HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2009 Çarşamba - 00:00

Karşıyaka kayığı Marsilya’da

Fransa’daki "Türkiye Mevsimi" etkinliklerine 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği’ne yaptırdığı "Karşıyaka Kayığı" ile katılan Karşıyaka Belediyesi çok özel ve gururlu bir gün yaşadı. ’

Karşıyaka kayığı Marsilya’da


  
 
MARSİLYA - Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak; “Karşıyaka Kayığı”nı Marsilya Belediyesi Başkan Yardımcısı Daniel Hermann, Office De La Mer (Marsilya Deniz Ofisi) Müdürü Martial Caspar ve Office De La Mer Başkanı Paul D’Ortoli’ye törenle hediye etti. Törene Marsilya Baş Konsolosu Özer Aydan da katıldı.
 
Fransa’daki "Türkiye Mevsimi" etkinliklerine 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği’ne yaptırdığı "Karşıyaka Kayığı" ile katılan Karşıyaka Belediyesi çok özel ve gururlu bir gün yaşadı.   
 

 
Karşıyaka Belediye Başkanı  Cevat Durak’ın liderliğindeki heyette; Başkan Durak’ın eşi Birsen Durak, Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Kamuran Türkün, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri Solmaz Akdemir ve Sevgi Molva ile Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Şebnem Güncü yer aldı.
 
Marsilya eski limanındaki törenin ardından Karşıyaka heyetine bir resepsiyon veren Marsilya Belediyesi Başkan Yardımcısı Daniel Hermann; Marsilya’yı simgeleyen bir plaket ve şehri anlatan bir kitabı, Marsilya Belediye Başkanı Jean-Claude Gaudin adına; Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a hediye etti.
 
Daniel Hermann; resepsiyon konuşmasında; Marsilya’nın karşılama geleneğinin bol olduğunu belirterek Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Karşıyakalı misafirlerin ziyaret ve katılımından memnuniyet duyduklarını ve konuklarını sıcak bir ortamda ağırladıklarını ifade etti.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı  Cevat Durak konuşmasında turizm ve dostluk kavramlarına vurgu yaparak şunları söyledi: “Karşıyaka’nın turizm kenti olmasını hedefleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaların önemli bir kısmını denize yönelik araştırmalar oluşturuyor. Antik liman ve limanda yer alacak M.Ö. 6.  y.y. ticaret gemisi ve İzmir kayıkları bu çalışmaların başlıcası. Tarihe deniz kokusunu katacak olan bu çalışmalarımız bizi hedefimize yaklaştıracak.
 
Ayrıca deniz kentleriyle ilişkiler geliştirmeyi de bu projelerle bağlantılı görüyoruz. Bu nedenle, denizle ilişkisi milattan öncesine dayanan İzmir’in Karşıyaka ilçesinden Marsilya Office de La Mer’ e bir armağan getirdik.
 
Fransız Amirali Francois Edmond Paris’in planlarını çizdiği 1800’lü yılların ‘İzmir Kayıkları’nın, işbirliği yaptığımız 360 derece Tarih Araştırmaları Derneği tarafından yapılmış bir örneğini hediye ediyoruz.
 
Fransa’da bu yıl yapılan ‘Türkiye Mevsimi’ etkinlikleri kapsamında bu armağanın yeni dostlukların başlangıcı olmasını diliyorum.” 
 
“İZMİR KAYIKLARI”
 
İzmir Kayıkları, 1800’lü yıllarda İzmir Körfezi’nde, açıkta demirleyen gemiler ile iskeleler arasında yük ve yolcu taşıyan tekneler. Bu kayıklardan günümüze ulaşan yok. Elde mevcut fotoğraflar ve Fransız Amiral François Edmond Paris tarafından yapılmış bir plan üzerinden tanımlanmış.
 
360 Derece Tarih Araştırmaları  Derneği; İstanbul Deniz Müzesi kitaplığında bulunan Amiral François Edmond Paris’in “Souvenırs De Marine” kitabındaki çizimlerden yola çıkarak kayığın 1880 tarihli çiziminin aynısı yaptı. Yapım aşamasında Gemi Mühendisleri İzmir Şubesi’nden de destek alındı.
 
Karşıyaka Belediyesi derneğe iki adet İzmir kayığı yaptırdı. Bir tanesi Marsilya’ya hediye edilirken diğeri de Karşıyaka’da sergilenmek üzere muhafaza ediliyor. Hediye kayık, Arkas Holding’in bir firması olan Arfor Taşıma Hizmetleri tarafından Fransa’ya ulaştırıldı.)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selçuk’u inceledi
Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçede yapımları devam eden hal binası, ...
Karabağlar’da belediyeden su desteği
Tahtalı Barajı’ndaki arıza nedeniyle ilçede başlayan su kesintisinde ...
İnciraltı’nda ‘ölçek’ krizi
TMMOB İzmir Şubeleri 1/25000 ölçekli İnciraltı turizm merkezi çevre düzeni ...
 
Hanımların el emeği online satışta
ALTÜM KOOP, Aliağa ilçesindeki kadınların yaptıkları takıları Eldans.com ...
Tunus’a Kemalpaşa’dan mermer
Yeşilköy’deki kadınların el emekleri Tunus havalimanının zeminini süsleyecek. ’
Bornova misketi hayata dönüyor
İlçenin dünyaca ünlü üzümünün yeniden üretilmesi için çalışmalara başlandı. ’
 
Bayındır’da arıtma soruna son
İlçenin arıtma sorununa son verecek 40 kişi kapasiteli tesis tamamlandı ...
Tartan’dan amatör sanatçılara destek
Konak Belediye Başkanı, tiyatro sahnelerinden amatör gruplarından yararlanmalarını ...
Buca’da toplu sözleşme zamanı
İlçe Belediyesi memurlarıyla çarşamba günü toplu sözleşme imzalayacak. ’
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva