HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2014 Pazartesi - 13:22

Flaş! Ve Yıldırım konuştu: İzmir seçmeni Kocaoğlu’na…

Yerel seçim sonuçlarının büyük oranda netleşmesinin ardından AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, İzmir'de resmi olmayan rakamlara göre 6 ilçeyi kazandıklarını söyledi. Alınan yüzde 36 oranın kendileri için başarı olmadığını ifade eden Yıldırım, "İzmir seçmeni Aziz Kocaoğlu'na 'kendine gel' dedi. Memleketi kurtarmak onun işi değil" diye konuştu. Yıldırım ayrıca seçim kurullarını suçladı.

Flaş! Ve Yıldırım konuştu: İzmir seçmeni Kocaoğlu’na…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım sandıkların büyük oranda açılmasından sonra ortaya çıkan fotoğrafı yorumladı. AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısı ile durum değerlendirmesi yapan Yıldırım, alınan oy oranının kendileri için başarı olmadığını söyledi.
 
Yıldırım, "2014 yerel seçimleri tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlar belli oldu. Buna göre İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP Adayı Aziz Kocaoğlu kazandı. Kendisini tebrik ediyorum. İlçelere bakıldığında ise 6 ilçede AK Parti kazanmış gibi görünüyor. Diğer ilçelerde CHP kazandı. Bazı yerlerde MHP var. Birbirine yakın oy oranlarının olduğu yerler de çıktı. Tekrar itirazlardan sonra değerlendirmeler yapılacak" dedi.
 
BAŞARI DEĞİL
Parti teşkilatına ve İzmirlilere teşekkür eden Yıldırım, " Bu seçimde İzmirliler bize 1 milyon civarında oy verdiler. Geçen yerel seçimde oyumuz 625 bindi. Ciddi oranda desteklerini arttırdılar. Ümit ederim ki geçirdiğimiz seçim kampanyası İzmir'deki yerel yönetimlerin biraz daha dinamik ve hizmete dönük çalışması için fırsat olmuştur. İzmir'de siyasetin hizmet odaklı yapılmasını öngürdük ve hep söyledik. Bundan sonra İzmir'de CHP'li yerel yöneticilerin sadece ideolojik söylemlerle başarılı olamayacaklarını anlaması gerekiyor. İzmir bu mesajı verdi. Aziz Kocaoğlu'nun oyu yüzde 50'nin altına düştü. Kampanya boyunca kendisi için yüzde 60, bizim için yüzde 30 demişti. Bunun olmadığını gördük. Ayrıca bizim aldığımız yüzde 36'lık oran başarı değildir. Ama İzmirlilerin kararına saygılıyız" diye konuştu.


 
YEREL HİZMETLER GÖLGEDE KALDI
Yıldırım, oyları yükseltmelerine rağmen alınan oranı beklemediğini söyledi. Yıldırım, "Oylarımızda daha fazla bir yükselme bekliyordum. İzmir yerel siyaseti, sorunlar ve hizmetler bu seçimde ikinci planda kaldı. İzmir'in geleceği açısından kayıptır. Keşke projeler konuşulsaydı. Genel siyasetin gürültüsünde seçim yapmamış olacaktır. Ne olursa olsun İzmirlilerin kararına saygı duyuyorum. Bundan sonra bize düşen elimizdeki imkanlarla kentin kalkınması için çalışacaktır" dedi.
 
OYLARA GÖLGE DÜŞTÜ
Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hükhet Hotar'ın yaptığı "seçimlere şaibe karıştı" ifadesini de yorumladı. Yıldırım, Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarını eleştirdi. Yıldırım, "Seçimlerle ilgili fevkalede YSK ve il seçim kurulları başarısız bir sınav verdi. Seçimlere sahip olamadılar. İzmirlilerin verdiği oylara gölge düşmüştür. Hukukçu arkadaşlarımız çalışmaları başlattı" diye konuştu.
 
YÜZDE 40'IN ÜSTÜNDE BEKLİYORDUK
Yıldırım, AK Parti'nin Türkiye'de oylarını artırmasına rağmen İzmir'de genel olarak başarısız olmasının çeşitli nedenleri olduğunu söyledi. Yıldırım, "Gerekçe olarak çeşitli nedenler ve durumlar akla gelebilir. AK Parti hem meclis hem de Büyükşehir düzeyinde oyunu arttırmıştır. Hatırı sayılır bir artış var. Bunu gözden kaçırmamak gerekiyor. Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de iki muhalefet partisi ortak hareket etti.  CHP'nin başarısı ya da başarısız olduğunun takdiri bana ait değildir. Bizim açımızdan kısmi başarı var ama beklediğimiz oran tutmadı. Oylarımızı yüzde 40'ın üstünde bekliyorduk ama yüzde 30'un üstünde kaldık. Genel konjektüre bakıldığında bu durumu ihmal etmemezi gerekiyor" dedi. Yıldırım MHP'nin iki ilçede başarılı olması konusunda ise "hayırlısı olsun" demekle yetindi.
 
KOCAOĞLU KENDİ İŞİNE BAKSIN
Yıldırım, yaptığı değerlendirmede seçim akşamı kendisi için "İzmir'i bu süreçte iyi tanıdı. Ankara'daki projeleri takip edeceğini umuyorum" diyen Aziz Kocaoğlu'nu eleştirdi. Yıldırım, "Ben daha önceden İzmir'i tanımıyor muymuşum? Aziz Kocaoğlu İzmir ile ilgilenirse iyi olur. Memleketi kurtarmak onun işi değil. Biz tabi ki İzmir'in milletvekiliyiz. O kendi işini yapsın. Sürekli İzmir'in kendisini taşıyacağını sanmasın. İzmir seçmeni seçimlerin ardından Kocaoğlu'na 'kendine gel, düzgün çalış, şehrin sorunlarını gündeme getir, genel siyaset senin işin değil' mesajını vermiştir. Kocaoğlu'nun bu durumu iyi okuması gerekir" ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 2 Nisan 2014 Çarşamba 17:01

arkadaşlar iyi düşünelim izmir metro nun 80 yılı kaldı sabredin torunlarımız görücek metronun bitişini ( belkide torunlarımızın torunu)

Yorumu oyla      13      6  
BORNOVALI 1 Nisan 2014 Salı 11:03

Bornova'da ANAP'ı bitirmiş İlhan Kaya tutmaz dedik.Dinlemediler. İlhan kaya hayatında bir kere seçim kazandı. O da CENGİZ BULUT sayesinde.

Yorumu oyla      17      6  
engin 1 Nisan 2014 Salı 08:54

Seçim bitti izmirli tercihini yaptı.Ama hala izmirlinin tercihlerine saygı duymayanlar var.

Yorumu oyla      22      10  
Süleyman 31 Mart 2014 Pazartesi 22:38

Antalya lilar Cok zekii

Yorumu oyla      19      6  
Süleyman 31 Mart 2014 Pazartesi 22:27

Il bskni geregini yapmalidir

Yorumu oyla      15      6  
TC misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 19:58

İzmirliVatandaş isimli yorumcu, sorun sadece seferlerin başlayıp başlamamasında mı yoksa hali hazırda olan projenin hiç yapılmamış gibi gösterilmesi mi? Mantık mı? mantıktan bahsediyorsan eğer kendi askerini vurmayı planlayan bir zihniyetin bu kadar oy alıyor olması asıl mantık dışı. Hırsızlıklarla gurur duyacağıma verdiğimiz mücadeleyle avunuruz daha iyi.

Yorumu oyla      28      19  
BUYURAN 31 Mart 2014 Pazartesi 19:56

Chp liler çok sevinmeyin.Ak partiye karşı fetocular mhpliler marjinal gruplar hdpliler birleştiniz ancak bu sonuca ulaştınız

Yorumu oyla      33      29  
İzmirliVatandaş 31 Mart 2014 Pazartesi 18:39

tc misafiri sana söylüyorum siz kulağını çektiğiniz insanların sizin verdiğiniz mesajı önemseyeceğini düşünüyorsun zaten yapıldı dediğin üçyol metrosu f.altaya kadar uzatıldıda hani hizmettemi değil hala yapılıyor 10 yıldırda bitirilemedi kaybeden İZMİR oldu evet AK PARTİLİYİM BEN sizede yazık ya CHPNİN İKİNCİ KALESİDE ELDEN GİTTİ ANTALYAYIDA AK PARTİ ALDI Oradaki insanlar bile izmirdeki kişilerden daha mantıklı düşünmüşler.SİZEDE İZMİRLE AVUNMAK KALDI

Yorumu oyla      34      25  
ENES YALÇIN 31 Mart 2014 Pazartesi 16:54

Kazanan yok kaybeden İZMİR!!

Yorumu oyla      42      32  
TC misafir 31 Mart 2014 Pazartesi 16:36

Burada proje değil ideoloji kazandı diyenler akp'lisiniz ama eminim projeleri dahi okumamışsınızdır. Üçyol metrosu F.Altaya uzatılacak denmiş bu mu proje? zaten var yapıldı. kıyı şeridi düzenlemesi zaten yapılıyor. fayda-maliyet analizi yapılmamış göz amacı göz boyamak ve ihaleyi alanı ihya etmek olan bir sürü boş proje. turizm alanında 109 proje denmiş tek kalemde ama içerik sadece rakamdan ibaret! İkiçeşmelik düzenlemesi sunulmuş belediyenin yaptığı proje ama "İki Çeşmeli" diye bahsedilmiş. Sanayi teşvikinden bahsetmiş, zamanında bakanlar kurulunda İzmiri mağdur eden yasaya neden imza attı madem bunun tersini düşünüyordu? kaldı ki belediye başkanı olsaydı elinde böyle bir yetki yok nasıl yapacak? İzmirin kaybettiği hiçbir şey yok yine attı tokadını ama yine anlamadılar. Bu arada Aziz Bey ve Ali Engin'in de kulaklarını çekti umarım mesajı almışlardır.

Yorumu oyla      33      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den ilk değerlendirme: Başarılıyız!
İzmir'de altı ilçeyi AK Parti, iki ilçeyi de MHP kazanırken, CHP, yerel ...
Demirtaş: HDP-CHP görüşmeleri bir şanstı ama...
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 30 Mart yerel seçimleri hakkında açıklamalar yaptı.
Flaş! İzmir’de 2 ilçe yeniden sayılacak
Selçuk ve Menderes’te AK Parti kazandı, CHP itiraz etti.
 
Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: İstifa edecek mi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden çıkan sonucu başarısızlık ...
Mustafa Sarıgül: Her şeye rağmen...
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılan ...
Akdeniz’de üç il ‘üç hilal’ oldu
CHP'nin, Antalya'yı AK Parti'ye, Mersin'i MHP'ye kaptırması, Adana ve ...
 
Kabinenin üç adayından bir başkan çıktı!
Yerel seçimin kesin sonuçları henüz açıklanmadı ancak kazanan adaylar ...
Şeyh Said'in torunları başkan oldu!
30 mart yerel seçimleri dün yapıldı. Sayımlar büyük oranda bitti. Oyların ...
‘Küskünler’ DSP’yi sevindiremedi, CHP’yi vurdu!
DSP’nin sandık kozu CHP’nin küskünleri beklentiyi karşılayamazken 4 ilçede sonuca direkt etki etti.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva