HABERLER>POLİTİKA
1 Aralık 2014 Pazartesi - 10:58

Kılıçdaroğlu İzmir’i örnek gösterdi, 4 yıl süre istedi!

CHP Genel Merkezi tarafından İzmir’de düzenlenen Ege Bölgesi İlleri Koordinasyon Toplantısı’na katılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. AKP’ye oy vermediği için kentin cezalandırıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Biz Türkiye’yi yönetiriz. Ülke nasıl yönetiliyor görmek istiyorsan İzmir’e gel” dedi. Kılıçdaroğlu, AK Parti’ye oy verenlerin kullanıldığını söylerken kendilerine 4 yıl süre verilmesini bu sürede işsizliği bitireceklerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu İzmir’i örnek gösterdi, 4 yıl süre istedi!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2 önemli zirve için haftayı İzmir’de açtı.



Sabah saatlerinde Başkent’ten kente gelen CHP Genel Başkanı ve beraberindeki heyet Adnan Menderes Havalimanı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin ve partililer tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu’na İzmir çıkarmasında Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Tekin Bingöl de eşlik etti.

ÖNCE ÖRGÜTLE BULUŞTU
Havaalanından herhangi bir açıklama yapmadan direkt olarak Kültürpark’a geçen CHP Lideri Fuar 1 No’lu Hol’de gerçekleşen Ege Bölge Toplantısı'na katıldı.



CHP Genel Merkezi tarafından “ Geleceği Birlikte Kuruyoruz” sloganı ile İzmir’de düzenlenen Ege Bölgesi İlleri Koordinasyon Toplantısı Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi.

İzmir başta olmak üzere Manisa, Aydın, Denizli, Balıkesir, Uşak ve Afyon’dan gelen partililer, genel merkez yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve delegelerin katıldığı toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kürsüye ‘Başbakan Kemal’ sloganları ile çıkan Kılıçdaroğlu, ilk olarak İzmir’in kendisi için ne anlama geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “İzmir’i sadece İzmir olarak düşünmüyoruz. İzmir, sanayi, tarım, eğitim, fuarlar kentidir. En önemlisi Cumhuriyet kenti, entelektüel kent... İzmir Ege’nin incisidir. Ben İzmir’i İzmirlilere değil Türkiye’ye anlatmak istiyorum. İzmir’i Türkiye bilmelidir. Bağrında 8 bin yıllık tarihi besliyor. O kültürü de yaşatmaya devam ediyor. Kültürün zenginliğini, nasıl yaşatıldığını görmek istiyorsanız, insan sevgisinin nasıl olduğunu görmek istiyorsanız, tarım nasıl yapılır, Kuva-i Milliye, Cumhuriyet temellerini görmek istiyorsanız ilk kurşunun atıldığı yere geleceksiniz. Efelerin harman olduğu yere geleceksiniz. Kadın erkek eşitliği neymiş, bir toplumda kadına nasıl değer verilir, kadın nasıl başarılı oluru görmek istiyorsanız yine geleceksiniz. İzmir sadece İzmirlilerin değil Türkiye’nin göz bebeğidir. İzmir aynı zamanda Atatürk’ü seven ve Atatürk’ün sevdiği kenttir” dedi.



SÜRE İSTEDİ
İzmir’in sorunlarının olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bunun sorumlusunun yerel yönetimler değil merkezi hükümet olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Burada da işsizlik var. Toplumun bağrında yara olarak duruyor. Siz ‘okusaydım iş bulurdum’ dersiniz ama üniversite mezunları da işsiz. Mühendis, öğretmen iş bulamıyor. Tıp fakülteleri hariç hemen hemen herkes iş bulamıyor. 12 yıldır bu ülkeyi AKP yönetiyor. İşsizliği çözemiyorsanız siz bu ülkeyi sağlıklı yönetemiyorsunuz demektir. En temel sorun işsizliktir. Ben 12 yıllık süre değil sadece 4 yıl süre istiyorum. İşsizlik sorununu çözmek için 4 yıl istiyorum. Dört yıl deneyeceksiniz. Daha sözler vereceğim topluma. Mutlu ve huzurlu bir ülke yaratacağız. Tartışmayı değil uygarca konuşmayı, eşitliği egemen kılacağız. Bizim iktidarımızda her anne çocuğunu huzur içinde okula, askere gönderecek. Ve biz yetki istiyoruz. Dört yıl deneyin. Sözler yerine gelmezse yetkiyi elimizden alırsınız. İyi olursa ‘devam edin’ diyeceksiniz. Ben bundan adımın Kemal olduğu kadar eminim. Biz bunları yapacağız.
İzmir aynı zamanda Türkiye’nin kalkınmasına ön koşulsuz destek veren bir kenttir. 2004’ten bu zamana kadar İzmir kamu yatırımlarından yüzde 5 pay alırken bu yüzde 3’e düştü. İzmir 32 milyar TL vergi verirken sadece 700 milyon TL yatırım alıyor. İzmir’e üvey evlat muamelesi yapılıyor. İzmirli ülkesini seviyor. Bu iktidar İzmir’i yatırım yapmasa dahi belediye başkanımız burada o zaten hükümetten daha fazla yatırımı yapıyor. Bunlar seçim döneminde geldiler. 35 projeyi vaat ettiler. Projelerin tamamı ölü yatırım olarak duruyor. Bazıları proje bile değil. Konak Tüneli hayalet tünel gibi duruyor. Oradaki insanlar mağdur durumda. Halkın ‘sözleri neden yerine getirmedin’ diye sorma hakkı var. Ben İzmirlilere sesleniyorum AKP sizi cezalandırıyor. Çükü CHP’ye oy veriyorsun diye. İzmir ‘Atatürk’ten yana, Türkiye çıkarlarından yana oy kullanacağım’ diyor. Türkiye bütün engellemelere rağmen Dünya’daki metropoller içinde önemli yere sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesi 4. Sırada. Kredi notu Türkiye’nin notundan 9 puan daha iyi. Dünya Bankası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kefaletsiz, teminat mektupsuz kredi açmıştır. Gelir gider durumuna bakıyor ‘senden teminat almaya gerek yok’ diyor. Bir kara propaganda yapıyorlar. CHP iktidara gelirse ülkeye yönetemez, faiz artar, vatandaş borcu ödeyemez diyorlar. Türkiye’yi biz bunlardan daha iyi yönetiriz. Türkiye’nin sorunlarını biliyoruz. Her kuruşun hesabını bu millete vermeyi biliriz. Türkiye nasıl yönetilirmiş görmek istiyorsan İzmir’e, Aydın’a gelip bakacaksın” diye konuştu.

METROLARI KARŞILAŞTIRDI!
Konuşmasında metro yapım çalışmalarını karşılaştıran Kılıçdaroğlu, “Ankara ve İstanbul havlu attı. Beceremediler. Kilometresini Ankara 100, İstanbul 145 milyon, İzmir ise 60 milyon TL’ye yapıyor. Yer altında yapıyorsunuz. Aynı teknoloji kullanıyorsunuz. Beceremediler, yapamadılar. Hükümet devraldı. İzmir onların üçte bir fiyatına yaptı. İzmir budur. CHP’li belediyeler budur. Bir belediye böyle yönetilir. Tekirdağ, Muğla, İzmir ve Aydın nasıl yönetiliyorsa Türkiye’yi de aynı şekilde yönetiriz. Topluma ‘çalıyor ama iş de yapıyor’ mesajı veriyorlar. Sakın ola bu kültüre sahip olmayın. Bizim inancımıza, insana duyduğumuz saygıya bu mantık aykırıdır. Bizim kültürümüzde çalmayacaksın ve iş yapacaksın. Asıl önemli olan budur. Müslümansan bunu yapacaksın. İşi ehline vereceksin. Biz işi ehline veriyoruz. Kara propaganda olarak ‘CHP iktidara gelirse sosyal yardımlar kesilir’ diyorlar. Akıl var mantık var. Niye keselim. Kimse buna inanmasın. Tam tersine sosyal yardımları iki katına çıkartacağız. Bütün yurttaşlarım bunu bilsinler. Bize ‘bunu yapacaksınız da parayı nereden bulacaksınız’ diyorlardı. Şimdi onları sormuyorlar. 17 Aralık ve 25 Aralık’ta gördüler. Bizim çocuklarımızın yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Bizim bakanlarımıza çikolata kutuları içinde para gitmeyecek” dedi.


 
Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Ethen Mahçupyan’ın ""AK Parti tabanının AK Parti içinde yolsuzluklara bulaşmış insanlar olduğuna inandığını, yolsuzlukların tamamen palavra olmadığını, ancak hükümetin tehdidin büyüklüğü karşısında hukuk dışına çıkmak zorunda kaldı" sözlerine de vurgu yaptı.

AK Parti’ye oy veren seçmene seslenen Kılıçdaroğlu, “Senin inancına söyleyecek hiçbir şeyim yok. Bana şunu öğrettiler. Müslümanlıkta en büyük günah kul hakkı yemektir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektir dediler. Bana öğretilen Müslümanlık buysa senin öğrendiğin Müslümanlık nedir? AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Harama neden ortak oluyorsun, devletin hazinesine el uzatanlara neden destek oluyorsun. Benim anladığım Müslümanlıkla senin anladığın Müslümanlık arasında böyle fark olamaz. Sen oy verirsin bir şey yok ama herkesin sorumluluğu var. Senin inancını sömürdüler, inancını siyasete malzeme ettiler. Dört bakan istifa ettiler. Gerçek ortaya çıktı. Neymiş ‘400 bin TL para çikolata kutusuna sığmaz’ diyor. Tabi senin çikolata kutuna sığmaz. Açıkça söylüyor 500 bin TL para istiyor. Mahkeme kararı ile tespit ediliyor. Neymiş en temiz adammış. Sizin en temiziniz buysa kirlinin boyunu zaten biz biliyoruz. Şimdi mahkeme kararı çıkarttılar. Komisyonda karar yok. Mahkemeye başkan yazı yazmış. Gizlilik kararı alın bunlar yayınlanmasın. O komisyon başkanı ve yargının görevi sorgu yapmaktır. Sizin göreviniz hırsızların hamiliğini yapmak değildir. O zaman öyle yapacaksan o koltuktan ayrıl, temiz ve düzgün adam gelsin. Sanıyorlar ki bu işin üstünü örteceğiz. Bu işin üstü örtülmez. Sadece biz değil bütün dünya bunu biliyor.  Bütün çağdaş ülkelerde Türkiye ile ilgili tedirginlik var. Hükümetin devleti soyduğuna tanık oluyoruz. Birisi de ‘Ben masumum’ diyor. Erdoğan Bayraktar. Masumsan çıkıp ‘Ben talimat aldım, asıl istifa etmesi gereken Başbakan’ demedin mi? Biraz erkek gibi, nitelikli dur. Yapmadıysan söyle. Sana talimatlar ne için verildi? Dönemin Başbakanı ‘kupon araziler benim bilgim dışında satılmayacak’ diyor. Sen nasıl adamsın? Malı götürmek için yapılana aracılık etmiyor musun? Sen de en az onun kadar suçlusun. Diğer ikisini zaten söylemiyorum. Birisi saatçi. Diğeri de belli. Hırsızın önüne yatan İçişleri Bakanı olur mu? Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Türkiye’nin yeniden egemen kılınması lazım… Biz temiz siyaset yasasını, siyasette ahlak yasasını çıkartacağız. Artık bu millet hırsız siyasetçiden bıktı. Yeter diyorsanız hedefiniz, yeriniz bellidir. O da CHP’dir. Biz dünyaya rezil olduk. İnsanlar seni oraya ülkeyi yönet diye getirdi, soy diye değil. Ülkeyi soymakla yükümlü bir siyaset anlayışı olabilir mi? İstediğin yerden istediği kararı çıkart. Hiçbir CHP’li buna uymayacaktır. Sizin hırsızlıklarınızı teşhir etmek bizim boynumuzun borcudur" dedi.



KİMİN PARASIYLA YAPIYORLAR!
'Ak Saray' eleştirilerine İzmir'de de devam eden Kılıçdaroğlu, "Ne yapıyorlar kendilerine saray yapıyorlar. Bunları kimin parası ile yapıyorsunuz? Bunu Ermenek’te lastik ayakkabısı yırtık Recep Amca’nın parası ile yapıyorlar. O ayakkabıyı alırken de vergisini verdi. Bin odalı bir saray olur mu? Kendinize bu kadar imkan tanıyın diye Cumhuriyet kurulmadı. Ya elinize gözünüze dursun. Yetmiyor mu? Onların çocukları işsiz, aşsız değil. Çıkıp ‘biz yırtık ayakkabı ile siyasete girdik’ dediler. Ne ayakkabısı. Siz fakirlerin, yoksulun hakkını yediniz. Biz onlardan daha iyi yönetiriz. Biz hırsızlık yapmayı bilmiyoruz. Yolsuzluk yapmayı da bilmiyoruz. Kul hakkını da yiyemeyiz. Biz bunları öğrenemedik. Eğer devleti yönetmek buysa biz kusura bakmasınlar yapamayız. Devleti yönetmek kuruşun hakkını vermekse o zaten bizim namus borcumuzdur.  Bayrağımızı seviyoruz, temiz siyaseti, güzel siyaseti getirmek istiyoruz. Herkesin işi, aşı olsun. Yoksulluk denen bela olmasın. Sorun topladığın parayı nereye harcadığındır. Biz parayı bu ülkenin insanları için harcayacağız. Bizim için yandaş yok vatandaş var” diye konuştu.

'SALDIRILAR BOŞA ÇIKACAK'
Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yaptığı konuşmada bölge toplantıları hakkında bilgi verdi. Bingöl, parti içinden ve dışından kendilerine yapılan saldırıların boşa çıkartılacağını söyledi.



NOTLAR…
- Kılıçdaroğlu şehir merkezine geldikten sonra toplantı salonuna hemen gelmedi. Bir süre bekleyen Kılıçdaroğlu sonra salona geldi.



- Kılıçdaroğlu’nun salona gelmesine kısa zaman kala alanda toplanan engelliler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tepki gösterdi. Belediyenin kira borçları ödenmediği gerekçesiyle tahliye kararı verdiği İzmir Sakatlar Derneği yöneticileri, “Bizim sorunumuz hükümetle değil belediye iledir. Çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, başka kapıdan alana girdi. İzmir Milletvekili Mustafa Balbay engellileri selamladı.

- Kılıçdaroğlu salona gelmeden önce alana gelen partililer emniyet yetkilileri tarafından salondan çıkartıldı. Bomba araması yapılan salona partililer X-Ray cihazından geçirilerek alındı.

-Toplantının basına açık bölümünden sonra basına kapalı kısmına geçildi. 

EGE’NİN PATRONLAR KULÜBÜYLE BULUŞACAK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bölge Toplantısı’nın ardından, ESİAD üyeleriyle bir araya gelecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 2 Aralık 2014 Salı 09:22

Kılıçdaroğlu İzmir'de 29 Hazirandan beri uygulanan aktarma rezaletinden ötürü sürünen milyonlarca İzmirliden haberi varmı acaba? Duraklarda konuşulan tek konu bu aktarma rezaletinden ötürü Aziz'e saydırıyorlar durmadan. CHP bindiği dalı kesmeye devam ediyor. Ulaşım gibi sosyal bir işten kar etmek gibi bir anlayış İzmir gibi geri kalmış şehirlerde olur.

Yorumu oyla      12      6  
silo 1 Aralık 2014 Pazartesi 20:55

izmir % 100 akp boş izmir de

Yorumu oyla      12      7  
Belediyeci 1 Aralık 2014 Pazartesi 15:56

Önemli olan oyların istikrarlı olarak büyümesidir. Genel Başkanımızla bu süreç başarıyla devam etmektedir.

Yorumu oyla      13      7  
ibrahim 1 Aralık 2014 Pazartesi 15:15

demekki İzmir'in durumundan,geldiği seviyeden,ticari hayatından,sosyal hayatından,trafiğinden,ulaşımından vs çok memnun olacakki bu örneği vermiş.Hatta örnekte sayılmaz direkt 80 il için ulaşılması gereken hedef diye lanse etmiş.İzmir'li olarak kendime acırdım,şimdi CHP'ye daha çok acır oldum.

Yorumu oyla      18      10  
acıklı 1 Aralık 2014 Pazartesi 14:14

kılıçdaroğlu örnek olarak izmiri gösterdiyse, ve ülkeyide izmir gibi yöneteceğiz diyorsa yandık demektir. Örnek olarak eskişehiri verse anlardım ama izmir :((

Yorumu oyla      23      11  
Adil 1 Aralık 2014 Pazartesi 13:55

Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak lazım.İktidar olmak için teşkilatlarınızı koordine ve teşvik etmeniz gerekiyor.Özellikle Anadolu'daki kentlerde CHP teşkilatları çok zayıf ve pasifize olmuş durumda.Şu anda hemen tüm il başkanları milletvekili olabilmek için genel merkezde torpil arayışında.Bu tablo ile iktidara yürümek çok zor.Hemen hemen imkansız...

Yorumu oyla      20      6  
halk 1 Aralık 2014 Pazartesi 13:54

Elbirliğiyle İzmiri ve partiyi mahfettiniz artık birbirinizle övünün, yağ çekin ama halk bunu biliyor.

Yorumu oyla      34      9  
Lombak 1 Aralık 2014 Pazartesi 13:32

Aaa konsensüste %28.1 çıkmış. Kesin iktidara!

Yorumu oyla      20      8  
Sosyal demokrasi 1 Aralık 2014 Pazartesi 12:44

Chp genel bşk nın ,başarılı belediyeciliği Belediye blanço,gelir tablosu ve mizan yani karlılıkla anlatmasını anlayamıyorum.

Yorumu oyla      36      8  
FOÇA 1 Aralık 2014 Pazartesi 12:16

Sayın belediyeci arkadaş,senin amacın iktidar değil yani.% 27 iktidar olmaz.

Yorumu oyla      39      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Urla Seyfettin Şen'e emanet
CHP Urla İlçe Başkanlığı’nda yaşanan istifaların ardından, CHP Genel Merkezi ...
Tarhan’dan CHP’ye ‘MİT’ eleştirisi
Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "Ülkemizin geleceği ...
Davutoğlu: Yayın yasağını biz talep etmedik!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 eski bakana Meclis soruşturmasıyla ilgili ...
 
Yıldırım'dan 'fıtrat' savunma: 'Lafla olmaz' dedi ve...
Özel Danışman ve İzmir Milletvekili Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
Demirtaş iddialı: IŞİD Türkiye’den saldırdı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD’in Türkiye topraklarını ...
Çarpıcı ‘Ak Saray’ anketi: Halk ne diyor?
Metropoll'ün yaptığı araştırmaya göre, AK Parti’ye oy veren seçmenin de ...
 
‘Baraj’ kapakları açıldı: 2015’te uygulanır mı?
AYM’nin yüzde 10 seçim barajıyla ilgili kararını üç hafta içinde vereceğini ...
Türker: Türkiye 4 yıl içinde bölünebilir
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, DSP İzmir İl Başkanlığı'nın ...
Balbay: Seçimlerden sonra zeybek oynayacağım
CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Balbay Ödemiş'te partililerle bir araya ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva