HABERLER>POLİTİKA
1 Aralık 2014 Pazartesi - 10:12

Yıldırım'dan 'fıtrat' savunma: 'Lafla olmaz' dedi ve...

Özel Danışman ve İzmir Milletvekili Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok tartışılan sözlerini savundu. Yıldırım, "Kadın erkek eşitliğini savunmak lafla olmaz. Eğer sen bu ülkenin Ulaştırma Bakanlığından daha fazlasını bir kadın bakanımıza teslim ediyorsan, al sana kadına verilen güven ve önem" dedi.

Yıldırım dan  fıtrat  savunma:  Lafla olmaz  dedi ve...

İZMİR - Beşinci Olağan Kongre sürecinin devam ettiği AK Parti'de ilçe kongreleri Ödemiş ve Beydağ ile devam etti.

Ödemiş AK Parti İlçe Kongresine Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın yanı sıra şehit annesi olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Oya Eronat'ta katıldı. Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Diyarbakır Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Oya Eronat, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İl Yöneticilerinin katıldığı kongreler coşku içerisinde gerçekleşti. Kongreden birlik ve beraberlik mesajları çıkarken AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım konuşmasında çözüm sürecine dikkat çekti.



"KENDİMİ ÖZ EVİMDE HİSSEDİYORUM"
Ödemiş İlçe Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Ödemiş eski ilçe başkanı Ali Hadim'in duygu yüklü bir konuşma gerçekleştirdiğini dile getirerek, "Bizde aynı yolun yolcusuyuz. Bu uzun yolları yolculuk kolay olsun diye duble yollara çevirdik. Yola devam. Menderes Havzasının efelerin şehri buralar bu milletin bağımsızlık mücadelesinin tarihinin yazıldığı yerlerdir. Menderes Havzası birliğin beraberliğin kardeşliğin timsalidir. 2011 seçimleri öncesi partim genel başkanım, başbakanım beni İzmir'e gönderdi. Buraya gelip sizleri görünce tanışınca kendimi öz evimde hissettim. İzmir benim için çok özel bir şehir" dedi.

"650 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK"
Böyle kongrelerin başka partilerde olmadığını belirten Yıldırım, "Bizde sen ben kavgası olmaz. Bu anlayışla bugünlere geldik. Bu ülkeye 10 yılda yaptığımız yatırım 650 katrilyon. Sadece ulaştırmaya yaptığımız yatırım 300 katrilyon. Helalı hoş olsun. Bu güzel insanların daha güzel hizmetler alması için 650 katrilyonluk harcama yaptık. Bu ülkeye bir çivi çakmayanlardan hesap soralım” diye konuştu.



"EŞİTLİK LAFLA SAVUNULMAZ"
AK Partinin millete hizmet partisi olduğunu vurgulayan Yıldırım şunları söyledi: "AK Parti ağabeylere, yabancılara hizmet edenlerin partisi değildir. Kadın erkek eşitliği üzerine fırtınalar koparıyorlar. Onlarda Cumhurbaşkanımızın ne dediğini çok iyi biliyorlar. Kadın erkek eşitliğini savunmak lafla olmaz. Eğer sen bu ülkenin Ulaştırma Bakanlığından daha fazlasını bir kadın bakanımıza teslim ediyorsan, al sana kadına verilen güven ve önem. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizim boş laflara karnımız tok. Biz bugüne kadar hizmet ederek, milletimizin derdini çözerek geldik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedik. Onun için yolları böldük milleti birleştirdik.”

“SORUMSUZ DAVRANMAK EFELERİN KİTABINDA YAZMAZ”
Ülkedeki terörü yaşamış bir anne olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın acısını paylaştıklarını belirten Yıldırım şöyle devam etti: “Sayın Eronat sadece bir milletvekili değil, bir anne. 34 yıldır süren bu anlamsız kavga 40 bin insanımızı aramızdan aldı. Birlik beraberlik ve kardeşliğimiz çok önemli. Çözüm sürecini bahane ederek ülkede kargaşa çıkartmak, bu yolda sorumsuz davranmak efelerin kitabında yazmaz. Her şeye razı oluruz ama vazgeçmeyeceğimiz 780 bin km kare vatan toprağıdır bu toprakta tek vatan olacağız, bir olacağız ve şehitlerimizin kanıyla oluşmuş ay yıldızlı bayrağımızdan başka bir şeyi takmayacağız. Çözüm Süreci, tarih süreci, çözülme süreci değildir. Eski alışkanlıkları kurnazlıkla devam ettirme hastalığında olanlar yollarının yol olmadığını çok iyi bilsin. Burada birlik olacaksa herkesin aynı sorumluluğu taşıması gerek.”
 
“KİMSEYE SIRTIMIZI DÖNMEDİK"
Bugün Suriye'den anlamsız bir savaş yüzünden ülkelerini terk eden 2 milyon vatandaşın bizim ülkemizde olduğunu kaydeden Yıldırım, "Biz yardıma ihtiyacı olan kimseye sırtımızı dönmedik. Biz gittiği toprakları oradaki insanlara emanet eden nesilden geliyoruz. Bütün o silahlardan çıkan mermileri kendi insanın tepesine yağdırdı. Onun için demokrasinin kıymetini bilmemiz lazım. Demokrasi demek insan hak ve hukukunu ilelebet saklanması demektir. Demokrasi demek vesayetçilerin tepesine balyoz gibi inmek demektir" diye konuştu.



DELİCAN: "ÜLKENİN MAKUS KADERİ DEĞİŞTİ"
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Türkiye Cumhuriyetinin küllerinden doğan çok büyük bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyetinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çok büyük reformlar yapıldı. Ancak sonrasında vesayet rejimleri le boğuştuk. Belki yaşadığımız günlerde hayat koşuşturmayla geçiyor. Ancak tarih ileride burada oturan insanları altın harflerle yazacak. Bizler ülkenin makus kaderini öncelikli olarak inancımızla ortadan kaldırdık. AK Parti ahlaklı ve erdemli insanların hareketidir. Allah temiz kalpli insanlara her zaman iyilik ve huzur verir. Bizler büyük bir ihanet yaşadık ancak artık biliyoruz ki cemaat denen o paralel yapı en büyük hançeri kendi içerisinde buldu. Eski Başbakanımızı akla gelmeyecek iftiralarla 17 - 25 Aralık sürecini başlattılar. Sayın o dönem ki Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımızı kurda kuzuya yedirmedik. Bugünlere geldiysek bu AK Partinin erdemli insanlarının sayesindedir. Biz birlik beraberlik ve kardeşliğimizde ödün vermemeliyiz. Siyasetle uğraşanlara sesleniyorum ben ilçe başkanı ilçe yöneticisi olamadık diye üzülmeyin. Bu partinin bir üyesi bile olmak şereftir. Biz hiçbir zaman küsmedik, delege bile olamadığımız dönemler geldi. Ama hep çalıştık bugün bu günlere bu sayede geldik. Bizim ülkemizde bu zamana kadar birçok topluluk birlikte yaşadı. Malazgirt'i Türk, Kürt hep birlikte fethettik. Çanakkale cephelerinde hep kardeşçe omuz omuza verdik. 30 yıldır aramıza nifak sokmak isteyenler kardeş kanı akıttılar. Kimse bu kanı durdurmak için adım atmadı aksine bundan beslendiler. Bizim büyük liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ben bu sorunu çözeceğim dedi. Biz ilk defa kendi içimizde bir kardeşlik projesi başlattık. Bu proje bizim kardeşlik için en büyük adımımızdır. Herkes biz teröre karşıyız diyor. Peki neden Türkiye'ye 30 yıl kan kusturdular. Türkiye'nin güçlü bir ülke olması bu coğrafyada birçok insanı rahtsız ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Yeni Türkiye'nin yolunu açmıştır. 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaştığımızda 3 kat daha zengin olacağız. Kapı kapı dolaşarak partimizi anlatmamız gerek. Kapı kapı dolaşarak, Türkiye'nin geleceği için AK Parti'yi anlatın. Bu ışığı parlattığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

"SABIR GÖSTERECEĞİZ"
AK Parti Diyarbakır Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Oya Eronat, üniversiteyi bitirene kadar hiç uçağa binmediğini söyleyerek, "Bundan 12 yıl önce Iğdır'a, Şırnak Cizre'ye bir devlet adamı havalananı yapacağım dese karikatürü yapılırdı. Ben eskiden Japon belgeselleri izlerken hızlı trenleri görürdüm. Bunlar hep hayaldi bizler için. Bu hayalleri gerçekleştirdiği için Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Biz Diyarbakır'da kırtasiye kırtasiye 1 ay gezerdik. Bir gün bir baktım oğlum eve kitapla gelmiş. Benim alacak gücüm varken çok sevindim birde alacak gücü olmayanları düşünün. Benim hayatımla çözüm süreci çok iç içe geçmiş durumda. Ben sade bir vatandaş olarak çalışırken evladımı Pkk'ya kurban verdim ve şehit annesi oldum. Victor Hugo'nuın bir sözü vardır 'Evlat kaybeden anneler her sabah o acıyla uyanırlar' sonra hem kendimin hemde evladını kaybetmiş annelerin sesi olmak için siyaset girdim. Ben ilk siyasete girdiğimde çaldığım kapıların arkasında evladını kaybetmiş annelerin olduğunu gördüm. Anneliğin ideolojisi, rengi olmuyor. Çok daha vahim olaylarla da karşılaştım evlatlarından hiç haber alamayan annelerle. Acaba ben konuşursam çocuğuma bir şey yaparlar mı diye düşünüyorlardı. Güneydoğu'dan göç etmiş aileleri bu bölgede dinledik. Eskiden derin devlet neymiş, devlet neden cinayet işlesin derdim. Terör örgütünü büyütmek için dış güçlerin neler yaptığına şahit oldum. Ben oğlumu kaybettiğim gece diğer çocuklar sessiz sedasız toprağa verildi. Şimdi 3 Ocak'ta şehit anneleri çadırlarını kurdu ve çocuklarını andı. Bugün bir baba havalimanında Selahattin Demirtaş'a benim oğlumun hesabını vereceksin diyorsa. Biz bu süreçte başarılı olmuşuz demektir. Bizler etle tırnak olmasaydık 34 yıldır bu bölgede kan aktı yine de bölünmedik. Barış zordur, çözüm zordur ama sabır göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

ULEMA: "ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"
AK Parti İzmir Milletvekilleri adına konuşan, Nesrin Ulema Ödemiş'in her zaman ki coşku içerisinde bir karşılama gerçekleştirdiğini belirterek, "Ödemiş'le 2009 yılında geri almak üzere bıraktığımız bir hesabımız vardı. Değerli Başkanımız Mahmut Badem bu hesabı kapattı. Kendisinin belediye başkanı olmasında emeği geçen tüm teşkilat başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. 5. Olağan Kongrelerimizde Yeni Türkiye, Yeni Güç Hedef 2023 dedik. Hepimiz 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Yeni Türkiye'nin kapısını aralayan dönemi başlattık. Bu millet 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerken birde 2015 seçimlerinde yeni anayasayı oluşturmanın yolunu açacak olan 330 milletvekili hedefine ulaşmamızı istiyorlar. Bunun için çok çalışacağız. Ben AK Partinin yetiştirdiği kadın siyasetçi olarak. Kadın ve erkek yaradılış gereği eşit değildir ancak biz kadın ve erkeği eş değer yapmak için çok büyük icraatlar yaptık. Bugün eğer AK Partinin kadına verdiği değer olmasaydı bizler bugün bu kürsüde konuşuyor olamazdık. Türkiye'de 17 milyon anneye 3 milyar TL eğitim desteği verdik. Kadın bu ülkenin üretiminde var olmak zorundadır dedik. Kadın istihdamını arttırmak için bir takım girişimlerde bulunduk. Kadın çalışsın diye sigorta primlerini biz ödedik. Bunlar AK Parti iktidarı ve onun lideri çıkarttı. Şimdi başörtülü kızlarımıza çalışma hakkı vermeyenler, bugün çıkmış fıtraten eşit değildir diyenleri eleştiriyorlar. Buradan bütün kadınlara sesleniyorum, bizi yetiştiren AK Parti biz gururluyuz. İnşallah kadın ve erkeğin nasıl eşit olduğunu bu ülkeye bizler göstereceğiz" dedi.

Kongreler sonucunda Beydağ Eski İlçe Başkanı Hasan Sezer yerini AK Parti İzmir Teşkilatının en genç Başkanı Ogün Asil Aydoğdu'ya, AK Parti Ödemiş Eski ilçe başkanı Ali Hadim ise ilçe başkanlığını Halil Demir devraldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 2 Aralık 2014 Salı 00:10

ercan isimli arkadaşım, bu karşıt görüşün huyu böyledir işte söyleyecek söz bulamadıkları haksız oldukları için ya yazdığımız düşünceyi bile çürütemeden boş eleştiri yorumu yaparlar ya da yazdığın o kadar su götürmez bir gerçektir ki onlar da bunun farkında olduğundan sadece olumsuz oy verip senin haklılığını sükutlarıyla onaylarlar ama bu onayın farkında bile olmazlar.

Yorumu oyla      16      6  
bülent ışık 1 Aralık 2014 Pazartesi 22:03

2011 yılı marketlerde kuru çayın kilosu 10 lira,2014 yılı marketlerde kuru çayın kilosu 20 lira.2011 ile 2014 arası toplam enflasyon yüzde 30.

Yorumu oyla      21      7  
ercan 1 Aralık 2014 Pazartesi 14:02

Aşagıdaki yorumuma olumsuz işaret koyanlardan en azından karşı bir yorum beklerdim.Bir cevapları yok ama dogrular canlarını sıkmış anlaşılan.

Yorumu oyla      22      9  
TC misafir 1 Aralık 2014 Pazartesi 12:52

Modan geçti be kardeşim zaten yaptığın işler de dökülüyor Karayolları 2013 yılında sadece asfalt bakımına 1 milyar 326 milyon lira para harcamış sen hala lak lak ediyorsun. Seni hep Pamukovada ölümüne neden olduğun 41 kişilik kazayla hatırlayacağız.

Yorumu oyla      25      11  
ercan 1 Aralık 2014 Pazartesi 12:21

Hamasetle güçlü olunmuyor malesef.Bir anlatsalar da anlasak.Enerjide bagımlısın.Sıcak paraya bagımlısın.teknolojide bagımlısın.Silah sanayinde bagımlısın.Sanatta hak getiresin Spor desen yerlerde sürünüyorsun.Egitim desen kaliteszlikle dünyayla yarışyorsun..Üretim desen hak getire samanı bile dışarıdan getirtiyorsun..Bunların hiç birinde yoksun ama türkiye yine de çok güçlü bir ülke.Bu söylemlerin belki ülke içersinde bir karşılgı var ama dünyadaki görünümüz öyle degil malesef

Yorumu oyla      27      13  
Çevir kazı yanmasın 1 Aralık 2014 Pazartesi 11:21

Sayın Vekilim bizim memlekete buna "ÇEVİR KAZI YANMASIN." derler. Sahi yahu siz İzmir Milletvekili idiniz değil mi? Pardon, Unutmuşum yahu.

Yorumu oyla      28      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş iddialı: IŞİD Türkiye’den saldırdı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD’in Türkiye topraklarını ...
Çarpıcı ‘Ak Saray’ anketi: Halk ne diyor?
Metropoll'ün yaptığı araştırmaya göre, AK Parti’ye oy veren seçmenin de ...
‘Baraj’ kapakları açıldı: 2015’te uygulanır mı?
AYM’nin yüzde 10 seçim barajıyla ilgili kararını üç hafta içinde vereceğini ...
 
Türker: Türkiye 4 yıl içinde bölünebilir
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, DSP İzmir İl Başkanlığı'nın ...
Balbay: Seçimlerden sonra zeybek oynayacağım
CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Balbay Ödemiş'te partililerle bir araya ...
Erdoğan'ın 'AK Saray'ını özel komandolar koruyacak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ...
 
Demirtaş: IŞİD Türkiye üzerinden saldırıyor
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, IŞİD'in Türkiye üzerinden Kobani'ye saldırdığını ...
CHP İzmir'de kongre günü: Menderes'te önce liste sonra kota krizi
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından olağanüstü kongre kararının alındığı ...
Akdoğan'dan 'süreç' açıklaması: Tren raya oturdu
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan çözüm süreciyle ilgili atılacak adımları ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva