüm ...
MHP’nin ağır toplarından mesaj seli… 2053 yolu İzmir Büyükşehir’den geçiyor!
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türkiye genelinde düzenlediği "Diyar Diyar ...
 
Meclis'te gündem ekonomi: Yol haritası görüşülecek
TBMM bu hafta ekonomi mesaisi yapacak. 12'nci Kalkınma Planı görüşülecek. ...
Erdoğan, Hamas lideriyle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefon ...
Bahçeli: Türkiye süratle devreye girmelidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail-Filistin gerginliğiyle ilgili ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva