HABERLER>SPOR
5 Temmuz 2023 Çarşamba - 11:16

Karşıyaka şirket kurdu!

Uzun yıllardır şirketleşme konusunda tartışmaların yaşandığı Karşıyaka Spor Kulübü, kuruluş adresi Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri olan bir şirket kurdu. Kulüpten yapılan açıklamada "Şirketin amacı her türlü ticari (kulüp forması hediyelik,araç eşya vs) işlerin kurumlar vergisi ve katma değer vergisi mükellefiyetine tabi olması ve bu mükellefiyetlerden kulübü uzak tutmaktır" denildi.

Karşıyaka şirket kurdu!

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- 2015-2016 Sezonunda 1’nci lige veda ettikten sonra önce 2’nci lig ardından ise 3’ncü lige düşen Karşıyaka Spor Kulübü’nde uzunca süredir taraftarlar ve yöneticileri arasında şirketleşme tartışmaları yaşanmaktaydı.

Kurulduğundan beri Karşıyaka Spor Kulübü Derneği tarafından yönetilen kulüp, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’ni belirttiği bir şirket kurduğu ortaya çıktı. Şirketin unvanı ise, Karşıyaka Sportif Ticaret Anonim Şirketi oldu. Şirketin kuruluş amacı ile ilgili kulüpten açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şunlara yer verildi. 

“Karşıyaka Spor Kulübünün şirketleştiği yönünde yapılan açıklamalar karşısında aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı doğmuştur.

Karşıyaka Spor Kulübünün halen geçerli olan ve 30.06.2016 tarihinde yürürlüğe giren Tüzüğünün 3.maddesinin 3. fıkrasının (d) bendine göre Kulübümüz: "Ticaret ünvanı Derneğin veya Dernek Şubelerinin adını taşıyacak şekilde ve TTK nın emrettiği şekil ve şartlarda hakim hisseleri dernek üzerinde ve kontrolünde kalmak kaydı ile ticari işletmeler, iktisadi teşekküller, vakıflar kurar veya kurulmuş ticari işletmelere, vakıflara katılabilir, ortak olabilir. Kurulmuş veya kurulacak olan ortaklık hisselerini devralabilir, devredebilir veya halka arz yoluyla değerlendirebilir."

Dolayısı ile Kulüp Yönetim Kurulu en az %51 hissesine sahip olacağı bir şirket (iktisadi teşekkül) kurabilir. Nitekim Kulübümüz bu maddeye dayanarak ayrı zamanlarda (mevcut yönetimden önce) 2 şirket (iktisadi teşekkül) oluşturmuş bu iki kurum amacını yitirdiğinden vergi dairesinden kaydı silinmiştir.

Bu kez Tüzüğümüzün aynı maddesine dayanarak %100 ü (yani tamamı) kulübümüze ait bir şirket kurulmuştur. Şirketin amacı her türlü ticari (kulüp forması hediyelik,araç eşya vs) işlerin kurumlar vergisi ve katma değer vergisi mükellefiyetine tabi olması ve bu mükellefiyetlerden kulübü uzak tutmaktır.

Öte yandan, 22.04.2022 tarihinde yürürlüğe giren 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ile bu kanuna istinaden çıkarılan Yönetmeliklere göre Kulüplerin Şirketleşmesi (tüm malvarlığı alacak ve borçları yarışmacılık haklarının bir şirket tarafından devralınması) tamamen ayrı bir işlem olup, Kulüp Genel Kurulunun kararı ve Gençlik ve Spor Bakanlığını onayına bağlıdır.

Yukarıdaki açıklamalar ışığında Karşıyaka Spor Kulübünün Şirketleşmesi diye bir husus söz konusu değildir. Kaldı ki, Genel Kurulumuz daha önce, Kulubü şirketleştirip tamamen satma yetkisi verdiği halde bu yetkiyi kullanmak aklımızın ucundan bile geçmemiştir. Şirketleşme konusunun muhatabı bu yönetim değildir. Karşıyaka spor kulübü Karşıyaka halkınındır. Stat arazisi kutsalımızdır. Saygılarımızla, Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu”

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Turgay Büyükkarcı yönetiminde beşinci yılını dolduran Karşıyaka Spor Kulübü, 18 Temmuz günü Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapacak.

 
Cesedini çöplüğe gömüp alkol almışlardı... İzmir'deki vahşet için karar!
 
Selçuk'ta yüzme kurslarına deneyimli antrenörler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arda Güler tercihini yaptı: Real Madrid yolcusu
Arda Güler, Barcelona ve Real Madrid yarışında Madrid temsilcisini seçti. ...
Manisa FK, Kerim Frei ile sözleşme imzaladı
1. Lig ekiplerinden Manisa FK, Fatih Karagümrük'ten ayrılan Kerim Frei ile anlaştı.
Fenerbahçe Beko'dan 'Altın Ödül'
Avrupa Ligi Pazarlama Ödülleri'nde "Altın Ödül" Fenerbahçe Beko'nun oldu.
 
Göztepe Taha'yı renklerine bağladı!
Göztepe Trabzonsporlu Taha Altıkardeş'i de renklerine bağladı.
Karşıyaka'da kongre 'kripto' tartışması... Ergüllü'den 'hayal satıyorlar' çıkışı!
Özel bir kripto para borsasıyla anlaşarak kulübün ikinci kripto parasını ...
Pınar Karşıyaka'nın rakibi belli oluyor!
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezon final oynayan Pınar ...
 
Altınordu özüne dönüyor!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altınordu'da teknik direktör Atilla ...
Göztepe golcüsünü buldu!
Spor Toto 1'inci Lig'de dış transferde Kasımpaşa'dan stoper Tarkan Serbest, ...
Fenerbahçe'nin yeni sportif direktörü belli oldu
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, yeni imzayı duyurdu. Sarı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva