HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2009 Salı - 00:00

İnciraltı’nda ‘ölçek’ krizi

TMMOB İzmir Şubeleri 1/25000 ölçekli İnciraltı turizm merkezi çevre düzeni planının şehircilik esaslarına aykırı olduğunu gerekçesiyle Danıştay’a başvurdu. ’

İnciraltı’nda ‘ölçek’ krizi



 
İZMİR - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları ile Mimarlar Odası İzmir şubelerinin, İzmir İnciraltı turizm merkezi 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı revizyonunun, şehircilik esasları ve planlama ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay’a başvurdukları bildirildi.
 
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), İzmir İnciraltı turizm merkezinin 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planının yargıya taşınmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
 
İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ferdan Çiftçi, kurula bağlı 20 oda adına yaptığı basın açıklamasında, 3 Nisan 2009 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan ve 20 Nisan 2009 tarihinde Belediye Başkanlığı ilan panosunda askıya çıkarılan İzmir İnciraltı turizm merkezi 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı revizyonuyla ilgili itiraz edildiğini, ancak bu itirazdan bir sonuç alınamadığını söyledi.
 
’’Bunun üzerine TMMOB Şehir Plancıları Odası ve TMMOB Mimarlar Odası konuyu yargıya taşımak zorunda kalmışlardır’’ diyen Çiftçi, bunu, sadece iki odanın değil, İl Koordinasyon Kurulu’nun davası olarak algılamak gerektiğini söyledi.
 
Planın katılımcı bir anlayışla yapılmadığını, plan süreciyle ilgili bilgilerin, ilgili kesimlere verilmediğini ifade eden Çiftçi,planda açıklık getirilmemiş pek çok konu olduğunu iddia etti.
 
Planla önerilen hafif raylı sisteme ilişkin bir açıklama yapılmadığını, kentin metro sistemiyle ilişkilendirilip ilişkilendirilmediğinin belirsiz olduğunu kaydeden Çiftçi, termal alanlarla ilgili yeterli etüt çalışması yapılmadığını öne sürdü.
 
Çiftçi, şu görüşleri dile getirdi: ’’Plan açıklama raporunda, planlama alanının jeolojik durumuna ilişkin kısa bir bölüm yer almasına karşın, jeolojik açıdan hareketli olan bu bölgede ne tür önlemler alınması gerektiği konusuna yer verilmemiştir. Bunun plana yansımasının ne şekilde olacağı saptanamamıştır. Oysa bu ölçekteki bir planda kaynakların korunmasına yönelik esasların tanımlanması gerekir. Rapordan anlaşılacağı üzere gerekli jeolojik etütler yapılmadan plan kararları geliştirilmiştir. Bütün bunlar göz önüne alındığında, İzmir İnciraltı turizm merkezi 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı revizyonu şehircilik esasları ve planlama etkilerine aykırıdır.’’
 
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Tolga Çilingir de İnciraltı bölgesinin 1989’da turizm merkezi ilan edilmesiyle başlayan süreci adım adım değerlendirdi.
 
Gazetecilerin, planla ilgili çelişkilerin nereden kaynaklandığını sorması üzerine Çilingir, bunun bilinçli veya farkında olmadan yapılmış olabileceğini söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hanımların el emeği online satışta
ALTÜM KOOP, Aliağa ilçesindeki kadınların yaptıkları takıları Eldans.com ...
Tunus’a Kemalpaşa’dan mermer
Yeşilköy’deki kadınların el emekleri Tunus havalimanının zeminini süsleyecek. ’
Bornova misketi hayata dönüyor
İlçenin dünyaca ünlü üzümünün yeniden üretilmesi için çalışmalara başlandı. ’
 
Bayındır’da arıtma soruna son
İlçenin arıtma sorununa son verecek 40 kişi kapasiteli tesis tamamlandı ...
Tartan’dan amatör sanatçılara destek
Konak Belediye Başkanı, tiyatro sahnelerinden amatör gruplarından yararlanmalarını ...
Buca’da toplu sözleşme zamanı
İlçe Belediyesi memurlarıyla çarşamba günü toplu sözleşme imzalayacak. ’
 
Kent AŞ işçilerinin ’‘gergin’’ eylemi
Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ şirketinde işten atılan işçiler, belediyenin ...
Amihai, İzmir’i çok sevdi
Görev süresi dolan İsrail’in İstanbul Başkonsolosu, Büyükşehir Belediye ...
Kültürpark’a araç girmeyecek
Kültürpark, 28 Ağustos’ta start alacak İzmir Enternasyonel fuarı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva