HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2009 Salı - 00:00

Hanımların el emeği online satışta

ALTÜM KOOP, Aliağa ilçesindeki kadınların yaptıkları takıları Eldans.com sitesinde tüketiciyle buluşturuyor. ’

Hanımların el emeği online satışta



 
İZMİR - İzmir’in Aliağa ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde kurulan S.S Aliağa Toplumsal Üretim Mesleki Eğitim ve Küçük Sanat Kooperatifi (ALTÜM KOOP) ev hanımlarının el emeği göz nuru eserlerini internetten tüketicilerle buluşturacak. ALTÜM KOOP, ev hanımları ve genç kızlar tarafından el emeği göz nuru bir çaba ile ortaya çıkan hasır bilezik, kolye, takılar, rozet, kemer, kolye vb gibi ürünlerin üretim organizasyonu, satışı ve pazarlaması ile ilgili faaliyet gösteriyor.
 
Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALTÜM KOOP Başkanı Adnan Saka, Aliağa’da Hasır bilezik ve takı ürünleri üretimi yapan kooperatifin, yüzlerce ev hanımına ekonomik gelir sağladığını, bu imkanın internet üzerinden satış ile birlikte katlanarak artacağını kaydetti.
 
Eldans markası şimdi Eldans.com.tr ile tüketiciye ulaşacak
 
Aliağa’da ev hanımları ve genç kızlara meslek edindirmek, el becerilerini geliştirmek ve aile ekonomilerine üreterek katkı sağlamaları amacıyla kurulan kooperatif, geçtiğimiz yıl Türk Patent Enstitüsüne başvurarak “Eldans” adıyla marka tescili yaptırdı.
 
Hasır bilezikte Aliağa farkı
 
Bir yıldan bu yana Aliağa’daki satış mağazasında ev hanımlarının başta hasır bilezik ve diğer takı bijuteri ürünleri olmak üzere her türlü ürünlerini tüketicilerle buluşturan kooperatif şimdi de internet üzerinden satışa başladı. ALTÜM KOOP,  www.eldans.com.tr internet sitesinde uluslar arası güvenlik sertifikasına sahip kredi kartı alışveriş sistemleriyle tüketiciye aradığı ürüne internet üzerinde hızlı sahip olma imkanı sağlıyor.
 
Projenin başarısıyla gurur duyuyoruz
 
ALTÜM KOOP Başkanı ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa’da Halk Eğitim Merkezi’nde 5 yıl önce başlatılan Hasır Bilezik örme kurslarıyla başlayan projenin büyük bir başarıyla uygulanarak önce satış mağazası açıldığını, son olarak da internet üzerinden satışa başlandığını kaydetti.
 
Saka, “Aliağa’daki ev hanımlarımız, genç kızlarımızın ekonomik gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla 5 yıl önce başladı çalışmalarımız. Kadınların daha üretici ve ekonomiye katkı sağlayabilecek bir proje geliştirmek istedik ve bu proje adım adım gelişti. Kadınlarımıza imkan verilirse neleri başaracaklarının en güzel kanıtı Aliağa’da sürdürülen hasır bilezik örme ve takı projesidir. Bu projenin başarısıyla gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl Aliağa’da İzmir Caddesi’nde açtığımız satış mağazamızın ardından şimdi de internet üzerinden satışa başladık. Türkiye’nin hatta dünyanın her yerine ürünlerimizi güvenli alışverişle satacağız. Özellikle kredi kartı alışverişlerinde tüketicilerimizin güvenli alışveriş yapabilmesi için sitemizde uluslar arası güvenlik sertifikalarıyla hizmet veriyoruz.” dedi.
 
Eldans.com.tr ile online 7 gün 24 saat alışveriş
 
İnternet üzerinden online altın-gümüş takı ürünleri satışı yapılan Eldans.com.tr de ALTÜM Koop üyesi ev hanımları tarafından üretilen ve ELDANS tescilli markası güvencesinde satışa sunulan ürünler tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Sitede; takı Aksesuarlar, Bileklik, bilezik, Kolye, Küpe, broş, tesbih, takım setler, yüzük ve bir çok farklı ürün tüketicilerle buluşuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunus’a Kemalpaşa’dan mermer
Yeşilköy’deki kadınların el emekleri Tunus havalimanının zeminini süsleyecek. ’
Bornova misketi hayata dönüyor
İlçenin dünyaca ünlü üzümünün yeniden üretilmesi için çalışmalara başlandı. ’
Bayındır’da arıtma soruna son
İlçenin arıtma sorununa son verecek 40 kişi kapasiteli tesis tamamlandı ...
 
Tartan’dan amatör sanatçılara destek
Konak Belediye Başkanı, tiyatro sahnelerinden amatör gruplarından yararlanmalarını ...
Buca’da toplu sözleşme zamanı
İlçe Belediyesi memurlarıyla çarşamba günü toplu sözleşme imzalayacak. ’
Kent AŞ işçilerinin ’‘gergin’’ eylemi
Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ şirketinde işten atılan işçiler, belediyenin ...
 
Amihai, İzmir’i çok sevdi
Görev süresi dolan İsrail’in İstanbul Başkonsolosu, Büyükşehir Belediye ...
Kültürpark’a araç girmeyecek
Kültürpark, 28 Ağustos’ta start alacak İzmir Enternasyonel fuarı ...
Bayraklı’ya çağdaş pazar yerleri
İlçe belediye Başkanı Karabağ, çağdaş pazar yerleri kurulması için çalışma başlattı. ’
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva