HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2014 Pazartesi - 13:15

CHP İzmir'den ilk değerlendirme: Başarılıyız!

İzmir'de altı ilçeyi AK Parti, iki ilçeyi de MHP kazanırken, CHP, yerel seçim sonucunu 2011 genel seçimiyle kıyasladı ve oylarını artırdığını savundu. CHP, AK Parti'nin İzmir'de genel seçimde 12 ilçede birinci parti çıktığını hatırlatarak, altı ilçe kazanmış olmasının başarı olmadığını ifade etti.

CHP İzmir den ilk değerlendirme: Başarılıyız!

İZMİR - İzmir'in 30 ilçesinin 29'unda bayrağını dalgalandırarak yerel seçime giden CHP, Selçuk, Torbalı, Kemalpaşa, Menderes, Kınık ve Ödemiş'i AK Parti'ye; Kiraz ve Aliağa'yı da MHP'ye kaybetti. Menderes'te 4 oy, Selçuk'ta 12 oyla seçim kaybeden CHP, sonuca itiraz etti. CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Menderes'e; Mustafa Moroğlu ise Selçuk'a gitti. 30 ilçeden 12'sini alan CHP'nin İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, seçimin sonucunu "Bu daha başlangıç, mücadelemiz sürecek" sözleriyle değerlendirdi.
 
Yüksel, 2014 yerel seçimini 2009 yerel seçimi ile değil 2011 genel seçim sonuçlarıyla kıyaslayarak, şu rakamları paylaştı: "2009 çok eskide kaldı, üzerinden 5 yıl geçti. En taze seçim 2011. 2009 yılında Büyükşehir için oy kullanan 21 ilçe ve köyler yoktu. Büyükşehir Yasası ile bu seçmenle il kez yerel seçim yapılıyor. Bu seçmenle 2011 yılında genel seçim yapıldı. AKP'nin aldığı oy 37.7, şu anda aldığı oy ise 35. CHP'nin aldığı oy 43, şimdi ise 50. 2009 yılında beldeler vardı. CHP 28 ilçe belediyesi ile 9 beldeyi kazandı. 37 belediye başkanımız oldu. AKP'nin 10 belediye başkanı vardı. Biri ilçe, 9'u beldeydi. İktidar partisi yasayı çıkarırken 'İzmir'i köylerle kazanırız' mantığıyla hareket etti. Buna göre 2011 seçim sonucuna göre 12 ilçeyi almayı planlıyordu. Biz gerideydik. Bugün 6 ilçeyi kazanmış olması AKP için bir başarı değildir. hedefleri yarı yarıya tuttu."
 
'DEVLETE KARŞI YARIŞTIK'
Yüksel, İzmir'de Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı nedeniyle CHP'nin devlete karşı yarıştığını öne sürerek, "İzmir'e gelen bakanlar destek verdi, tüm genel müdürler seferber oldu, İzmir'in il müdürleri vali ve emniyet müdürü seçim çalışması yaptı. Devlete karşı mücadele ettik. İzmir seçmenini kutluyorum. Bu daha başlangıç mücadelemiz sürecek" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DİNAZOR 31 Mart 2014 Pazartesi 17:09

'Bu daha başlagıç mücadelemiz sürecek'demiş sayın vekilim şimdi korktum ;demekki izmiri toptan teslim edene kadar çalışacaklar.

Yorumu oyla      18      7  
TC misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 16:49

Siz bu kafayla giderseniz genel seçimlerde chp 3. parti olur. bdp'ye yaranmaya çalışıp oy devşirmeye çalıştınız umut bağladığınız oylar hdp de kaldı ulusalcılar küstü. Ali Engin ve partinin ileri gelenleri cemaati övdü laik kesimden oy kaybedildi. Aklınızı başınıza alın parti çıkarlarını bırakıp ülke çıkarlarına odaklanın ve muhalefet olarak birleşin halk sizden bunu istiyor birleşirken de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli mutlaka yerlerini yeni ve güçlü isimlere bırakmalıdır.

Yorumu oyla      18      6  
filozof 31 Mart 2014 Pazartesi 15:54

izmir seçmenini kutlamayın,onlar sizden kutlama istemiyor,onlar sizden bu başarısızlığınızın hesabını vermenizi bekliyor hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan, ha, yiğidi öldür hakkını ver şu da var,aziz bey güzelyalıda kültür merkezinde projelerini açıklarken izmir chp milletvekillerinin yarısı orda yoktu,halk şöyle düşündü,aziz beye kendi vekili arka çıkmıyor desteklemiyor ben niye destekliyeyim algısı oluştu,chp burada ilk golü kalesine attı,hakta güven eksikliği algısı oluştu,tüm izmir chp milletvekilleriyle bir bütünlük halinde yerel seçim çalışmaları yürümedi,halk bunu gördü,ben merak ediyorum önümüzdeki milletvekili seçimlerinde izmirin yerel seçimlerinde chp nin yanın da çalışmayan bu milletvekilleri hangi hakla tekrar milletvekili olmak isteyecekler,işte esas patırtı ozaman çıkacak,chp başarısızlığı dış etkenlerde aramasın,tüm yanlışlar chp nin kendi içinde, akp nin kazanmak için bir şey yapmasına gerek yok chp nin bu yanlışları akp nin her türlü seçimi kazanması için yeterli.......

Yorumu oyla      17      6  
ahmet 31 Mart 2014 Pazartesi 15:29

ne başarısı abicim. 7-8 yer kaybedildi. bu konjonktürde mevcut belediyeler nasıl kaybedilir??? Aliağa nasıl kaybedilir. yazık ki ne yazık

Yorumu oyla      22      7  
bülent 31 Mart 2014 Pazartesi 14:46

Aziz ve Alaattin bey bu seçimlerin mimarı ve BAŞARISIZ..... 17 aralık , İzmir in tepkisi ,hükümetin açılım süreçi , ayakkabı kutuları , saatler daha ne derseniz deyin bunlara rağmen zorla alınan % 50 oy ve kaybedilen ilçeler... Dua etsinler izmir li seçmene onlar oylarını yerele vermedi genel e verdi.... Ancak aziz beye tepkiler yüzünden büyük bir kısım oyda AKP gitti...... vicdan muhasebesi yapsınlar.......

Yorumu oyla      26      7  
partili bir kadın. 31 Mart 2014 Pazartesi 14:41

Siz kendinizi bunlarla avutun sayın vekil. Örgüt başarısız olduğunuzu biliyor. Evet seçim bitti ve şimdi sıra parti içi demokraside. Dayatmacı örgütünü tanımayan cemaat dostu sözde CHPlileri bu partide istemiyoruz. Ali Engini istifaya davet ediyorum. Etmezsede kendi bilir biz göndermeyi biliriz.

Yorumu oyla      27      7  
hesap ortada 31 Mart 2014 Pazartesi 14:31

28 CHP belediye ilçesinden 7 tanesini yitiriyorsan bu % 25 kayıp demektir. Eğer başarının yönü aşağıya gitmekse, düşüşte çok başarılıyız. Alaaddin beyi kutlarım.

Yorumu oyla      24      7  
partili 31 Mart 2014 Pazartesi 14:29

Sayın vekil bizleri aptalmı sanıyorsunuz siz.?Aziz bey geçen seçimlerde % 56.4 oy almamışmıydı.şimdi ise % 49,50 yani %6-7 puan düşüş var üstelik CHP nin TÜRKİYE'DE Kİ OYLARI ARTMASINA RAĞMEN,SİZ ŞİMDİ KALKMIŞ YAPTIĞINIZ HATAYI ÖRTMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ.

Yorumu oyla      24      7  
Partili 31 Mart 2014 Pazartesi 14:19

CHP bu seçimlerde elbette başarısız olmuştur. Bsehir'de yüzde 56 dan 50 ye düşmüş an itibari ile 30 ilçenin 7 tanesini kaybetmiştir. birileri bunun sorumluluğunu almalı. bu işte yanlış aday belirleyen Genel Merkez başta olmak üzere İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı öncelikli sorumlulardır.Ardından kendi eşi dostu akrabasını meclis üyesi yazan ilçe başkanları sorumludur.

Yorumu oyla      21      7  
hangi başarı? 31 Mart 2014 Pazartesi 14:18

sizden ders almak istiyorum. bu tablodan başarı yorumunu çıkardınız ya pes diyorum. 8 ilçe gitmiş. %56,7 olan önceki seçimdeki oran düşmüş %49,6 ya. bu arada kasetti, 17 aralıktı, 25 aralıktı, geziydi ...... sorum şu : PEKİ YA BU SAYDKLARIM OLMASAYDI?

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş: HDP-CHP görüşmeleri bir şanstı ama...
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 30 Mart yerel seçimleri hakkında açıklamalar yaptı.
Flaş! İzmir’de 2 ilçe yeniden sayılacak
Selçuk ve Menderes’te AK Parti kazandı, CHP itiraz etti.
Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: İstifa edecek mi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden çıkan sonucu başarısızlık ...
 
Mustafa Sarıgül: Her şeye rağmen...
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılan ...
Akdeniz’de üç il ‘üç hilal’ oldu
CHP'nin, Antalya'yı AK Parti'ye, Mersin'i MHP'ye kaptırması, Adana ve ...
Kabinenin üç adayından bir başkan çıktı!
Yerel seçimin kesin sonuçları henüz açıklanmadı ancak kazanan adaylar ...
 
Şeyh Said'in torunları başkan oldu!
30 mart yerel seçimleri dün yapıldı. Sayımlar büyük oranda bitti. Oyların ...
‘Küskünler’ DSP’yi sevindiremedi, CHP’yi vurdu!
DSP’nin sandık kozu CHP’nin küskünleri beklentiyi karşılayamazken 4 ilçede sonuca direkt etki etti.
Anketlerin sandığı: En yakın tahmini kim yaptı?
ANAR ve ORC, yaptıkları araştırma ile yerel seçimlerden çıkan sonuçları ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva