HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2011 Çarşamba - 07:31

Kılıçdaroğlu Kocaoğlu’na destek için geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir operasyonu sonrası Başkan Kocaoğlu’na destek vermek için İzmir’e geldi. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan binlerce İzmirliye seslendi.

Kılıçdaroğlu Kocaoğlu’na destek için geldi

Fırat Soylu/Soner Çağlar/Egedesonsoz - Burdur mitinginin ardından özel uçakla İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havaalanından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gelişinin ardından önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun makamına geçti. Kılıçdaroğlu, burada Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyon kapsamında tutuklanan belediye bürokratlarının eşleri, çocukları ve yakınları ile görüştü. 



Basına kapalı gerçekleşen görüşmemin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Meydanı’na bakan tarafında toplanan kalabalığa seslenmek üzere alana gelen Kılıçdaroğlu, Başkan Kocaoğlu ile birlikte parti otobüsünün üzerine çıktı. Kılıçdaroğlu’nun hedefinde AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. “Bugün Cumhuriyetin kentindeyiz, aydınların kentindeyiz, ilk kurşunun atıldığı yerdeyiz. Kuvayi milliye ruhunun şahlandığı yerdeyiz. Bizim Aziz Kocaoğlu’na ve İzmirlilere güvenimiz tam” dedi.



AK Parti’nin oyununun bozulacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bir inancımız var. Biz kul hakkına saygı gösteririz. Kul hakkı yiyenlerden değiliz, verilmeyecek hesabımız yoktur. Bir ay değil, iki ay değil, 13 ay… 13 ay gizli kamerayla takip etmişler. 13 ay değil 13 ay kurmasanız namertsiniz. Telefonlarımızı dinliyorlar. İyi ki telefonlarımızı dinliyorlar yoksa ne dediğimizi de anlamayacak bunlar. Bunlara ne dedim, telekulak hükümeti dedim, tele kulak hükümeti bunlar. Çünkü vatandaşın derdini dinlemek istemiyorlar bunlar. Vatandaşın eleştirilerine tahammülleri yok. Şimdi derdiniz varsa telefonla anlatın, Recep Bey belki duyar diye. Büyük kulakları var biliyorsunuz.

Bakınız İzmir’i süsleyen çiçekleri alıyoruz. Neden köyden, üreticiden Bayındır’dan.. Kadınların el emeği olan ürünleri alıyor. Neden, kadınlar üretsin, kazansın, evlerine alın teriyle kazandıkları ekmeği götürsün diye. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne baskıyı kurarlarsa kursunlar, sözümüz var ahdimiz var, bu ülkede halkın iktidarını mutlaka kuracağız.

CHP’li belediyeleri denetliyorlar, her ay denetliyorlar. Hayır itirazımız yok, olabilir. Denetlemezlerse namerttirler. Denetlesinler hiç korkumuz yok. Ama istediğimiz şu niye ayrıcalık yapıyorsun. CHP’li belediyeleri denetliyorsan öbürünü de denetle. Öbüründe yolsuzluk yapma özgürlüğümü var.
Hiç meraklanmayın o hesabı soracağım. Hiç endişeniz olmasın.

Size güzel bir örnek vereyim. Rüşvet toplayan kişinin el defterini gönderdim. Al bu bir bak rüşvet toplanmış. Bana verdiği cevap, ‘rüşvet toplanmış ama altında rüşveti toplayanın imzası yok’ diyor. Altında imzası olsa, ‘efendim araştırdık altında parmak izi yok’ diyecek, parmak izi olsa ıslak imza getir diyecek. Yolsuzluğa bu kadar koruma getiren bir başbakan başka bir ülkede var mı? Olamaz da zaten. Öyle bir şey olamaz.

Biz İzmir’e güveniyoruz. İzmir’e sonuna kadar güveniyoruz.
Efendim neymiş, yazlık sinemalarda gösteri yapılmış, film izletilmiş insanlara. Sosyal belediyecilik diye bir şey yok mu. Halkın ayağına sinemayı getirmek, halkın ayağına tiyatroyu getirmek, halkın ayağına sanatı getirmek ne zamandan beri suç oldu. Halkın alın terini değerlendirmek ne zamandan beri suç oldu. Çocuklara okullarda süt içirmek ne zamandan beri suç oldu. Kooperatiflerle iş birliği yapmak ne zamandan beri suç oldu. Eğer Aziz Kocaoğlu, Hollanda’dan tanesine 1 milyon 200 bin lira ödeyerek otobüs alsaydı ve o otobüsler yokuş çıkmasaydı; kendisine sahip çıkmazdım. Ama böyle bir şey yapmadı. Yapan adam koltuğunda oturuyor. Tıpkı YGS sınavından sonra Ali Demir gibi…
 
İzmir’e gelişimde söyleyeceğim ama yinede söyleyeyim. Benimle ilgili de söyleniyor. Kendisine söyledim. Yüreğin varsa, cesaretin varsa, bilgin varsa çık karşıma. Adam ol adam… Çık karşıma..
Hatta kendisine dedim ki, bilgisi yetersizdir, bakanlarını al gel, onlarda yetersizse istediğin hocaları al gel, tek başıma çıkacağım karşısına, tek başıma… Ama gelmiyor, korkuyor. Korkunun ecele faydası yok. Gövdeyi ben salladım, dalları Türkiye silkeleyecek.”
 
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından seçim programına devam etmek için havaalanına doğru hareket etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
turan 11 Mayıs 2011 Çarşamba 20:29

Evet fıtbol takımı gibi parti tutulmasın. Buna oky Ama devlet eger ülkesinde kendinden olmayan belediyelere övey evlat muamelesi yaparsa hangi prti olursa yazık demek lazım. izmirde son 20 yıldır atıl olan proje olmamışdır sizler inkar edenler nerede yaşıyorsunuz bunuda bilemiyorum izmirin her ay alnaması gereken %7 hakkını haram olasa ankara ve istanbul yerken neden bu soruları sormuyorsunzu merak ediyorum bence izmir bunları halkı ile bütünleşmiş bir toplumdur hainler düşünsün ve at gözlükleriyle bakmasınlar çevrelerine.

Yorumu oyla      12      6  
Serdar BUCALI 11 Mayıs 2011 Çarşamba 17:23

Particiliği bir kenara koyun arkadaşlar.Türkiye cumhuriyetinde işlerin en zor ve karmaşık olduğu belediye inanın bana İzmir.Onun için hiçbir yatırımcı İzmir'de yatırım yapmaya cesaret edemiyor.Başlayan yatırımlar ise atıl vaziyette duruyor.Esas mesele bu bence.İzmir'imize yazık değil mi değeri hemşehrilerim.Lütfen futbol takımı gibi parti tutmayalım.Çalışanı getirelim,olmadı vuralım şamarı gönderelim.Böyle yaparsak gelenler hizmet vermek zorunda kalırlar.

Yorumu oyla      12      10  
ayşe 11 Mayıs 2011 Çarşamba 15:46

Kılıçdaroğlu kendi belediyesin de ki yolsuzluklara sahip çıkıyorsa ahkam kesmemeli şurda yolsuzluk var burda yolsuzluk var izmirde böyle ise chp iktidara gelirse onlarda yapacaklar demektir oy verecek parti yok resmen...

Yorumu oyla      13      14  
Mert Karaköy 11 Mayıs 2011 Çarşamba 15:33

Kılıçdaroğlu'na katılıyorum ve onu samimi buluyorum. Büyükşehir Belediyesine destek için İzmir'e gelmesi ve Kocaoğlu ile görüşmesi, ona moral destek vermesi de çok hoş; ancak Kemal Bey biliyor mu ki belediye binasına giderken bindiği otobüste, yolsuzluklatan yargılıanan, iki adamı hapiste olan bir Buca Belediye bşk. ve geçen hafta tahliye olan Başkan yardımcısı Hüsnü Kaya'nın bulunduğunu biliyor mu? Bu kişiler niçin yargıllanıyor, neden tutuklandılar bilinsin. Kemal Bey de bilse eminim aynı

Yorumu oyla      19      7  
şenol 11 Mayıs 2011 Çarşamba 13:10

AZİZ BAŞKAN ADAMIN KRALISIN

Yorumu oyla      22      9  
umıt aydın 11 Mayıs 2011 Çarşamba 11:23

ak partılıler ıyı bakıyor bu tabloya yandassı hırzız ve sakşakcıalrını goruyor.kayserıde herkez kımın ne olduğunu bıldığı ıçın vıcdan yoluna gıdyır şowa degıl emre bey

Yorumu oyla      13      15  
Emre 11 Mayıs 2011 Çarşamba 10:29

Akp iyi bakın bu tabloya ! Kayseri'de yolsuzluklar ortaya çıkınca halk için belediye başkanı na destek oldumu ? Sadece Cumhurbaşkanıyla başbakan kefil oldu halk oldumu ??? Olmadı.Ama Büyük başkana İzmir halkı kefil oldu.Akp vekilleri listelerinizden istifa edin büyük hüsran yaşayacaksınız İzmir'de.

Yorumu oyla      30      9  
ali 11 Mayıs 2011 Çarşamba 09:38

izmir chp ye sahip çıkacaktır

Yorumu oyla      32      11  
uğur bilgili 10 Mayıs 2011 Salı 22:49

izmir birkez daha chp ye ne kadar çok değer verdiğini kanıtlamıştır.diğer akp li belediyelere niye torpil geçiyorlar kendi belediyelerini de denetlesinler.kimse aziz başkanın taşeronu bitirdiğinden bahsetmiyor.örnek alsınlar helal osun kılıçtaroğlu iyiki geldin izmire

Yorumu oyla      39      12  
Atilla Kamar 10 Mayıs 2011 Salı 22:39

İzmir den ve İzmirliden korkulmaz. Yanlış yapmamak için kendinizden korkun. Bu akşam yine yerel ege Tv,Ulusal kanallarında 4 tanesinde hükümet üyeleri vardı. CHP ve MHP yoktu, çünkü medyayı satın alamadılar. Belediye elemanı yanlış yapabilir ve bedelini öder, Fakat aynı bedel Kayseri de de ödenmeli.

Yorumu oyla      34      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: CHP milli şefini değiştirdi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Afyonkarahisar'da ...
'Koca koca adamlarsınız ayıp değil mi?'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin kasetle beslendiğini belirterek, ...
Yıldırım Aliağa'ya vaat yağdırdı
AK Parti İzmir adayı Binali Yıldırım Aliağa'da vatandaşlara, Aliağa-Menderes ...
 
'Haberlerimi holding ve Konstantin basın yayınlamıyor'
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, İzmir'in ...
Tanrıkulu Kınık'ta destek istedi
MHP İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu, Bergama ve Kınık’taki partililer ...
'Esnafın sıkıntılarını biliyorum, çözeceğiz'
Ulaştırma eski bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, ...
 
'CHP’lileri anaların vicdanına havale ediyorum'
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir İl Genel Meclisi’nin ...
Aksünger merkez seçim bürosunu açtı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger ...
Erdoğan’ın anketine göre…
Başbakan Erdoğan, Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi" programına katılarak, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva