HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2014 Pazartesi - 15:27

Kılıçdaroğlu’ndan flaş açıklamalar: Kimsin sen?

CHP Lideri seçim değerlendirmesinde Başbakan Erdoğan’ı balkon konuşması nedeniyle sert sözlerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan flaş açıklamalar: Kimsin sen?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , yerel seçim sonuçlarını yaptığı bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Gündeminde Başbakan’ın balkon konuşması olan Kılıçdaroğlu, “Kimsin Sen? Senin gücün CHP’ye yetmez” dedi.
 
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:
Bir seçim yaptık, ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Sayımların açık olduğu yerlerde demokrasi güç kazanır. Son birkaç seçimdir seçimlerden sonra seçimin galibi olduğunu ilan ede kişi balkon konuşması yapar. Medyada der ki çıkacak konuşacak, barış içinde yaşayan bir Türkiye için hep birlikte mücadele edeceğiz
 
Başbakanlık koltuğunda oturan zat yine bir balkon konuşması yaptı. Açıkça demokrasiyi, hukuku, sosyal grupları tehdit etmeye başladı. Kimsin sen tehdit ediyorsun? Hiç alışkın olmadığımız bir tarzda, diktatöre üslup bir tarzda demokrasi tehdit ediliyor. Hiç karşılamadığımız bir olay. 30 Mart öncesi neyse 31 Mart’ta da aynı adam. Türkiye ve dünyayı dizayn etmeye çalışıyor. CHP olduğu sürece bu ülkede hiçbir yurttaşı sen tehdit edemezsin.  Senin tehdidin sana söker. Oturacaksın oraya, vatandaşı tehdit edeceksin. Cadı avı başlatacaksın sen. Hani hukukun üstünlüğü vardı.
 
"SENİN TEHDİDİN SANA SÖKER BİZE DEĞİL"
Senin tehdidin sana söker bize değil. Daha da öte gidiyor. Muhalefeti dizayn etmeye kalkar bu zat. Kimsin sen muhalefeti dizayn edeceksin? Beyefendiye özgü bir muhalefet gerekiyor herhalde. Her dediğine evet efendim diyen bir muhalefet istiyor. Muhalefet sözcüğünün bile ne anlama geldiğini bilmiyor. Bizi dizayn edemezsin. Senin gücün yetmez buna. 3 kez arka arkaya seçimlerde geldin, her türlü baskıyı kurdun, devleti yargıyı dizayn ettin, yasama arka bahçen. Şimdi sıra geldi muhalefeti dizayn etmeye. Senin gücün yetmez. Biz seçimlere girdik. Önce halkın büyük oranda katılımı bizim açımızdan mutluluk vericidir. Her oya saygımız var. Oy kullanan yurttaşların tamamını kutluyorum. Hiçbir ayrım yapmıyorum.
 
"TEK ŞEY İSTEMİŞTİM..."
Tek şey istemiştim. Sandığa giderken vicdanınızın sesini dinleyin diye. Yoksa isteyen istediği partiye oy verir. Balkon konuşmasının bir başka özelliği daha var. Sıra sıra dizilmişler. İstanbul'daki parayı sıfırlayanlar. Ankara’da öyle bir para yok tabi. Varsa da biz bilmiyoruz. Adı hırsızlığa çıkmış insanlarla siz zaten ülkeye umut veren bir konuşma yapamazsınız. Sadece kirlenen insanlar mı? Hayır. Kurana hakaret eden insanlar da oradaydı. Bu tabloyla birlikte bir balkon konuşmasının sonucunu kaç kişi değerlendirebilecek. Sorun bu.
 
Balkon konuşmasında açıkça demokrasiye meydan okundu. Demokrasi benim kafamdaki şekilde şekillenir diye açıkça söylendi. Balkon konuşmasında helale de meydan okundu, haramdan yanayız dediler. Haramzadelerin iktidarı var zaten, o nedenle güçlüyüz. Kaybedenler haram yiyenlerdir. Mazlumun yanında olanlar neden kaybedecekler. Dünyanın hiçbir ülkesinde diktatörler kazanamaz. Ama onlar kazandıklarını düşünürler.  Türkiye kazanıştır. Süreç göreceksiniz farklı bir şekilde yürüyecektir. Bu mesajlar önümüzdeki süreçte daha fazla baskının uygulanacağını gösteriyor. Medyaya, sivil topluma, siyasal partilere… Her alana baskı uygulanacaktır.
 
"BASKILARIN ARTACAĞINI GÖRECEKSİNİZ"
Ama ona şunu söylemek istiyorum: Bu daha başlangıç.  Önünde boyun eğecek kişi arıyorsan balkon konuşmasında yanındaki adamlara bak. Bize hiç bakma. Kimsenin önünde boyun eğmeyiz. Bu arada kendi yandaşları istifa edeceğim şeklinde haber yayıyor. İstifa edecek biri varsa bu ülkeyi soyandır. Geçiniz bunları. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimse unutmasın. Bu daha başlangıç. Güçlenerek geliyoruz. Bütün seçim sonuçlarına bakın. Beklediğiniz oranda oy almadık. Ama hiçbir zaman yurttaşlarımı suçlamadım. Yukarıya doğru bir çizgimiz var. Yukarıya doğru gidiyoruz, ağır ağır sindire sindire. Halka daha fazla gideceğiz. Son seçimde yine mağdurları oynadı. Hem malı götürüyor, hem mağdurum diyor. 31 Mart’tan sonra Türkiye’de baskının artacağını hepiniz göreceksiniz.
 
Ankara’daki ve çok yerde itirazlar var. Hukukçu bir ekip çalışıyor. Ankara dahil pek çok yerde itirazlarımızı yapacağız. 100’ü aşkın yerde miting yaptım. Elimden geleni yaptım tabi. Bu benim görevim. Eksiğim olabilir ama görevimi yaptığıma inanıyorum. Milletin vicdanına hep sesleneceğim. Uyuyan vicdanları uyandırana kadar. Senin inandığın kitaba hakaret eden biri orada oturuyor, devleti soyanın yanında oturuyor. Yine de oy verecek misin? Kul hakkı yiyen biri orada oturuyor. Onları yanına almış, ben devlete meydan okuyorum, istediğim yolsuzluğu yaparım diyor.
 
DİYEN KİMDİ?
Sandıkla meşruiyet sağlayacağını sanıyor. Sandıktan meşruiyet çıkmaz. Gidip yargının önüne çıkacaksın. Bugün olmaz ama yarın mutlaka çıkacaksın. Cemaatle işbirliği AKP’nin uydurması. Nereyle işbirliği yaptı. Ellerinde varsa bilgi belge çıkarsınlar. Ne istediniz de vermediniz diyen kimdi? Bizi cemaatle işbirliği yapan kimse. Hayatımda ilk kez Başbakanlık koltuğunda oturan birinin bu kadar çok yalan söylediğine şahit oluyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla'da en karlı çıkan parti CHP oldu!
Yerel seçimlere bu yıl ilk kez büyükşehir olarak giren Muğla'da CHP'li ...
CHP İzmir’de ilk taşı Karataş attı: Koltuğu bırak!
CHP'de yerel seçimin ardından sekiz ilçenin kaybedilmesi ile birlikte ...
Çeşme'de zafer Dalgıç'ın: Yanıtı sandıkta verdik
Seçimler öncesinde Çeşmeli ve Çeşmeli olmayan aday polemiğinin en fazla ...
 
CHP bayram havası: Başkanlardan miting gibi kutlama
CHP’de sandıktan galip çıkan isimler zaferi seçmenleriyle kutlarken çarpıcı mesajlar verdi.
Mansur Yavaş’tan sert açıklama: Skandal!
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçları ...
Ümit Yaldız yazdı: 30 Mart’ın şifreleri (1)
“İzmir mi? İzmir’deki seçimin kazananı muhalefettir. Kaybedeni CHP’dir. En büyük kazanç MHP’nin…”
 
Flaş! Ve Yıldırım konuştu: İzmir seçmeni Kocaoğlu’na…
Yerel seçim sonuçlarının büyük oranda netleşmesinin ardından AK Parti ...
CHP İzmir'den ilk değerlendirme: Başarılıyız!
İzmir'de altı ilçeyi AK Parti, iki ilçeyi de MHP kazanırken, CHP, yerel ...
Demirtaş: HDP-CHP görüşmeleri bir şanstı ama...
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 30 Mart yerel seçimleri hakkında açıklamalar yaptı.
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva