HABERLER>GÜNCEL
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 12:23

Kaya: Patlamaya hazır bombalarla yaşıyoruz

Makine Mühendisi Güngör Kaya, İzmir’de bulunan bazı Akaryakıt ve LPG Satış İstasyonları’nın mevzuatlara uygun olmadığını, bu istasyonların gerek ruhsat denetimlerinin yetersizliğini belirten, ‘Facia yaşanmadan mutlak önlemler alınmalı’ dedi.

Kaya: Patlamaya hazır bombalarla yaşıyoruz

İZMİR - Buca Belediyesi Meclis Üyesi ve makine mühendisi Güngör Kaya ruhsatları olmayan ve periyodik kontrolleri ile bakımları tam olarak yapılmayan LPG ve Akaryakıt İstasyonları patlamaya hazır bombadan farksız’ diyen Makine Mühendisi Güngör Kaya,  ‘Yönetmeliğe göre Akaryakıt ve LPG istasyonlarının yakıt tankı ve pompaları konut alanlarına, okul, cami, hastane, park gibi yerlere belli bir uzaklıkta olması gerekmektedir’ dedi.
 
İSTASYONLAR KONUT DIŞI ALANLARA KURULMALIDIR
Akaryakıt ve LPG istasyonların kurulabilecekleri yerlerin konut dışı kentsel çalışma alanları, sanayi alanları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi alanları, akaryakıt istasyonu alanları ve sanayi depolama alanlarının olduğunu ifade eden Kaya, ‘Maalesef bazı akaryakıt ve LPG istasyonları, yerleşim yerlerinin içerisinde hatta bazen konutlarla, hastanelerle, pazaryerleriyle bitişik halde bulunmaktadır’ dedi.
 
AKARYAKIT VE LPG İSTASYONLARI EVLERLE İÇİÇE
İzmir’de mahalle aralarında, pazaryerleri, hastane ve okul gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu yerlere yakın olarak faaliyet gösteren çok sayıda Akaryakıt ve LPG istasyonunun bulunduğuna dikkat çeken Kaya, ‘Bu İstasyonların çok sıkı denetlemesi gerekiyor. Öyle ki bu denetlemelerde mutlaka iş yeri açma ve işletme ruhsatı, dağıtım şirketine bağlı olunup olunmadığı, sevk irsaliyesi ve fatura, sağlık koruma bandı içerisinde izin verilmeyen yapılaşmanın olup olmadığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işletme belgesi olup olmadığı, ucuz mazot adı altında akaryakıt satılıp satılmadığı, LPG izin testinin olup olmadığı, tankların, pompaların, kompresörlerin, bağlantı borularının periyodik bakım ve kontrollerinin eksiz yapılıp yapılmadığı, yangına karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı mutlaka kontrol edilmelidir’ dedi.
 
BU TEDBİRLER MUTLAKA ALINMALI
Makine Mühendisi Güngör Kaya, ‘Geçmişte yaşanan acı sonuçlar ortaya çıkaran olaylardan hareketle, yeni faciaların yaşanmaması için bazı mutlak tedbirlerin alınması gereklidir’ diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
LPG Otogaz istasyonlarının ilk açılışta zorunlu standart olarak TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi’nin olmalı ve bu belgelerin vizelerinin her yıl düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Ayrıca istasyonların periyodik test ve kontrollerinin düzenli olarak yapılmalı ve günlük test ve kontrollerin mutlaka gerçekleştirilmelidir. Depolama ikmal gibi hususlarda TS 11939, TS 1445, TS14496 ve TS 1449 standartları uygulanmalıdır. Tüm bunlarla birlikte LPG Otogaz İstasyonlarının proje uygunluğu, onaylı vaziyet planı mutlaka olmalıdır. Öte yandan her istasyonun MMO‘dan sertifikalı Sorumlu Müdürü, yol geçiş izni, istasyonlarda çalışanların Eğitim Sertifikası, alet ve cihaz konum gösterir 1/1000-1/5000 ölçekli imar planı, LPG Tank Kapasite Raporu, LPG otogaz bayilik sözleşmesi, TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi, yangın ve patlamalar için itfaiye görüşü, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü görüşü, sağlık koruma bandı taraması, emisyon izni, tehlikeli maddeler zorunlu sorumluluk sigortası olması gerekmektedir. Bir diğer önemli konuda LPG dönüşümleri ruhsatlarına işlenmemiş araçlara kesinlikle LPG Otogaz ikmali yapılmaması gerekir.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAYDAR 8 Ağustos 2011 Pazartesi 18:32

BUCA MECLİS ÜYESİ OLARAK NE YAPTIN.ŞÖHRET BU TÜRLÜ BEYANATLARLA OLMAZ.KENDİNİ KANDIRIYORSUN.BİLDİĞİN VARSA O ZAMAN AÇIKLA NEREDE RUHSATSIZ YER VAR.

Yorumu oyla      13      8  
mert 8 Ağustos 2011 Pazartesi 13:12

Bu tür konulara dikkat çektiğiniz için teşekkürler sayın kaya.İnsan hayatı herşyeden önce gelir çünkü...

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'nin kaderini değiştirecek işbirliği
Çeşme sahilinin cephe düzenlemesinin yapılması ve İzmir’in en önemli turistik ...
Başbuğ: Baraj düşmeli
Yeni çıkan kitabı ‘Terör Örgütlerlinin Sonu’nda PKK’ya karşı mücadelenin ...
Çöpte faturalı dönem başlıyor
Önümüzdeki Ekim ayında yürürlüğe girecek yönetmelikle, büyükşehir ve ilçe ...
 
TSK'ya Sayıştay girdi
Sayıştay, yeni kanunun sağladığı yetkiyi kullanarak; orduevleri, askeri ...
Ödemiş'te motosiklet kazası: 1 ölü
Ödemiş’te yol kenarındaki ağaca çarpan motosikletin sürücüsü Sami Çetin ...
Kula'da yok olan aile toprağa verildi
Manisa'nın Kula ilçesinde tır ile otomobilin çarpıştığı kazada hayatını ...
 
Perşembe'ye kadar havalara dikkat!
Hava sıcaklığı yeni haftanın ilk günlerinde 2-4 derece artacak, ancak ...
Kızlarağası'ndan Abdullah Gül'e çağrı
İzmir'deki Kızlarağası Hanı'nda, unutulmaya yüz tutan meslekler arasında ...
'Teravih diye bir namaz yok'
İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, verdiği bir röportajda "Ramazanı falan yok, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva