HABERLER>POLİTİKA
10 Mayıs 2011 Salı - 17:34

Yıldırım Aliağa'ya vaat yağdırdı

AK Parti İzmir adayı Binali Yıldırım Aliağa'da vatandaşlara, Aliağa-Menderes Banliyö hattı, Toki ve liman konularında söz verdi.

Yıldırım Aliağa ya vaat yağdırdı

İZMİR - Seçim çalışmalarını Aliağa’da sürdüren Binali Yıldırım, “İzmir esnaf ve sanatkarlar sayısı bakımından 2. sırada yer alıyor. Bu İzmir’in üreten,  Türkiye’nin zenginliğine zenginlik katan bir şehir olduğunun göstergesidir” dedi. Ancak İzmir’in aynı şekilde hizmet göremediğini söyleyen Yıldırım “ İzmir’de boş siyasetle zaman kaybetmek İzmir’e büyük bir kötülüktür “ dedi.

Aliağa’nın ülkeye sürekli katkı sağlayan bir sanayi şehri olduğunu belirten Yıldırım. Aliağa için ”Sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin gözbebeği, çok önemli stratejik konumu olan bir ilçe” dedi. 15 Mayıs’ta temeli atılacak (Kuzey Ege Çandarlı) Ege Limanı’nın bölgenin konumunu daha da önemli hale getireceğini dile getirdi.

Öte yandan Aliağa-Menderes arasındaki raylı sistemin son seferinin saat 22.00’da olmasının bölgede oluşturduğu sıkıntılar nedeniyle, son seferin daha ileri saatlere alınacağının müjdesini verdi. Aliağa’nın konut ihtiyacına da değinen Binali Yıldırım, önümüzdeki dönem TOKİ’yi bölgeye daha çok konut yapması için yönlendireceklerini söyledi.

Daha sonra Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nde işçilerle buluştuğu konuşmada Yıldırım, sanayinin doğa ile bütünlük içinde gelişmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin bu bilince eriştiğini söyledi. Binali Yıldırım konuşmasında “Sizler gemilerin gelişmesi için hem model üreten, hem de Türkiye’nin refahı için çalışan, ortalıkta gözükmeyen isimsiz kahramanlarsınız. Bu işin emekçisi olarak yaptığınız işin zorluklarını biliyorum. İstanbul’da sektörü Tuzla’dan Akdeniz’e Ege’ye yaydık. Tersane sayımızı 37’den 96’ya çıkardık. Türkiye dünyada 23. Sıradan 5. Sıraya yükseldi” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aliağa’ya çok katkınız var, bunu alın terinizle yapıyorsunuz. Türkiye bir deniz ülkesidir. Barbaros Hayrettin Paşa ‘Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur’ demiştir.  Dünyanın en iyi teknolojisine sahip gemi söküm ve işleme merkezi Aliağa’da bulunuyor. Gemi söküm işinde yan sanayi ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi çalışıyor. Yakın tarihte yapılacak yeni yatırımlar ile bu bölge son derece önemli bir istihdam merkezi olacak. Bu güzel memleketi denizci bir ülke yapmak, milletimizi de denizci bir millet yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Aliağa’nın Türkiye’nin denizcilik merkezi olmaya başladığını belirten Yıldırım, 15 Mayıs’ta temeli atılacak Ege Limanı’nı hatırlattı. Limanın 3 safhada yapılacağını kaydeden Binali Yıldırım önce ana direğin yapılacağını, sonra kamu-özel sektör ortaklığıyla limanın arka plan çalışmalarının yapılacağını belirtti. Expo 2020 süresince 13 milyon konteyner kapasitesiyle Türkiye’nin en güzel limanının Aliağa’da olacağını söyledi. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıya, İlçe başkanı Kazım Ulaş,  Ak Parti 2. Bölge milletvekili adayı olan Uğur Türkan da katıldı. Kazım Ulaş, Aliağa’nın 182 sandık ve 50 bine yakın seçmeni olduğunu, 2009 seçimlerinde %35.1 oy aldıklarını, referandumda ise %37 ‘evet’ oyu aldıklarını belirtti.

Aliağalıların Katip Çelebi Üniversitesi’nden fakülte ya da meslek yüksek okulu beklediğini kaydeden Uğur Türkan, Binali Yıldırım’a dönerek bu konuda yardım edeceğinizden eminiz dedi. Aliağa-Menderes raylı sisteminin Aliağa’ya saatte bir uğradığını, saatlerin kısalmasını isteyerek desteklerini bekledi. Ak Parti İzmir miletvekili adayı Uğur Türkan “ İzmir sayın bakanımla birlikte ayağa kalkacak. İzmir, gerek limanıyla, gerek tarihiyle en iyi şehirdir, ama İzmir maalesef artık öyle değil. Ancak seçimlerden sonra İzmir eski güzel günlerine kavuşacak, bunun teminatı da sayın Binali Yıldırım’dır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MUSTAFA ÖZDEMİR 11 Mayıs 2011 Çarşamba 11:33

SAYIN YILDIRIM ADETA BİR PROJE MAKİNASI GİBİ,İZMİR'E ÇOK BÜYÜK KATKILARI OLACAK.AYRICA, İZMİR KESİNLİKLE CHP İÇİN ÇANTADA KEKLİK DEĞİL VE İZMİR CHP'NİN KALESİ FALAN DEĞİL.UZUN YILAR İZMİR'DE DYP VE ANAVATAN PARTİSİ 1. PARTİ OLDULAR.İZMİR'DE AKP'NİN BİR TÜRLÜ SEÇİM KAZANAMAMASININ NEDENİ YAPTIĞI TAKTİK HATALARI VE KENDİNİ İYİ ANLATAMAMASI.ÖZELLİKLE CHP İDEOLOJİSİNDEKİLERİN GERÇEK DIŞI BİLE OLSA YAPTIĞI PROPAGANDALARA YERİNDE,YETERLİ VE TUTARLI BİLGİLENDİRMELERLE AKP'LİLERİN CEVAP VEREMEMELERİDİR.CHP İZMİR'DE BAŞARILI BİR PARTİ OLMAMASINA RAĞMEN AKP'NİN KENDİNİ İYİ ANLATAMAMASI NEDENİYLE (ÇOK BAŞARILIYMIŞ GİBİ)SEÇİM KAZANIYOR.AMA BU SEÇİM HERŞEY DEĞİŞEBİLİR,ÇÜNKİ ÖZELLİKLE BİNALİ YILDIRIM ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYOR.

Yorumu oyla      15      7  
HASAN TUFAN 11 Mayıs 2011 Çarşamba 08:57

EVET BU ÜLKE ÇOK DEĞİŞTİ.STRATEJİK DEĞERİ OLAN PETKİM, TELEKOM, ETİ MADENLERİ BENZER TÜM ÜLKENİN DEĞERLERİ YERLİYDİ, ŞİMDİ YABANCI ŞİRKETLERİN ELİNDE. ÜLKENİN HİÇBİR KENTİNDE BELEDİYENİN BİTİRDİĞİ METRO YOKTUR,SADECE İZMİR VE NURETTİN SÖZEN TARAFINDAN YAPILAN İSTANBUL METROSUDUR. YERLİ KAYNAKLARI YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKMEK NASIL HOŞUNUZA GİDİYOR. ÖNEMLİ BİR ŞEYDE YIRTIK AYAKKABIYLA SİYASETE GİREN BAŞBAKAN NASIL OLURDA EN ZENGİN BAŞBAKANLAR ARASINDA GÖSTERİLİR.SAKIN BÜYÜK İHALELERDEN (TÜPRAŞ GİBİ PAY ALDIĞI SÖYLENİYOR)ZENGİN OLMUŞ OLMASIN.

Yorumu oyla      16      10  
11 Mayıs 2011 Çarşamba 08:51

Sayın Binali Bakan Size ulaşmak bu günden zor, yeniden seçildiğinizde zaten hayal. Biliyor musunuz aç ölenler yollarda yürümez göklerde uçar...

Yorumu oyla      15      10  
göçmen 11 Mayıs 2011 Çarşamba 02:29

sayın hüseyin ahmetoğlu allah senin çarşına pazar verin kardeşim. 1-izmirde akparti ne yaptı onu yaz buraya... 2- oy vermezsem belediye chp li ise bana devletin vermesi gereken hizmetleri vermeyen hükümete inadına inadına diye oyu mundar edeyim. 3- gazete al ak parti haberi yerine reel ekonmi haberi oku bu bütçe açığını bu ısınan ekonomiyi konak meydanına akparti akvaryum yapacaktıya orayamı koysakta soğutsak diye düşün buraya mutlaka mantıklı bir cevap yaz.

Yorumu oyla      15      9  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 10 Mayıs 2011 Salı 21:20

KEMAL BEY KULAK VAR DUYMAZ ,GÖZ VAR GÖRMEZ.ANLAMAZ ANLAMAK İSTEMEZ.8 YIL ZARFINDA BU ÜLKEDE DEĞİŞİMİ FARKETMEDİYSEN SEN UZAYDA YAŞIYORSUN DEMEKTİR.HİÇ Mİ HASTANEYE GİTMADİN ,HİÇ Mİ OKULA GİTMEDİN,HİÇ Mİ ADLİYE SARAYINA GİTMEDİN,HİÇ Mİ HAVAALANINDAN GEÇMEDİN,HİÇ Mİ ÇEVRE YOLLARINDA GEÇMEDİN,HİÇ Mİ LİMANDA GEÇMEDİN,HİÇ Mİ ALİAĞA MENDERES TRENİNE BİNMEDİN.ANALŞILDI SEN TIKA BASA BELEDİYENİN ESKİ OTOBÜSÜNE İTİŞ KAKIŞ RAHATSIN SEN YOLLARIN DARLIĞINDAN SIKIŞIKLIĞINDAN RAHATSIZI OLAMADIN,SEN YOLLARIN GENİŞ KALDIRIMILARIN İSTİLASINDAN MEMNUNUSUN,SEN 15 DAKİKALIK YOILDA DUR KALK TRAFİK YOĞUNLUĞUNDAN 1 SAATE ZOR EVE VARNADAN MEMNUNUSUN,AŞAĞIDAKI ÖZÜRLÜ VATANDAŞIN ŞIKAYETİNDEN DE BİR HABERSİN SEN KURULMUŞ BİR PAPAĞANSIN OLMAZZÜKLERDENSİN ARTIK UYAN İZMİRLİ UYAN İNADINA GÜNAY İNADINA AK PARTİ

Yorumu oyla      18      11  
MÜLKÜ AŞIRT 10 Mayıs 2011 Salı 18:52

ARKADAŞLAR BENDE 26 AĞUSTOS MALLESİNDE LEVET FERAHLI GÜLTEPEDE BÜYÜP YILLARCA BÜHÜK ŞEHİRDE ÇALIŞTIM ENGELİLER İÇİN BİRÇOK YENİ HAKLARINI ALINMASINDA İYLEŞTİRİLMESİNDE GÖREV ALDIM GEÇEN YIL 2010 YILINI ENGELİ YILI İLANEDEN CHP SAYIN KOCAOĞLU YILLARDIR HAKIMIZ OLAN CHP LİYÖNETİCİLERDE ÖNCE VERİLEN SINISIZ KENT KARTIMIZI VE REFAKAÇÇI HAKIMIZI YÜZDE KIR YETMİŞ ARASI İPTAL ETTİLER BUGÜN İKDİDAR PARTİSİNİN İKİ BAŞARILI BAKANI İZMİRDEN ADAY GÖSTERİLMİŞ VE İZMİRİMİZİ BU VESİLEYLEDE OLSA ÇOK YAKINEN TANIMIŞ OLAN BU İKİ BAKAN BENCE PARLEMONTADA GÖREVE BAŞLADIKLARINDA ARTIK ÖNCE İZMİRLİ OLARAK DÜŞÜNECEKLER ÇÜNKÜ İNANIYORUM İZMİRİN HAVASIN SOLUYAN SUYUNU İÇEN BİR AYDAN FAZLA İZMİRDE KALAN BİRDAHA İZMİRİMİZİN ÇEKİM GÜCÜNDEN AYRILAMAZ BU SEBEPLE DAHİ ERTURUL GÜNAY BAKAIMIN İZMİRE BEŞM,LYON TURİS GELMESİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ DEMESİ YÜZBİN İZMİRLİGENCİMİZE İŞ KAPISINI AÇMASI BİNALİ BAKANIMIN BAYRAKLIYA BİN ALTIYÜZ YATAKLI HASTANNİN YAPILASINI PUROĞRAMINA ALMASI İŞTANBUL İZMİR OTABANININ BAŞLAMASI KARABURUN DÜLEYOLUNUN BAŞLAMASI SENEYE BİTECEK VE YÜZÜN ÜZERİNDE PUREJENİN PUROGRAMA ALINMASI SADECE İKİ BAKANIMIZIN İZMİRDEN ADAY OLMASIYLA BAŞLAMIŞTIR ADAY OLMASAYDILAR BENCE BU PUREJELER OLSADA ÇOK GECİKMELİ OLURDU ÇÜNKÜ YERLERİNE BERLEMENTODA BAKANLIK YAPMAMIŞ ADAYLAR BAKANLARIMIZIN VERDİĞİ SÖZÜ VERSEDE YERİNE GETİREMEZDİ İKİ BAKANIMIZDA İCRACI BAKAN DİREK PUREJELER İZMİRE İZMİRLİYE HİZMETE GEÇİRİLİYOR PUROĞRAMA ALININIYOR BUNLARIN HESİ OLDUGUNDA ÜÇDÖRT SENE İÇİNDE İZMİRİMİZDE BEŞYÜZBİN KİŞİYE İŞ AŞ GELECEK KAPISI DEMEK İNSAN SİYASET OLARAK NÜŞÜNCE OLARAK HER SİYASİ PARTİYİ TUTABİLİR ANCAK İKİ BAKAN İZMİRİN GELECEGİNİ CEHRESİNİ DEYİŞTİRİYORLAR PUROĞRAMLARINA ALDIKLARI YATIRIMLARLA BİZ İZMİRLİLER OY VERSEKTE BUNLARI DÖRT YILDA YAPACAKLAR MÜLKÜ AŞIRT OLARAK AYNI VAROŞLARIN İNSANI OLARAK BUNLARI OLUŞUNU İZMİRİMİZİN DÖRTYILDA DEĞİŞMESİNİ HEPBİRLİKTE GÖRECEGİZ İZMİRİMİ SEVİYORUM İŞALLAH HER HAYIR İZMİRİM İÇİN OLSUN DİYORUM

Yorumu oyla      18      9  
kemal 10 Mayıs 2011 Salı 18:09

herzaman olduğu gibi LAF VAR İCRAAT YOK... PETKİMİ NASIL?KİME?NASIL SATTINIZ BİRAZDA ONDAN BAHSEDİN bakan bey.. binali beyi konakta bıraksalar gültepeyi bulamaz.. ondan sonra oy iste.. görürsem söylerim amcama...

Yorumu oyla      19      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Haberlerimi holding ve Konstantin basın yayınlamıyor'
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, İzmir'in ...
Tanrıkulu Kınık'ta destek istedi
MHP İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu, Bergama ve Kınık’taki partililer ...
'Esnafın sıkıntılarını biliyorum, çözeceğiz'
Ulaştırma eski bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, ...
 
'CHP’lileri anaların vicdanına havale ediyorum'
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir İl Genel Meclisi’nin ...
Aksünger merkez seçim bürosunu açtı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger ...
Erdoğan’ın anketine göre…
Başbakan Erdoğan, Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi" programına katılarak, ...
 
Ulema Kemalpaşa'da kadınlarla buluştu
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, İzmir’in Kemalpaşa ...
MHP’de 2. kaset iki istifa daha getirdi
Özel hayatına ilişkin görüntüleri internete düşen Teşkilattan Sorumlu ...
Müjdeci: Danıştay hukuk devleti için can vermiştir
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva